Golden Gate Highland Park

Golden Gate Highland Park is een berggebeid met massieve, zandstenen rotsformaties dat ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho ligt.


Golden Gate Highland Park is een berggebeid met massieve, zandstenen rotsformaties dat ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho ligt.

Het Golden Gate Highland Park ligt ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho. Het dorpje Clarens ligt er vlakbij.
Met zijn massieve, zandstenen rotsformaties is dit een prima gebied om door te wandelen, te klimmen en te paardrijden. Het park, dat 12.000 ha. groot is heeft indrukwekkende zandstenen bergketens, toppen, kliffen, grotten en vreemd gevormde formaties. De kleuren zijn opmerkelijk: zandsteen en ijzeroxide hebben samen een combinatie van verschillende kleuren rood, oranje, geel en goudbruin gevormd. Aan deze kleuren heeft het park haar naam te danken. De Golden Gate zelf is een massieve klif met opvallende kleuren
Locatie: in de Vrijstaat, 54 km ten zuidwesten van Bethlehem.
Accommodatie: twee waarvan het Brandwag hotel er een is en Glen Reenen, met winkels, sportfaciliteiten en paardrij mogelijkheden. Het Glen Reenen kamp heeft ook een caravanplaats, een jeugdherberg, zwembad en benzinestation.
Wegennet: de verharde R712 loopt door het park van west naar oost. Er is een benzinestation in Glen Reenan.
Dieren: zwarte gnoe, blesbok, springbok, elandantilope, hartebeest, oribi, zebra en andere kleinere dieren. Het meest gewilde dier in het park is echter de lammergier.
Het is malariavrij.


Prijzen

*10*

Kijk ook hier eens naar:

Autoreis Zuid Afrika compleet

Autoreis Zuid-Afrika compleet laat u in 28 dagen bijna met geheel Zuid-Afrika kennis maken

Bekijk pagina

Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho

Meet the Locals in KwaZulu-Natal en Lesotho - u bezoekt in 21 dagen onder andere de provincie KwaZulu Natal en het kleine koninkrijk Lesotho.

Bekijk pagina

Zuid Afrika anders - Natuur

Zuid Afrika anders - Natuur -U bezoekt in 21 dagen onder andere de berggebieden in het Golden Gate Park, Lesotho en de Drakensbergen.

Bekijk pagina

Zuid Afrika anders - Wild

Zuid Afrika anders -Wild reis - U vindt in 21 dagen wild in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in Swaziland.

Bekijk pagina