Dqae Qare San Lodge - Ghanzi

Bekijk foto's

Dqae Qare San Lodge is een unieke Kalahari ervaring. Het is eigendom van en wordt gerund door de San (Bosjesmannen) mensen. Opgezet als een sociale onderneming ondersteunt het de lokale gemeenschap van San D'Kar door middel van werk en het is een cruciaal project in de zoektocht van de San om cultureel te overleven. Terwijl u hier overnacht, steunt u de San.
Dqae Qare San Lodge heeft zeven kamers met eigen badkamer, vier traditionele Bosjesmannen Hutten en een uitgebreide camping met goede voorzieningen onder de bomen. De San mensen vinden het fijn om hun cultuur en hun kennis van de Kalahari met de gasten te delen. Dit kan door middel van bush wandelingen, traditionele dansen, vuur maken, het maken van ambachtelijke houtsnijwerken, strikvallen maken en het vertellen van verhalen. Gasten kunnen kiezen uit individuele activiteiten of dagen leven met de San in hun traditioneel dorp gelegen op korte loopafstand van de Lodge.
Game drives: Dqae Qare San Lodge is gelegen op 7500 hectare in het hart van de Kalahari en er zijn veel wilde dieren zoals giraffe, eland, kudu, gemsbok, zebra en nog veel meer. Soms kan men de Cheeta, luipaard en Bruine Hyena zien. Onze Lookout Tower biedt een spectaculair uitzicht over de enorme uitgestrektheid van de Kalahari, terwijl de Tatase Pan een geweldige plek is voor zonsondergangen tijdens een safari.
Gelegen in het hart van de centrale Kalahari slechts 25 kilometer van de stad Ghanzi in het zuidwesten van Botswana op de hoofdroute tussen Maun en Namibië en/of Zuid-Afrika. De toegangsweg van 7 kilometer is geschikt voor de meeste auto's.
Men kan op basis van volpension reserveren of op self catering basis.

Campsite: De camping ligt op korte afstand van de Lodge onder grote Kalahari doorn bomen. Er zijn tien individuele campings met traditionele San gras windscherm behuizingen en met een ronde vuurplaats met barbecue (braai) faciliteiten. Er is ook een overdekte ruimte voor de gasten en grote groepen. De wasvoorzieningen hebben zonneboilers. Gasten van de camping zijn van harte welkom om met ons te dineren en van de lodge gebruik te maken als men dit van te voren heeft aangegeven.
San Village: De San mensen hebben een traditionele San dorp gebouwd op loopafstand van de Lodge. Het dorp werd zorgvuldig ontworpen om de oude manieren van het San leven te tonen met kleine grashutten, gras windvangers en een centraal dans gebied. Wij bieden een uitgebreide San ervaring aan voor de gasten in het dorp. De gidsen bieden ook een culturele reis door het dorp waar ze uitleg geven over de geschiedenis van de San en de cultuur van het jagersvolk.
Zwembad: Grenzend aan de lodge is een grote omheinde zwembad met een rieten bar en met uitzicht op de waterput.
Dans Arena: Grenzend aan de camping ligt een soort arena in amfitheater stijl die plaats biedt aan maximaal 1000 personen. Dit is ook het huis van het Kuru Dance Festival, een jaarlijks terugkerend evenement om de San cultuur te vieren met San groepen uit heel Zuid-Afrika. Het is beschikbaar voor grote evenementen op aanvraag.