Fly-drive Namibië-Botswana vanuit Windhoek

Fly-drive Namibië - Botswana vanuit Windhoek- Deze auto rondreis geeft u in 21 dagen een goed beeld van zowel Namibië als Botswana.


Fly-drive Namibië - Botswana vanuit Windhoek- Deze auto rondreis geeft u in 21 dagen een goed beeld van zowel Namibië als Botswana.

Prijzen

periode 2020 Indicatie prijs p.p. op basis van twee personen 2020
01 nov tot en met 30 juni 2020 € 2415,00
01 juli tot en met 31 dec 2020 € 2715,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

U komt aan in Windhoek en reist via de Sossusvlei, Swakopmund naar Etosha. Via het Etosha Nationaal Park het Caprivi Wild Park(nu Bwabwata Nat. Park) gaat u naar Botswana. In Botswana verblijft u in het bekende Chobe Wild Park. Na nog een optioneel bezoek aan de Victoria Watervallen reist u via de Makgadikgadi pannen, Moremi en de Kalahari terug naar Windhoek.

Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden en een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Highlights van deze reis zijn de Sossusvlei, het Etosha Nationaal Park, de Caprivi strip(nu Bwabwata Nat. Park) ,  het Chobe Wild Park, De Makgadikgadi pannen, Moremi en de Okavanga delta.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U vertrekt vanaf Nederland naar Windhoek. In Windhoek staat iemand die de transfer verzorgd naar Windhoek.

+Dag 1: Windhoek

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U verblijft de eerste nacht in Windhoek. U kunt wat boodschappen doen, wat uitrusten van de vlucht of Windhoek bezoeken voordat u met uw reis begint.
Accommodatie: Terra Africa
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2 & 3 : Sesriem/Sossusvlei afstand 350 km

A Little Sossus Lodge - Sesriem

Afbeelding van Sossusvallei Death Valley U gaat eerst een stukje via de B1 naar Rehoboth. Daarna gaat u via de C24 naar Solitair en hier laat u zich afzakken via de C19 richting Sesriem. De tweede dag maakt u vanuit Sesriem een dagtocht naar onder andere de Sossusvlei. U komt het Namib Naukluft Park binnen en vervolgt uw weg tot aan Sossusvlei. Dit is slechts een klein deel van het grootse Namib Naukluft Park dat een gebied van 49.000 km2 omvat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen, die 380m boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220m boven de omliggende zee van zand liggen. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld. Er staan transfermogelijkheden klaar voor de laatste 5 km die via een zandweg gaan en als je geen 4x4 bij je hebt is dit niet aan te raden om zelf te rijden. U kunt ook de Sesriem Canyon in de bovenloop van de Tsauchab rivier bezoeken. Accommodatie:A Little Sossus lodge Maaltijden: ontbijt

+Dag 4: Swakopmund afstand 355 km

Meike's Guesthouse Swakopmund

Afbeelding van Swakopmund Meike S Guesthouse Van Sesriem reist u naar Swakopmund, door de ruige Kuiseb Rivier Vallei. Van de Kuiseb Vallei gaat u eerst naar Namibië’s belangrijkste havenstad, Walvis Bay. U reist door het Namib Naukluft Park en met een beetje geluk kunt u gemsbok, springbok, struisvogels en Hartmanns bergzebra’s zien in dit uitgestrekte woestijnlandschap. U bezoekt de Walvis Bay lagune, waar duizenden flamingo’s en andere watervogels voorkomen. U vervolgt de weg via de B2 naar dé vakantieplaats in Namibië namelijk Swakopmund. U zou hier quad kunnen rijden, boottocht boeken om dolfijnen te zien en ook kunt u hier sandboarden. Accommodatie: Meike's guesthouse Maaltijden: ontbijt

+Dag 5: Uis afstand 280 km

White Lady Lodge

Afbeelding van Uis Brandberg White Lady Lodge U verlaat Swakopmund en gaat via Henties Bay naar Cape Cross. Hierna gaat u verder via de D- wegen richting Uis. Bij Uis ligt de hoogste berg van Namibië namelijk de Brandberg, waar de beroemde rotsschildering "White Lady" is te zien. Optioneel is een wandeling met gids op de berg. Deze wandeling kunt u beter s'morgens doen dan in de middag wanneer de zon op z'n hoogste punt staat. Dit is ook het gebied waar regelmatig woestijn olifanten te zien zijn. Accommodatie: White Lady lodge Maaltijden: ontbijt

