Autoreis Zuid-Afrika compleet - 28 dagen

Autoreis Zuid-Afrika compleet laat u in 28 dagen bijna met geheel Zuid-Afrika kennis maken


Autoreis Zuid-Afrika compleet laat u in 28 dagen bijna met geheel Zuid-Afrika kennis maken

Prijzen

prijs op basis van twee personen reizend per persoon
15/02/2019 - 1/07/2019, 01/09/2019 - 15/10/2019 € 2740,00
01/07/2019 - 30/08/2019, € 2660,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Autoreis Zuid-Afrika compleet biedt u nog meer van Zuid-Afrika. Maar u zult toch nog eens terug moeten komen want zelfs in 28 dagen kunt u Zuid-Afrika niet in zijn geheel bereizen en alle hoogtepunten zien. In deze reis hebben we heel wat gebieden en hoogtepunten kunnen verwerken, zoals bijvoorbeeld de Blyde River Canyon, diverse wildparken, Eswatini, de Drakensbergen, het Tsitsikamma Park, de Tuinroute en de Winelands. Deze reis geeft dan ook een goede indruk van de mogelijkheden die Zuid-Afrika heeft, zodat u na deze reis waarschijnlijk de conclusie trekt nog eens terug te komen. De reis kan ook andersom worden gemaakt.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Dag tot dag beschrijving

De autoreis Zuid-Afrika compleet biedt u schitterende uitzichten bij  de Blyde River Canyon, de Drakensbergen en Lesotho, veel safari mogelijkheden in diverse wildparken, cultuur in Eswatini, een unieke combinatie van kust en natuur bij St. Lucia en in het Tsitsikamma Park en ontspanning en een lekker wijntje tijdens de Tuinroute en in de Winelands.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst op het vliegveld van Johannesburg en transfer naar uw accommodatie

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de morgen zou u nog het apartheids museum kunnen bezoeken of een fiets tour door Soweto kunnen maken.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2 & 3: Kololo Game Reserve afstand 275 km

Kololo Game Reserve Vaalwater

Afbeelding van Vaalwater Kololo Game Reserve Nadat u uw huurauto hebt opgehaald reist u naar het noorden. Kololo ligt in een wildreservaat zonder gevaarlijk wild. U kunt hier genieten van het wild door te wandelen of te fietsen. Ook kunt u safari's maken door het naastgelegen Welgevonden park waar de Big 5 leeft.
Accommodatie: Kololo
Maaltijden: ontbijt en diner

+Dag 4 & 5: louis Trichardt afstand 370 km

Madi a Thavha Louis Trichardt

Afbeelding van Louis Trichardt Madi A Thavha U verblijft twee nachten in de regio van de verborgen meren van Limpopo. Als u onderweg bent maakt u van de gelegenheid gebruik om de Ribolla kunst route te ontdekken. Misschien ontmoet u welbekende artiesten in hun studio’s. Er zijn hier diverse excursie mogelijkheden. U kunt met gids de Venda cultuur ontdekken, een school met weeskinderen bezoeken, een township tour door het dichtsbijzijnde township. Ook kunt u de galerie bezoeken die bij de accommodatie ligt.
Accommodatie: Madi a Thava
Maaltijden: Ontbijt en diner

+Dag 6: Balule afstand 310 km

Sausage Tree Safari Camp Hoedspruit

Afbeelding van Balule Sausage Tree Lodge U heeft vandaag een mooie rit door de provincie Limpopo naar het Balule Privé Park. Dit is een onderdeel van het grote Kruger Nationaal Park. Bij het verblijf bij Sausage Tree lodge zijn de safari’s en maaltijden inclusief. U heeft hier twee keer per dag een safari. Namelijk een ochtend safari en een middag safari die overgaat in een avond safari. Het Sausage Tree lodge is gelegen in het Balule Privé Park.
Accommodatie: Balule, Sausage Tree lodge
Maaltijden: ontbijt en diner, inclusief safaris, exclusief toegang tot Balule Privé Park

+Dag 7: Hazyview afstand 220 km via Panorama Route

Gecko Lodge Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U vertrekt na de ochtendsafari en het ontbijt richting Panorama Route. U reist via de ontzagwekkende vallei van de Blyde Rivier met panoramische vergezichten van de Blyde River Canyon , God’s Window en de Three Rondavels. U kunt ook Bourke’s Luck Potholes bezoeken waar de Blyde Rivier reusachtige gaten in de rots heeft gekerfd en een ongelofelijk geologisch herkenningspunt heeft achtergelaten.
Accommodatie: Hazyview, Gecko Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 8: Krugerpark afstand 165 km

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 Vandaag en morgen verblijft u in een van de Rest Camps van het Kruger Nationaal Park. U gaat het Kruger National Park binnen via de Orpen Gate of een van de andere hoofdingangen. Toegangsgelden zijn bij de reis inbegrepen. In het Rest Camp zijn restaurants aanwezig, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen maaltijden verzorgen. U kunt bij de receptie safari’s onder leiding van een gids in een open auto boeken, maar ook begeleide wild wandelingen boeken.
Accommodatie : Krugerpark, Satara
Maaltijden : Logies

