Spitzkoppe

Spitzkoppe is een groep van kale granietpieken in de Namib woestijn van Namibië. De hoogste rots stijgt over 1784 meter boven zeeniveau.


Spitzkoppe is een groep van kale granietpieken in de Namib woestijn van Namibië. De hoogste rots stijgt over 1784 meter boven zeeniveau.

Spitzkoppe is Eden. De diverse en adembenemende landschappen zullen je geest dwingen om te denken. De social weavers bouwen hun nesten. De Welwitschia plant van de Namib woestijn kan overleven voor dan tweeduizend jaar. De Spitzkoppe ("Matterhorn van Namibië") is bijna 700 miljoen jaar oud. Het is een groep van kale granietpieken gelegen tussen Usakos en Swakopmund in de Namib woestijn van Namibië. De hoogste rots stijgt over 1784 meter boven zeeniveau. De pieken tekenen scherp af tegen de achtergrond van de omringende vlakten. De hoogste top is ongeveer 700 meter vanaf de grond waar je op staat. De kleine piek, de Kleine Spitzkoppe, heeft een hoogte van 1584 meter boven de zeespiegel. Andere uitsteeksels strekken zich uit en staan bekend als de Pontok Mountains.
Camping: Kamperen op Spitzkoppe is wereldberoemd. Een oase in de Namib woestijn, met unieke oversized rotsblokken en geheime grotten. Met de majestueuze Namibische "Matterhorn" als achtergrond, en met de volgende camping kilometer verderop, is elke bezoeker "eigenaar" van de berg tijdens zijn tijd bij ons. Maximaal 8 personen per site. Droog toiletten op elke camping. Schoonmaak van de campsites gebeurt dagelijks door de gemeenschap met ezel kar. Er zijn 31 campings beschikbaar. De plekken met nummering 2, 3, 4, 5 zijn voor Overlanders alleen.
Faciliteiten: Warme douches en toiletten met water bij de receptie. Bar met bier en koude dranken. Curio winkeltje. Er is een “restaurant’ gedeelte met een nieuwe lapa. Men serveert ontbijt, lunch en diners. U dient deze voorruit te boeken. Lichte lunch en snacks zijn wel verkrijgbaar. Het is ook de plek voor een perfecte sundowner. Ook heeft men een voorraad van braai pakketten die u zelf kunt braaien. Men vindt het leuk als u iets mee brengt uit uw eigen land die u dan achterlaat. Er is een permit vereist om binnen te mogen. Dit moet u zichtbaar in de auto leggen. Er zijn wandelroutes aanwezig. U kunt stargazing, en klimmen. Er zijn op verschillende plekken rots schilderingen te bezichtigen met of zonder gids.