Agulhas Nationaal Park

Het Agulhas Nationaal Park ligt op de meest zuidelijk gelegen punt van Afrika. Één van de geheimen van dit gebied is de legendarische ‘Kaap van stormen’, waar veel schepen zijn vergaan.

Het Agulhas Nationaal Park ligt op de meest zuidelijk gelegen punt van Afrika. Één van de geheimen van dit gebied is de legendarische ‘Kaap van stormen’, waar veel schepen zijn vergaan.

Deze winderige, mooie kustvlakte met zijn rijke culturele en natuurlijke verleden is uitgeroepen tot Agulhas Nationaal Park.
Vroegere bewoners hebben hun stempel op het gebied gedrukt. Archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat het culturele erfgoed dateert van duizenden jaren geleden, toen hier jagers-verzamelaars leefden en de Khoi-Khoi hier op hun primitieve manier op jacht gingen en hun vis vingen door middel van ingenieus geconstrueerde getijde vis-vallen.
Ook trekt Cap l’Agulhas veel mensen die zich aangetrokken voelen tot de meest zuidelijk punt van Afrika, dat ook de scheiding is tussen de Atlantische en Indische Oceaan.
Er zijn geen rest camps in het park, maar er zijn voldoende kleine plaatsen waar u kunt overnachten in guesthouses of B&B’s.
Naast diverse watersporten als zwemmen en zeevissen kunt u verschillende interessante plekken bezoeken:
•    De meest zuidelijke punt Cap l’Agulhas
•    De vuurtoren die op deze kaap staat. Deze toren is gebouwd om de vroegere ontdekkingsreizigers te begeleiden bij hun passage. 71 traptreden brengen u naar de top van de op één na oudste vuurtoren van Zuidelijk Afrika. In de vuurtoren is het vuurtoren museum.
•    Diverse plaatsen waar scheepswrakken zijn gevonden van onder anderen de Zoetendal, Birkenhead en Armiston. In het Shipwreck Museum in Bredasdorp vind u nog veel resten van deze wrakken. Op de kust van Cap l’Agulhas liggen nog steeds de resten van het wrak van de Meisho Maru 38.
•    Het gebied heeft een grote variëteit aan flora. Hoewel de meeste bloemen bloeien tussen mei en september, kunt u het gehele jaar genieten van de bloeiende Fynbos.


Kijk ook hier eens naar:

Familiereis Zuid-Afrika - Kaapstad, West- en Oostkaap - 21 dagen

Familiereis Zuid-Afrika Kaapstad, West- en Oostkaap laat u in 21 dagen kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de zuid kust en een gedeelte van de Oostkaap provincie.

Bekijk pagina

Korte reis Zuid-Afrika Kaapstad

Korte reis Zuid-Afrika Kaapstad geeft u in 7 dagen een goede indruk van zowel Kaapstad als de directe omgeving.

Bekijk pagina

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap

Rondreis Kaapstad en de West- en Oostkaap - U bezoekt in 14 dagen onder andere Kaapstad, de Wijnlanden, de Tuinen Route en de Zuidkust

Bekijk pagina

Selfdrive Krugerpark en Kaapstad

Bezoek onder andere het Krugerpark en Kaapstad tijdens deze 10-daagse selfdrive in Zuid-Afrika

Bekijk pagina