Budgetreis Zuid-Afrika Johannesburg - Kaapstad

Budget reis Zuid-Afrika Johannesburg-Kaapstad - Veel hoogtepunten van Zuid Afrika in 28 dagen


Budget reis Zuid-Afrika Johannesburg-Kaapstad - Veel hoogtepunten van Zuid Afrika in 28 dagen

Prijzen

Periode 2020 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
Juli - augustus- september € 2375.00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Budget reis Zuid-Afrika Johannesburg-Kaapstad is een reis waar u zonder binnenlandse vlucht het land bereist. U bezoekt veel hootepunten zoals De Panorama Route, het Krugerpark, St. Lucia, de Drakensbergen, De 'Wild Coast', Tsitsikamma, Oudtshoorn en Hermanus. U eindigt uw reis in Kaapstad, de mooiste stad van Afrika. Deze reis geeft dan ook een goede indruk van de mogelijkheden die Zuid-Afrika heeft, zodat u na deze reis waarschijnlijk de conclusie trekt nog eens terug te komen. De reis kan ook in omgekeerde volgorde worden gemaakt. De reis kan ook dusdanig aangepast worden dat u niet via de Wild Coast maar vanaf de Drakensberg via Lesotho en Graaff Reinet naar Tsitsikamma reist. Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden voor een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Budget reis Zuid-Afrika Johannesburg-Kaapstad is een reis waar u zonder binnenlandse vlucht het land bereist. U bezoekt veel hootepunten zoals De Panorama Route, het Krugerpark, St. Lucia, de Drakensbergen, De 'Wild Coast', Tsitsikamma, Oudtshoorn en Hermanus. U eindigt uw reis in Kaapstad, de mooiste stad van Afrika.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst Johannesburg en transfer naar uw accommodatie

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de dag zou u nog het apartheids museum kunnen bezoeken of een gegidste fietstour door Soweto kunnen maken.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2: Hazyview afstand 390 km

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U verlaat Johannesburg en reist door het open laagveld richting Pilgrim’s Rest of Hazyview. Het gebied dat u doorreist is, historisch gezien, een van de grootste grasslands van de wereld. De rit duurt ongeveer vier tot vijf uur, maar u kunt er zeker een hele dag over doen, omdat er heel wat interessante plaatsen te bekijken zijn. Op weg naar het Krugerpark kunt u via de Panorama Route en de Blyde River Canyon rijden.
Accommodatie : Hazyview, The Windmill
Maaltijden : logies

+Dag 3 & 4: Krugerpark afstand 310 km

Kruger Nationaal Park

Afbeelding van Kruger National Park 03 u rijdt via de Panorama route naar de ingang van het Krugerpark. Vandaag en morgen verblijft u in een van de Rest Camps. U gaat het Kruger National Park binnen via de Orpen Gate of een van de andere hoofdingangen. Toegangsgelden zijn bij de reis inbegrepen. In het Rest Camp zijn restaurants aanwezig, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen maaltijden verzorgen. U kunt bij de receptie safari’s onder leiding van een gids in een open auto, maar ook begeleide wild wandelingen boeken. U maakt gebruik van gemeenschappelijk was en keuken faciliteiten.
Accommodatie : Krugerpark Nat. Park, diverse Rest Camps, incl. entree kosten
Maaltijden : Logies (restaurant aanwezig)

+Dag 5 & 6: eSwatini afstand 175 km

Shewula

Afbeelding van Swaziland Shewula Mountain Camp U reist via de Mananga grenspost in het noorden van eSwatini en reist richting het zuiden naar Shewula. U reist naar een cultureel dorp waar u kennis maakt met het leven van de Swazi bevolking. U kunt hier ook mooie wandelingen maken. Tijdens uw verblijf heeft u diverse mogelijkheden om de mensen uit eSwatini te leren kennen.
Accommodatie : Eswatini, Shewula
Maaltijden : ontbijt

+Dag 7: eSwatini afstand 135 km

Mlilwane Rest Camp

Afbeelding van Swaziland Mlilwane NR U reist verder richting het Westen naar Manzini en het Mlilwane Wildpark. Onderweg ervaart u de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid ( kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk. U overnacht in Mlilwane, een wildpark in eSwatini. In Mlilwane leven geen dieren van de Big 5, waardoor u ook te voet, op de fiets of te paard naar wild kunt zoeken. Accommodatie : eSawtini, Mlilwane restcamp, inclusief entree
Maaltijden : ontbijt

