Familiereis Zuid-Afrika - 14 dagen

Familiereis Zuid-Afrika biedt u in 14 dagen de mogelijkheid om veel safari's te maken en cultuur te ervaren in minder bekende gebieden in het noord-oosten van Zuid-Afrika.


Familiereis Zuid-Afrika biedt u in 14 dagen de mogelijkheid om veel safari's te maken en cultuur te ervaren in minder bekende gebieden in het noord-oosten van Zuid-Afrika.

Prijzen

Periode juli en augustus Tot oktober 2020
Indicatieprijs p p. op basis van twee personen € 1.225
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand en reisperiode

Tijdens deze familiereis Zuid-Afrika bezoekt u in 14 dagen de bekende en minder bekende gebieden in het noord-oosten van Zuid-Afrika. Natuurlijk Gauteng, waar onder andere Johannesburg in ligt, maar verder Limpopo, Mpumalanga en KwaZulu Natal. Het mini koninkrijk Eswatini. U begint met de Soutpansbergketen en het noordelijke gedeelte van het Krugerpark. Daarna bezoekt u de Blyde River Canyon, het Kruger Park en Swaziland. Het noordelijke gedeelte van KwaZulu Natal met St. Lucia, Hluhluwe en de Drakensbergen. Natuurlijk heeft u ook een dag de tijd om Johannesburg op eigen gelegenheid te bezoeken. U kunt deze stad nog beter leren kennen met een gids, om zodoende onder andere Soweto te kunnen bezoeken.

Dag tot dag beschrijving

Familiereis Zuid-Afrika gaat van Johannesburg naar de provincies Limpopo, Mpumalanga en KwaZulu Natal en het mini koninkrijk Eswatini.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International aankomst Johannesburg en transfer naar uw accommodatie

+Dag 1 & 2: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 Afhankelijk van uw aankomsttijd in Johannesburg heeft u de tijd om de sfeer van deze stad te proeven. Vliegt u met de nachtvlucht van South African Airways, dan heeft u ruim de tijd om, eventueel met gids, de highlights van Johannesburg te bezichtigen. Vliegt u met de dagvlucht van de KLM, dan zal deze tijd er de eerste dag niet zijn, aangezien u dan in de loop van de avond aankomt en rechtstreeks naar uw guesthouse wordt gebracht. Indien u 's ochtends aankomt heeft u de hele dag de tijd om Johannesburg te bekijken. U kunt bijvoorbeeld beginnen met een bezoek aan Gold Reef City, die veel van de geest van het oude Johannesburg met zijn gebouwen in Victoriaanse stijl uit ademt. Ook kunt u uw tijd besteden om te winkelen en om kunstnijverheid te kopen of om een excursie naar een van de originele tunnels te boeken gebouwd door Chinese arbeiders in 1904. Er is ook een mogelijkheid om te zien hoe gesmolten goud wordt omgezet in munten. Een bezoek aan het Apartheid Museum zal u een indruk geven hoe de zwarte bevolking het tijdens de donkere dagen van de onderdrukking hebben ervaren en hoe hun gevecht voor vrijheid was. Natuurlijk kunt u ook onder leiding van een gids naar Soweto gaan, de grootste zwarte stad in Zuid Afrika. Daar kunt u het Hector Pieterson Monument, de voormalige huizen van Nelson Mandela, Bisschop Desmond Tutu evenals de rijke herenhuizen van Soweto’s miljonairs en andere bekende mensen bekijken.
Accommodatie: Johannesburg Sunrock
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3 & 4: Louis Trichardt afstand 425 km

Madi a Thavha Louis Trichardt

Afbeelding van Louis Trichardt Madi A Thavha U verblijft twee nachten in de regio van de verborgen meren van Limpopo. Als u onderweg bent maakt u van de gelegenheid gebruik om de Ribolla kunst route te ontdekken. Misschien ontmoet u welbekende artiesten in hun studio’s. Er is de mogelijkheid om een onvervalste tour naar de “roots”van de venda mensen te maken. Dit gebied is in het geheel niet toeristisch. Het is een dag vol avontuur, eventueel begeleid door een lokale Venda gids die u zal laten zien hoe vroeger de traditionele, mystieke en culturele beschaving van de Venda mensen was.
Accommodatie: Madi a Thava Mountain Farm
Maaltijden: Ontbijt en diner

