Dunes De Dovela - Inhambane

Bekijk foto's

Dunes de Dovela is een ecolodge op steenworpafstand van Inhambane. Hier voelt u de energie van de ongerepte schoonheid van de Mozambikaanse kust. Door middel van onderwijs, opleiding en een aparte stichting probeert Dunes de Dovela de lokale gemeenschap te informeren over de waarde van hun natuurlijke en culturele erfgoed. De lodge is door de lokale bevolking met de hand gebouwd, op de top van de secundaire duinen. Gegarandeerd schitterend uitzicht op de Indische Oceaan, de duinen en het onontgonnen bos!
Er zijn twee soorten verblijven; drie luxe bungalows en vier semi-luxe koepeltenten. De tweepersoons bungalows liggen op de toppen van de duinen en hebben een terras met zeezicht, een badkamer met ligbad, apart toilet en buitendouche. De koepeltenten staan op een eigen houten platform aan de kust in het bos en hebben een fantastisch privéterras. Beide verblijven zijn inclusief vol pension en persoonlijke verzorging. Deze accommodaties liggen op 40-80 meter afstand van de gemeenschappelijke ruimten; de receptie, het restaurant en de bar.
Vanaf de terrassen kunt u genieten van de bultrugwalvissen; het seizoen hiervoor is van juni tot oktober. Samen met Mozdivers en Yara Tibiriça organiseert Dunes de Devola 'oceaansafaris'. Diepzeeduikers kunnen hun hart ophalen in Zavora, de nabijgelegen wereldwijd erkende duikplek vanwege het wrak en de mantaroggen. Maar u kunt hier ook kajakken en snorkelen langs de rotsachtige riffen.