Accommodaties Namibië

Overnacht op de mooiste plekken in Namibië

Accommodaties in Namibië

Namibië is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland en telt circa 2 miljoen inwoners. Dit is 2,5 inwoners per vierkante kilometer en de ruimte bestaat voor het grootste deel uit natuur. Het zuiden en oosten bestaat voornamelijk uit woestijn en semi woestijn terwijl het noorden bijna tropisch is.
Namibië is een Duitse kolonie geweest wat nog duidelijk is te merken aan de plaats- en straatnamen. Ook wordt er nog veel Duits gesproken. Het wegennet is, voor dit uitgestrekte land, erg goed te noemen. De enkele hoofdwegen zijn van asfalt, maar de meeste wegen zijn erg goed onderhouden "dirt roads". Namibië is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland en telt circa 2 miljoen inwoners. Dit is 2,5 inwoners per vierkante kilometer en de ruimte bestaat voor het grootste deel uit natuur. Het zuiden en oosten bestaat voornamelijk uit woestijn en semi woestijn terwijl het noorden bijna tropisch is. Hierdoor is het één van de dunst bevolkte landen ter wereld. De natuur is indrukwekkend. Niet alleen de bekende Sossusvallei met Death Valley, Etosha en de Fish River Canyon zijn de moeite waard, maar ook de Kalahari, de Namtib Desert, het Waterberg Plateau en de Caprivistrip zijn het waard bezocht te worden.
In dit lege land vindt u veel verschillende bevolkingsgroepen, zoals de Himba, Herero en Bushmen.

Suid Afrika Reise heeft enige voorbeeldreizen om u kennis te laten maken met een groot gedeelte van deze diversiteit. Natuurlijk maken wij ook graag een voorstel voor een rondreis op maat die volledig op uw wensen aansluit.


A Little Sossus Lodge - Sesriem

A Little Sossus lodge ligt 35 km ten zuid-westen van Sesriem en is omringd door de Numib ,Tsaris en de Naukluft bergen met zicht op de duinen in het verre westen.

Aabadi Mountain Camp - Twyfelfontein

Aabadi Mountain Camp ligt midden in het ongerepte Damaraland op nog geen 20 km van Twyfelfontein en op circa 325 km van Etosha National Park.

Ai Ais Hotsprings - Fish River Canyon

Ai-Ais Hotsprings ligt aan de Fish River en bestaat uit chalets, appartementen en campingplaatsen. In het restcamp is een spa aanwezig met warmwaterbronnen (overdekt) en een buitenzwembad.

Alte Brücke - Swakopmund

Alte Brücke Resort ligt op loopafstand van het strand, vlakbij het Swakopmund Aquarium.

Anib Lodge - Marienthal

Anib Lodge bestaat uit twee verdiepingen met 55 kamers. Het heeft zowel een restaurant als een buitenzwembad.

Auob Lodge - Gochas

Auob Lodge is gelegen aan de oevers van de droge Auob rivier, ongeveer 6 kilometer vanaf het dorpje Gochas in het hart van de Kahalari.

Canyon Roadhouse - Fish River

Het Canyon Road House is een 3 sterren accommodatie bij de Fish River Canyon. De lodge is gedecoreerd met oude auto’s die gevonden zijn in de regio.

Canyon Village - Fish River

De Canyon Village is behaaglijk gelegen in de omgeving van het Gondwana Canyon Park en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Fish River Canyon.

Desert Camp - Sesriem

Desert Camp bij de Sossusvallei is een luxe accommodatie die bestaat uit 20 bungalows met allemaal een eigen badkamer/toilet, twee persoonsbedden, een slaapbank voor kinderen (onder 12 jaar) en een eigen veranda met kitchenette.

Desert Homestead - Sesriem

Desert Homestead ligt 32 km ten zuidoosten van Sesriem, niet ver van de Sossusvallei. Desert Homestead heeft 20 rieten, en-suite chalets, allemaal comfortabel ingericht.

Desert Horse Inn - Aus

Desert Horse Inn heeft 24 comfortabele kamers, mooi gemeubileerd met een aparte badkamer, koelkast en koffie/thee faciliteiten.

Dolomite Camp - Etosha

Gelegen in het uitgestrekte westen van Etosha National Park met veel dolomiet biedt Dolomite Camp een intieme ervaring van een van de meest schilderachtige gebieden van het park.

Elegant Desert Lodge - Sesriem

Elegant desert Lodge ligt vlakbij de Sossusvlei en de Sesriem Canyon. Het biedt ontbijt en diner mogelijkheden, zwembad, kampeerplekken, paardrijden, safari’s bij zonsondergang, wandelmogelijkheden en ballonvaarten kunnen worden geboekt.

Erongo Wilderness Lodge - Omaruru

Erongo Wilderness Lodge ligt te midden van granieten formaties aan de rand van een oude vulkaan in de buurt van Omaruru. De lodge heeft 10 chalettenten in een prachtige setting tussen de rotsformaties.

Etosha Safari Camp - Etosha

Etosha Safari Camp is een camp met 50 bungalows gelegen op nog geen 10km van het Etosha National Park dicht bij de Andersons gate.

Etosha Village - Okaukuejo

Etosha Village is een 4 sterren accommodatie met 2 soorten accommodaties, van self catering tot all inclusive accommodaties.

Fisherman's Lodge - Henties Bay

Fisherman’s Lodge of Byseewah Guesthouse ligt in het dorp Henties Bay, aan de rand van de Namib Desert en op slechts 100 meter afstand van het strand. Fisherman’s biedt 9 smaakvol ingerichte tweepersoons kamers.

Fiume Bush Camp - Grootfontein

Fiume Bushcamp - Dichter bij de San cultuur kunt u niet komen

Fiume Lodge - Grootfontein

Fiume Lodge ligt ten noorden van Grootfontein. Het is een ideale tussenstop op weg naar het noorden van Namibië, de Caprivi strook of de Victoria watervallen. Fiume ligt op een eigen wildpark en biedt 7 stijlvol ingerichte appartementen met airconditioning, eigen badkamers, twee persoonsbedden met muskietennetten, TV en kluisjes.

Grootberg Lodge - Damaraland

Grootberg Lodge biedt een professionele service in een mooie omgeving, goed eten en getrainde gidsen. Ook de lokale gemeenschap profiteert van de inkomsten