+Dag 6: Kamanjab afstand 325 km

Oppi Koppi Kamanjab

Afbeelding van Kamanjab Oppi Koppi Restcamp U reist veder door Damaraland via de C35 naar Khorixas. Hier neemt u de C39 richting het Petrified forest. Deze kunt u bezoeken omdat het maar 40 km van Khorixas af ligt. Maar u kunt ook via de D-wegen rijden en via Twijfelfontein nog meer rond rijden om zo ook de Organ Pipes en de rotstekeningen te bekijken. U reist vandaag naar Kamanjab in het midden van Damara Land, het gebied van de Himba. Bij Oppi Koppi kunt u een tour naar de Himba’s boeken.
Accommodatie: Oppi Koppi
Maaltijden: ontbijt

+Dag 7: Etosha afstand 280 km

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo Via de C39 rijdt u verder naar Outjo en daarna via de C38 komt u het Etosha Nationaal Park binnen. U gaat het park binnen bij de Anderson ingang in het zuiden. Het park omvat 22 270 km2. De Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s. U heeft een paar dagen om het schitterende park te bezoeken en uw eigen game drives te maken. Vergeet niet de vele watergaten zoals die bij de diverse bungalows liggen te bezoeken
Accommodatie: Okaukuejo
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 8: Etosha afstand 70 km

Halali Camp - Etosha

Afbeelding van Etosha Halali VFYNna U verblijft vandaag nog de hele dag in Etosha om safari's te maken en van het wild te genieten.
Accommodatie: Halali
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 9: Grootfontein afstand 280 km

Roy's Camp Grootfontein

Afbeelding van Grootfontein Roy's Camp Deze dag kunt u nog gebruiken om volop van Etosha te genieten. Hierna rijdt u het park uit richting Tsumeb. U gaat, al game drivend, naar de Van Lindequist Gate bij Namutoni. De Damara Dik-Dik wordt hier vaak gezien. Via Tsumeb rijdt u richting Grootfontein. Onderweg heeft u de mogelijkheid om het Otjikoto meer te bezoeken.
U kunt de Hoba meteoriet bezoeken alvorens u naar uw accommodatie in Grootfontein gaat. Uw accommodatie is een mooie tussenstop op weg naar Rundu. Indien u de Bushmen wilt bezoeken moet u de reis hier met een dag verlengen.
Accommodatie: Roy's camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10: Rundu afstand 250 km

Nkwazi Lodge

Afbeelding van Rundu N'Kwazi Camp U vervolgt via de B8 uw route naar Rundu aan de Okavango Rivier. Deze rivier vormt de grens met Angola. Rundu is een redelijke grote plaats waar u inkopen kunt doen. Vanuit de Lodge heeft u een prachtig uitzicht over de rivier en de activiteiten die hier plaats vinden.
Accommodatie: Nkwazi
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11 & 12: Poppa Falls afstand 210 km

Ngepi Camp Divundu

Afbeelding van Divundu Ngepi Camp Vandaag reist u naar de Popa Falls. Deze watervallen, in feite een grote stroomversnelling met een verval van ongeveer 4 meter liggen in de Okavango Rivier. Er is hier weinig wild maar een rijk vogelleven. Twaalf kilometer ten zuiden van de Popa Falls ligt het Mahango Wild Park, het meest westelijke kleine gedeelte van het grote Caprivi Wild Park(nu Bwabwata Park) . In het droge seizoen leven hier veel olifanten aan de oever van de Okavango Rivier en het park heeft een uitbundig vogelleven.
Accommodatie: Ngepi lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13 - 15: Kasane afstand 450 km

The Old House - Kasane

Afbeelding van Old House Kasane 01 U rijdt verder naar het oosten door het Caprivi Wild Park(nu Bwabwata Nat. Park). U reist Botswana binnen via de Ngoma Bridge. Door het Chobe Nationaal Park rijdt u vervolgens naar Kasane. Dit is de olifantenwereld bij uitstek. Het Chobe Nationaal Park is beroemd vanwege de grote aanwezigheid van olifanten. Het heeft de hoogste olifantenconcentratie van Afrika en men schat het op een aantal van ongeveer 45.000 dieren. Verder staat Chobe bekend om de grote kuddes buffels en het rijke vogelleven. U maakt uw game drive naar de Sidudu Gate, en vanaf de Sidudu Gate rijdt u via Kasane naar Chobe Safari Lodge, aan de oever van de Chobe Rivier. Er zijn zowel land safari's als boot safari's mogelijk. Optioneel voor de tweede dag: Een shuttle kan u naar de Kazangula Grenspost, de grens met Zimbabwe brengen. U kunt de Victoria watervallen bezoeken vanuit Zimbabwe. Behalve een bezoek brengen aan de Victoria watervallen kunt u eventueel ook deel nemen aan een raft op de machtige Zambezi rivier, maar u zou ook kunnen bungee jumpen of u met een helikopter boven de watervallen laten vliegen.
Accommodatie: The Old House
Maaltijden: ontbijt