+Dag 5 & 6: Hazyview en Panorama route afstand 345 km

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U verlaat Madi a Thava en reist door het open laagveld richting Tzaneen. Het gebied dat u doorreist is, historisch gezien, een van de grootste grasslands van de wereld. Het is een vrij lange rit, die u kunt afsluiten met de schitterende Panoramaroute voordat u naar uw accommodatie reist.
Accommodatie : Hazyview, Gecko Lodge
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 7: Kruger Nationaal Park afstand 165 km

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 U kunt in alle rust Hazyview verlaten. Indien u gisteren de Panorama Route niet heeft gereden kunt u dat alsnog doen, alvorens via de gate het Krugerpark binnen gaat. Toegangsgelden zijn bij de reis inbegrepen. In het Kruger Park zijn bij de rest camps restaurants aanwezig, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen maaltijden verzorgen. U kunt bij de receptie safari’s onder leiding van een gids in een open auto, maar ook begeleide wild wandelingen boeken.
Accommodatie : Kruger National Park, Satara
Maaltijden : Self Catering

+Dag 8: Kruger Nationaal Park afstand 165 km

Berg en Dal - Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Berg En Dal 01 U maakt uw eigen safari tijdens uw rit naar Berg & Dal. Natuurlijk kunt u ook safari's boeken bij de diverse camps. Van het wild genieten op uw eigen tempo is echter wel het meest prettige naar onze mening.
Accommodatie: Kruger National Park, Berg & Dal
maaltijden: Self Catering

+Dag 9: Eswatini, Mlilwane Wildpark afstand 185 km

Mlilwane Rest Camp

Afbeelding van Swaziland Mlilwane NR U reist via de Jeppe’s Reef grenspost in het noorden van Eswatini en reist naar het zuiden richting Mbabane en het Mlilwane Wildpark. Ook kunt u Ezulweni bekijken met zijn leuke marktjes. U reist door een schitterend berggebied en ervaart de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid ( kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk.
Accommodatie: Eswatini, Mlilwane
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10 & 11: St. Lucia - Hluhluwe Wildpark afstand 335 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 U reist vandaag naar het Zuiden en u verlaat via de Golela/Lavumisa grenspost Swaziland. U komt Zuid Afrika weer binnen en via de N2 vervolgt u uw weg richting het Zuiden.
Vanuit St. Lucia heeft u verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kunt u het Hluhluwe/Imfolozi wildpark bezoeken. Het Hluhluwe/Imfolozi wild Park is het oudste wildpark van Zuid Afrika en beroemd om het feit dat in dit park de witte neushoorn voor uitsterven is behoed. Tegenwoordig leven alle dieren van de “Big 5” en heel wat andere diersoorten in dit park. In de buurt van St.Lucia ligt ook een cultural village waar u de geschiedenis van de Zulu kunt horen en kunt genieten van hun zang en dans. Ook zou u het St. Lucia Wetlands Park wat tegenwoordig iSimangaliso Wetland Park heet kunnen bezoeken. Het iSimangaliso Wetland Park is de eerste wereld erfgoed locatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor.
Accommodatie: St. Lucia, Avalone Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 12 & 13: Drakensberg afstand 440 km

Giant's Castle - Drakensberg

Afbeelding van Drakensbergen Giants Castle Vandaag reist u rustig richting de Centrale Drakensbergen. Hier liggen enige "camps" gunstig voor een bezoek aan Central Peak en Mike’s Pass. Vanuit de “camps” kunt u ook diverse tochten maken om van de natuur te genieten, of om bijvoorbeeld rotsschilderingen te bekijken. In de Drakensbergen heeft u veel mogelijkheden om uw tijd door te brengen. Hier kunt u onder andere paardrijden, gegidste dagwandeltochten of op eigen houtje bergtochten maken. Ook kunt u, eventueel met gids, diverse tochten maken om San rotstekeningen te bezoeken.
Accommodatie: Drakensbergen Giants Castle
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 14: vertrek afstand 495 km

Vertrek Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Vandaag verlaat u de Drakensbergen en rijdt u rustig terug naar Johannesburg om uw huurauto weer in te leveren.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
13 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 9 maal ontbijt, 2 maal ontbijt en diner
Huurauto Klasse C (hyundai Accent of vergelijkbaar)
Transfer vliegveld Johannesburg - 1ste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Kruger Nationaal Park, Mlilwane wildpark t.w.v. € 60
Uitgebreide CDW 2 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park/Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste Wereld Erfgoed gebied.

Bekijk pagina