Budgetreis Zuid-Afrika

Een gunstig geprijsde reis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika


Een gunstig geprijsde reis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika

Prijzen

Reisperiode Indicatieprijs per persoon op basis van twee personen
Periode januari / februari € 1.925,00
Periode juli / augustus € 1.695,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand en reisperiode

In 21 dagen is het niet mogelijk om Zuid-Afrika in zijn geheel te bereizen en alle hoogtepunten te zien. In deze reis hebben we heel wat gebieden en hoogtepunten kunnen verwerken, zoals bijvoorbeeld de Blyde River Canyon, diverse wildparken, Eswatini, Het Tsitsikamma Park, de Tuinroute en de Winelands. Budget reis Zuid-Afrika (21 dagen) geeft dan ook een goede indruk van de mogelijkheden die Zuid-Afrika heeft, zodat u na deze reis waarschijnlijk de conclusie trekt nog eens terug te komen. Wij streven ernaar u door Zuid Afrika te laten reizen op de manier zoals wij zelf ook door Zuid Afrika willen reizen. Er wordt ons echter steeds meer gevraagd goedkopere reizen aan te bieden. Met deze reis hebben er ernaar gestreefd onze standaards vast te houden maar geen gebruik meer te maken van luxe accommodaties.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid Afrika te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Dag tot dag beschrijving

Laag geprijsd maar wel met veel hoogtepunten binnen 21 dagen zoals de Blyde River Canyon, het Krugerpark, Eswatini, Het Tsitsikamma Park, de Tuinroute en de Winelands. En natuurlijk een spetterend einde in Kaapstad

+Dag 1: Aankomst Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 Aankomst op het vliegveld van Johannesburg waar u wordt ontvangen door onze vertegenwoordiger die u uw reisdocumenten zal overhandigen en de reis met u doorneemt, u helpt met het in ontvangst nemen van de huurauto en u verder zal begeleiden naar de hoofdroute waar u kunt starten met uw rondreis.
U overnacht in een guesthouse wat vlak bij het vliegveld ligt. Komt u in de loop van de avond aan dan zorgen wij voor een transfer naar uw accommodatie. Het ligt dicht bij verscheidende belangrijke winkelcentra en het zakenhart Sandton.
Accommodatie : Johannesburg, Sunrock Guesthouse
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2: Hazyview Panorama Route afstand 390 km.

Gecko Lodge Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U verlaat Johannesburg en reist door het open laagveld richting Hazyview. Het gebied dat u doorreist is, historisch gezien, een van de grootste grasslands van de wereld. De rit duurt ongeveer vier tot vijf uur, maar u kunt er zeker een hele dag over doen, omdat er heel wat interessante plaatsen te bekijken zijn. De volgende dag heeft u ruim de tijd om rustig de Panorama route langs de Blyde River Canyon te bekijken met bekende uitzichtpunten als Bourke's Luck Potholes, God's Window en de Drie Rondavels. Pelgrim's Rest is een interessante plaats om te bezoeken.
Accommodatie : Hazyview,
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 3: Krugerpark afstand 165 km.

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 Vandaag en morgen verblijft u in een van de Rest Camps. U gaat het Kruger National Park binnen via de Orpen Gate of een van de andere hoofdingangen. Toegangsgelden zijn bij de reis inbegrepen. In het Rest Camp zijn restaurants aanwezig, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen maaltijden verzorgen. U kunt bij de receptie safari’s onder leiding van een gids in een open auto, maar ook begeleide wild wandelingen boeken.
Accommodatie : Krugerpark, diverse Rest Camps u maakt gebruik van gemeenschappelijk was en keuken faciliteiten
Maaltijden : logies (restaurant aanwezig)

+Dag 4: Krugerpark afstand 165 km.

