Budgetreis Johannesburg-Kaapstad met binnenlandse vlucht

Met deze budgetreis Johannesburg-Kaapstad hebben we er ernaar gestreefd u binnen 21 dagen veel van Zuid-Afrika te laten zien.


Met deze budgetreis Johannesburg-Kaapstad hebben we er ernaar gestreefd u binnen 21 dagen veel van Zuid-Afrika te laten zien.

Prijzen

Periode 2020 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
Juli - augustus- september € 1885,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand en reisperiode

Met deze budgetreis Johannesburg-Kaapstad hebben we er ernaar gestreefd onze standaards vast te houden maar geen gebruik te maken van luxe accommodaties. Deze budgetreis Johannesburg-Kaapstad begint in Johannesburg en via de Panorama Route, het Kruger Park en Eswatini bereikt u de provincie KwaZulu Natal. Hier vindt u onder andere de St. Lucia Wetlands/iSimangaliso Wetland Park, het Hluhluwe/Imfolozi Park en een rijke Zulu cultuur. Na een relaxdag aan de Indische Oceaan of een bezoek aan Durban vliegt u naar Port Elizabeth. Vanaf hier reist u naar Kaapstad via de Tuinenroute, Oudtshoorn, Hermanus (bekend van de walvissen) en via de wijngebieden naar de West-Kaap. Deze route kunt u ook andersom maken.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden voor een rondreis op maat.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij advisren u graag over alternatieve mogelijkheden.Voor degene die geen maand de tijd heeft maar toch veel verschillende gebieden van Zuid-Afrika wil zien, hebben we geprobeerd een reis samen te stellen die een goede indruk van Zuid-Afrika geeft. De reis begint in Johannesburg en via de Panorama Route, het Kruger Park en Swaziland bereikt u de provincie KwaZulu Natal. Hier vindt u onder andere de St. Lucia Wetlands/iSimangaliso Wetland Park, het Hluhluwe/Imfolozi Park en een rijke Zulu cultuur. Na een relaxdag aan de Indische Oceaan of een bezoek aan Durban vliegt u naar Port Elizabeth. Vanaf hier reist u naar Kaapstad via de Tuinenroute, Oudtshoorn, Hermanus, bekend van de walvissen en de wijngebieden in de West-Kaap. Deze route kunt u ook andersom maken. - See more at: http://www.suidafrikareise.nl/fly-drives/zuid-afrika/reizen-door-zuid-afrika/budget-reis-johannesburg-kaapstad-met-binnenlandse-vlucht-21-dagen.html#sthash.w0q4YqtM.dpuf

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de budgetreis Johannesburg-Kaapstad bezoekt u onder andere de Panorama Route, het Kruger Park, Eswatini, St. Lucia Wetlands/iSimangaliso Wetland Park, het Hluhluwe/Imfolozi Park, de Tuinenroute, Oudtshoorn, Hermanus (bekend van de walvissen) en via de wijngebieden naar de West-Kaap.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Aankomst op het vliegveld van Johannesburg

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren bij het ophalen van de huurauto. Hij brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de dag zou u nog het apartheids museum kunnen bezoeken of een gegidste fietstour door Soweto kunnen maken.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock Guesthouse
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2 & 3: Hazyview, Panoramaroute afstand 395 km.

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U verlaat Johannesburg en reist door het open laagveld richting Pilgrim’s Rest. Het gebied dat u doorreist is, historisch gezien, een van de grootste grasslands van de wereld. De rit duurt ongeveer vier tot vijf uur, maar u kunt er zeker een hele dag over doen, omdat er heel wat interessante plaatsen te bekijken zijn. De tweede dag heeft u alle tijd om de Panoramaroute met onder andere de Drie Rondavels, God's Window en Bourke's Luck Potholes te rijden
Accommodatie : Hazyview Gecko lodge
Maaltijden : ontbijt

