Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap - 21 dagen

Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap laat u in 21 dagen Zuid-Afrika op een andere manier beleven. Prijs op aanvraag


Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap laat u in 21 dagen Zuid-Afrika op een andere manier beleven. Prijs op aanvraag

Autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap laat Zuid-Afrika van een minder toeristische kant zien. Het gebied waar u met deze autoreis doorheen trekt is niet zo bekend en platgetreden, maar daarom niet minder interessant. Via het Pilanesberg Game Reserve en Kimberley reist u naar het Witsand Nature Reserve, het Kgalagadi Transfrontier National Park en de Augrabies Watervallen. Door de Karoo zakt u dan weer zuidwaarts en langs de Cederbergen en de Westkust bereikt u Kaapstad.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de autoreis Zuid-Afrika via de Noordkaap bezoekt u de minder toeristische plekken zoals het Pilanesberg Game Reserve, Kimberley, het Kgalagadi Transfrontier National Park, de Augrabies Watervallen en de Cederbergen. Natuurlijk eindigt u weer in Kaapstad.

+Aankomst Johannnesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst op het vliegveld van Johannesburg en transfer

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de dag zou u nog het apartheids museum kunnen bezoeken of een gegidste fietstour door Soweto kunnen maken. Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2 & 3: Pilanesberg afstand 230 km

Bakgatla Resort - Pilanesberg

Afbeelding van Neushoorn Pilanesberg Binnen 3,5 uur rijdt u naar Sun City en het Pilanesberg Nationaal Park. Misschien wilt u iets meer tijd besteden voor het Sun City complex, voordat u de bush in reist. U kunt de twee dagen met uw eigen auto het park gaan verkennen, of met een gids die u kunt boeken bij de receptie.
Accommodatie: Pilanesberg, Bagkatla
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 4: Vryburg afstand 385 km

Kameelboom Lodge Vryburg

Afbeelding van Vryburg Kameelboom Lodge 02 Langs het Magaliesberg Nature Area bij Rustenburg en langs Mafikeng rijdt u vandaag naar Vryburg.
Accommodatie: Vryburg, Lockerbie Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 5: Kimberley afstand 285 km

Mokala National Park

Afbeelding van Kimberley Mokala National Park Vandaag rijdt u verder naar de oude diamantstad Kimberley. Hier is het grote gat van Kimberley te zien. Er is nog veel te zien van de diamant industrie met onder anderen een oude stad met winkels en er is een bij het grote gat een tentoonstelling/museum waar u alles over de diamant industrie te weten kunt komen..
Accommodatie: Kimberley, Mokala
Maaltijden: ontbijt

+Dag 6: Witsand Nature Reserve afstand 345 km

Witsand Nature Reserve

Afbeelding van Witsand U verlaat Kimberley en reist via Griquetown richting de witte duinen van Witsand. Onder de goede omstandigheden maakt het zand een brullend geluid. Het Witsand Natuur Park is een park met schitterende uitzichten en een ruim vogelleven.
Accommodatie: Witsand Natuurpark
Maaltijden: geen

+Dag 7: Upington afstand 225 km

Mazurka Waters Upington

Afbeelding van Upington Mazurka Waters Vandaag reist u naar Upington, de stad aan de Oranjerivier en de hup voor het Kgalagadi Transfrontier park en Namibië. Vergeet niet hier uw boodschappen voor de komende dagen te doen. De camps in het Kgalagadi Transfrontier park zijn meestal niet voorzien van restaurants, zodat u voldoende eten en drinken bij u dient te hebben voor de komende dagen.
Accommodatie: Upington, Mazurka Waters
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 8: Kgalagadi Transfrontier Park afstand 255 km tot ingang

Mata Mata Kgalagadi National Park

Afbeelding van Kgalagadi Mata Mata U reist vanuit Upington via de R360 naar het noorden voor uw verblijf in het grote Kgalagadi Transfrontier Park. U moet voor deze rit 4-5 uur rekenen. Tijdens deze rit kunt u genieten van weidse uitzichten en ziet u enige mooie duinen. Indien u op tijd in Mata Mata bent aangekomen, is het misschien nog mogelijk een safari te maken of eventueel, indien beschikbaar een avondsafari met gids te reserveren.
Accommodatie: Mata Mata
Maaltijden: geen(geen restaurant)

+Dag 9: Kgalagadi Transfrontier Park afstand vanaf Mata Mata 115 km

Twee Rivieren

Afbeelding van Cheetah Kgalagadi Vandaag ontdekt u het Kgalagadi Transfrontier Park door uw route te vervolgen. Gedurende uw verblijf heeft u alle tijd om te genieten van dit gebied en, eventueel met een gids, het park verder te verkennen.
Accommodatie: Twee Rivieren
Maaltijden: geen

