Gezinsreis Namibië en Zuid-Afrika - 21 dagen

Gezinsreis Namibië en Zuid-Afrika is een mooie mix in 21 dagen van de ruige, droge Klahari en de vruchtbare wijnlanden


Gezinsreis Namibië en Zuid-Afrika is een mooie mix in 21 dagen van de ruige, droge Klahari en de vruchtbare wijnlanden

Prijzen

Periode 2020 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
1 janauri - 30 juni 2020 € 1995,00
1 juli - 1 november 2020 € 2095,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

Gezinsreis Namibië en Zuid-Afrika is een mooie mix van de ruige, droge Kalahari en de vruchtbare wijnlanden. In Namibië bezoek u onder andere de Sossusvallei en in Zuid-Afrika de wijnlanden en Kaapstad. Een reis met grote contrasten. Natuurlijk kunnen we deze reis helemaal naar uw wensen aanpassen als een rondreis op maat.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de gezinsreis Namibië en Zuid-Afrika bezoekt u het Kgalagadi Transfrontier park, de Sossuvallei, De Fish River Canyon, de Augrabies waterval, de Cederberg en Kaapstad 

+Aankomst Upington

Aankomst Upington Airport

Afbeelding van Upington Airport 01 U komt aan op het vliegveld en haalt uw huurauto op

+Dag 1: Upington

Mazurka Waters Upington

Afbeelding van Upington Mazurka Waters Upington is de springplank voor de Kalahari. U kunt hier het beste uw boodschappen doen omdat in het Kgalagadi Transfrontier Park niet veel winkels zijn en het prijsniveau van die winkels erg hoog is met erg beperkte keuze.
Accommodatie: Mazurka Waters
Maaltijden:ontbijt

+Dag 2: Kgalagadi Transfrontier Park afstand 255 km

Twee Rivieren

Afbeelding van Cheetah Kgalagadi U vertrekt vanuit Upington over de R360 naar het grootste kamp van het Kgalagadi Transfrontier Park, Twee Rivieren. U kunt ’s middags uw eigen game drive maken in het 37 000 m2 meter grote park. Er is een grote kans dat u wild, zoals de gemsbok, springbok, blauwe wildebeest (Gnoe) en rode hartebeest zult zien. Ook hebt u kans de Kalahari leeuw en de cheeta te zien, terwijl het park bekend staat om haar vele vogels. Er bevinden zich meer als 20 soorten roofvogels in het park. U kunt eventueel op eigen kosten nog een avondsafari maken.
Accommodatie: Bungalow in Twee Rivieren.
Maaltijden : Geen

+Dag 3: Kgalagadi Transfrontier Park afstand 120 km

Mata Mata Kgalagadi National Park

Afbeelding van Kgalagadi Mata Mata U kunt de gehele dag op weg naar uw volgende accommodatie van het wild genieten. Indien op het moment van uw aanwezigheid deze worden aangeboden kunt u op eigen kosten een avond of wandelsafari maken.
Accommodatie: Bungalow in Mata Mata.
Maaltijden: Geen( geen restaurant aanwezig)

+Dag 4 & 5: Marienthal afstand 295 km

Anib Lodge - Marienthal

Afbeelding van Gochas Anib Lodge U verlaat Zuid-Afrika via de grens bij Mata Mata. Dat is alleen mogelijk indien u twee nachten in het park hebt overnacht. Daarna rijdt u via de droge rivierbedding van de Auob richting Gochas en daarna naar Marienthal.
Accommodatie: Anib Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 6 & 7: Sesriem afstand 315 km

Desert Camp - Sesriem

Afbeelding van Sossusvallei Duin 45 Lightroom U vertrekt richting het westen via de C19. U vervolgt uw weg tot aan Sesriem via Beta en de Namib Naukluft Park. U komt het Namib Naukluft Park binnen en vervolgt uw weg tot aan Sossusvlei. Dit is slechts een klein deel van het grootse Namib Naukluft Park, wat een gebied van 49.000km omvat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen, die 380m boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220m boven de omliggende zee van zand liggen. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld. Dit kunt u ook voor de volgende dag bewaren.
Accommodatie: Sesriem, Desert Camp
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 8 & 9: Aus afstand 345 km

Desert Horse Inn - Aus

Afbeelding van Aus Wilde Paarden U rijdt verder naar het zuiden via de Namib Rand. Wij hebben ervoor gekozen om u 2 nachten in Aus te laten verblijven zodat u de keuze heeft om wat op adem te komen van de reis of een dagtocht te maken naar Luderitz en het verlaten diamant mijnwerk stadje Kolmanskop.
Accommodatie: Desert Horse Inn
Maaltijden: ontbijt

+Dag 10: Fish River Canyon afstand 285 km

Canyon Roadhouse - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon 708 De afstand rechtsreeks naar uw volgende accommodatie is 285 km. Een mooie route is via Rosh Pinah en de noordoever van de Oranjerivier. Dit is dan wel 130 km meer maar beslist het omrijden waard.
Accommodatie: Canon Roadhouse
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11: Springbok afstand 335 km

