Augrabies Falls Nationaal Park

Bekijk foto's

In het Augrabies Falls Nationaal Park stroomt de Oranjerivier in een 150 m diepe kloof, en zorgt daarmee voor een spectaculaire reeks watervallen.
De Khoi (Bosjesmannen) noemden het "Aukoerebis" de plaats van het harde geluid, dat kenmerkend is voor het geluid van de 60 meter hoge waterval. Pittoreske namen als Moon Rock, Ararat en Echo Corner zijn kenmerkend voor dit rotsachtige gebied, dat gekarakteriseerd wordt door de 18 kilometer lange en 150 meter diepe kloof. Het silhouet van de klipspringer en de kokerboom steken tegen de heldere Afrikaanse hemel af. De 28.000 ha. aan zowel de noord- als zuidzijde van de Oranjerivier biedt aan diverse soorten wild bescherming. Trektochten zijn erg populair in het Augrabies Falls Nationaal Park.

Locatie: in de Noord-Kaap, Oranjerivier, 120 km ten westen van Upington.
Accommodatie: cottages en rondavels, met restaurant en winkel, self-catering accommodatie; caravan/camping plaatsen met wasserette gelegenheid.
Wegennet: de hoofdtoegangsweg is geasfalteerd met grindweg binnen het park. Benzinestation (geen diesel).
Dieren: diverse antilopen, in het bijzonder klipspringers en gemsbokken, maar ook giraffes, stekelvarkens, springbokken, bavianen, stokstaartjes en luipaarden, ongeveer 160 soorten vogels (verschillende adelaarsoorten).
Het gebied is malaria vrij.