Gezinsreis safari en strand - 7 dagen

Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Gezinsreis safari en strand is een korte reis met de mogelijkheid veel safari's te maken in het Hluhluwe wildpark en het Tembe Elephant park maar ook heerlijk te relaxen aan het strand in Mozambique. U kunt tijdens uw verblijf in Mozambique ook zwemmen met dolfijnen. Deze reis is ook heel goed in te passen in een rondreis op maat tussen Johannesburg en Durban.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika en Mozambique te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.


Dag tot dag beschrijving


 • Hluhluwe

  U komt aan in Durban. Indien u in de middag aankomt moeten we een extra nacht verblijf in Umdloti (vlak bij Durban) plannen. U haalt uw huurauto op en vertrekt naar het Hluhluwe wildpark. In dit park kunt u uw eigen safari's rijden maar u kunt bij de receptie ook diverse safari's boeken. Het Hluhluwe/Imfolozi wild Park is het oudste wildpark van Zuid Afrika en beroemd om het feit dat in dit park de witte neushoorn voor uitsterven is behoed. Tegenwoordig leven alle dieren van de “Big 5” en heel wat andere diersoorten in dit park.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   safari

  • Bijzonderheden

   excl. conservation fee Hluhluwe

  Hilltop Camp - Hluhluwe Wildpark

  Zoals de naam al aangeeft ligt Hilltop camp op een magnifieke plek in het Hluhluwe wildpark waar men prachtig over het park kan uitkijken. De centrale receptie, winkel, bar en restaurant zijn de pe ...

  Zoals de naam al aangeeft ligt Hilltop camp op een magnifieke plek in het Hluhluwe wildpark waar men prachtig over het park kan uitkijken. De centrale receptie, winkel, bar en restaurant zijn de perfecte plekken om s’ middags even de warmte te ontlopen. Het kamp heeft een zwembad en een korte uitgezette wandeling binnen de veiligheid van het kamp.
  De accommodatie bestaat uit chalets met 2 of 4 bedden. Elke slaapkamer heeft zijn eigen badkamer. Sommige chalets zijn volledig ingericht voor zelf verzorging en andere chalets hebben alleen maar thee/koffiemogelijkheden. Er zijn 20 twee persoons chalets met gemeenschappelijke keukens. Er zijn 7 twee persoons en 20 vier persoons chalets die zelf verzorgend zijn.

  Vertoon meer
 • Mozambique

  U vertrekt naar de grens met Mozambique bij Kosi Bay. Hier kunt u uw auto parkeren voor de komende dagen. Bij de grens schaft u uw visum voor Mozambique aan. U wordt vanaf de grens opgehaald door iemand van Gala Gala. Gala Gala Resort is alleen met een 4x4 auto te bereiken maar de kosten om een huurauto de grens van Mozambique mee over te nemen zijn erg hoog. U kunt in Gala Gala ook zwemmen met dolfijnen.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   dolfijn excursie

  Gala Gala Eco Resort - Ponte d'Ouro

  Gala Gala Eco Resort is gelegen in een inheems bos bij het plaatsje Ponte d'Ouro in Mozambique. Het ligt op een steenworp afstand van het strand en van het centrum van Ponte d'Ouro. Het biedt alle ...

  Gala Gala Eco Resort is gelegen in een inheems bos bij het plaatsje Ponte d'Ouro in Mozambique. Het ligt op een steenworp afstand van het strand en van het centrum van Ponte d'Ouro. Het biedt alle ruime voor de liefhebber van rust en stilte. Het woord Gala Gala betekent Gecko in het lokale dialect, daar komt ook de inspiratie van de naam vandaan. Het heeft luxe hutten, standaard rieten hutten en ruime campingplaatsen. De standaard rieten hutten liggen in het bos. Het heeft twee vierpersoonshutten (met losse bedden) en zeven tweepersoonshutten (met tweepersoonsbedden) beschikbaar. De hutten zijn voorzien van elektrische verlichting, ventilatoren, beddengoed en muskietennetten. De luxe hutten staan in de schaduw van de bomen. Er zijn twee- en vierpersoonshutten. Elke hut heeft een tweepersoonskamer, een badkamer, volledig uitgeruste keuken en een eet- en braai gebied. De vierpersoonshutten hebben een extra tent naast de hut met twee eenpersoonsbedden. 

