Camdeboo Nationaal Park

Om Graaff Reinet heen ligt het ongeveer 19.500 hectare grote Camdeboo National Park. Hier ligt onder andere de Valley of Desolation.


Om Graaff Reinet heen ligt het ongeveer 19.500 hectare grote Camdeboo National Park. Hier ligt onder andere de Valley of Desolation.

Om Graaff Reinet heen ligt het ongeveer 19.500 hectare grote Camdeboo National Park. Het is nog een erg nieuw park, het is namelijk in 2005 uitgeroepen tot nationaal park. Hier ligt onder andere de Valley of Desolation.
Het Camdeboo National Park ligt op een steenworp afstand van Graaff Reinet. Het ligt tussen de 740 en 1480 meter boven zeeniveau aan het begin van de Sneeuberg keten. De Valley of Desolation is een vallei met rotskolommen die tot meer dan 120 meter uit het dal oprijzen. De rotskolommen zijn het resultaat van een combinatie van vulkaan activiteit, versteende magma en erosie van zo’n 160 miljoen jaar. Het is vooral aan te raden hier een zonsop- of -ondergang mee te maken.
Wegennet: 24 km. gravelwegen, verschillende uitgezette wandelingen
Dieren: onder andere buffels, rood hartebeest, eland, gemsbok, sprinbok, blesbok, zebra, struisvogel en gnoe. Er zijn ook veel vogels te zien (225 verschillende soorten).
Het is malariavrij.


Kijk ook hier eens naar:

Autoreis Zuid Afrika compleet

Autoreis Zuid-Afrika compleet laat u in 28 dagen bijna met geheel Zuid-Afrika kennis maken

Bekijk pagina

Familiereis Zuid-Afrika - Kaapstad, West- en Oostkaap

Familiereis Zuid-Afrika Kaapstad, West- en Oostkaap laat u in 21 dagen kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de zuid kust en een gedeelte van de Oostkaap provincie.

Bekijk pagina

Zuid Afrika anders - Natuur

Zuid Afrika anders - Natuur -U bezoekt in 21 dagen onder andere de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen.

Bekijk pagina

Zuid Afrika anders - Wild

Zuid Afrika anders -Wild reis - U vindt in 21 dagen wild in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in Swaziland.

Bekijk pagina