Onderstaand geven we een opsomming van de diverse mogelijkheden. De activiteiten zijn niet alleen mogelijk op de genoemde plekken, deze zijn slechts genoemd als voorbeeld. Als je ergens in bent geïnteresseerd kunnen we de informatie meer specifiek aangeven. Het is natuurlijk ook mogelijk om een reis voor je te plannen langs diverse locaties waar je actief bezig kunt zijn.

Voor activiteiten in Zuid-Afrika zie deze pagina

4x4
4x4 rijden is een uitstekende mogelijkheid om het onbekende te zien. Vooral in Botswana staan de Kalahari, Moremi en Chobe hierom bekend maar ook zijn er mooie (meerdaagse) tracks te vinden in Zuid-Afrika en Namibië.
Suid Afrika Reise stelt je graag een reis voor die je zou kunnen maken in de door jouw gewenste gebieden. Voor bepaalde gebieden is het wel verstandig om 4x4 ervaring te hebben of de route met meerdere auto’s te rijden omdat het nogal afgelegen is.
De beste manier is om deze reizen te maken is met een 4x4 met rooftent, zodat je op diverse plekken in de wildparken kunt overnachten.

Abseilen
De aantrekkingskracht van abseilen is niet alleen de adrenaline bij het afdalen van een verder onbegaanbaar klif, maar ook de mogelijkheid om van prachtige uitzichten te kunnen genieten. De unieke uitzichtpunten die Zuid-Afrika tijdens het abseilen biedt zijn talloos, van ongelooflijke rotswanden tot valleien en kloven. Tijdens je eerste abseil ervaring zul je wel niet zoveel van het uitzicht genieten, als je eenmaal iets gewend bent zul je zeker ook daar van kunnen genieten. Je kunt op veel plekken abseilen, maar de meest bekende plek is wel de Tafelberg, 112 meter abseilen op de meest bekende berg van Zuidelijk Afrika.

Ballonvaren
Ballonvaren in Zuid-Afrika en Namibië is misschien wel de beste manier om de indrukwekkende landschappen in je op te nemen. Hoog boven de grond zwevend, heb je een spectaculair uitzicht op het prachtige land onder je met eventueel wild als je boven een wildpark bent. Ballonvaren is een redelijk dure, maar magische ervaring. Dit kan bijvoorbeeld in Zuid Afrika boven de Drakensbergen, de Magaliesbergen, Pilanesberg en in Namibië boven de rode duinen van de Sossusvallei.
Een ballonvaart begint meestal net voor zonsopgang. De ballon zal voorzichtig stijgen tot een hoogte van ongeveer 10-20m en dan rustig op de wind meedrijven. Op deze hoogte heb je een prachtig uitzicht op de zonsopgang en kun je de dieren op de grond goed zien.

Bergbeklimmen
Uitgekeken op de Alpen, de Ardennen en andere Europese bergen? In Zuid Afrika kun je je hart ophalen aan mooie beklimmingen. De wanden zijn groot, ruig, vaak onontdekt en in afgelegen gebieden. Zuid Afrika heeft hele diverse klimmogelijkheden voor de avontuurlijke klimmer. Dat kan op veel plekken, zoals in de Drakensbergen in KwaZulu Natal, Waterval boven in Mpumalanga of de Baviaanskloof in de Oostkaap, maar ook op Signal Hill in Kaapstad.

Bungeejumpen

Er zijn niet zoveel plaatsen waar je kunt bungeejumpen, maar als je in de buurt van Tsitsikamma Park bent, dan kan je niet anders dan stoppen bij de brug over de Bloukransrivier. Hier vind je de hoogste bungeejump ter wereld! Met een hoogte van maar liefst 216 meter heb je meer dan genoeg tijd om even na te denken, wanneer je jezelf naar beneden stort. In Soweto is de mogelijkheid om van de fel gekleurde koeltorens te bungeejumpen. Ook de sprong vanaf de brug bij de Victoria watervallen, op de grens van Zambia en Zimbabwe is erg de moeite waard.
Een alternatief is een Big Swing hetgeen je bijvoorbeeld in Graskop kunt doen. Je gaat dan in een harnas over en weer  in een kloof. Net buiten Graskop vind je hiervoor een mooie locatie.