+Dag 9: Krugerpark afstand 100 km

Berg en Dal - Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Berg En Dal 01 Vandaag heeft u nog de hele dag de tijd om van het wild te genieten. Dit kan onderweg van Satara naar Berg en Dal wanneer u uw eigen safari maakt. Maar ook kunt u safari's bij één van deze camps boeken.
Accommodatie : Krugerpark, Berg en dal
Maaltijden : Logies

+Dag 10: Eswatini afstand 250 km

Mlilwane Rest Camp

Afbeelding van Swaziland Mlilwane NR U reist via de Jeppe’s Reef grenspost in het noorden van Eswatini en gaat richting het zuiden naar Mbabane en het Mlilwane Wildpark, waar u ook de nacht zult doorbrengen.
U reist door een schitterend berggebied en ervaart de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid ( kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk. U overnacht in Mlilwane, één van de wildparken van Eswatini. In Mlilwane leven geen dieren van de Big Five, zodat u hier uitstekend op de fiets of te paard naar wild kunt spotten.
Accommodatie : Eswatini, Mlilwane
Maaltijden : ontbijt

+Dag 11 & 12: St. Lucia afstand 335 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 Het Greater St. Lucia Wetland/iSimangaliso Park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Verder bestaat hier de mogelijkheid te paard safari’s te maken en gedurende de periode van juni tot oktober is het een van de beste locaties om walvissen te zien. In de loop van de middag kunt u nog een boottocht maken over het meer. Vanuit hier kunt u ook het Hluhluwe/Imfolzopark bezoeken.
Accommodatie:St.Lucia, Avalone Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 13: Dundee afstand 320 km

Penryn B&B Dundee

Afbeelding van Dundee Penryn B&B De afstand naar de Drakensberg is redelijk groot. Om die reden hebben we gekozen voor een tussenstop in Dundee. Dundee ligt in het centrum van de 'Battlefields' waar u diverse monumenten vindt ter herinnering aan diverse oorlogen. Ook is er een interessant museum over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis in Dundee.
Accommodatie: Dundee: Penryn B&B
Maaltijden: ontbijt

+Dag 14 & 15: Drakensberg afstand 230 km

Witsieshoek Noordelijk Drakensbergen

Afbeelding van Drakensberg Witsieshoek U gaat vandaag de bergen in. Witsieshoek ligt op een schitterende plek met mooie uitzichten en een goede uitgangspositie voor mooie wandelingen naar onder andere de Sentinel Peak.
Accommodatie: Witsieshoek
Maaltijden: ontbijt

+Dag 16 & 17: Lesotho afstand 165 km

Maliba Lodge Lesotho

Afbeelding van Lesotho Maliba Mountain Lodge U reist vandaag het Nepal van Afrika binnen, Lesotho. Uw accommodatie igt midden tussen de bergen. Vanaf hier kunt u schitterende wandelingen maken en genieten van mooie uitzichten op de omliggende bergpieken.
Accommodatie: Maliba Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 18: Bloemfontein afstand 275 km

Hobbit Boutique Hotel Bloemfontein

Afbeelding van Bloemfontein Hobbit Boutique U verlaat Lesotho en reist verder naar Bloemfontein in Zuid-Afrika. Bloemfontein is de hoofdstad van de Free State. Hier zetelt de rechtelijke macht van Zuid Afrika.
Accommodatie: Hobbit Boutique
Maaltijden: ontbijt

+Dag 19 & 20: Graaff Reinet afstand 425 km

Camdeboo Cottages - Graaff Reinet

Afbeelding van Camdeboo Valley Of Desolation U reist verder door een fascinerend landschap naar Graaff Reinet via Nieu Bethseda. In Nieu Bethseda bevindt zich het bekende “Owl House”, een collectie van fascinerende betonnen beelden, inclusief 90 uilen. Het verhaal achter het Owl House en de maker Helen Martins is intrigerend en is een bezoekje waard. De plaats groeit nu snel uit tot een samenleving van kunstenaars. Graaff Reinet is een oude grens stad die is gesticht in 1786 en het is een plaats met schitterende architectuur, interessante gebouwen, musea en galerieën. Verder is Graaff Reinet het centrum van veel vee, schapen, paarden en melkboerderijen en is de plaats waar de Zuid Afrikaanse wol industrie is begonnen. Ook is hier de Valley of Destination en het Camdeboo park.
Accommodatie: Graaff Reinet, Camdeboo cottages
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 21 & 22: Tsitsikamma afstand 400 km

Storms River Camp

Afbeelding van Tsitsikamma Storms River Restcamp Vandaag reist u nog een gedeelte door de Karoo richting Tsitsikamma. De rit duurt ongeveer 5 uur. De weg leidt u via Abderdeen en Uniondale en een stukje R62 naar de N2. Hier kunnen we de route ook via het Addo Nat. Park laten gaan.
Accommodatie: Tsitsikamma, Rest Camp
Maaltijden: Logies

