085 4010816  info@suidafrikareise.nl

Autoreis Zuid-Afrika en Mozambique

Tijdens de autoreis Zuid-Afrika en Mozambique bezoekt u het Krugerpark in Zuid-Afrika en het strand van Mozambique


Tijdens de autoreis Zuid-Afrika en Mozambique bezoekt u het Krugerpark in Zuid-Afrika en het strand van Mozambique

Prijzen

prijs per persoon tot oktober 2019
Indicatieprijs p.p. op basis van 2 personen € 1.725
Exclusief vluchten. De prijs kan afwijken in verband met de sterk flucturerende koers van de Rand

In 15 dagen eis u door Zuid-Afrika en Mozambique. U bezoekt een privé park, het kruger national Park en het strand van Mozambique.

Zuid-Afrika en Mozambique dag tot dag beschrijving

Tijdens de autoreis Zuid-Afrika en Mozambique reist u via de Panorama route naar het Timbavati park en kunt u zelf safari;s rijden in het Krugerpark. Daarna reist u door naar Mozambique waar u op verschillende plaatsen plaatsen de kust van Mozambique bezoekt waar u kunt relaxen maar ook diverse watersport activiteiten kunt ondernemen.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

U komt aan op OR Tambo bij Johannesburg waar u uw huurauto voor de komende dagen haalt.

+Dag 1 Witrivier

Stille Woning

U verlaat de stad en rijdt naar de provincie Mpumalanga (in de Zulu taal: de plek waar de zon op komt) het oosten. Stille Woning is een ideale tussenstop voor mensen die onderweg zijn naar één van de parken verder in het noorden. U verblijft in Witrivier bij Stille Woning op basis B&B.

+Dag 2 & 3 Timbavati

Umlani Bushcamp

Na het ontbijt vertrekt u richting het Timbavati Prive park waar u verblijft bij Umlani Bushcamp. Het Timbavati park staat in open verbinding met het Krugerpark zodat u tijdens de safari’s onder begeleiding van ervaren rangers bij Umlani Bushcamp kunt genieten van de grote diversiteit van wild en grote kans heeft de ‘Big 5” te spotten. Bij Umlani voelt u zich helemaal in de natuur. De accommodaties bij Umlani zijn gebouwd van riet en gras waardoor ze helemaal in de natuur op gaan. De huisjes worden voorzien van stroom door middel van zonne-energie en hebben allemaal een eigen badkamer met een buitendouche. U verblijft twee nachten bij Umlani op basis van vol pension en twee safari’s per dag.

+Dag 4 Kruger Nationaal Park

Letaba Kruger National Park

Na de ochtendsafari en het ontbijt verlaat u het Timbavati park en gaat op weg naar het Krugerpark. U rijdt daar uw eigen safari op weg naar Letaba. Letaba Rest Camp ligt in een bocht van de Letaba rivier, halverwege het Krugerpark Nationaal Park. De naam Letaba betekent ’zandrivier’ en is daarom een hele geode plek om wild te spotten. U verblijft 1 nacht in Letaba op basis van self catering.

+Dag 5 Machampane Wilderness Camp

Machampane Wilderness Camp Limpopo

Vandaag gaat u bij de Giriyondo grenspost Mozambique binnen. U verblijft direct over de grens bij Machampane Wilderness Camp in het gedeelte van het Krugerpark in Mozambique, het Great Limpopo Transfrontier Park. Machampane Wilderness Camp is een intiem bushcamp zonder hekken. De vijf tenten liggen aan de oevers van de Machampane River. De belangrijkste activiteit bij Machampane Wilderness Camp is een safari wandeling met een ervaren ranger. U verblijft één nacht bij Machampane op basis van vol pension en twee safari’s per dag.

+Dag 6 Nhambavale meer

Naara Eco Lodge Chidenguele

U rijdt vandaag naar de kust van Mozambique voor uw verblijf bij de Naara Eco Lodge. Naara Eco Lodge ligt op de oevers van het Nhambavale meer. Het meer biedt alle mogelijkheden voor de diverse activiteiten die Naara Lodge aanbiedt. U kunt hier zwemmen, kajakken, kite surfen of vissen. Naara lodge maakt voornamelijk (80%) gebruik van zonnenergie. Naara Lodge heeft duurzaam toerisme hoog in het vaandel staan er werkt Samen met de locale bevolking van Inhandine. U verblijft hier op basis B&B

+Dag 7 & 8 Inhambane

Travessia Beach Lodge

U rijdt door naar Inhambane in het noorden waar u 2 nachten verblijft in Travesssia Beach Lodge. Travesia Beach Lodge is een eco-lodge die tussen de palmbomen is gebouwd. Het ligt ten noorden van Inhambane aan de weg richting Vilanculos. De chique sfeer past perfect in deze afgelegen locatie aan het eindeloze strand met in de omgeving gastvrije gemeenschappen. Travessia heeft ook het duurzaam toerisme hoog in het vaamdel staan en bevordert continu de sterke relaties met de gemeenschap. De lodge is gebouwd met lokaal geproduceerde bouwmaterialen door lokale ambachtslieden. Ook het personeel bestaat ook voornamelijk uit lokale mensen uit de naaste omgeving. Ze zijn er erg trots op om u te begeleiden op bush wandelingen en een bezoek aan een van de dorpen. Het verblijf van twee dagen is inclusief diner en ontbijt