Cage Diven
Haaien zijn prachtige dieren die altijd de aandacht van mensen trekken. Veel mensen hebben angst voor haaien. Probeer die angst te overwinnen door een Zuid-Afrikaanse Shark Cage Dive.
Shark Cage Diving is in Zuid-Afrika sterk gegroeid in populariteit. Er zijn echter slechts een paar locaties om deze ongelooflijke dieren te bekijken. Je adrenalinepeil zal zeker stijgen als je oog en oog komt te staan met deze geweldige zee roofdieren. Shark Cage Diving is absoluut veilig en je hebt geen duikervaring nodig. Voordat je begint, krijg je een korte uitleg over de algemene veiligheid en het gebruik van de apparatuur. De Zuid-Afrikaanse winter, die van mei tot oktober duurt, is de beste tijd om een kooi duik te maken. Deze maanden worden beschouwd als het hoogseizoen, maar haaien worden over het algemeen het hele jaar doorgezien. Er zijn twee belangrijke plaatsen in Zuid-Afrika waar je kunt Cage Diven: Gansbaai en Mossel Bay.

Canopy tour
Wie nog nooit van Canopy Tour heeft gehoord heeft iets gemist. Bij een Canopy tour krijg je een harnas aan waarin je word gezekerd en glij je tientallen meters boven de grond via stalen kabels van boom naar boom, terwijl de apen en vogels je verbaasd aan kijken. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen.
In Zuid Afrika heb je diverse mogelijkheden om een Canopy tour te doen in heel verschillende landschappen. In Tsitsikama scheer je door de het regenwoud op een hoogte van liefst 70 meter. In de Magaliesbergen ga je door een kloof, van de ene wand naar de andere. En bij de Karkloof Canopy in de buurt van Pietermaritzburg scheer je over de boomtoppen. Deze canopy’s zijn een belevenis voor jong en oud, van 6 -80 jaar kan men dit doen. Om de veiligheid hoef je je geen zorgen te maken omdat je altijd bent gezekerd. Je wordt volledig begeleid door deskundige gidsen die steeds voor de zekering zorg dragen.

Canyoning
In de bergen blijven de meeste mensen ver weg van de randen van kliffen. Een speciale adrenaline kick is dan om één van de hoogste kliffen te vinden en dan in het ijskoude water te springen en je met de rivier mee te laten gaan naar beneden. Canyoning of kloofing is de kunst om de loop van een bergbeek te volgen door drijven, springen en zwemmen. Plekken waar je dit onder andere kunt doen zijn: de Suicide Kloof in de Westkaap, de Magaliesbergen en de Drakensbergen in KwaZulu-Natal.

Duiken
De warme Indische oceaan brengt een zeer divers zeeleven naar de kusten van Zuid Afrika. Je kunt daar dan ook prima duiken. Voor de kust van de provincie KwaZulu-Natal, bij Sodwana Bay, heb je uitstekende mogelijkheden om een grote verscheidenheid aan vissen te zien. Denk hierbij aan haaien, dolfijnen, walvishaaien, roggen en zeeschildpadden.
Je kunt hier van 10 tot 30 meter diep duiken. Sodwana Bay is een goede uitvalsbasis voor de mooiste duiktrips van Zuid Afrika. Voor de ervaren duiker zijn de Protea Banks, een kleine 200 kilometer zuidelijk van Durban een echte uitdaging. Je vindt hier heel veel verschillende soorten haaien. Het water is echter zeer ruig en het weer kan hier snel omslaan. Protea Banks zijn echter een echte aanrader voor de duikroutinier. De lagune van Knysna is voor de beginnende duiker een echte aanrader.
Mozambique staat ook bekend om de goede duikmogelijkheden. In Ponte d’Ouro zijn diverse duikscholen.

