Autoreis Namibië-Botswana vanuit Zuid-Afrika

Autoreis Namibië-Botswana vanuit Zuid-Afrika gaat in 21 dagen vanuit Upington in Zuid-Afrika naar Johannesburg via de hoogtepunten van Namibië en Botswana.


Autoreis Namibië-Botswana vanuit Zuid-Afrika gaat in 21 dagen vanuit Upington in Zuid-Afrika naar Johannesburg via de hoogtepunten van Namibië en Botswana.

Prijzen

Indicatie prijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon via lodges
01 jan tot en met 30 juni 2020 € 2395,00
01 juli tot en met eind 31 nov 2020 € 2525,00
Indicatie prijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Toyota Double Cab met daktent
05 jan - 19 mrt € 2195,00
11 nov '19 - 04 jan '20 en 20 mrt - 25 juni € 2330,00
26 juni -19 juli en 21 aug - 10 nov € 2740,00
20 juli - 20 aug € 2855,00
Indicatie prijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Nissan Single Cab met daktent
01 jan - 30 juni € 2085,00
01 juli - 31 nov € 2680,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Autoreis Namibië-Botswana vanuit Zuid-Afrika geeft u een goed beeld van Namibië en Botswana. Namibië en Botswana zijn vanuit Zuid-Afrika gemakkelijk te bereiken. Vanuit Zuid-Afrika reist u Namibië binnen naar de Fish River Canyon. Onderweg geniet u van de grote leegte. U reist door diverse landschappen naar de rode duinen van de Sossusvallei en weer naar de bewoonde wereld in Swakopmund. Na de landschappen wordt het tijd om te genieten van het wild in onder andere het Etosha National Park in Namibië en het Chobe National Park in Botswana. Na nog een bezoek aan de Victoria Watervallen reist u weer naar Zuid-Afrika.

Er zijn veel mogelijkheden om Namibië en Botswana te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Dag tot dag beschrijving

Autoreis Namibië-Botswana vanuit Zuid-Afrika gaat onder andere via de Fish River Canyon. Vanuit Aus kunt u Lüderitz bezoeken. Door de Namibwoestijn en de Sossusvlei bereikt u de ruige Skeleton Coast. Via het Etosha Nationaal Park, de Okavango Delta en het Caprivi Wildpark (nu Bwabwata Nat. Park) gaat u naar Botswana. In Botswana verblijft u in het bekende Chobe Wildpark. Na nog een bezoek aan de Victoria Watervallen reist u weer naar Zuid-Afrika.

Afbeelding van Upington Airport 01 Aankomst en pick up auto

+Dag 1: Upington

Orange Apple Upington

Afbeelding van Orangeapple1 Nadat u uw auto hebt opgehaald rijdt u naar Upington. Vandaag heeft u wat tijd om boodschappen te doen voor onderweg.
Accommodatie: Orange Apple
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2: Fish River Canyon afstand 385 km

Canyon Roadhouse - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon 708 U rijdt via de Nakop grenspost Namibië binnen. Na de douaneafhandelingen reist u verder naar Karasburg en Grunau. Vanaf hier volgt u de richting van de Fish River Canyon. De Fish River Canyon is de op twee na grootste canyon ter wereld.
Accommodatie: Canon Roadhouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 3 & 4: Aus/Luderitz afstand 265 km

Desert Horse Inn - Aus

Afbeelding van Aus Wilde Paarden U vertrekt verder naar het noorden. Een mooie omweg (130 km meer) is via de noordoever van de Oranjerivier en Rosh Pinah. Vanuit Aus kunt u een mooie dagtocht maken naar Luderitz en Kolmanskop.
Accommodatie: Desert Horse Inn
Maaltijden: ontbijt