Berg en Dal - Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Berg En Dal 01 U heeft nog een volle dag in het Kruger National Park om mooie safari's te maken. U kunt bij de receptie safari’s onder leiding van een gids in een open auto, maar ook begeleide wild wandelingen boeken.
Accommodatie : Krugerpark, diverse Rest Camps u maakt gebruik van gemeenschappelijk was en keuken faciliteiten
Accommodatie : Krugerpark, diverse Rest Camps u maakt gebruik van gemeenschappelijk was en keuken faciliteiten
Maaltijden : logies (restaurant aanwezig)

+Dag 5 & 6: Eswatini afstand 250 km.

Mlilwane Rest Camp

Afbeelding van Swaziland Mlilwane NR U reist via de Jeppe’s Reef grenspost in het noorden van Eswatini en reist naar het zuiden richting Mbabane en het Mlilwane Wildpark. Ook kunt u Ezulweni bekijken met zijn leuke marktjes. U reist door een schitterend berggebied en ervaart de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid ( kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk.
Accommodatie : Eswatini, Mlilwane
Maaltijden : ontbijt

+Dag 7 & 8: St. Lucia afstand 345 km.

Ndiza lodge St. Lucia

Afbeelding van Ndiza Lodge 03 Via de Golela grens overgang komt u weer in Zuid Afrika waar u uw reist vervolgt naar St. Lucia. St. Lucia ligt heel centraal om zowel de Wetlands als het Hluhluwe Wildpark te bezoeken. Het is zeker de moeite waard om hier het strand te bezoeken. ook kunt u vanuit hier de Wetlands bezoeken of het Hluhluwe/Umfolozi park.
Accommodatie: St. Lucia, Ndiza lodge
Maaltijden: logies

+Dag 9: Durban afstand 220 km.

Greenfire Lodge Dolphin Coast in Umdloti

Afbeelding van Umdloti Drifters U kunt de hele dag nog genieten van de provincie Kwazulu Natal. U komt langs bekende plaatsen als Uhlanga en u kunt een van de mooie stranden die boven Durban liggen met een bezoek vereren. U overnacht in een klein guesthouse die gunstig is gelegen en niet al te ver van het vliegveld ligt. Hier kunt u in de loop van de midag nog een strandwandeling maken. Uw vlucht naar Port Elisabeth vertrekt de volgende dag al op tijd.
Accommodatie: Umdloti, Greenfire lodge Dolphin coast
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10: Wild Coast afstand 390 km.

Umngazi River Bungalows

Afbeelding van Port St Johns Umngazi River Bungalows 04 Vandaag verlaat u de Drakensberg om via Underberg, Kokstad, Flagstaff en Lusikisiki naar Munster, dicht bij Port Edward te gaan. U komt aan in de Oostkaap en terwijl u aan het rijden bent zult u dit merken. Het is wat minder geciviliseerd en ook wonen hier wat minder mensen dan in KwaZulu Natal. Uiteindelijk arriveert u aan de Wild Coast.
Accommodatie: Port St. Johns Umngazi
Maaltijden: ontbijt en diner

+Dag 11: Cintsa afstand 305 km.

Buccaneers - Chintsa West

Afbeelding van Chintsa Buccaneers Vandaag gaat u verder richting Cintsa. Cintsa ligt iets boven East Londen en heeft prachtige stranden en mooie baaitjes. U komt langs Mthatha (Umtata) waar u het Nelson Mandela museum kunt bezoeken. Dit is het gebied van de Xhosa en ook Nelson Mandela was een Xhosa en is in dit gebied geboren. Ooit wil hij hier weer naar terug keren.
Accommodatie: Cintsa, Buccaneers
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 12:Port Elisabeth/Addo elephant Park afstand 345 km.