Fotograferen
Als je op safari bent wil je natuurlijk ook mooie foto’s maken van het wild wat je gaat zien. Je kunt daarvoor een cursus doen in een privé wildpark of zelfs met bekende wildfotografen een fotosafari reis gaan maken. We hebben diverse mogelijkheden die we graag met je doornemen.

Golfen
Zuid-Afrika is een golfland bij uitstek. Hier liggen heel wat schitterende banen, niet alleen de meest bekende bij George maar door het hele land verspreidt komt u schitterende golfbanen tegen. Wij maken graag een voorstel waar u langs diverse golfbanen reist.

Hiken
Zuid-Afrika heeft absoluut prachtige gebieden om wandelingen te maken. Van wandelingen van een paar uur tot dagtochten en meerdaagse tochten. Terwijl de techniek het ondertussen toelaat om dergelijke mooie landschappen vanuit een 4x4 auto te zien, geven veel mensen er toch de voorkeur aan om deze ruige schoonheid te voet te verkennen. Wandelen in Zuid-Afrika in fenomenale bergketens is zeker een onvergetelijke ervaring.
De West-Kaap biedt de meest gevarieerde wandelpaden, waaronder paden op de beroemde Tafelberg en in de Cederbergen. KwaZulu-Natal heeft de prachtige en beroemde Drakensbergen. Hier is een aanrader de Tugela Gorge hike, waarbij je door een kloof wandelt en de meest spectaculaire vergezichten zult zien. De kust bij Tsitsikamma biedt de meest populaire wandelroutes door weelderige bossen, zandstranden en prachtige bergen. De Otter Trail is waarschijnlijk de meest populaire wandeling in Zuid-Afrika.


Kanoen/Kajakken
Zuid-Afrika heeft een enorme variëteit aan rivieren die geschikt zijn om te kanoën. KwaZulu Natal biedt een groot aantal rivieren, meren en natuurlijk de prachtige Indische Oceaan om uw honger te stillen naar avontuur. De Umkomaas, Umzimkulu, Mooi River, Umgeni, Thugela, Buffalo en Pongola rivieren stromen door het Zulu Koninkrijk van de hoge Drakensbergen naar zee. Deze rivieren bieden veel uitdagingen voor kano liefhebbers.
Voor degenen die meer op een rustige manier willen genieten van de prachtige natuur bieden de meren van Maputaland, Lake St Lucia, Lake Sibaya en het Kosi-systeem mogelijkheden om op het water te genieten van wilde dieren, zoals nijlpaarden en krokodillen. De lange kustlijn die zich uitstrekt van Kosi Bay in het noorden tot Port Edward in het zuiden is ideaal voor kanoën en andere watersporten. Ook het watergebied bij Knysna en de Oranjerivier op de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië in de Noordkaap bieden veel mogelijkheden voor watersport.

Kite surfen

Hoewel een sterke wind voor sommige mensen een irritatie is, voor kite surfers is het dat zeker niet. Kite surfen is een relatief nieuwe, snel opkomende sport in Zuid-Afrika.
De omgeving van Kaapstad heeft fantastische zeeën en genoeg sterke wind om te kitesurfen. Hier vindt u mooie en consistente winden met fantastisch water waardoor dit wel één van de belangrijkste bestemming in Zuid-Afrika is om te kitesurfen. Ook de kust van de Indische Oceaan ten noorden van Durban biedt veel mogelijkheden om te kitesurfen.

Mountainbiken
Voor liefhebbers van mountainbiken heeft Zuid-Afrika een variëteit aan mogelijkheden met spannende en opwindende mountainbike routes. Het weer in Zuid-Afrika laat het toe om op elk moment van het jaar te fietsen.
Iedere provincie in Zuid-Afrika biedt mogelijkheden om te mountainbiken.  Of het nu een rustig parcours is of een steil bergpad, Zuid-Afrika heeft alle mogelijkheden voor elk niveau. In de Magaliesbergen voeren mountainbike-routes je door de schitterende valleien, rivieren en bossen. De Drakensbergen in KwaZulu-Natal is één van de meest spectaculaire plekken. In Knysna fietst u door mystieke inheemse bossen en op slechts 15 km van Knysna vind je de Hamtini Mountain Bike Trail. Rond Kaapstad liggen prachtige routes die je langs wijngaarden of over het Kaapse Schiereiland voeren. Ook de regio rond Pietermaritzburg staat bekend om zijn mooie routes.

