Addo Elephant Park

Bekijk foto's

Addo Elephant Park
Het natuur- en wildpark Addo Elephant Park ligt aan de Garden Route op zo’n 80 kilometer van Port Elizabeth in de Oostkaap-provincie en is één van de biologisch meest diverse parken ter wereld. Het park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Een succesvolle missie, omdat het Addo Elephant Park vandaag de dag het meest geconcentreerde olifantenreservaat in Zuid-Afrika is met maar liefst 600 olifanten. Naast olifanten zijn er ook Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, luipaarden, jakhalzen, wrattenzwijnen, elandantilopen, koedoes, verschillende andere antilopensoorten, hyena’s, Afrikaanse pinguïns en Jan van Gent vogels en kleinere carnivoren.  Addo Elephant Park is malariavrij.

Het park is onderdeel van de SAN Parks (South African National Parks) en is nu het derde grootste nationale park in Zuid-Afrika. SAN Parks is de belangrijkste natuurbeschermingsorganisatie van het land en is door de nationale overheid verplicht gesteld de beschermde gebieden van Zuid-Afrika uit te breiden. Addo Elephant Park was van origine een klein park maar heeft zich reeds verder uitgebreid om een breed scala aan biodiversiteit, landschappen, fauna en flora te behouden. Het gebruik van drones binnen (en over) de nationale SAN Parks is ten strengste verboden.

Er zijn plannen om het park in de toekomst verder uit te bereiden naar 270.000 hectare tot het ‘Greater Addo Elephant National Park’. De uitbreiding zou betekenen dat je in het park niet alleen de Big 5 kunt spotten, maar zelfs de Big 7! De Big 7 bestaat uit de olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard – die we kennen als de Big 5 – en de twee extra: de walvis en witte haai.

Dagbezoekers
Indien u een dag het park wil bezoeken hoeft u niets te reserveren, tenzij u deel wilt nemen aan georganiseerde activiteiten. Zo kunt u er onder meer dieren in het wild bekijken vanuit uw eigen voertuig, begeleide gamedrives maken, paardrijden, wandelen over de aangelegde wandelpaden, naar de vogelkijkhut en naar de PPC Discovery Trail. Ook is het mogelijk om dagtochten te maken naar de afgelegen delen van het park - de Zuurberg Mountains, Kabouga, Darlington Dam en Woody Cape.

Check-in en check-out tijden
De check-out tijd voor gasten met caravan en tenten is 12:00 uur. 
De check-in tijd voor alle accommodaties is 14:00 uur en de check-out tijd is voor alle accommodaties 10:00 uur. 

Kantoor- en gate-tijden 
De receptie van het hoofdkamp is dagelijks geopend van 07:00 tot 19:00 uur en de receptie van Matyholweni is dagelijks geopend van 07:00 tot 17:00 uur, terwijl de gate is geopend tot 18:30 uur. Na sluitingstijd worden de gates bemand door beveiligingsmedewerkers. Bezoekers met accommodatie-reserveringen kunnen nog steeds de gate na sluitingstijd betreden en verlaten, mits u de receptie hiervan op de hoogte brengen. 

Accommodatie Addo Elephant Park Restcamp
Het populaire hoofdkamp in het noorden van het park biedt diverse accommodaties aan zoals chalets, rondavels, cottages en safaritenten. Uniek aan het kamp is het uitkijkpunt op de waterplaats dat zich in het kamp bevindt en dat 's nachts verlicht is. Daarnaast heeft het kamp een ondergrondse schuilplaats in de buurt van de waterplaats, wat het mogelijk maakt om de dieren van dichtbij te bekijken.