+Dag 8 - 10: St. Lucia afstand 335 km

St Lucia Palms

Afbeelding van St Lucia Palms 01 Het Greater St. Lucia Wetlands Park wat tegenwoordig iSimangaliso Wetland Park, is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Hier kunt u ook diverse wateractiviteiten als snorkelen en kanoën doen. Verder bestaat hier de mogelijkheid te paard safari’s te maken en gedurende de periode van juni tot oktober is het een van de beste locaties om walvissen te zien. Vanuit St. Lucia kunt u ook erg goed het Hluhluwe Wildpark bezoeken.
Accommodatie: St. Lucia, St. Lucia Palms
Maaltijden: logies

+Dag 11: Dundee afstand 300 km

Penryn B&B Dundee

Afbeelding van Dundee Penryn B&B De afstand naar de Drakensberg is redelijk groot. Om die reden hebben we gekozen voor een tussenstop in Dundee. Dundee ligt in het centrum van de 'Battlefields' waar u diverse monumenten vindt ter herinnering aan diverse oorlogen. Ook is er een interessant museum over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis in Dundee. Indien u het geen probleem vindt om een dag veel te rijden kunt u er ook voor kiezen om 1 dag extra in St. Lucia te blijven. De rechtstreekse afstand naar Giant's Castle is 445 km.
Accommodatie: Dundee: Penryn B&B
Maaltijden: ontbijt

+Dag 12 & 13: Drakensberg 235 km

Giant's Castle - Drakensberg

Afbeelding van Drakensbergen Giants Castle U verlaat Dundee en maakt een rustige rit naar de Drakensberg. In de Drakensberg heeft u veel mogelijkheden om uw tijd door te brengen. Hier kunt u onder andere paardrijden, gegidste dagwandeltochten of op eigen houtje bergtochten maken. Ook kunt u, eventueel met gids, diverse tochten maken om San rotstekeningen te bezoeken.
Accommodatie: Drakensberg, Didima Camp
Maaltijden: logies

+Dag 14: Umdloti (Durban) afstand 235 km

Greenfire Lodge Dolphin Coast - Umdloti

Afbeelding van Umdloti Drifters U kunt de hele dag nog genieten van de provincie Kwazulu Natal. U komt langs bekende plaatsen als Howick waar een monument ter herinnering aan Nelson Mandela staat. U kunt een van de mooie stranden die boven Durban liggen met een bezoek vereren. U overnacht in een klein guesthouse die gunstig is gelegen en niet al te ver van het vliegveld ligt. U zou Umhlanga met z'n casino's en stranden kunnen bezoeken.
Accommodatie: Umdloti, Drifters
Maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Drifters
Maaltijden: ontbijt

+Dag 15 & 16: Port St. John's afstand 390 km

Umngazi River Bungalows

Afbeelding van Port St Johns Umngazi River Bungalows 04 Vandaag verlaat u de Umdloti en reist via de kust naar Port St. Johns. U komt aan in de Oostkaap en terwijl u aan het rijden bent zult u dit merken. Het is wat minder geciviliseerd en ook wonen hier wat minder mensen dan in KwaZulu Natal. Uiteindelijk arriveert u aan de Wild Coast.
Accommodatie: Port St. Johns Umngazi
Maaltijden: logies

+Dag 17 & 18: Cintsa afstand 305 km

Buccaneers - Chintsa West

Afbeelding van Chintsa Buccaneers Vandaag gaat u verder richting Cintsa. Cintsa ligt iets boven East Londen en heeft prachtige stranden en mooie baaitjes. U komt langs Mthatha waar u het Nelson Mandela museum kunt bezoeken. Dit is het gebied van de Xhosa en ook Nelson Mandela was een Xhosa en heeft hier zijn kinderjaren doorgebracht. Qunu is de geboorteplaats van Nelson Mandela en ligt 30 km onder Mthatha.
Accommodatie: Cintsa, Buccaneers
Maaltijden: logies