  Het rustige zandstrand ligt op slechts vijf minuten lopen van het resort. U heeft hier de mogelijkheid om te duiken of te snorkelen, een rustige wandeling in de bossen of duinen te maken. Spot dolfijnen, walvishaaien en bultrug walvissen (seizoenafhankelijk). 

  Let op! : Houd uw deuren/ritsen gesloten in verband net de aanwezigheid van apen.

  Let op! : Het water wordt opgepompt door elektrische pompen. Het kan dus mogelijk zijn dat er een keer geen watervoorziening is in verband met het uitvallen van het elektriciteit.


  Vertoon meer
 • Tembe Elephant Park

  U wordt weer naar de grenspost gebracht waar u uw huurauto weer ophaalt. Het is slechts een korte afstand naar Tembe. Tembe Elephant Park is een Big 5 park waar u twee safari's maakt, in de ochtend en de avond.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Bijzonderheden

   excl. conservation fee Tembe

  Tembe Elephant Park

  Het Tembe Elephant Park huisvest ongeveer 140, van grote volwassen mannetjes tot jongen, van de indrukwekkende Afrikaanse olifant. Tembe's Afrikaanse olifanten waren Zuid-Afrika's laatst overgeblev ...

  Het Tembe Elephant Park huisvest ongeveer 140, van grote volwassen mannetjes tot jongen, van de indrukwekkende Afrikaanse olifant. Tembe's Afrikaanse olifanten waren Zuid-Afrika's laatst overgebleven vrij rondtrekkende kuddes die elk seizoen tussen Mozambique en Maputaland heen en weer trokken. Het park beslaat een gebied dat voorheen de Ivoor Route genoemd werd. Eeuwenlang vormde deze route de verbinding voor ivoorhandelaren uit Mozambique en Zululand. Het gebied is lange tijd onderdeel van het thuisland van de Tembe stam geweest. De Tembe onderscheiden zich van het Zulu volk door een eigen taal en cultuur. In 1983 sloten de Tembe met de KwaZulu-Natal Wildlife Authority een overeenkomst om uit het gebied te verhuizen dat toen aangewezen werd als natuurpark. De Tembe Elephant Lodge is een privé gerunde lodge onder leiding van de KwaZulu Natal Nature Conservation Service. Begeleide tours in open safari auto's zijn beschikbaar voor gasten.

  In het natuurpark woont een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder de witte en zwarte neushoorns, olifanten, giraffen, zebra's, jachtluipaarden, bruine hyena's, elandantilope, impala, koedoe, tsessebe etc. Ook leven er talloze vogelsoorten. 

  Let op ! : Een anti-malariakuur is noodzakelijk in het zomerseizoen.

  Vertoon meer
 • Vertrek

  U rijdt terug naar Durban voor uw vertrek

  Aankomst Durban King Shaka Intl.

  U vetrekt weer naar Europa of vervolgt uw weg met een andere reis van Suid Afrika Reise.

  King Shaka International - 30 kilometer ten noorden van Durban

  Vertoon meer
Prijs op aanvraag

Inclusief & Exclusief

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
6 nachten verblijf in Zuid-Afrika en Mozambique op basis B&B, 1 maal diner
Huurauto Klasse C (Hyundai Accent of vergelijkbaar)
2 safari's bij Tembe Elephant Park
Transfer van Kosi Bay grenspost naar Gala Gala
Uitgebreide CDW2 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
intercontinentale vlucht
Entree van Tembe Elephant Park
Conservation fee van Hluhluwe/Imfolozi park
Visa gelden