Familiereis Zuid-Afrika - Kaapstad, West- en Oostkaap - 21 dagen

Familiereis Zuid-Afrika Kaapstad, West- en Oostkaap laat u in 21 dagen kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de zuid kust en een gedeelte van de Oostkaap provincie.


Familiereis Zuid-Afrika Kaapstad, West- en Oostkaap laat u in 21 dagen kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de zuid kust en een gedeelte van de Oostkaap provincie.

Prijzen

periode 2020 Indicatie prijs p.p. op basis van twee personen
tot oktober 2020 € 1995,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Tijdens deze reis gaat u van de Cederberg en de wijnlanden naar de Karoo. Van daar reist u verder naar het oosten en bezoekt u het Addo Elephant Park en het Tsitsikamma National Park. U rijdt daarna weer naar de Westkaap provincie  en gaat via de Tuinenroute naar Hermanus en terug naar Kaapstad.

Natuurlijk kunnen we deze reis ook helemaal aan uw wensen aanpassen met een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Familiereis Zuid-Afrika laat u kennis maken met Kaapstad, de Winelands, de Tuin Route, de Zuid kust, Addo Elephant Park en het Tsitsikamma National Park.

Afbeelding van Cape Town International Aankomst Kaapstad en ophalen huurauto

+Dag 1 & 2: Kaapstad

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 Indien u in de ochtend arriveert met de nachtvlucht heeft u ruim de tijd om Kaapstad te verkennen. Er zijn veel mogelijkheden, waarover wij u ruim zullen informeren in onze routebeschrijving. Ook is het mogelijk een gids voor u te reserveren, zodat u onder zijn leiding de hoogtepunten van Kaapstad kunt zien.
Accommodatie:Kaapstad, Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3 & 4: Clanwilliam afstand 235 km

Saint du Barry's Clanwilliam

Afbeelding van ClanWilliam Saint Du Barrys U rijdt verder langs het West Coast National Park en de plaatsen Elandsbay en Lambert's Bay. Vooral Lambert's Bay is erg interessant met het vogeleiland. Dit eiland kunt u via een dam te voet bereiken. Op dit eiland huist een grote kolonie Kaapse Jan van Genten. Daarna reist u verder naar Clanwilliam, gelegen in het hart van de Cederbergen en bekend om zijn rooibos thee. Clanwilliam is ook een van de oudste plaatsen in het land. U kunt kiezen voor een overnachting aan de kust in Paternoster, of aan de rand van de bergen in Clanwilliam.
Accommodatie: Clanwilliam, Saint du Barry
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 5: Montagu afstand 285 km

Montagu Country Hotel

Afbeelding van Montagu Country Hotel IMG 4692bed1lo   X U reist vandaag naar Montagu. De Kaap staat bekend om haar uitstekende wijnen en een bezoek aan dit gebied is niet kompleet als u dit wijngebied niet zou bezoeken. De omgeving is schilderachtig en erg de moeite waard, ook voor de mensen die niet van wijn houden is het een mooi gebied. Vanaf het Taalmonument in Paarl heeft u een prachtig uitzicht op de Paarl vallei.
Accommodatie: Montagu, Montagu Country Hotel
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 6 & 7: Beaufort West afstand 395 km

Lemoenfontein Game farm Beaufort West

Afbeelding van Beaufort West Lemoenfontein Vandaag is een dag van contrasten. U verlaat het groene wijnlanden reist naar de uitgestrekte Karoo. U geniet van weidse landschappen met zo hier en daar een ‘koppie’, een watermolen en schapenboerderijen. Uiteindelijk komt u uit in Beaufort West de bekende plaats in de Karoo. De thuisplek van Gert Vlok Nel een zanger die hierover prachtige liedjes heeft geschreven op zijn Zuid Afrikaans. Uw accommodatie is een oude schapenboerderij in het Karoo gebied, dat enige jaren geleden tot een wildpark is omgetoverd.
Accommodatie: Beaufort West Lemoenfontein
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 8 & 9: Graaff Reinet afstand 215 km

Ganora Guestfarm - Nieu Bethesda

Afbeelding van Graaff Reinet Ganora Guestfarm U rijdt vandaag verder door de verlaten Karoo naar Graaff-Reinet. Graaff-Reinet is een oude grens stad die is gesticht in 1786. Het is een plaats met schitterende architectuur, interessante gebouwen, musea en galerieën. Verder is Graaff-Reinet het centrum van veel vee, schapen, paarden en melkboerderijen. Het is tevens de plaats waar de Zuid Afrikaanse wol industrie is begonnen. Een bezoek aan de Valley of Desolation is zeker de moeite waard.
Accommodatie: Graaff-Reinet, Ganora Guestfarm
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 10 & 11: Addo Elephant Park afstand 240 km

Addo Restcamp - Addo Elephant Park

Afbeelding van Addo Elephant Park 04 U verlaat Graaff-Reinet en reist, eventueel via Mountain Zebra naar het Addo Elephant Park. Langzaam verlaat u het echte Karoo semi woestijn landschap met de daarbij behorende vegetatie en dierenleven. Het park ligt ongeveer 3 uurtjes rijden van Graaff-Reinet en is een van de mooiste parken van de Oostkaap. In het park leven alle dieren van de “Big 5” en het heeft het voordeel dat het zeker malaria vrij is.
Accommodatie: Addo Elephant Park, Rest Camp
Maaltijden: self catering

