Bwabwata Nationaal Park

Bekijk foto's

Rondom het Bwabwata National Park kan heel makkelijk verwarring ontstaan. Als u de naam van het park nergens tegenkomt, kunt u ook de naam Caprivi Game Park proberen. De naamsverandering heeft lang in de pen gezeten, is inmiddels officieel maar heeft nog geen echte bekendheid opgeleverd.

Het park is een belangrijke uitvalsbasis geweest tijdens de oorlog met Unita-troepen in Angola. Vooral omdat hier van oudsher een San groep woonde die in de oorlog door de Zuid-Afrikaanse strijdgroepen zijn gebruikt om sporen te lezen. Meer bekend is wellicht de Kwando Triangle of Susuwe Triangle, een driehoek binnen het park waar zich het meeste wild bevindt. De Triangle is niet breder dan 7 kilometer en wordt omgeven door de Kwando rivier. In de hoek waar de rivier een bocht maakt, ligt de Horseshoe Bend waar zich normaliter het meeste wild verzamelt. In de droge periode kan de wildstand hier zeer behoorlijk zijn met zebra, kudu, tsessebe, buffel, impala, leeuw en hyena. Het wordt toegestaan om met een 4WD safari in het park te rijden, al moet u wel toestemming vragen bij het Susuwe kantoor (3 kilometer ten westen van Kongola Bridge) of bij het ministerie van Toerisme in Katimo Mulilo. De toegang tot de Susuwe Triangle en Horseshoe Bend bevindt zich tegenover het Susuwe kantoor.

We raden u evenwel aan om heel voorzichtig te zijn met het rijden van de safari's. De wegen zijn van diep en rul zand waarin u makkelijk vast komt te zitten, zowel in het droge als natte seizoen olifanten, antilopen, bavianen en in hun voetsporen ook regelmatig leeuwen en hyena's vindt u in het Bwabwata National Park in de kom van de Kwando Rivier. U kunt zelf hier safari rijden als u over een 4x4 beschikt. Houdt u er rekening mee dat door het langzaam wassende water in het hele Delta-gebied er veel water kan zijn in de maanden vanaf april. Soms zorgt dat voor flinke overstromingen in delen van het park. Informeert u daarom altijd bij locale lodges of de rangers bij het ontvangstkantoor naar de laatste stand van zaken.