+Dag 5 & 6: Sesriem/Sossusvlei afstand 350 km

Desert Camp - Sesriem

Afbeelding van Sossusvallei Duin 45 Lightroom U vertrekt richting het noorden via de D707 en de C27. U vervolgt uw weg tot aan Sesriem via Beta en het Namibrand Natuur Park. U komt het Namib Naukluft Park binnen en vervolgt uw weg tot aan Sossusvlei. Dit is slechts een klein deel van het grote Namib Naukluft Park, wat een gebied van 49.000km omvat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen, die 380m boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220m boven de omliggende zee van zand liggen. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld. Er staan transfermogelijkheden klaar voor de laatste 5 km die via een zandweg gaan en als je geen 4x4 bij je hebt is het onmogelijk om dit zelf te rijden.
Accommodatie: Desert Camp
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 7 & 8: Swakopmund afstand 355 km

Meike's Guesthouse Swakopmund

Afbeelding van Swakopmund Meike S Guesthouse Van Sesriem via Solitaire reist u naar Swakopmund, door de ruige Kuiseb Rivier Vallei. Van de Kuiseb Vallei gaat u eerst naar Namibië’s belangrijkste havenstad, Walvis Bay. U reist weer door het Namib Naukluft Park en met een beetje geluk kunt u gemsbok, springbok, struisvogels en Hartmanns bergzebra’s zien in dit uitgestrekte woestijnlandschap. U bezoekt de Walvis Bay lagune, waar duizenden flamingo’s en andere watervogels voorkomen. U vervolgt de weg via de B2 naar dé vakantieplaats in Namibië namelijk Swakopmund.
Accommodatie: Meike’s Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 9: Uis afstand 200 km

White Lady Lodge

Afbeelding van Uis Brandberg White Lady Lodge Vandaag rijdt u naar Uis waar u onder andere de mogelijkheid heeft om een woestijn olifanten te zien. U rijdt hier door Zuid - Damaraland. U kunt via de Spitzkoppe rijden is ongeveer 30 km extra. Of u rijdt via de zeehonden kolonie bij Cape Cross. Extra 150 km over zoutpad heen en terug.
Accommodatie: White lady lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10: Etosha afstand 350 km

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo U rijdt via de Andersson Gate het Etosha park binnen. Het park omvat 22 270 km2. De Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s. Na aankomst kunt u een wildrit doen, maar het meeste wild kunt u normaal gesproken zien bij het (’s avonds verlichte) watergat bij het rest camp.
Accommodatie: Okaukuejo
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11: Etosha

Halali Camp - Etosha

Afbeelding van Etosha Halali VFYNna U verblijft de heel dag in Etosha zodat u ruim de tijd heeft om safari's te maken en van het wild te genieten.
Accommodatie: Halali
Maaltijden: ontbijt

+Dag 12 & 13: Rundu afstand 520 km

Nkwazi Lodge

Afbeelding van Rundu N'Kwazi Camp U gaat, al game drivend, naar de Van Lindequist Gate bij Namutoni. De Damara Dik-Dik wordt hier vaak gezien. Via Tsumeb rijdt u richting Grootfontein. Onderweg heeft u de mogelijkheid om het Otjikoto meer te bezoeken. U vervolgt via de B8 uw route naar Rundu aan de Okavango Rivier. Deze rivier vormt de grens met Angola. De afstand is groot maar goed te doen omdat u, nadat u Etosha hebt verlaten, alleen maar over goede asfaltwegen rijdt.
Accommodatie: Nkwazi Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 14: Poppa Falls afstand 205 km

Ngepi Camp Divundu

Afbeelding van Divundu Ngepi Camp Vandaag reist u naar de Popa Falls. Deze watervallen, in feite een grote stroomversnelling met een verval van ongeveer 4 meter liggen in de Okavango Rivier. Er is hier weinig wild maar een rijk vogelleven. Twaalf kilometer ten zuiden van de Popa Falls ligt het Mahango Wild Park, het meest westelijke kleine gedeelte van het grote Caprivi Wild Park(nu Bwabwata Nat. Park). In het droge seizoen leven hier veel olifanten aan de oever van de Okavango Rivier en het park heeft een uitbundig vogelleven.
Accommodatie: Ngepi camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 15 - 17: Kasane afstand 460 km

