Avontuur

Met 4x4 reis of anders door Afrika

Wil je een actieve vakantie met veel avontuur? Een echte Adventure vakantie, een meerdaagse Hike maken in de Drakensberg of gewoon wandelen of een wandelsafari in een wildpark maken? Een andere manier van een avontuurlijke reis is met een 4x4 camper of op de motor te reizen. Wij maken graag een voorstel voor een reis op maat.
Zuidelijk Afrika biedt ruime mogelijkheden om een actieve vakantie te houden. Dat kan heel divers zijn. Van enkele sensationele activiteiten als een haaienduik of de hoogste bungyjump ter wereld maken, tot iets meer rustige activiteiten als ballonvaren boven de Sossusvallei in Namibië of wandelen in de Drakensberg in Zuid Afrika. Ook kunt u mountain biken, paardrijden of quadbiken op diverse plekken. Door enige van deze activiteiten te combineren word je reis een echte adventure reis en een groot avontuur. We hebben ook diverse mogelijkheden voor een meerdaagse hike in bijvoorbeeld de Drakensberg of een schitterende meerdaagse 4x4 kampeerrit door het Krugerpark in zowel een gedeelte in Zuid-Afrika als Mozambique.
Kamperen is in Zuidelijk Afrika heel goed mogelijk. In Zuid Afrika zouden wij er de voorkeur aan geven om met een gewone personenauto door het land te reizen, maar zeker in Namibië en Botswana wordt erg veel met een camper gereisd. Een camper is dan in de meeste gevallen iets anders als in Europa. U reist met een 4x4 auto met een daktent door het land. Deze auto’s zijn voorzien van alle noodzakelijke materialen om een verblijf in de ‘bush’ aantrekkelijk te maken. De campings in deze landen zijn niet altijd erg luxe, zodat u wel avontuurlijk moet zijn ingesteld. Op sommige routes dient u een ervaren 4x4 rijder te zijn, maar wij kunnen ook routes samenstellen waar deze ervaring niet direct noodzakelijk is. In Namibië en Botswana zijn er heel wat routes waar u alleen met een 4x4 auto kunt komen. Een 4x4 avontuur is iets anders als in Europa. De landen zijn zo uitgestrekt dat er weinig routes zijn die u in 1 dag kunt rijden. Daarom zullen de meeste routes met een camper moeten worden gereden.
Suid Afrika Reise heeft ook drie motorreizen ontwikkeld. Met deze reizen kan de motorliefhebber op zijn geliefde vervoermiddel Zuid-Afrika ontdekken. De routes die voor de motorrijder zijn gekozen gaan vooral over de voor motorrijders aantrekkelijke wegen. Veel landwegen en passen zijn dan ook in de routes opgenomen. Een speciale reis door Zuid Afrika maakt u met de motor. Zuid Afrika leent zich erg goed voor dergelijke reizen. Er zijn heel wat berg passen waar u heerlijk kunt rijden, het weer is er vaak erg prettig en de variatie in landschap, natuur en cultuur is enorm.


Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Fish Eagle

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana is een gegidste 4x4 reis van 11 dagen waarbij u onder andere Moremi, Chobe, Okavango Delta en de Victoria Watervallen bezoekt.

  • Afbeelding van Groepsreis Safari Kamperen Botswana Fish Eagle Chobe Ramon Lucas 1

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Leopard

Gegidste 4x4-kampeerreis van 17 dagen door de Centrale Kalahari, Okavango Delta, Chobe en Moremi

  • Afbeelding van Groepsreis Safari Kamperen Botswana Luipaard Bushwaysafari 1

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Lion

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana is een gegidste 4x4 reis van 15 dagen waarbij u onder andere Chobe, Moremi, Okavango Delta, Nxai pan en de Victoria Watervallen bezoekt.

  • Afbeelding van Groepsreis Safari Kamperen Botswana Leeuw Grazen Bushwaysafari

Groepsreis Zambia - Kafue, Lower Zambezi en South Luangwa

Groepsreis Kafue, Lower Zambezi en South Luangwa in Zambia neemt u in 14 dagen mee door de mooiste en grootste parken van Zambia. Prijs op aanvraag

  • Afbeelding van Kamperen In 3 Safari Parken South Luangwa Bavianen

Kampeerreis Botswana

Kampeerreis Botswana is een 4x4-kampeerreis van 21 dagen waarbij u onder andere Chobe, de Okavango Delta en de Centrale Kalahari bezoekt.

  • Afbeelding van Camping Chobe Ihaha Header

Kampeerreis Namibië

Deze kampeerreis van 21 dagen is dé manier om avontuurlijk, individueel en toch 'anders dan anders' het adembenemende landschap van Namibië te beleven.

  • Afbeelding van Namibie Deathvalley

Kampeerreis safariparken van Botswana

Tijdens de kampeerreis Safariparken van Botswana bezoekt u in 21 dagen alle belangrijke parken van Botswana.

  • Afbeelding van Bwabwata Park

Kamperen - Kalahari Desert

Maak kennis met een groot gedeelte van de Kalahari in al haar ruigheid, verlatenheid en schitterende ruime uitzichten.

  • Afbeelding van Sunday Pan Campsite

Meet the Locals in Namibië

Meet the Locals in Namibië laat u in 21 dagen onder andere kennis maken met de cultuur van de Damara, Himba, Ovambo en Bushman bevolking. Prijs op aanvraag

  • Afbeelding van Namibie Nationaal 02