Gezinsreis Zuid-Afrika

Gezinsreis Zuid-Afrika laat u in 14 dagen kennis maken met Kaapstad, de westkust met de Cederberg, de Wijnlanden, de Tuinroute en een gedeelte van de zuidkust.


Gezinsreis Zuid-Afrika laat u in 14 dagen kennis maken met Kaapstad, de westkust met de Cederberg, de Wijnlanden, de Tuinroute en een gedeelte van de zuidkust.

Prijzen

Periode 2020 Indicatieprijs p.p. op basis van twee personen
Juli - augustus- september €1290,00

Gezinsreis Zuid-Afrika laat u kennis maken met Kaapstad, de westkust met de Cederberg, de Wijnlanden, de Tuinroute en een gedeelte van de zuidkust. Door op enige accommodaties langer te verblijven is deze reis eenvoudig uit te breiden. Ook is deze reis goed te combineren met een van de overige regionale reizen vanuit Johannesburg, Durban of Upington.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de gezinsreis Zuid-Afrika bezoekt u Kaapstad, de westkust met de Cederberg, de Wijnlanden, de Tuinroute en een gedeelte van de zuidkust.

Afbeelding van Cape Town International U komt aan in Kaapstad waar u uw huurauto ophaalt

+Dag 1 & 2: Kaapstad

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 U komt vandaag aan in Kaapstad. Indien u in de ochtend arriveert met de nachtvlucht van South African Airways heeft u ruim de tijd om Kaapstad te verkennen. Er zijn veel mogelijkheden, waarover wij u ruim zullen informeren in onze routebeschrijving. Ook is het mogelijk een gids voor u te reserveren, zodat u onder zijn leiding de hoogtepunten van Kaapstad kunt zien.
Accommodatie:Kaapstad, Cape Paradise
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 3 & 4: Clanwilliam - Cederberg afstand 235 km

Saint du Barry's Clanwilliam

Afbeelding van ClanWilliam Saint Du Barrys U rijdt verder langs het West Coast National Park en de plaatsen Elandsbay en Lambert's Bay. Vooral Lambert's Bay is erg interessant met het vogeleiland. Dit eiland kunt u via een dam te voet bereiken. Op dit eiland huist een grote kolonie Kaapse Jan van Genten. Daarna reist u verder naar Clanwilliam, gelegen in het hart van de Cederbergen en bekend om zijn rooibos thee. Clanwilliam is ook een van de oudste plaatsen in het land. U kunt kiezen voor een overnachting aan de kust in Paternoster, of aan de rand van de bergen in Clanwilliam.
Accommodatie: Clanwilliam, Saint du Barry
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 5: Tulbagh afstand 160 km

Cape Dutch Quarters - Tulbagh

Afbeelding van Winelands McGregor 808 Indien u vroeg vertrekt hebt u tijd om een extra rit te maken via de indrukwekkende Pakhuis Pas dieper de Cederbergen in. U kunt dan ook nog even stoppen bij "het graf van de Engelsman" niet zozeer vanwege het graf maar voor de rotstekeningen die hier zijn aangebracht. Daarna rijdt u naar Citrusdal, gelegen tussen de citrus plantages en majestueuze bergen, waar u afslaat en dwars door de tarwevelden van Mooreesburg naar Tulbagh rijdt. Het pittoreske plaatsje Tulbagh is vooral bekend om zijn historische Kaap Hollandse en Victoriaanse architectuur. Dit dorp is in 1969 grotendeels verwoest door een aardbeving, maar 32 huizen zijn daarna in hun oorspronkelijke stijl gerestaureerd. Hier hebt u tijd om musea en antiekwinkels en wijngaarden te bezoeken
Accommodatie: Tulbagh, Cape Dutch Quarters
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 6: Montagu afstand 190 km

Montagu Country Hotel

Afbeelding van Montagu Country Hotel IMG 4692bed1lo   X U reist vandaag naar Montagu. De Kaap staat bekend om haar uitstekende wijnen en een bezoek aan dit gebied is niet compleet als u dit wijngebied niet zou bezoeken. De omgeving is schilderachtig en erg de moeite waard, ook voor de mensen die niet van wijn houden is het een mooi gebied. Vanaf het Taalmonument in Paarl heeft u een prachtig uitzicht op de Paarl vallei. Montagu is bekend om zijn Kogmanskloof. verder kunt u hier heerlijk wandelen.
Accommodatie: Montagu, Montagu Country Hotel
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 7 & 8: Oudtshoorn afstand 210 km