+Dag 4 & 5: Krugerpark afstand 45 km tot ingang Kruger

Kruger Nationaal Park

Afbeelding van Kruger National Park 03 U kunt uw eigen ingang kiezen waar u het Krugerpark naar binnen wilt gaan. U komt het park binnen en al kijkend naar het wild reist u langzaam naar het zuiden. Onderweg maakt u uw eigen safari. Wenst u dit meer begeleidt te doen, dan kun u in elk kamp een game-drive of game-walk reserveren. In de diverse “camps” zijn restaurants aanwezig voor uw ontbijt en diner.
Accommodatie: Kruger Nat. Park, diverse restcamps inclusief entree kosten, met gemeenschappelijke was en keuken faciliteiten
Maaltijden : logies

+Dag 6 - 8: Mlilwane Eswatini afstand 275 km

Willows lodge Malkerns Eswatini

Afbeelding van Willows Swaziland 02 U reist verder richting het Zuiden naar Manzini en het Mlilwane Wildpark.
Onderweg ervaart u de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid ( kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk. U overnacht in Mlilwane, een wildpark in Eswatini. In Mlilwane leven geen dieren van de Big 5, waardoor u ook te voet, op de fiets of te paard naar wild kunt zoeken.
Accommodatie : Eswatini, Willow's lodge
Maaltijden : ontbijt

+Dag 9 - 11: St. Lucia afstand 335 km

Ndiza lodge St. Lucia

Afbeelding van Ndiza Lodge 03 Het Greater St. Lucia Wetland Park/iSimangaliso Park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Verder bestaat hier de mogelijkheid te paard safari’s te maken en gedurende de periode van juni tot oktober is het een van de beste locaties om walvissen te zien. In de loop van de middag kunt u nog een boottocht maken over het meer. U kunt dit overleggen met uw gastvrouw als u vroeg genoeg bent. Vanaf juni tot aan september oktober is dit een goede plek om walvissen te spotten. Vanuit St. Lucia kunt u ook heel goed het Hluhluwe wildpark bezoeken.
Accommodatie: St.Lucia, Ndiza lodge
Maaltijden: logies

+Dag 12: Umdloti (Durban) afstand 220 km

Greenfire Lodge Dolphin Coast - Umdloti

Afbeelding van Umdloti Drifters U kunt de hele dag nog genieten van de provincie Kwazulu Natal. U komt langs bekende plaatsen als Umhlanga en u kunt een van de mooie stranden die boven Durban liggen met een bezoek vereren. U overnacht in een klein guesthouse die gunstig is gelegen en niet al te ver van het vliegveld ligt. Uw vlucht naar Port Elisabeth vertrekt de volgende dag al op tijd.
Accommodatie: Umdloti, Greenfire lodge Dolphin coast
Maaltijden: Ontbijt

+Vertrek uit Durban

Vertrek Durban King Shaka Intl.

Afbeelding van Duban King Shaka International U vliegt van Durban naar Port Elizabeth.

+Aankomst In Port Elizabeth

Aankomst Port Elizabeth Intl.

Afbeelding van Port Elizabeth Airport 01 U haalt uw huurauto op en vertrekt richting Tsitsikamma

+Dag 13 & 14: Tsitsikamma Village afstand 200 km

Tsitsikamma Village Inn

Afbeelding van Tsitsikamma Village Inn U kunt nog via Jeffrey’s bay en St Francis Bay rijden langs de kust. Het gebied, waar de reusachtige golven van de Indische Oceaan op de rotskust slaan, waar weelderige wouden en fynbos (heide) op de berghellingen groeien tot de kust en waar vele rivieren de oceaan bruin kleuren van het rottingsproces van de vegetatie ligt de "place of much water", het Tsitsikamma Forest Nationale Park. Dolfijnen spelen er in de golven en de walvissen komen in het seizoen(sept-nov) vaak dicht bij de kust. Het gebied wordt getypeerd door weelderig wouden, rotsachtige kusten en fantastische stranden en is een prima recreatiegebied. Met name voor kanovaren, snorkelen, scubaduiken, black-water tubing, bungeejumping en veel meer.
Accommodatie: Tsitsikamma Village Inn
Maaltijden: ontbijt

