Accommodaties Mozambique

De mooiste lodges en resorts van Mozambique

Accommodaties Mozambique

De magie van Mozambique begint met prachtige, witte stranden omzoomd door palmen en kristalhelder turkoois water. Hoe noordelijker hoe mooier! Maar er is veel meer …

Mozambique ligt aan de oost kust van zuidelijk Afrika. Het grenst aan Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Swaziland en de Straat Mozambique (Indische Oceaan). De kust is maar liefst 2655 km lang. Dwars door het land stroomt de Zambezi River vanuit het buurland Zambia naar de oceaan. Mozambique is 801.590 km², bijna 20 keer zo groot als Nederland en 26 keer zo groot als België! De hoofstad is Maputo, vroeger Lourenco Marques geheten, een sfeervolle stad met verscheidene musea, markten, kerken en goede restaurants maar ook weer echt Afrika. Maputo ligt op ca. 3 uur vliegen van Johannesburg. De officiële taal in Mozambique is Portugees, maar Engels wordt over het algemeen ook begrepen. Daarnaast is Chitswa een veelgesproken (eiland)taal. Er zijn maar liefst 20 stammen en inheemse groeperingen.

De bevolking van Mozambique behoort tot de armste onder de minst ontwikkelde landen (MOL's) ter wereld. Na de burgeroorlog was er een massale dekolonisatie - bijna het gehele, Portugese, middenkader verliet het land en de internationale boycot en effecten van de apartheidsregimes in Zuid-Afrika en Rhodesie (het huidige Zimbabwe). Sinds 1992 krabbelt Mozambique economisch uit het dal, de economische groei is nagenoeg ongeëvenaard in de wereld.  

Mozambique heeft een vegetatie die typerend is voor tropische en subtropische gebieden. Veel voorkomende bomen zijn ondermeer acacia, ebben, mahonie, oelin, rubberboom, apenbroodboom en palm – heel veel palmen! Mozambique heeft een rijke fauna met onder andere antilopen, buffels, giraffes, krokodillen, neushoorns, nijlpaarden en olifanten.

Mozambique is een relatief nieuwe bestemming in Zuidelijke Afrika - weg van de gebaande paden maar toch binnen handbereik voor reizigers met behoefte aan een vleugje avontuur. Wil je bush & beach combineren, dan is Mozambique de bestemming in combinatie met Zuid-Afrika. Naast de prachtige standen, perfecte duikmogelijkheden, een gastvrije bevolking is er de roerige geschiedenis. Je kunt kiezen tussen een 'fly in' reis met luxe accommodatie maar ook zelf rijden (bij voorkeur met 4x4) en verblijf in luxe- of middenklasse lodges of campings behoren tot de mogelijkheden.

Het zuiden van Mozambique heeft meer te bieden dan louter stranden. Je kunt hier een bezoek brengen aan het Limpopo National Park, dat deel uitmaakt van het Great Limpopo Transfrontier Park, of je storten in de culturele smeltkroes die Maputo heet. Zo'n 40 km voor de kust van Maputo ligt het eiland Inhaca. Net als op de meeste Mozambikaanse eilanden vind je hier een onbedorven paradijs, met ongerepte koraalriffen waar niet minder dan 160 koraalsoorten in kaart zijn gebracht, hagelwitte stranden en ongerepte bossen.


Bahia Mar Boutique Hotel - Vilanculos

Het intieme Bahia Mar Boutique Hotel is een nieuw strandhotel aan het zandstrand van Vilanculos.

Baia Sonambula Inhambane - Tofo Beach

Baia Sonambula Guesthouse bevindt zich in Tofo Beach op slechts vijf minuten loopafstand van de lokale markt, de duikcentra en de restaurants.

Bamboozi Beach Lodge - Inhambane

Bamboozi Beach Lodge is gelegen onder de kokospalmen en een beetje verder van Tofo verwijderd.

Baobab Beach Resort - Vilanculos

Baobab Beach Resort and Backpackers is direct aan zee gelegen en ligt op 1 km van Vilanculos.

Blue Anchor Inn - Maputo

Blue Anchor Inn is een tussenstop in Mozambique met ouderwetse gastvrijheid.

Dunes De Dovela - Inhambane

Dunes de Dovela is een ecolodge op steenworpafstand in de ongerepte duinen bij Mozambique

Gala Gala Eco Resort - Ponte d'Ouro

Gala-Gala Eco Resort is gelegen in een inheems bos bij het plaatsje Ponte d’ Ouro in Mozambique. Gala Gala Eco Resort ligt op een steenworp afstand van het strand en van het centrum van Ponte d’ Ouro.

Jay's Beach Lodge Marracuene

Jay's Beach Lodge is een rustig vakantieoord 40 kilometer ten noorden van Maputo.

Machampane Wilderness Camp Limpopo

Machampane Wilderness Camp ligt in het Nationale Limpopo Park in Mozambique en biedt een onvergetelijke “bushveld” ervaring.

Machangulo Beach Lodge Maputo

Machangulo Beach Lodge is een unieke strandlocatie op een schiereiland bij Maputo, de hoofdstad van Mozambique. U bereikt het alleen met een boottransfer.

Naara Eco Lodge Chidenguele

De luxe Naara eco-lodge & spa is gebouwd op de oevers van het Nhambavale meer, op zo’n 2 km afstand van het azuurblauwe water van de Indische Oceaan. De lodge bestaat uit tien luxe safari tenten die zo zijn geplaatst dat u kunt genieten van het prachtige uitzicht over het meer en van de privacy die de tenten bieden.

Nhambavale lodge Chidenguele

Nhambavale Lodge is gelegen aan de oevers van het meer van Nhambavale op slecht 1,2 km van het strand

Tartaruga Maritima Mozambique

Tartaruga Maritima is een beach Lodge in het uiterste zuiden van Mozambique bij Ponta do Ouro

Travessia Beach Lodge

Travessia is een ecolodge tussen de bush en de palmbomen in de duinen aan de kust van Mozambique.

White Pearl Resort

White Pearl Resort is gelegen aan een lang, uitgestrekt privé-strand ten zuiden van Maputo.