Canal des Pangalanes

Bekijk foto's

Het Canal des Pangalanes is een kanaal in het oosten van Madagaskar, tussen Farafangana en Mahavelona (bij Foulpointe, ten noorden van Toamasina). Het kanaal ligt parallel aan de kust en vormt een stelsel van meren, lagunes en rivieren die door middel van gegraven vaargeulen met elkaar verbonden zijn. Het is gebouwd tussen 1896 en 1904.
Omdat het water in het kanaal brak is (zoet en zout) is er een uniek ecosysteem ontstaan langs het Canal des Pangalanes. Het kanaal leent zich uitstekend voor de huidige reiziger. U kunt genieten van de witte stranden en het zwemwater.  De dorpsbewoners gaan met hun traditionele kano's het kanaal op om te vissen. Ze gebruiken het kanaal zo als alle mensen in Madagaskar het kanaal en de rivier gebruiken, dus voor alles.

Activiteiten
Zonnen, zwemmen, vissers dorpjes bezoeken, Palmaruin reservaat bezoeken. Boottocht over het kanaal. 
Het Palmarium reservaat is een geweldige plek om langs wandelpaden het dichte woud te verkennen waar je lemuren zoals de Coquerels kroonsifaka, bonte maki en Aye Aye, en kameleons tegen kunt komen. 

Lemuren en wildlife
Lemuren kunt u makkelijk spotten in het Palmaruin reservaat. Kameleons, slangen en kikkers zijn ontelbaar langs het kanaal. De krokodillen zijn grotendeels uitgeroeid door de lokale bevolking, maar met een beetje geluk vindt u er nog een als u met een bootje het kanaal op gaat.

Seizoen
Het beste seizoen is van april tot december. Tijdens het regenseizoen januari tot maart kunt u beter niet gaan.

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Rondreis Oost-Madagaskar

Geniet van de schoonheid van de Malagassische jungle en ga op nachtelijke zoektocht naar de Aye-Aye.

  • Andasibe
  • Ankanin'ny Kofy
  • Op zoek naar de Aye Aye
  • Privéchauffeur
  • 8 dagen
  • Vanaf € 810