+Dag 15 & 16: Oudtshoorn afstand 255 km

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills U heeft voldoende tijd om via Knysna, George naar Oudsthoorn te rijden. Knysna is bekend om zijn Knysna Heads, 2 rotsen die als een soort toegangspoort voor Knysna liggen. U rijdt door George een stad met een prachtige golfbaan. U gaat via de spectaculaire Outeniqua Bergpas naar Oudtshoorn. En hierna rijdt u de hoofdstad van de struisvogel binnen. Bij Oudtshoorn liggen ook de verbazingwekkende Cango grotten en vele struisvogelboerderijen. De 2de dag kunt u gebruiken om de Swartberg pas te rijden in combinatie met een bezoek aan een struisvogel boerderij.
Accommodatie: Oudsthoorn Red Stone Hills
Maaltijden: ontbijt

+Dag 17 & 18: Hermanus afstand 330 km

House on the Westcliff Hermanus

Afbeelding van Hermanus House On The Westcliff 05 Via de R62 en Swellendam en een mooie pas rijd u richting de kust. Uw overnachting is in Hermanus. Dit is de walvisplaats bij uitstek. Er loopt een walvispad langs de kust die u kunt wandelen. Verder is het een leuk plaatsje om door heen te wandelen. Ook kunt u wat galeries en/of kunstnijverheid winkels bekijken. Een bezoek aan Cap l’Agulhas is eventueel ook de volgende dag te maken voordat u naar Kaapstad vertrekt. Afstand Hermanus-Cap l’Agulhas is 125 km, ongeveer 2 uur rijden.
Accommodatie: Hermanus, House on the Westcliff
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 19 & 20: Kaapstad afstand 125 km

Once in a Cape Town

Afbeelding van Once In Cape Town 01 U kunt via de kustweg of toeristisch door het wijngebied naar Kaapstad rijden maar ook is het mogelijk om snel via de N2 weg te gaan en dan de rest van de dag in Kaapstad doorbrengen. In Kaapstad is genoeg te beleven. Hieronder een paar suggesties.
De grote Cape Peninsula Tour begint in Simon’s Town, erg bekend om haar maritieme geschiedenis en de daar levende pinguïn kolonie. Hierna rijdt u door naar het Cape Point National Park gevolgd door een schilderachtige rit via de Chapman’s Peak Drive en Hout Bay, waarna u terugkeert naar Kaapstad.
Voor een excursie waarbij u nader kennis maakt met de locale bevolking adviseren wij u geselecteerde gemeenschapsprojecten en township tours.
Verder zijn er natuurlijk de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robben Eiland, District Six en andere musea maar deze zijn ook uitstekend zelf te doen.
Accommodatie: Kaapstad, Once
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Cape Town Airport 04 0PcT7C Vandaag levert u uw huurauto weer in Kaapstad voor terugreis. U hebt de hele dag de tijd om nog wat te onder nemen zoals Kaap de Goede Hoop verkennen. Ook kunt u de Kirstenbosch Tuinen, Robben eiland of de Tafelberg bezoeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
Vlucht Durban-Port Elizabeth (€ 130)
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 15 maal ontbijt
5 nachten op basis van logies en ontbijt
Huurauto Klasse C (Hyundai I20 of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting
Entrees van Kruger Nationaal Park, Mlilwane wildpark t.w.v. € 50
Uitgebreide CDW2  'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Hlane Wildpark

Hlane Game Reserve is het grootste en meest oostelijk gelegen wildpark in Eswatini

Bekijk pagina

Budgetreis Zuid-Afrika zonder vlucht

Een gunstig geprijsde reis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika

Bekijk pagina