+Dag 19: Port Elizabeth/Addo afstand 345 km

Fifth Avenue Beach House - Port Elizabeth

Afbeelding van Port Elizabeth 5th Ave Vandaag gaat u verder naar Port Elisabeth ook wel bekend als Mandela's Bay. Onderweg komt u langs Grahams Town en langs de duinen van Alexandria. In Port Elisabeth kunt u onder leiding van een gids een town ship tour maken. Tijdens deze tour kunt u uw diner gebruiken in een shebeen (plaatselijk café in de town ship). U kunt ook op eigen houtje Port Elisabeth ontdekken. Ook kunt u ervoor kiezen om in het Addo National Park te overnachten wat ongeveer een uurtje rijden van Port Elisabeth ligt.
Accommodatie: Port Elizabeth, 5th Avenue
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 20 & 21: Tsitsikamma afstand 185 km

Tsitsikamma Village Inn

Afbeelding van Tsitsikamma Village Inn Via de N2 rijdt u verder naar het Tsitsikamma Nat. Park en Tsitsikamma Village( het dorp). De rit duurt ongeveer 2,5 uur, exclusief eventuele bezichtigingen tijdens de route. De weg leidt u door grootse, oude wouden en over spectaculaire kloven, die deze route de Tuinroute maken. U komt langs plaatsen als Jeffrey's Bay en St. Francis Bay.
Accommodatie: Tsitsikamma Village, Tsitsikamma Village Inn
Maaltijden: ontbijt (restaurant aanwezig)

+Dag 22 & 23: Oudtshoorn afstand 255 km

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills s Morgens heeft u alle tijd om rustig te vertrekken via de spectaculaire Outeniqua Bergpas, naar Oudtshoorn. De verscheidenheid aan landschappen is verbazingwekkend als u van de rustieke kust vegetatie en wouden naar de ruwe rotsen van de Karoo rijd. En daarna de hoofdstad van de struisvogel binnen komt. Bij Oudtshoorn liggen ook de prachtige Cangoo grotten. De tweede dag kunt u gebruiken om de Swartbergpas en de Meiringspoortpas te rijden.
Accommodatie: Oudtshoorn, Red Stone Hills
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 24 & 25: Hermanus afstand 330 km

House on the Westcliff Hermanus

Afbeelding van Hermanus House On The Westcliff 05 Via, nog steeds, de N2 rijdt u vanaf Mossel Bay/Swellendam naar Cape Agulhas en Arniston. Dit is het meest zuidelijkste puntje van Afrika en biedt alweer een verscheidenheid aan landschappen en atmosfeer. Arniston is een oude vissersplaats en wordt ook als zodanig bewaard. U kunt ook via de R62 rijden en via Swellendam naar Hermanus rijden.
Accommodatie: Hermanus, House on the Westcliff
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 26 & 27: Kaapstad afstand 125 km

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 Vandaag rijdt u naar Kaapstad, eventueel via het wijngebied van Franschhoek en Paarl. Ook kunt u via Strand rijden, een mooie route die u iets van de kustlijn laat zien.
’s Avonds heeft u alle tijd om de geur van Kaapstad op te snuiven, en een indruk te krijgen van de Moeder Stad.
Accommodatie: Kaapstad, Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Cape Town International Vandaag levert u uw huurauto weer in Kaapstad voor terugreis. U hebt de hele dag de tijd om nog wat te onder nemen zoals Kaap de Goede Hoop te verkennen. Ook kunt u de Kirstenbosch Tuinen, Robben eiland of de Tafelberg bezoeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
27 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 21 maal ontbijt
Huurauto Klasse C (VW Polo sedanuitvoering of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Kruger Nationaal Park, Mlilwane, Drakensbergen (t.w.v. € 50)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park/Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste Wereld Erfgoed gebied.

Bekijk pagina

Budgetreis Zuid-Afrika zonder vlucht

Een gunstig geprijsde reis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika

Bekijk pagina

uKhahlamba-Drakensberg Park

uKhahlamba-Drakensberg Park bestaat uit hoog oprijzende toppen en steile rotskloven met de meeste rotsschilderingen ter wereld.

Bekijk pagina