Als je dan toch eenmaal zo ver hebt gevlogen ………..
Het is natuurlijk ook mogelijk om niet alleen Zuid Afrika, Namibië of Botswana te bezoeken, maar een mix  van meerdere landen te maken.
Botswana is ongeveer 14 keer zo groot als Nederland en telt circa 2,2 miljoen inwoners. Dit is 4 inwoners per vierkante kilometer en de ruimte bestaat voor het grootste deel uit natuur.

Staatsvorm: Parlementaire republiek met een meerpartijenstelsel (democratie)
Oppervlakte: 582.000 km² (2,5% water)
Inwoners: 2.214.858 (2017), 4 per km² (2017)
Religie: christelijk 70%
Hoofdstad: Gaborone
Officiële landstaal: Engels en Tswana
Klimaat: In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 25 graden en tijdens de wintermaanden rond 30 tot 35 graden. Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Botswana te reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomermaanden met veel regenval.
Munt: Pula
Nationale feestdag: 30 september

Botswana bestaat voor een groot gedeelte uit een dorre hoogvlakte van ongeveer 1000 meter hoog. Het oosten is heuvelachtig. De Kalahari woestijn strekt zich uit over het zuiden en westen. Door het Noord-westen stroomt de rivier de Okavango, alwaar zich een reusachtig moerasland bevindt. De Okavango Delta. Moremi en het Chobe National Park zijn de grootste en meest bekende wild- en natuurparken van het land. De doorgaande wegen zijn goed te berijden. In het binnenland zal vaak gebruik moeten worden gemaakt van een 4x4 auto. Het land kent een sub-tropisch klimaat.
Botswana staat bekend om de mooie natuur en de vele dieren die er in het wild leven, zoals: olifanten, zebra’s, giraffen, nijlpaarden en luipaarden. Deze dieren vind je o.a. in het Chobe National Park. Het land staat ook bekend om de vele verschillende vogels (ongeveer 550)

Suid Afrika Reise heeft de kennis in al deze landen om een mooi voorstel voor u te maken. Er is veel mogelijk, houdt u er echter we rekening mee dat de te rijden afstanden wat langer kunnen worden.  Onze voorbeeldreizen voeren u in elk geval langs veel highlights in de diverse landen. Op die manier maakt u kennis met veel aspecten van Zuidelijk Afrika. Natuurlijk de bekende wildparken Kruger, Etosha en Chobe, maar ook de kleinere, minder bekende parken gaat u bezoeken in deze landen. Ontdek de grote verscheidenheid van cultuur,  natuur en landschappen in Zuidelijk Afrika.
Suid Afrika Reise heeft enige voorbeeldreizen om u kennis te laten maken met een groot gedeelte van deze diversiteit. Natuurlijk kunnen we alle reizen op de website aanpassen zodat de reis helemaal aansluit op uw wensen.
In het routeboekje dat u ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangt zult u veel over Botswana en diverse interessante plekken kunnen lezen.