+Dag 12 & 13: Tsitsikamma Nationaal park afstand 250 km

Storms River Camp

Afbeelding van Tsitsikamma Storms River Restcamp Vandaag reist u naar het Tsitsikamma National Park. U komt langs Port Elisabeth, Jeffreys bay en St. Franscis Bay. Verder kunt u vanaf de Bloukrans brug Bungee jumpen. Hier zijn voldoende activiteiten die u kunt ondernemen. De weg leidt u door grootse, oude wouden en over spectaculaire kloven, die deze route de Tuinroute maken.
Accommodatie: Tsitsikamma, Rest Camp
Maaltijden: self catering(restaurant aanwezig)

+Dag 14 & 15: Knysna afstand 95 km

Knysna Country House

Afbeelding van Knysna Knysna Country House Vandaag gaat de rit naar Knysna langs de rustieke kust vegetatie en wouden langs de Indische Oceaan. Knysna is een kustplaats die bekend staat vanwege de Knysna Heads. Tegenwoordig staat Knysna nog steeds bekend om het hout en zijn er veel winkels waar je houtsnijwerk kunt kopen.
Accommodatie: Knysna, Knysna Country House
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 16 & 17: Oudtshoorn afstand 160 km

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills U volgt de kust tot George en daarna gaat u over de Outeniqua Pas naar Oudtshoorn. U verblijft vandaag in de hoofdstad van de struisvogels, Oudtshoorn. Bij Oudtshoorn liggen ook de verbazingwekkende Cangoo grotten. U kunt via de Swartbergpas en de Meiringspoortpas een rondje maken. Ook kunt u een struisvogelboerderij bezoeken.
Accommodatie: Oudtshoorn, Red Stone Hills
Maaltijden:Ontbijt

+Dag 18: Swellendam afstand 190 km

Roosje van de Kaap Swellendam

Afbeelding van Swellendam Roosje Van De Kaap U rijdt via de Gardenroute naar Swellendam. De naam Gardenroute heeft niets met tuinen te maken maar is gegeven omdat het gebied erg groen is. Bij Swellendam begint u de vele wijnranken te ontdekken, Vanaf hier wordt veel wijn verbouwd. Swellendam is een typisch dorpje met een koloniaal verleden wat je goed aan de huizen kunt zien. Accommodatie: Roosje van de Kaap Maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Swellendam, Roosje van de Kaap
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 19 & 20: Hermanus afstand 150 km

House on the Westcliff Hermanus

Afbeelding van Hermanus House On The Westcliff 05 Via de N2 rijdt u vanaf Swellendam naar Hermanus. U kunt eventueel via het natuurpark De Hoop reizen. De Hoop ligt ten oosten van Bredasdorp en is ongeveer 50.000 hectare groot en ligt aan een aantrekkelijk stuk kust met reusachtige zand duinen en stille baaien omzoomd met kliffen. Gemarkeerde wandelingen leiden door de “fijnbos” vegetatie en rond de “Vlei”. U heeft deze twee dagen voldoende tijd om bijvoorbeeld Arniston te bezoeken. Dit is een oude vissersplaats en wordt ook als zodanig bewaard. Ook kunt u naar Cape Agulhas rijden, het meest zuidelijkste puntje van Afrika. Portugese zeevaarders noemden het zuidelijkste puntje van Zuid Afrika de Needle Cape omdat hier hun kompas naald zonder afwijking naar het noorden wees. U kunt ook een bezoek brengen aan het kleine missie station van Elim, een totaal geïsoleerd plaatsje. Hermanus is de walvis plaats bij uitstek. In het seizoen van augustus tot oktober is dit de kraamkamer voor de walvissen.
Accommodatie: Hermanus, House on the Westcliff
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 21: Vertrek afstand 105 km

Vertrek Cape Town intl. Airport

Afbeelding van Cape Town Airport 04 0PcT7C Vandaag gaat u, eventueel via de kustweg of via de Wine lands terug naar Kaapstad. U heeft de hele dag nog voor uw vertrekt. Uw vliegtuig vliegt pas laat in de avond terug

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 16 maal ontbijt
Huurauto Klasse C (VW Polo sedanuitvoering of vergelijkbaar)
Entrees van Addo Elephant Park en Tsitsikamma Nat. Park
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park, uitgeroepen in 1931, toen er nog 11 olifanten in dit gebied leefden, om deze laatste overgebleven Kaapse olifanten voor uitroeiing te behoeden.

Bekijk pagina

Camdeboo Nationaal Park

Om Graaff Reinet heen ligt het ongeveer 19.500 hectare grote Camdeboo National Park. Hier ligt onder andere de Valley of Desolation.

Bekijk pagina

Agulhas Nationaal Park

Het Agulhas Nationaal Park ligt op de meest zuidelijk gelegen punt van Afrika. Één van de geheimen van dit gebied is de legendarische ‘Kaap van stormen’, waar veel schepen zijn vergaan.

Bekijk pagina

Karoo Nationaal Park

Karoo Nationaal Park ligt vlak bij Beaufort West. Het ligt ten noorden van Oudsthoorn in de West-kaap.

Bekijk pagina

Knysna Lake Area

Knysna Lake Area is het 2e nationale merengebied van het land (Wilderness National Park is de 1ste).

Bekijk pagina

Table Mountain National Park

Table Mountain National Park strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point. Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang.

Bekijk pagina

West Coast National Park

West Coast National Park heeft heerlijke gouden stranden langs de kust met de Atlantische Oceaan. Zoute moerassen zijn het thuis van enorme concentraties van migrerende vogels.

Bekijk pagina

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park is de “plek met veel water” aan de kust van de Indische Oceaan. Het park heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn.

Bekijk pagina