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills U volgt de Route 62 vandaag, een van de langste wijnroutes ter wereld. U komt langs Ladysmith en Calitzdorp. U verblijft vandaag in de hoofdstad van de struisvogels, Oudtshoorn. Bij Oudtshoorn liggen ook de verbazingwekkende Cangoo grotten. U kunt via de Swartbergpas en de Meiringspoortpas een rondje maken. Ook kunt u een struisvogelboerderij bezoeken.
Accommodatie: Oudtshoorn, Red Stone Hills
Maaltijden:Ontbijt

+Dag 9 & 10: Knysna afstand 160 km

Knysna Country House

Afbeelding van Knysna Knysna Country House Vandaag gaat de rit naar Knysna. U heeft voldoende tijd om via de Outeniqua pas naar Wilderness te rijden. De verscheidenheid aan landschappen is verbazingwekkend als u van de ruwe rotsen van de Karoo naar de rustieke kust vegetatie en wouden rijdt. Vanuit Knysna zou u bijvoorbeeld het Tsitsikamma park kunnen bezoeken.
Accommodatie: Knysna, Knysna Country House
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 11: Swellendam afstand 275 km

Roosje van de Kaap Swellendam

Afbeelding van Swellendam Roosje Van De Kaap De afstand is niet groot en de weg erg goed. Neem dus vooral alle tijd om een paar leuke kustplaatsjes onderweg zoals Mosselbaai te bezoeken. Swellendam zelf is ook een leuke plaats met zijn oude Drostdy museum waar nu een winkel/annex koffie shop is gevestigd. Het dorp heeft mooie koloniale woningen.
Accommodatie: Swellendam, Roosje van de Kaap
Maaltijden: ontbijt

+Dag 12 & 13: Hermanus afstand 230 km

On the Cliffs Hermanus

Afbeelding van Hermanus On The Cliffs Via de N2 rijdt u vanaf Swellendam naar Hermanus. U kunt eventueel via het natuurpark De Hoop reizen. De Hoop ligt ten oosten van Bredasdorp en is ongeveer 50.000 hectare groot en ligt aan een aantrekkelijk stuk kust met reusachtige zand duinen en stille baaien omzoomd met kliffen. Gemarkeerde wandelingen leiden door de “fijnbos” vegetatie en rond de “Vlei”. U heeft deze twee dagen voldoende tijd om bijvoorbeeld Arniston te bezoeken. Dit is een oude vissersplaats en wordt ook als zodanig bewaard. Ook kunt u naar Cape Agulhas rijden, het meest zuidelijkste puntje van Afrika. Portugese zeevaarders noemden het zuidelijkste puntje van Zuid Afrika de Needle Cape omdat hier hun kompas naald zonder afwijking naar het noorden wees. U kunt ook een bezoek brengen aan het kleine missie station van Elim, een totaal geïsoleerd plaatsje. Hermanus is de walvis plaats bij uitstek. In het seizoen van augustus tot oktober is dit de kraamkamer voor de walvissen.
Accommodatie: Hermanus, On the Cliffs
Maaltijden: Ontbijt
Afbeelding van Cape Town International Vandaag gaat u, eventueel via de kustweg of via de Wine lands terug naar Kaapstad. U heeft de hele dag nog voor uw vertrekt. Uw vliegtuig vliegt pas laat in de avond naar Europa.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
13 nachten verblijf in Zuid-Afrika op basis B&B
Huurauto C (Toyota Corolla of vergelijkbaar)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
Intercontinentale vlucht


Kijk ook hier eens naar:

Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika op de grens van Zimbabwe en Mozambique.

Bekijk pagina

Mlilwane Wild park

Het Mlilwane Wild park is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei. U hebt 24 uur toegang tot het park en kunt dus makkelijk naar Ezulwini en Malkerns voor een toeristisch uitstapje.

Bekijk pagina

Table Mountain National Park

Table Mountain National Park strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point. Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang.

Bekijk pagina

West Coast National Park

West Coast National Park heeft heerlijke gouden stranden langs de kust met de Atlantische Oceaan. Zoute moerassen zijn het thuis van enorme concentraties van migrerende vogels.

Bekijk pagina