Paardrijden
Of je nu wel of nog nooit op een paard hebt gezeten, paardrijden in Zuid-Afrika is een bijzondere ervaring. De ruige natuur, mooie uitzichten, het langs schietend wild. Het maakt het erg bijzonder. Veel Nationale parken bieden de mogelijkheid om met een paard op pad te gaan. Je komt op plekken waar je normaal gesproken nooit zou kunnen komen. De mooiste plekken om paard te rijden zijn de Drakensbergen, de wijngebieden rond Stellenbosch en de Waterbergen. Ook in veel wildparken in Namibië en Botswana heb je mogelijkheden op van het wild te genieten terwijl je paard rijd.

Paragliden/Parachute springen
Paragliding in Zuid-Afrika is een ervaring op zich. Het grootste deel van het land ligt tot 1000 meter boven de zeespiegel op een groot plateau. Paragliding wordt op veel plaatsen in Zuid-Afrika aangeboden, maar is het meest spectaculair langs de Garden Route. De Garden Route heeft een overvloed aan valleien, estuaria, lagunes, prachtige kusten en weelderige inheemse bossen. Er zijn talrijke paragliding sites in dit gebied. Kaapstad is ook prachtig en is een ideale plek om van paragliding te genieten. Of ervaar adembenemende paragliding avonturen en een prachtig uitzicht op magische bergketens, inheemse bossen en valleien die de provincie KwaZulu Natal biedt. Ook kunt u op heel veel locaties parachutespringen. Voor meer informatie kunt u ons een e-mail sturen.

Quadbiken
Op een quad kun je Zuid-Afrika weer van een andere kant meemaken. Als je met een quad rijd kun je genieten van de geweldige natuur door dalen, inheemse bossen, beekjes en watervallen te rijden.
Er zijn tal van locaties in Zuid-Afrika waar men quad ritten aanbiedt, met  name in de Oost-Kaap, Vrijstaat, Gauteng, KwaZulu Natal, Limpopo, Mpumalanga, Noord-Kaap en de weelderige West-Kaap. Alle regio's bieden een prachtig uitzicht, schitterende natuur en fantastische routes. In Namibië is het een sensatie door de hoge duinen bij Swakopmund te rijden.

Raften
Raften in Zuid-Afrika is een echte aanrader. Zuid-Afrika kent enkele van de ruigste rivieren ter wereld en rafting is dan ook een top ervaring.De moeilijkste keuze die je moet maken is, waar ga ik raften? Er zijn namelijk zo veel mooie plekken. Maar de mooiste raft maak je volgens ons door de Oranjerivier af te dalen, waarbij je door het Richtersveld woestijngebied, op de grens met Namibië, komt. De Oranjerivier heeft afdalingen die zowel voor de beginner als de ervaren rafter genoeg uitdaging kan bieden.

Rugby
In Nederland zijn we gek van voetbal. In Zuid-Afrika is rugby de belangrijkste sport. Als je in Zuid-Afrika bent en er is op dat moment een rugby wedstrijd kun je uiteraard een wedstrijd meepakken. Kaarten koop je dan ter plekke bij het stadion. Het is een feest een wedstrijd mee te maken.