+Dag 23 & 24: Oudtshoorn afstand 255 km

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills ’s Morgens heeft u alle tijd om rustig te vertrekken. U rijdt langs de kust naar George. Van daar rijdt u via de spectaculaire Outeniqua Bergpas naar Oudtshoorn. De verscheidenheid aan landschappen is verbazingwekkend als u van de rustieke kust vegetatie en wouden naar de ruwe rotsen van de Karoo rijd. En daarna de hoofdstad van de struisvogel binnen komt. Bij Oudtshoorn liggen ook de prachtige Cangoo grotten. De tweede dag kunt u gebruiken om de Swartbergpas en de Meiringspoortpas te rijden.
Accommodatie: Oudtshoorn, Red Stone Hills
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 25: Swellendam afstand 190 km

Roosje van de Kaap Swellendam

Afbeelding van Swellendam Roosje Van De Kaap U rijdt via de Gardenroute naar Swellendam. De naam Gardenroute heeft niets met tuinen te maken maar is gegeven omdat het gebied erg groen is. Bij Swellendam begint u de vele wijnranken te ontdekken, Vanaf hier wordt veel wijn verbouwd. Swellendam is een typisch dorpje met een koloniaal verleden wat je goed aan de huizen kunt zien.
Accommodatie: Roosje van de Kaap
Maaltijden: ontbijt

+Dag 26 & 27: Kaapstad afstand 230 km

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 U kunt via de kustweg of toeristisch door het wijngebied naar Kaapstad rijden maar ook is het mogelijk om snel via de N2 te gaan en dan de rest van de dag in Kaapstad doorbrengen. In Kaapstad is genoeg te beleven. Hieronder een paar suggesties.
De grote Cape Peninsula Tour begint in Simon’s Town, erg bekend om haar maritieme geschiedenis en de daar levende pinguïn kolonie. Hierna rijdt u door naar het Cape Point National Park gevolgd door een schilderachtige rit via de Chapman’s Peak Drive en Hout Bay, waarna u terugkeert naar Kaapstad.
Voor een excursie waarbij u nader kennis maakt met de locale bevolking adviseren wij u geselecteerde gemeenschapsprojecten en township tours.
Verder zijn er natuurlijk de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robben Eiland, District Six en andere musea maar deze zijn ook uitstekend zelf te doen.
Accommodatie: Kaapstad Cape Paradise Lodge
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Cape Town Airport 04 0PcT7C Vandaag levert u uw huurauto weer in voor de terugreis. U hebt de hele dag de tijd om nog wat te onder nemen zoals Kaap de Goede Hoop verkennen. Ook kunt u de Kirstenbosch Tuinen, Robben eiland of de Tafelberg bezoeken. De meeste vluchten vertrekken aan het eind van de middag en/of avond.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
4 nachten verblijf op basis van self catering in de parken
16 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
6 nachten verblijf op basis van logies, ontbijt en diner
1 nacht op basis van full board inclusiefmMiddag/avond en ochtend safari in Balule privé park
Huurauto Klasse C (VW Polo sedanuitvoering of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Kruger Nationaal Park, Mlilwane park, Ukhahlamba Drakensberg, Tsitsikamma park
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en toegang tot Balule privé park


Kijk ook hier eens naar:

Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika op de grens van Zimbabwe en Mozambique.

Bekijk pagina

Hluhluwe iMfolozi

Hluhluwe en Imfolozi zijn opgezet om de witte neushoorn te beschermen. Het park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood.

Bekijk pagina

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park/Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste Wereld Erfgoed gebied.

Bekijk pagina

Mlilwane Wild park

Het Mlilwane Wild park is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei. U hebt 24 uur toegang tot het park en kunt dus makkelijk naar Ezulwini en Malkerns voor een toeristisch uitstapje.

Bekijk pagina

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park is de “plek met veel water” aan de kust van de Indische Oceaan. Het park heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn.

Bekijk pagina

uKhahlamba-Drakensberg Park

uKhahlamba-Drakensberg Park bestaat uit hoog oprijzende toppen en steile rotskloven met de meeste rotsschilderingen ter wereld.

Bekijk pagina

Camdeboo Nationaal Park

Om Graaff Reinet heen ligt het ongeveer 19.500 hectare grote Camdeboo National Park. Hier ligt onder andere de Valley of Desolation.

Bekijk pagina

Golden Gate Highland Park

Golden Gate Highland Park is een berggebeid met massieve, zandstenen rotsformaties dat ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho ligt.

Bekijk pagina

Ithala Park

Het Ithala Park ligt in het Noorden van Kwa zulu Natal.De grote aantrekkingskracht van dit reservaat is zijn ongerepte wildernis en gevarieerde landschap.

Bekijk pagina

Table Mountain National Park

Table Mountain National Park strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point. Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang.

Bekijk pagina