085 4010816  info@suidafrikareise.nl

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park, uitgeroepen in 1931, toen er nog 11 olifanten in dit gebied leefden, om deze laatste overgebleven Kaapse olifanten voor uitroeiing te behoeden.


Addo Elephant Park, uitgeroepen in 1931, toen er nog 11 olifanten in dit gebied leefden, om deze laatste overgebleven Kaapse olifanten voor uitroeiing te behoeden.

Addo Elephant Park is nu het meest geconcentreerde olifanten reservaat in Zuid Afrika. Hoewel de grenzen van dit van origine kleine park nog steeds groeien, bestaat het nu uit de kusteilanden van de Nelson Mandela Bay over de Zuurbergen en verder het semi-woestijngebied in van de Nama Karoo, samen vormen ze het 180.000 hectare grote Greater Addo Park. Het omvat kustduinen, vetplant bushveld, en gebieden met bos, fijnbos en grasland, waarmee het één van de biologisch meest diverse parken ter wereld is.
Locatie: in de Oost-Kaap, het oorspronkelijke olifantengebied ligt 70 km ten noorden van Port Elizabeth.
Accommodatie: Het Addo Elephant Park restcamp in het noorden en het Matyholweni camp bij de zuid ingang. Men heeft  chalets, rondavels en cottages en safari tenten. Verder voor de kampeerders zijn er campingplaatsen. Er is een restaurant, winkel en zwembad.
De hoofdweg naar het restkamp is geasfalteerd.  43 km zand- en grindwegen tot in het kamp.
Er zijn meer dan 500 olifantenen die vormen de hoofdattractie. Ook Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, luipaarden, jakhalzen, wrattenzwijnen, elandantilopen, koedoes en verschillende andere antilopensoorten en kleinere carnivoren kunnen hier gezien worden. Met de uitbreiding naar de kust maken de grote witte haai en walvissoorten hiervan ‘s werelds eerste “Big Seven Park”.
Addo Elephant Park is malariavrij.


Kijk ook hier eens naar:

Familiereis Zuid-Afrika - Kaapstad, West- en Oostkaap

Familiereis Zuid-Afrika Kaapstad, West- en Oostkaap laat u in 21 dagen kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de zuid kust en een gedeelte van de Oostkaap provincie.

Bekijk pagina

Fly-drive Zuid-Afrika

Fly-drive Zuid-Afrika - in 3 weken leert u Zuid-Afrika kennen en daarna gaat u vast nog een keer.

Bekijk pagina

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap - U bezoekt in 14 dagen onder andere Kaapstad, de Wijnlanden, de Tuinen Route en de Zuidkust

Bekijk pagina

Zuid Afrika anders - Wild

Zuid Afrika anders -Wild reis - U vindt in 21 dagen wild in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in Swaziland.

Bekijk pagina