Fly-drive Zuid-Afrika

21-daagse autoreis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika


21-daagse autoreis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika

Prijzen

Periode 2020 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
Juli - augustus- september € 1.825
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Zuid-Afrika is zo groot dat het niet mogelijk is om het in 21 dagen in zijn geheel te bereizen en alle hoogtepunten te zien. Toch hebben we in deze reis hebben heel wat gebieden en hoogtepunten kunnen verwerken, zoals  de Blyde River Canyon, diverse wildparken, eSwatini, de Drakensbergen, het Tsitsikamma Park, de Tuinroute en de Winelands. Fly-drive Zuid-Afrika (21 dagen) geeft dan ook een goede indruk van de mogelijkheden die Zuid-Afrika te bieden heeft, zodat u na deze reis waarschijnlijk de conclusie trekt nog eens terug te komen. U kunt deze reis ook in omgekeerde volgorde maken.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden voor een rondreis op maat.


Dag tot dag beschrijving

Tijdens deze autoreis door Zuid-Afrika brengt u in 21 dagen een bezoek aan verschillende hoogtepunten van dit mooie en afwisselende land. Ga met eigen huurauto op pad en geniet van de mooie combinatie van cultuur, wild, stranden en bruisende steden.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Na aankomst wordt u ontvangen door één van onze vertegenwoordigers en naar uw accommodatie gebracht.

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Sunrock Pool U overnacht in een guesthouse dat vlakbij het vliegveld ligt. Indien u in de loop van de avond aankomt, zorgen wij voor een transfer naar uw accommodatie. Het ligt dichtbij verscheidende belangrijke winkelcentra. U zou nog een bezoek aan Soweto kunnen brengen als u met een nachtvlucht aankomt. Een fietstour met gids door Soweto is een bijzondere ervaring.
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 2: Hazyview afstand 390 km

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U verlaat Johannesburg en reist door het open laagveld richting Hazyview. Het gebied dat u doorreist is, historisch gezien, één van de grootste grasslands van de wereld. De rit duurt ongeveer vier tot vijf uur, maar u kunt er zeker een hele dag over doen, omdat er heel wat interessante plaatsen te bekijken zijn.
Maaltijden : Ontbijt

+Dag 3: Panorama route en Krugerpark afstand 295 km

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 De dag begint met de Panorama route langs de Blyde River Canyon met bekende uitzichtpunten zoals Bourke's Luck Potholes, God's Window en de Drie Rondavels. Pilgrim's Rest is een interessante plaats om te bezoeken. Vandaag en morgen verblijft u in één van de restcamps van het Kruger park. U gaat het Kruger National Park binnen via een van de hoofdingangen. Toegangsgelden zijn bij de reis inbegrepen. In het restcamps zijn restaurants aanwezig, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen maaltijden verzorgen. U kunt bij de receptie safari’s onder leiding van een gids in een open auto reserveren, maar ook begeleide wildwandelingen boeken.
Accommodatie : Krugerpark, Satara
Maaltijden : logies (restaurant aanwezig)

+Dag 4: Krugerpark afstand 100 km

Lower Sabie Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Lower Sabie 01 Vandaag heeft u de hele dag de tijd om van het wild te genieten. Tijdens uw rit naar uw volgende accommodatie maakt u uw eigen safari. U kunt natuurlijk ook bij het camp waar u verblijft diverse safari's boeken, van wandelsafari's tot 'nightdrives'
Maaltijden: logies (restaurant aanwezig)

+Dag 5: Eswatini afstand 250 km

Mlilwane Restcamp

Afbeelding van Swaziland Mlilwane NR U reist via de Jeppe’s Reef grenspost in het noorden van eSwatini en gaat richting het zuiden naar Mbabane en het Mlilwane Wildpark, waar u ook de nacht zult doorbrengen.
U reist door een schitterend berggebied en ervaart de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid ( kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk. U overnacht in Mlilwane, één van de wildparken van eSwatini. In Mlilwane leven geen dieren van de Big Five, zodat u hier uitstekend op de fiets of te paard naar wild kunt spotten.
Accommodatie : Eswatini, Mlilwane
Maaltijden : ontbijt

+Dag 6: Dundee afstand 270 km

Penryn B&B Dundee

Afbeelding van Dundee Penryn B&B U verlaat Swaziland en reist Zuid-Afrika weer binnen. U verblijft vandaag in Dundee, een centrale plaats tussen de diverse veldslagen die hier in het verleden zijn gehouden tussen de Voortrekkers en de Zulu's, tussen de Voortrekkers en de Engelsen en tussen de Engelsen en de Zulu's. In Dundee is een interessant museum.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 7 & 8: Drakensberg afstand 160 km

Didima Camp - Drakensberg

Afbeelding van Drakensberg Didima Camp U verlaat Dundee en rijdt nu door de battlefields van KwaZulu Natal. In dit gebied hebben verschillende oorlogen gewoed tussen de Zulu's, Engelsen en de boeren. U kunt nog enige resten vinden als u onderweg van Dundee naar de Noordelijke Drakensberg rijdt. In de Drakensberg heeft u veel mogelijkheden om uw tijd door te brengen. Hier kunt u onder andere paardrijden, gegidste dagwandeltochten of op eigen houtje bergtochten maken. Ook kunt u, eventueel met gids, diverse tochten maken om San-rotstekeningen te bezoeken.
Maaltijden: ontbijt (restaurant aanwezig)