Safari/Wandelsafari
Zuid-Afrika, Namibië en Botswana zijn een wildlife paradijs met talloze nationale parken en wildreservaten. Hoewel elk wildpark weer een ander beeld geeft van een safari, bieden de meeste de big 5 - olifant, luipaard, neushoorn, leeuw en buffel. Hier zijn natuurlijk uitzonderingen op: In het Kgalagadi Transfrontier Park zul je alleen de leeuw en het luipaard aantreffen, terwijl bijvoorbeeld in Etosha in Namibië de buffel ontbreekt. Een safari kun je op verschillende manieren maken; natuurlijk in de bekende (open) safari auto’s, maar in de nationale parken kun je ook heel prettig met je eigen (huur)auto rijden en zo op je eigen tempo van het wild genieten. In veel privé parken kan dat niet. In onder andere het Chobe park in Botswana kun je alleen in je eigen auto rijden als je over een 4x4 beschikt.
Een wandelsafari biedt een heel andere kijk op het wild. De ranger die met je meegaat, zal je ook op kleinere dingen wijzen zoals planten en kleine dieren.
Verder kun je in sommige parken een safari op het paard maken.
Als je meer wit weten over de verschillende safarimogelijkheden kun je ons een mail sturen.

Sandboarden
Sandboarden is wel een heel speciale manier van boarden. In zowel Zuid-Afrika als Namibië heb je de mogelijkheid om dit te doen. Houd er wel rekening mee dat je een goede conditie moet hebben want er zijn geen sleepliften zoals in de wintersportgebieden. Als je naar beneden wilt moet je eerst naar boven lopen. In de buurt van Kaapstad, bij Muizenberg en in de buurt van Swakopund in Namibië heb je de mogelijkheid om zowel lay down als stand up te sandboarden.

Snorkelen
De meeste duikers en snorkelaars denken niet meteen aan Zuid-Afrika wanneer men het heeft over snorkelen en duiken. Toch heeft Zuid-Afrika meer dan genoeg mogelijkheden om te genieten van de onderwaterwereld. De onderwaterwereld van Zuid-Afrika is prachtig. Enkele mooie plekken waar je uitstekende kan snorkelen in Zuid-Afrika zijn:
Sodwana Bay tegen de grens met Mozambique. Bij Durban en Knysna, maar op veel meer plekken zijn er mogelijkheden waar je veel onderwater foto’s kunt maken.
Er zijn ook mooie mogelijkheden in Mozambique, onder andere bij Ponte d’Ouro, waar de mogelijkheid is om al snorkelend tussen dolfijnen te zwemmen.
 
Surfen
De kustlijn van Zuid-Afrika is uitermate geschikt om te surfen. Door de warme golfstromen en het bijeenkomen van de Atlantische en de Indische Oceaan ontstaan de juiste omstandigheden om geweldig te surfen. Durban staat bekend om zijn hoge golven en is dan ook het surfmekka van Zuid-Afrika. Ook Jeffrey’s Bay is een echte surfstad en wereldberoemd onder surfers. De golven zijn hier gigantisch dus weet waar je aan begint.

Walvissafari
Zuid-Afrika is één van de meest ongelooflijke bestemmingen ter wereld om walvissen te zien. Begin juni verlaten de Southern Right walvissen hun Antarctische voedingsbodem om zich voort te planten in de warme wateren voor de kust van Zuid-Afrika.  Enkele van de beste plekken zijn onder andere Hermanus en Plettenberg Bay. In het hoogseizoen kun je de walvissen al spotten vanaf de kust maar de mooiste ervaring is om per boot op een walvissafari te gaan. In november vertrekken ze weer naar de Arctische gebieden. Misschien iets minder bekend maar zeker zo sensationeel zijn de walvissen tijdens de sardinetrek voor de kust van St.Lucia

Zee kajakken
Door te gaan zee kajakken leer je de kust van Zuid-Afrika goed kennen en ervaar je de zee met de dieren die daarin leven heel intens. Let op bijvoorbeeld de zeehonden, walvissen, dolfijnen, pinguïns en tal van soorten vissen. Er zijn tal van plaatsen in Zuid-Afrika waar men kan zeekajakken In Kaapstad worden begeleide tochten op zee aangeboden. Ook bestaat deze mogelijkheid aan zowel de kust van de Indische Oceaan in het oosten als de kust van de Atlantische Oceaan in het westen.