+Dag 10: Augrabies afstand 370 km

Augrabies Restcamp - Augrabies Falls

Afbeelding van Augrabies  Waterval 21 U rijdt vanaf Twee Rivieren naar de Augrabies watervallen. U komt door Upington en daarna door Keimoes en Kakamas. Een bezoek aan de Augrabies watervallen is zeker de moeite waard. Het is de 5 na grootste waterval ter wereld en de grootste van Zuid-Afrika, als de Oranje Rivier een hoge waterstand heeft.
Accommodatie: Augrabies Nat. Park, rest camp
Maaltijden: Geen

+Dag 11: Calvinia afstand 445 km

Hantam House - Calvinia

Afbeelding van Calvinia Hantam House Lodge Vandaag rijdt u verder door het open landschap van de Karoo tijdens uw reis naar Calvinia. Hier ervaart u de leegte van de Karoo.
Accommodatie: Hantam House
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 12 & 13: Clanwilliam afstand 200 km

Saint du Barry's Clanwilliam

Afbeelding van ClanWilliam Saint Du Barrys De rit gaat vandaag via de VanRhyns Pass en diverse kleine dorpjes en stadjes, voordat u het gebied van Cederberg en de verassend maagdelijke Ceres Valley in reist. Hier hebt u twee dagen de tijd om dit mooie gebied te ontdekken en eventueel een mooie dagwandeling in de bergen te maken.
Accommodatie: Clanwilliam, Saint du Barry
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 14: Paternoster afstand 205 km

Farr Out! - Paternoster

Afbeelding van Paternoster Farr Out De route gaat vandaag naar de westkust. Bij Lambert's Bay kunt u het vogeleiland bezoeken via een smalle dam, waar zich een grote kolonie Kaapse Jan van Genten bevindt. Langs Elandsbay volgt u de kust verder naar het zuiden.
Accommodatie: Paternoster, Farr Out!
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 15 & 16: Tulbagh afstand 165 km

Cape Dutch Quarters - Tulbagh

Afbeelding van Winelands McGregor 808 De Kaap staat bekend om haar uitstekende wijnen en een bezoek aan dit gebied is niet kompleet als u dit wijngebied niet zou bezoeken. De omgeving is prachtig en erg de moeite waard, ook voor de mensen die niet van wijn houden is het een mooi gebied. Tulbagh is een mooi plaatsje met gerestaureerde huizen.
Accommodatie: Tulbagh, Cape Dutch Quarters
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 17 & 18: Hermanus afstand 180 km

On the Cliffs Hermanus

Afbeelding van Hermanus On The Cliffs Door de wijnlanden kunt u verder afzakken naar het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse vaste land, Cape Agulhas. Deze route biedt alweer een verscheidenheid aan landschappen en atmosfeer. Ook Arniston is de moeite waard om te bezoeken. Het is een oude vissersplaats en wordt ook als zodanig bewaard. Hermanus is de walvisplaats van Zuid-Afrika. In het walvisseizoen is het zelfs mogelijk om vanaf het vaste land walvissen te zien.
Accommodatie: Hermanus, On the Cliff
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 19 & 20: Kaapstad afstand 125 km

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 Vandaag rijdt u naar Kaapstad, eventueel via het wijngebied van Franschhoek en Stellenbosch of via Strand, een mooie route die u iets van de kustlijn laat zien. ’ s Avonds heeft u alle tijd om de geur van Kaapstad op te snuiven, en een indruk te krijgen van de Moeder Stad.
Accommodatie: Kaapstad, Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Cape Town International Voordat u uw huurauto inlevert voor de terugreis heeft u nog een gedeelte van de dag de tijd om Kaapstad verder te verkennen. Er is zoveel in en om de stad te zien en te beleven dat het misschien verstandig is een gegidste rondrit te maken met een van onze locale vertegenwoordigers die kennis hebben van de stad en haar omgeving. Buiten Kaapstad zijn Robbeneiland en Cape Point plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 15 maal ontbijt
Huurauto S ( Huyndai IX35 of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Pilanesberg Nat. Park, Witsand Nat. Park, Mokola Nat. Park, Kgalagadi Transfrontier Park, Augrabies Nat. Park
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep S
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Augrabies Falls Nationaal Park

Het Augrabies Falls Nationaal Park is in 1966 opgericht om het bijna 10.000 ha. grote rivierlandschap aan beide oevers van de Oranjerivier te beschermen.

Bekijk pagina

Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park met veel katachtigen en roofvogels in een rood landschap.

Bekijk pagina

Mokala National Park

In het Mokala National Park het landschap varieert het landschap van koppies tot grote open vlaktes. Door de eenzame heuvels geeft het park een gevoel van verlatenheid.

Bekijk pagina

Namaqua Nationaal Park

Namaqua Nationaal Park staat van het begin van augustus tot in september in de droge, stoffige valleien volle bloei.

Bekijk pagina

Witsand Nature Reserve

Witsand Nature Reserve heeft erg wit zand in contrast met het rode zand van de Kalahari woestijn. Het gebied heeft de unieke structuur van het duin landschap.

Bekijk pagina

Pilanesberg Nationaal Park

Pilanesberg Nationaal Park is een van de vreemdste geologische bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een overblijfsel van vulkanische uitbarstingen.

Bekijk pagina