The Old House - Kasane

Afbeelding van Old House Kasane 01 Vandaag reist u Botswana binnen via de Ngoma Bridge. Door het Chobe Nationaal Park rijdt u vervolgens naar Kasane. Dit is de olifantenwereld bij uitstek. Het Chobe Nationaal Park is beroemd vanwege de grote aanwezigheid van olifanten. Het heeft de hoogste olifantenconcentratie van Afrika en men schat het op een aantal van ongeveer 45.000 dieren. Vanaf de Sidudu Gate rijdt u naar Kasane en naar de lodge, aan de oever van de Chobe Rivier.
Chobe Safari Lodge verzorgt diverse activiteiten zoals riviersafari’s, landsafari’s en een bezoek aan de Victoria watervallen. Deze activiteiten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Accommodatie: The Old House
Maaltijden: ontbijt

+Dag 18: Nata afstand 320 km

Nata Lodge

Afbeelding van Nata Nata Lodge Deze dag gebruikt u om op weg te gaan naar Nata via Kasane-, Kazuma-, en Sibuya Woud. s' Avonds kan de zonsondergang spectaculair zijn over de Sua Pan. De Sua Pan is een onderdeel van de Makgadikgadi Pans. Aan het eind van de middag kunt u misschien de Sua Pans nog bezoeken.
Accommodatie: Nata Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 19: Palapye afstand 345 km

Camp Itumela - Palapye

Afbeelding van Palapye Camp Itumela Vandaag is een overbruggings dag richting Zuid Afrika. U overnacht in Palapye. En plaats die ligt op een kruispunt van wegen tussen Gabaronne-Francistown en Maun. Een andere mogelijkheid is om naar het Khama Rhino reservaat te gaan. Dit is ongeveer 60 km meer en ligt meer bij Serowe.
Accommodatie: Camp Itumela
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 20: Pilanesberg afstand 430 km

Bakgatla Resort - Pilanesberg

Afbeelding van Neushoorn Pilanesberg U gaat vandaag via de grensovergang van Groblersbrug weer naar Zuid Afrika. Vanaf hier gaat u via Lephalale richting Pilanesberg Park. Dit park heeft de Big Five. Het Pilanesberg NP is een van de vreemdste geologische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een overblijfsel van vulkanische uitbarstingen. U kunt hier zelf rond rijden maar safari's olv een gids boeken. Hierbij ligt ook Sun City,
Accommodatie; Bakgatla Resort
Maaltijden: ontbijt

+Dag 21: vertrek afstand 230 km

Vertrek Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International De vluchten naar Europa vertrekken in de loop van de avond. U heeft dus ruim de tijd om naar Johannesburg te rijden. Misschien heeft u nog wat tijd om Pretoria te bezoeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuidelijk Afrika inclusief 20 maal ontbijt
Huurauto W (Ford Fortuner) of vergelijkbaar
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
-Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
Intercontinentale vlucht
Toegang tot de parken in Namibië en Botswana

Namibië en Botswana zijn erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.
Deze reis is ook als kampeerreis te boeken met Toyota Double Cab of Nissan Single Cab maar uiteraard onder de voorwaarden van de kampeerreizen.Kijk ook hier eens naar:

Chobe Nationaal Park

Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana. Hier leven ongeveer 120 000 olifanten.

Bekijk pagina

Etosha Nationaal Park

Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten.

Bekijk pagina

Sossusvlei

Sossusvlei, met zijn monumentale duinen is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor fotografen.

Bekijk pagina

Bwabwata Nationaal Park

Bwabwata Park is misschien wat onbekend maar is het park dat in de Caprivi Strook ligt. Nog weinig bezoekers maar veel wild.

Bekijk pagina

Mudumu Nationaal Park

Mudumu Nationaal Park ligt langs de Kwando met veel Mopane en Accacia bomen

Bekijk pagina

Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Park ligt ingeklemd tussen twee woestijnen, de Namib in het westen en de Kalahari in het oosten en biedt de droge zuidelijke regio adembenemende landschappen.

Bekijk pagina

Okavango Delta

De Okavango Delta is ongetwijfeld het meest unieke en fascinerende gebied van Botswana. Dit geheel vormt de grootste binnenlandse delta ter wereld.

Bekijk pagina