+Dag 9 & 10: Himeville en de Sani Pass naar Lesotho afstand 275 km

Cedar Garden - Underberg

Afbeelding van Cedar Garden 02 U rijdt vandaag via Howick en de Midlands Meander naar de Zuidelijke Drakensberg. U komt langs plaatsen als Boston en Bulwer voordat u in Himeville arriveert. De tweede dag kunt u de Sani Pass bezoeken. Dit gebeurt onder leiding van een gids en is alleen te bereiken met een 4x4. De Sani Pass is de grensovergang met Lesotho en deze bevindt zich op 2874 meter hoogte.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11: Port St. John's afstand 280 km

Umngazi River Bungalows

Afbeelding van Port St Johns Umngazi River Bungalows 04 Vandaag verlaat u de Zuidelijke Drakensberg om via Kokstad, Flagstaff naar Port St. Johns te rijden. U komt aan in de Oostkaap en terwijl u aan het rijden bent, zult u dit merken. Het is wat minder geciviliseerd en ook wonen hier wat minder mensen dan in KwaZulu Natal. Uiteindelijk komt u aan bij de Wild Coast in Port St. John's.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 12: Cintsa afstand 310 km

Buccaneers - Chintsa West

Afbeelding van Chintsa Buccaneers U gaat verder via de de N2 naar het zuiden. U komt langs Mthatha waar het Nelson Mandela is gevestigd. Ook komt u langs de geboorteplaats van Nelson Mandela in Qunu. Uiteindelijk komt u aan in Cintsa aan de kust.
Maaltijden: self-catering

+Dag 13: Addo Elephant Park afstand 310 km

Addo Restcamp - Addo Elephant Park

Afbeelding van Addo Elephant Park 04 Vandaag gaat u verder naar het Addo Elephant park. Het Addo Elephant Park ligt ongeveer een uurtje rijden van Port Elisabeth. Als u er de voorkeur aan geeft in een stad te overnachten kunt u natuurlijk ook in Port Elizabeth overnachten. Addo Elephant Park is het grootste park in deze regio. Het park is een paar jaar geleden uitgebreid tot aan de Indische Oceaan, zodat er nu de ‘Big 7’ leeft, naast de olifant, buffel, neushoorn, luipaard en leeuw zijn dit ook de walvis en de haai
Accommodatie: Addo National Park, restcamp
Maaltijden: logies (restaurant aanwezig)

+Dag 14 & 15: Tsitsikamma afstand 250 km

Storms River Camp

Afbeelding van Tsitsikamma Storms River Restcamp Via de N2 rijdt u verder naar het Tsitsikamma Nationaal Park. De rit duurt ongeveer 3 tot 4 uur, exclusief eventuele bezichtigingen tijdens de route. De weg leidt u door grootse, oude wouden en over spectaculaire kloven, die deze route de Tuinroute maken. U komt langs plaatsen als Jeffrey's Bay en St. Francis Bay.
Maaltijden: logies (restaurant aanwezig)

+Dag 16 & 17: Oudtshoorn afstand 255 km

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills ’s Morgens heeft u alle tijd om rustig te vertrekken. U rijdt via de spectaculaire Outeniqua Bergpas naar Oudtshoorn. U komt door Knysna een plaatsje met leuke winkels.
De verscheidenheid aan landschappen is verbazingwekkend als u van de rustieke kustvegetatie en wouden naar de ruwe rotsen van de Karoo rijdt en daarna de hoofdstad van de struisvogel binnenkomt. Bij Oudtshoorn liggen ook de prachtige Cangoo grotten. U kunt hier ook de Swartbergpas en de Meiringpoortpas rijden.
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 18: Swellendam afstand 190 km

Roosje van de Kaap Swellendam

Afbeelding van Swellendam Roosje Van De Kaap Vandaag rijdt u via de R62, de Tuinroute, richting de wijnlanden. In de omgeving van Swellendam ziet u langzaam de eerste wijnranken verschijnen. In het walvisseizoen kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om in Hermanus te verblijven.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 19 & 20: Kaapstad

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 Vandaag rijdt u naar Kaapstad, eventueel via het wijngebied van Franschhoek en Stellenbosch, of via Gordon's Bay, een mooie route die u iets van de kustlijn laat zien.
’s Avonds heeft u alle tijd om de geur van Kaapstad op te snuiven, en een indruk te krijgen van de Moeder Stad.
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Cape Town International Bijna alle vluchten naar Europa vertrekken laat in de middag of in de loop van de avond. U heeft dus nog alle tijd om Kaapstad te bezoeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op het vliegveld bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika, inclusief 14 maal ontbijt
Huurauto C (Hyundai Accent of vergelijkbaar)
Transfer van Johannesburg Airport naar de eerste accommodatie
Entreekosten van Kruger Nationaal Park, Mlilwane Wildpark, Addo Nationaal Park, Tsitsikamma Wildpark, t.w.v. € 65,00
Uitgebreide CDW 2 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst in Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief
Intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika op de grens van Zimbabwe en Mozambique.

Bekijk pagina

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park, uitgeroepen in 1931, toen er nog 11 olifanten in dit gebied leefden, om deze laatste overgebleven Kaapse olifanten voor uitroeiing te behoeden.

Bekijk pagina

Mlilwane Wild park

Het Mlilwane Wild park is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei. U hebt 24 uur toegang tot het park en kunt dus makkelijk naar Ezulwini en Malkerns voor een toeristisch uitstapje.

Bekijk pagina

uKhahlamba-Drakensberg Park

uKhahlamba-Drakensberg Park bestaat uit hoog oprijzende toppen en steile rotskloven met de meeste rotsschilderingen ter wereld.

Bekijk pagina