Augrabies Falls Nationaal Park

Het Augrabies Falls Nationaal Park is in 1966 opgericht om het bijna 10.000 ha. grote rivierlandschap aan beide oevers van de Oranjerivier te beschermen.


Het Augrabies Falls Nationaal Park is in 1966 opgericht om het bijna 10.000 ha. grote rivierlandschap aan beide oevers van de Oranjerivier te beschermen.

In het Augrabies Falls Nationaal Park stroomt de Oranjerivier in een 150 m diepe kloof, en zorgt daarmee voor een spectaculaire reeks watervallen.
De Khoi (Bosjesmannen) noemden het "Aukoerebis" de plaats van het harde geluid, dat kenmerkend is voor het geluid van de 60 meter hoge waterval. Pittoreske namen als Moon Rock, Ararat en Echo Corner zijn kenmerkend voor dit rotsachtige gebied, dat gekarakteriseerd wordt door de 18 kilometer lange en 150 meter diepe kloof. Het silhouet van de klipspringer en de kokerboom steken tegen de heldere Afrikaanse hemel af. De 28.000 ha. aan zowel de noord- als zuidzijde van de Oranjerivier biedt aan diverse soorten wild bescherming. Trektochten zijn erg populair in het Augrabies Falls Nationaal Park.
Locatie: in de Noord-Kaap, Oranjerivier, 120 km ten westen van Upington.
Accommodatie: cottages en rondavels, met restaurant en winkel, self-catering accommodatie; caravan/camping plaatsen met wasserette gelegenheid.
Wegennet:de hoofdtoegangsweg is geasfalteerd met grindweg binnen het park. Benzinestation (geen diesel).
Dieren: diverse antilopen, in het bijzonder klipspringers en gemsbokken, maar ook giraffes, stekelvarkens, springbokken, bavianen, stokstaartjes en luipaarden, ongeveer 160 soorten vogels (verschillende adelaarsoorten).
Het gebied is malaria vrij.


Kijk ook hier eens naar:

Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap

Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap laat u in 21 dagen Zuid-Afrika op een andere manier beleven

Bekijk pagina

Gezinsreis Namibië en Zuid-Afrika

Gezinsreis Namibië en Zuid-Afrika is een mooie mix in 21 dagen van de ruige, droge Klahari en de vruchtbare wijnlanden

Bekijk pagina

Rondreis Kaapstad en de West- en Noordkaap

Rondreis Kaapstad en de West- en Noordkaap combineert in 14 dagen Kaapstad met de onbekende Noordkaap provincie.

Bekijk pagina

Rondreis Zuid-Namibië vanuit Kaapstad

Rondreis Zuid-Namibië vanuit Kaapstad - 21 daagse reis vanuit Kaapstad door Zuid-Afrika naar het zuiden van Namibië.

Bekijk pagina