Golden Gate Highland Park

Bekijk foto's

Het Golden Gate Highland Park ligt ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho. Het dorpje Clarens ligt er vlakbij.
Met zijn massieve, zandstenen rotsformaties is dit een prima gebied om door te wandelen, te klimmen en te paardrijden. Het park, dat 12.000 ha. groot is heeft indrukwekkende zandstenen bergketens, toppen, kliffen, grotten en vreemd gevormde formaties. De kleuren zijn opmerkelijk: zandsteen en ijzeroxide hebben samen een combinatie van verschillende kleuren rood, oranje, geel en goudbruin gevormd. Aan deze kleuren heeft het park haar naam te danken. De Golden Gate zelf is een massieve klif met opvallende kleuren

Locatie: in de Vrijstaat, 54 km ten zuidwesten van Bethlehem.
Accommodatie: twee waarvan het Brandwag hotel er een is en Glen Reenen, met winkels, sportfaciliteiten en paardrij mogelijkheden. Het Glen Reenen kamp heeft ook een caravanplaats, een jeugdherberg, zwembad en benzinestation.
Wegennet: de verharde R712 loopt door het park van west naar oost. Er is een benzinestation in Glen Reenan.
Dieren: zwarte gnoe, blesbok, springbok, elandantilope, hartebeest, oribi, zebra en andere kleinere dieren. Het meest gewilde dier in het park is echter de lammergier.

Het is malariavrij.