+Dag 16: Nata afstand 320 km

Nata Lodge

Afbeelding van Nata Nata Lodge Vanmorgen verlaat u Chobe en rijdt u richting Nata. U vervolgt u uw weg naar Nata via de Kasane-, Kazuma-, en Sibuya Woud. s' Avonds kan de zonsondergang spectaculair zijn over de Sua Pan. De Sua Pan is een onderdeel van de de Makgadikgadi Pans
Accommodatie: Nata Lodge
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 17: Gweta afstand 110 km

Planet Baobab Gweta

Afbeelding van Gweta Planet Baobab U hoeft vandaag niet zoveel te rijden en gaat vanuit Nata richting Maun naar de ingang van de Makgadikgadi pannen. U verblijft hier 1 nacht en kunt zo de pannen op verschillende manieren mee maken. Een mooie excursie is naar de meerkatten op de pannen
Accommodatie: Planet Baobap
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 18 & 19: Maun afstand 210 km

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 Vandaag reist u verder door Botswana naar Maun. De overnachting ligt ongeveer 12 km boven Maun. Vanuit hier kunt u excursies ondernemen om Moremi binnen te gaan. Het ligt aan de oevers van de Thamalakane rivier. Van hieruit kunt u Mokoro trips maken. Vluchten boven Moremi, paard rijden en zelfs een overnachting plannen in Moremi behoort tot de mogelijkheden.
Accommodatie: Audi camp
Maaltijden: ontbijt

+Dag 20: Gobabis afstand 530 km

Kalahari Bush Breaks Gobabis

Afbeelding van Gobabis Kalahari Bush Breaks U rijdt vandaag weer verder via Ghanzi door de Kalahari en gaat de grens weer over naar Namibië. U komt Namibië binnen via Mamuno/Buitenpos grensovergang. Hierna rijdt u nog een stukje door en komt u bij uw overnachting aan. Vanuit hier kunt u een excursie naar de Bushmen maken al wandelend. Men kan hier ook een safari maken.
Accommodatie: Kalahari Bush Breaks
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 21: Vertrek afstand 250 km

Vertrek Windhoek Hosea Kutako Intl.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U gaat vandaag weer terug via Gobabis naar het vliegveld van Windhoek. Uw vlucht vertrekt meestal in de loop/eind van de middag.
U levert uw huurauto weer in op het vliegveld.

En tot slot...

Inclusief:
Transfer en Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Namibië en Botswana op basis van logies en ontbijt
Huurauto Renault Duster 4x4 of vergelijkbaar
Upgrade naar Nissan 4x4 gaat voor de hele periode € 360,00 meer bedragen
Uitgebreide STLW en SCDW 'Super Cover' verzekering
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
intercontinentale vlucht en entree van de parken in Namibië en Botswana
Cross border fee Botswana

Namibië en Botswana zijn erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Chobe Nationaal Park

Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana. Hier leven ongeveer 120 000 olifanten.

Bekijk pagina

Etosha Nationaal Park

Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten.

Bekijk pagina

Bwabwata Nationaal Park

Bwabwata Park is misschien wat onbekend maar is het park dat in de Caprivi Strook ligt. Nog weinig bezoekers maar veel wild.

Bekijk pagina

Mahango Game Reserve

Het Mahango Game Reserve ligt in het zuiden van de Caprivi strook onder het Poppa Falls resort. De C48 loopt door het park heen richting Botswaanse grens.

Bekijk pagina

Makgadikgadi Park

De aparte Makgadikgadi Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai Pan Nationale Park.

Bekijk pagina

Moremi

Moremi beslaat een groot deel van de oostelijke zijde van de Delta en is een combinatie van gebieden met permanent water en drogere gebieden

Bekijk pagina

Okavango Delta

De Okavango Delta is ongetwijfeld het meest unieke en fascinerende gebied van Botswana. Dit geheel vormt de grootste binnenlandse delta ter wereld.

Bekijk pagina