Addo Restcamp - Addo Elephant Park

Afbeelding van Addo Elephant Park 04 Vandaag gaat u richting Port Elisabeth ook wel bekend als Mandela's Bay. Onderweg komt u langs Grahams Town en langs de duinen van Alexandria. U verblijft in Addo Elephant Park waar u uw eigen safari kunt rijden. U kunt er ook voor kiezen om in Port Elisabeth te verblijven waar u onder leiding van een gids een town ship tour kunt maken. Tijdens deze tour kunt u uw diner gebruiken in een shebeen (plaatselijk café in de town ship). U kunt ook op eigen houtje Port Elisabeth ontdekken.
Accommodatie: Addo Elephant restcamp
Maaltijden: Logies

+Dag 13 & 14: Tsitsikamma afstand 250 km.

Tsitsikamma Village Inn

Afbeelding van Tsitsikamma Village Inn Via de N2 rijdt u verder naar het Tsitsikamma Nationaal Park. De rit duurt ongeveer 3-4 uur, exclusief eventuele bezichtigingen tijdens de route. De weg leidt u door grootse, oude wouden en over spectaculaire kloven, die deze route de Tuinroute maken. U komt langs plaatsen als Jeffrey's Bay en St. Francis Bay.
Accommodatie: Tsitsikamma, Tsitsikamma Village Inn
Maaltijden: ontbijt

+Dag 15 & 16: Oudtshoorn afstand 255 km.

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills s Morgens heeft u alle tijd om rustig te vertrekken. via de spectaculaire Outeniqua Bergpas, naar Oudtshoorn. U komt door Knysna een plaatsje met leuke winkels en oester kwekerijen.
De verscheidenheid aan landschappen is verbazingwekkend als u van de rustieke kust vegetatie en wouden naar de ruwe rotsen van de Karoo rijd. En daarna de hoofdstad van de struisvogel binnen komt. Bij Oudtshoorn liggen ook de prachtige Cangoo grotten. U kunt hier ook de Swartbergpas en de Meiringpoortpas rijden.
Accommodatie: Oudtshoorn, Red Stone Hill
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 17 & 18: Hermanus afstand 335 km.

House on the Westcliff Hermanus

Afbeelding van Hermanus House On The Westcliff 05 Via, nog steeds, de N2 rijdt u vanaf Mossel Bay naar Cape Agulhas en Arniston. Dit is het meest zuidelijkste puntje van Afrika en biedt alweer een verscheidenheid aan landschappen en atmosfeer. Arniston is een oude vissersplaats en wordt ook als zodanig bewaard. U kunt ook via de R62 rijden en via Swellendam naar Hermanus rijden.
Accommodatie: Hermanus, On the Cliff
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 19 & 20: Kaapstad afstand 125 km.

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 Vandaag rijdt u naar Kaapstad, eventueel via het wijngebied van Franschhoek en Stellenbosch, of via Strand, een mooie route die u iets van de kustlijn laat zien.
’s Avonds heeft u alle tijd om de geur van Kaapstad op te snuiven, en een indruk te krijgen van de Moeder Stad.
Accommodatie: Kaapstad, Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
21 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 15 maal ontbijt
Huurauto Klasse C (Hyundai Accent of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Kruger Nationaal Park
Uitgebreide CDW2 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief
Intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Budgetreis Zuid-Afrika Johannesburg - Kaapstad

Budget reis Zuid-Afrika Johannesburg-Kaapstad - Veel hoogtepunten van Zuid Afrika in 28 dagen

Bekijk pagina

Budgetreis Johannesburg-Kaapstad met binnenlandse vlucht

Met deze budgetreis Johannesburg-Kaapstad hebben we er ernaar gestreefd u binnen 21 dagen veel van Zuid-Afrika te laten zien.

Bekijk pagina

Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika op de grens van Zimbabwe en Mozambique.

Bekijk pagina

Hlane Wildpark

Hlane Game Reserve is het grootste en meest oostelijk gelegen wildpark in Eswatini

Bekijk pagina

Table Mountain National Park

Table Mountain National Park strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point. Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang.

Bekijk pagina

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park is de “plek met veel water” aan de kust van de Indische Oceaan. Het park heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn.

Bekijk pagina