Aabadi Mountain Camp - Twyfelfontein

Bekijk foto's

Aabadi Mountain Camp
Aabadi Mountain Camp ligt aan de rand van de tot werelderfgoedlocatie uitgeroepen Twyfelfontein. In Aabadi Mountain Camp kunt u genieten van de Afrikaanse bush terwijl de koude bries van de Atlantische Oceaan je in de oren klinkt. Het kamp wordt regelmatig bezocht door de beroemde woestijnolifanten die badderen en drinken in de waterpoel op het eigen terrein. Vanaf het overdekte terras heeft u perfect uitzicht over de droge rivierbedding zodat u de olifanten al van verre kunt zien aankomen. Onder het genot van een koel drankje komt u helemaal tot rust in de prachtige omgeving. 

Het kamp beschikt over een klein restaurant, een kleine souvenirwinkel, een terras, een parkeerplaats, een buitendouche en een toilet. 

Safaritenten
Aabadi Mountain Camp is een intiem kamp met 10 safaritenten, waarvan twee gidstenten en een luxe tent voor honeymooners of mensen die gewoon op zoek zijn naar een meer unieke ervaring. De safaritenten zijn tegen de bergen aangebouwd en kijken uit over de droge rivierbedding of het terrein. Elke tent heeft een comfortabele veranda, ideaal voor het spotten van vogels en wild, voor het kijken naar de sterren of voor het lezen van uw favoriete boek na een stoffige safari. U heeft keuze uit een, twee of drie persoonstenten. Alle reserveringen zijn inclusief een overheerlijk ontbijt. Andere maaltijden kunnen aan de boeking worden toegevoegd. De tenten zijn uitgerust met een eigen buitendouche en toilet voor een natuurlijkere bushbeleving. De douches worden constant verwarmd door onze traditionele kachels. Let op, er is geen elektriciteit!

Kamperen
Het kampeerterrein bij Aabadi is een prachtig natuurgebied net langs de oever van de Aba Huab met 8 afzonderlijke kampeerplaatsen. Er is een zogenaamde ‘bushdouche' en een storttoilet . Er zijn voldoende bomen waardoor schaduw en privacy gewaarborgd zijn. Het restaurant ligt op loopafstand. Elke kampeerplaats heeft een eigen braai/vuurplaats, dus u kunt ook zelf uw potje koken. In de nabije omgeving zijn echter geen winkels!  Elk van deze goed afgebakende kampeerplaatsen heeft een wastafel en een stopcontact. De hele camping is goed verlicht. Sinds maart 2017 zijn er ook privé/exclusieve kampeerplaatsen met elk hun eigen faciliteiten.

Excursies
Vanuit Aabadi Mountain Camp worden verschillende excursies aangeboden, bijvoorbeeld naar de Twyfelfontein in Damaraland. Ook kunt u met een game drive op zoek gaan naar de Desert Dwelling Elephant en Black Rhino terwijl zij naar water en voedsel zoeken in dit fantastische landschap. Andere dieren die hier leven zijn Desert Giraffe, Zebra, Gemsbok (Oryx) en Springbok. Ook kunt u ervoor kiezen om het Twyfelfontein-gebied te voet te verkennen met een gids. 

Tot slot kunt u er ook voor kiezen om zo'n 15 minuten te rijden naar diverse rotstekeningen, naar Burnt Mountain (een kale twaalf kilometer lange vulkanische bergrug) of naar de Organ Pipes Wondergat Wondergat (een kleine kloof met een 100 meter lang ongewoon 4 meter hoog doleriet (grofkorrelige basalt)).