A Little Sossus Lodge - Sesriem

A Little Sossus lodge ligt 35 km ten zuid-westen van Sesriem en is omringd door de Numib ,Tsaris en de Naukluft bergen met zicht op de duinen in het verre westen.


A Little Sossus lodge ligt 35 km ten zuid-westen van Sesriem en is omringd door de Numib ,Tsaris en de Naukluft bergen met zicht op de duinen in het verre westen.

A Little Sossus Lodge
Het hoofdgebouw van A Little Sossus Lodge, welke lodge op de splitsing van de C19 en de D854 ligt, is een oude boerderij die is omgebouwd tot een huiselijke ontmoetingsplek met een gastvrije sfeer. Alle ruimtes zijn open en nodigen uit om vrij rond te wandelen. Op de goed beschutte veranda kunt u genieten van uw ontbijt, lunch en diner. De gezellige lounge is Afrikaanse ingericht met comfortabele leren banken. In totaal heeft A Little Sossus Lodge 20 stenen chalets (gebouwd van de rotsen gevonden in de omgeving) met elk een ensuite badkamer met douche en toilet. De chalets bieden plaats aan maximaal 46 personen. Twaalf chalets zijn ingericht met twee eenpersoonsbedden en vier chalets zijn familie-eenheden bestaande uit vier bedden elk. De verlichting en de ventilatoren in de chalets worden aangedreven door een reeks batterijen die overdag door een windgenerator worden opgeladen. Alle voorzieningen zoals zeep, shampoo en bodylotion zijn hier milieuvriendelijk. Satelliet-tv kan hier worden aangevraagd als ook internet en telefoon. Verder heeft A Little Sossus Lodge een zwembad.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen die 380 meter boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220 meter boven de omliggende zee van zand liggen. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld.

Kamperen
A Little Sossus camping heeft zeven kleine en drie familie kampeerplaatsen. Elke kampeerplaats heeft een eigen badkamer, evenals warm water. Het water wordt nog steeds opgewarmd door vuur in de traditionele "donkeys". Een keukengedeelte maakt ook deel uit van de camping waar u wat voedsel kunt bereiden en alle kampeerspullen kunt wassen. Voor degenen die reizen met vriezers en andere elektrische apparatuur heeft elke plaats een eigen stroomvoorziening. Er is een ruimte waar u uw tent kunt opzetten of uw camper onder een dak kunt parkeren. Als u liever buiten bent, is er meer dan genoeg ruimte om uw kamp op te zetten onder de geweldige Afrikaanse luchten. Er is ook een winkel op de camping waar u dagelijkse producten kunt vinden. Voor wie op zoek is naar iets anders kunnen Braai-packs en zelfgebakken brood bij aankomst worden besteld.

Excursies en activiteiten
A Little Sossus Lodge verzorgt onder meer ballontochten en organiseert ook diverse excursies naar de Sossus-vlei, de Deadvlei, de Cessna pan, de Naukluft bergen en Duwiseb castle en biedt fotografietours aan.

Veruit de meest favoriete excursie is de sundowner in de avond waarbij u langzaam een berg op rijdt om -onder het genot van een drankje naar keuze en een aantal smakelijke hapjes- op de top te kunnen genieten van de spectaculaire zonsondergang.

Indien u een excursie wilt doen waarbij u zelf kunt rijden, kunt u kiezen voor een heerlijke duik in verschillende natuurlijke rotspoelen (Natural Spring Fountains). Deze rotspoelen liggen in het midden van de woestijn en hebben kristalhelder water van zo'n drie meter diep. Ook treft u hier diverse kleine watervallen aan. Naast zwemmen is het ook mogelijk om langs de rivier te lopen terwijl u een grote verscheidenheid aan vogelsoorten observeert.


Kijk ook hier eens naar:

!Xaus Lodge - Kgalagadi Transfrontier Park

!Xaus Lodge ligt in het Zuid-Afrikaanse deel van het grensoverschrijdende Kgalagadi Transfrontier Park.

Bekijk pagina

Desert Camp - Sesriem

Desert Camp bij de Sossusvallei is een luxe accommodatie die bestaat uit 20 bungalows met allemaal een eigen badkamer/toilet, twee persoonsbedden, een slaapbank voor kinderen (onder 12 jaar) en een eigen veranda met kitchenette.

Bekijk pagina