Daisy's Country Lodge - Springbok

Afbeelding van Namakwa Nature Reserve In augustus/september is het de moeit waard om Springbok, het hart van Namaqua land te bezoeken. de bloemen bloeien dan uitbundig in het anders zo dorre landschap
Accommodatie: Daisy's Country Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 12: Augrabies waterval afstand 320 km

Augrabies Restcamp - Augrabies Falls

Afbeelding van Augrabies  Waterval 21 Vandaag rijdt u voor een groot gedeelte door het vruchbare dal van de Oranjerivier, een oase in het verder droge landschap. Hier vindt u landerijen, plantages en wijnranken. U bezoekt de Augrabies waterval. Bij vloed is dit een van de zes grootste watervallen ter wereld. U kunt een wildsafari- en rondrit in het Nationaal Park maken, waarbij u indrukwekkende uitzichten heeft over de Oranje rivierkloof. Onderweg hebt u kans om giraffe, springbok, gemsbok, eland en klipspringer te zien. Visarenden en zwarte adelaars komen in dit gebied veel voor.
Accommodatie: Augrabies Restcamp
Maaltijden: geen

+Dag 13: Calvinia afstand 445 km

Hantam House - Calvinia

Afbeelding van Calvinia Hantam House Lodge De mooiste route is vanaf Kakamas via de zuid oever van de Oranjerivier. Een groot gedeelte na de Oranjerivier is door de Karoo en een lange rechte weg. De enige plaats die u tegenkomt is Brandvlei, een kruispunt op deze lange weg.
Accommodatie: Calvinia, Hantam House
Maaltijden: ontbijt

+Dag 14 & 15: Clanwilliam - Cederbergen afstand 200 km

Saint du Barry's Clanwilliam

Afbeelding van ClanWilliam Saint Du Barrys De rit gaat vandaag via de Vanrhyns Pass en diverse interessante kleine dorpjes en stadjes, voordat u het gebied van Cederberg en de verassend maagdelijke Ceres Valley in reist. Hier hebt u twee dagen de tijd om dit mooie gebied te ontdekken en eventueel een mooie dagwandeling in de bergen te maken.
Accommodatie: Clanwilliam, Saint du Barry
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 16 & 17: Stellenbosch afstand 230 km

Knorhoek Stellenbosch

Afbeelding van Stellenbosch Knorhoek Indien u vroeg vertrekt hebt u tijd om een extra rit te maken via de indrukwekkende Pakhuis Pas dieper de Cederbergen in. U kunt dan ook nog even stoppen bij "het graf van de Engelsman" niet zozeer vanwege het graf maar voor de rotstekeningen die hier zijn aangebracht. Daarna rijdt u naar Citrusdal, gelegen tussen de citrus plantages en majestueuze bergen, waar u afslaat en dwars door de tarwevelden van Mooreesburg naar Tulbagh rijdt. Het pittoreske plaatsje Tulbagh is vooral bekend om zijn historische Kaap Hollandse en Victoriaanse architectuur. Dit dorp is in 1969 grotendeels verwoest door een aardbeving, maar 32 huizen zijn daarna in hun oorspronkelijke stijl gerestaureerd. Vanaf Tulbagh is het nog 100 km tot Stellenbosch. Er zijn rondom Stellenbosch voldoende wijngaarden die u zou kunnen bezoeken.
Accommodatie: Stellenbosch, Knorhoek
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 18 -20: Kaapstad afstand 65 km

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 Vandaag rijdt u naar Kaapstad, eventueel via het wijngebied van Franschhoek en Stellenbosch of via Strand, een mooie route die u iets van de kustlijn laat zien. ’ s Avonds heeft u alle tijd om de geur van Kaapstad op te snuiven, en een indruk te krijgen van de Moeder Stad.
Accommodatie: Kaapstad, Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Cape Town International Voordat u uw huurauto inlevert voor de terugreis heeft u nog een gedeelte van de dag de tijd om Kaapstad verder te verkennen. Er is zoveel in en om de stad te zien en te beleven dat het misschien verstandig is een gegidste rondrit te maken met een van onze locale vertegenwoordigers die kennis hebben van de stad en haar omgeving. Buiten Kaapstad zijn Robbeneiland en Cape Point plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
20 nachten verblijf in Zuid-Afrika inclusief 18 maal diner
Huurauto S (Nissan X-trail 2x4) of vergelijkbaar
Entrees van Augrabies Nat. Park en Kgalagadi Transfrontier Park
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
-Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken in Namibië


Kijk ook hier eens naar:

Augrabies Falls Nationaal Park

Het Augrabies Falls Nationaal Park is in 1966 opgericht om het bijna 10.000 ha. grote rivierlandschap aan beide oevers van de Oranjerivier te beschermen.

Bekijk pagina

Fish River Canyon

Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. De canyon is tot 550 meter diep en totaal ongeveer 160 kilometer lang.

Bekijk pagina

Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste, grensoverschrijdende Peace Park met veel katachtigen en roofvogels in een rood landschap.

Bekijk pagina

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park

Ai Ais Richtersveld Transfrontier Park, ten noorden van Springbok is een uitgestrekte wildernis, grensoverschrijdend tot over de Oranje rivier op de grens met Namibië.

Bekijk pagina

Namaqua Nationaal Park

Namaqua Nationaal Park staat van het begin van augustus tot in september in de droge, stoffige valleien volle bloei.

Bekijk pagina