+Dag 9 & 10 Vilanculos

Bahia Mar Boutique Hotel Vilanculos

Aan de kustlijn die u verder volgt naar Vilanculos is veel te ontdekken. Vilancilos is de uitvalsbasis naar de Bazaruto Archipelago. Het Bahia Mar Boutique Hotel biedt luxe accommodatie in de buurt van Vilanculos. U kunt deze dagen heerlijk ontspannen bij het zwembad of op het prachtige strand. Ook een massage behoort ook tot de mogelijkheden. Het heldere, zeewater nodigt uit om te snorkelen, te duiken of andere watersportactiviteiten te beoefenen. De onderwaterwereld is hier prachtig. Vlak voor de kust liggen ondiepe, kleurrijke koraalriffen. Duikliefhebbers hebben grote kans om tijdens duikexcursies walvishaaien, reuzenmanta’s, luipaardhaaien, schildpadden, grote scholen vis en - van juni t/m september - zelfs bultrugwalvissen tegen te komen. Ook als u geen duik- of snorkelliefhebber bent hoeft u zich niet te vervelen. U kunt hier diepzeevissen, walvissen spotten of een cruise maken per traditionele dhow. Het verblijf bij Bahia Mar Boutique Hotel is op basis van B&B.

+Dag 11 & 12 Dovela

Dunes de Dovela Inhambane

Vilanculos was de meest noordelijke plaats tijdens deze reis. Vanaf vandaag reist u weer langs de kust naar het zuiden. Uw verblijf is bij Dunes de Dovela. Dunes de Dovela ligt op de beboste zandduinen met uitzicht over de Indische Oceaan. U kunt hier genieten van de zee, de duinen en de bossen in de duinen. De lodge is gebouwd in nauwe samenwerking met de locale Chope gemeenschap. Tijdens een verblijf kunt u niet alleen genieten van de zee maar ook van wandelingen door de bossen of naar het dorp Dovela. Dunes de Dovela is een ideale tussenstop als u van Vilanculos naar Maputo (of andersom) reist. Maar de ligging en het prettige personeel nodigt uit hier meer als 1 nacht te verblijven. Het verblijf bij Dunes de Dovele is op basis van volpension.

+Dag 13 Op weg naar Maputo

Blue Anchor Inn Maputo

Langs kleine Afrikaanse dorpjes en uitgestrekte kokosplantages rijdt u richting hoofdstad Maputo. Onderweg krijgt u een goed beeld van het dagelijks leven in Mozambique. Blue Anchor Inn is op circa 50 kilometer van Maputogelegen. Het motto van Blue Anchor Inn is ‘ouderwetse gastvrijheid’. U kunt hier dan ook van de heerlijkste Mozambikaanse gerechten genieten. De accommodatie is eenvoudig maar schoon U verblijft hier op basis van self catering.

+Dag 14 Weer in Zuid-Afrika

Komati River Chalets Komatipoort

U verlaat Mozambique en keert weer terug naar Zuid-Afrika. Direct over de grens ligt Komati River Chalets, waar u uw laatste nacht tijdens deze reis door Zuidelijk Afrika verblijft. Komati Poort ligt bij een ingan van het Krugerpark zodat u eventueel nog een safari zou kunnen maken. Komati River Chalets ligt bij de samenvloeing van de Komati en de Crocodile rivier dichtbij de Crocodile Bridge ingang van het Krugerpark. Het restaurant en de bar liggen aan de oevers van de Komati rivier. De accommodaties liggen maximal 50 meter van de rivier zodat u ook kunt genieten van de nachtelijke geluiden van nijlpaarden en vogels. U verblijft bij Komati River Chalets op basis van B&B
U reist weer naar Johannesburg waar uw vlucht inde loop van de avond vertrekt. U kunt deze reis natuurlijk ook uitbreiden met een langer verblijf in Zuid-Afrika.

En tot slot ....

Inclusief:
Maaltijden zoals aangegeven
Safari’s bij Umlani en Machampane
Inclusief 15 dagen autohuur (Toyota Hilux DC 4x4) met volledige verzekering en afkoop eigen risico 

Exclusief
Alle maaltijden die niet zijn genoemd
Alle niet genoemde vluchten
Entree parken
Persoonlijke uitgaven zoals souvenirs, fooien
De prijzen zijn afhankelijk van koerswijzigingen, entree parken, benzineprijzen en dergelijke en kunnen elk moment wijzigen.
Alle activiteiten zijn weersafhankelijk en kunnen worden gewijzigd
Verzekeringen
Visa kosten