Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Lion

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana is een gegidste 4x4 reis van 15 dagen waarbij u onder andere Chobe, Moremi, Okavango Delta, Nxai pan en de Victoria Watervallen bezoekt.


Groepsreis Safari & Kamperen Botswana is een gegidste 4x4 reis van 15 dagen waarbij u onder andere Chobe, Moremi, Okavango Delta, Nxai pan en de Victoria Watervallen bezoekt.

Prijzen

Vertrekdata Prijs per persoon
Vertrekdata 2020
7 maart € 2225,00
21 maart € 2225,00
4 april € 2225,00
18 april € 2225,00 volledig volgeboekt
2 mei € 2225,00
16 mei € 2225,00
6 juni € 2225,00
20 juni € 2225,00
4 juli € 2415,00
18 juli € 2415,00
1 augustus € 2415,00
15 augustus € 2415,00
29 augustus € 2415,00
12 september € 2415,00
26 september € 2415,00
10 oktober € 2415,00
24 oktober € 2415,00
7 november € 2225,00
21 november € 2225,00
12 december € 2225,00

Botswana staat bekend om haar wildparken. Vooral Chobe, de Okavango Delta en het Moremi park zijn erg bekend. Tijdens deze reis komt u ook in de onbekende Nxai Pan.  
U gaat in een internationale groep vanaf Kasane naar Nxai Pan , Maun en daarna door Moremi en Chobe weer terug naar Kasane en dan naar de de Victoria Watervallen.
U hoeft niet zelf te koken (u kunt natuurlijk altijd meehelpen) maar dient wel zelf de koepeltenten op te zetten. U reist in een 4x4 safari auto en verblijft op campsites in de verschillende parken. Deze campsites zijn af en toe ‘unfenced’, zodat u heel dicht bij de natuur blijft. U wordt begeleid door twee personen die chauffeur, ranger en kok zullen zijn.
De kampeergroepsreis door Botswana is vooral gericht op het maken van safari’s in de diverse parken van Botswana. Botswana is het land bij uitstek om wild te spotten. U zult naast de Big 5 (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard) grote kans hebben om veel verschillende soorten antilopes, giraffes en zebra’s te zien. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de vele vogels en het plantenleven. Tijdens deze groepsreis bezoekt u het Chobe, Moremi (Okavango Delta) en Makgadikgadi park. Deze gebieden zijn erg verschillend qua begroeiing en landschap waardoor ook het wildaanbod erg varieert.
Gegarandeerd vertrek vanaf 2 personen.

Er zijn veel mogelijkheden om Botswana te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de groepsreis bezoekt u onder andere Chobe, Moremi, Okavango Delta, Nxai Pan en de Victoria Watervallen.

+Aankomst Kasane

Aankomst Kasane Intl.

Afbeelding van Kasane Airport U komt aan op het vliegveld van Kasane.
Afbeelding van Big 5 Chobe Lodge 01 Bij aankomst in Kasane geeft uw gids u een volledige safari-briefing en kunt u winkelen voor uw safaridranken. Het eerste hoogtepunt van je safari is een cruise op de Chobe-rivier.
camping: Big Five Chobe camping (L, D)

+Dag 2 & 3: Nxai Pan

Nxai pan campsites

Afbeelding van Baines Baobab Stijgend met de zon, brengt uw route u 500 kilometer naar het zuiden naar Nxai Pan National Park, waar zoete grassen een verscheidenheid aan dieren in het wild huisvesten. Je stopt onderweg voor een picknicklunch en geniet van een middag gamedrive in het park voordat je naar je camping gaat. Het kamperen zal plaatsvinden op een speciaal daarvoor aangewezen camping met bush was faciliteiten.
De 2de dag zult u Nxai Pan verkennen en genieten van de vlaktes die vaak bezaaid zijn met grazende kuddes impala's en springbokken. In de middag bezoekt u de prachtige Baines Baobabs. Deze koninklijke bomen, . bevinden zich aan de rand van een uitgestrekte zoutpan.
Camping: Nxai pan (B, L, D)

+Dag 4: Maun

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 Na een ochtend gamedrive, verlaat je Nxai Pan en vervolg je je safari naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango-delta. In de namiddag heeft u de mogelijkheid om een ​​rondvlucht over de Delta te maken (45 min. Maun naar Maun-rondvlucht, prijs op aanvraag te boeken tijdens de safari, betaling alleen in contanten). Deze magische ervaring biedt een ander perspectief op het kenmerkende watersysteem van de Okavango Delta. Tijdens de vlucht is het mogelijk om grote dieren te spotten zoals Olifant,Giraf en Neushoorn.
Je kampeert 's nachts op een locatie met permanente was faciliteiten.
Camping: Maun (Audi, Crocodille) (B, L, D)

+Dag 5 & 6: Okavango Delta

Kaziikini Campsite bij Moremi

Afbeelding van Kaziikini 07 Je avontuur neemt je mee naar de zuidelijke punt van de Okavango Delta, een speciale hoek van het paradijs. Als je eenmaal de rand van de Delta hebt bereikt, ontmoet je je polers van de lokale gemeenschap met hun mokoros (traditionele kano met pooler).
Rustig te cruisen langs rietkanalen en uiterwaarden, zult u tijdens deze tocht genieten van het spectaculaire landschap van deze unieke regio, die u dieper de Delta in voert. U zult twee dagen doorbrengen met het verkennen van dit prachtige gebied met mokoro-excursies en begeleide natuurwandelingen op de eilanden en uiterwaarden van de Okavango, wild kamperen met bush-wassingen op een klein eiland voor twee nachten.
Camping: In de delta camp bush (B, L, D)

+Dag 7: Okavanga Delta

Kaziikini Campsite bij Moremi

Afbeelding van Kaziikini 07 Als u de kanalen van de Okavango Delta verlaat, begint u uw weg te banen naar de drogere gebieden van de delta en kampeert u in een concessie buiten het Moremi-wildreservaat.
Camping: community campsite (Kaziikini of andere community)(B, L, D)

+Dag 8: Moremi - West

Third Bridge Moremi

Afbeelding van Botswana Okavango Delta Third Bridge Dry Vroeg in de ochtend van dag 8 ga je naar Moremi Game Reserve, een van de beste wildernisgebieden van Botswana, die moerasgebieden en droge gebieden omvat. De volgende drie dagen zullen worden besteed aan het zoeken naar de grote verscheidenheid aan dieren in het wild en vogels waar dit gebied bekend om staat, terwijl het de geluiden en schoonheid van deze regio absorbeert. Game drives in de vroege ochtend als de zon opkomt en in de late namiddag als de zon ondergaat zal de norm zijn. Na je gamedrives in de ochtend ga je terug naar het kamp voor de lunch en een dutje. Op dag 10 verhuis van plek om een ander deel van dit gevarieerde park te verkennen. Camping met Bush was faciliteiten
Camping: Moremi - West Moremi (B, L, D)

+Dag 9: Moremi - West

Xakanaxa camp Moremi Botswana

Afbeelding van Xakanaxa Safari's in het Moremi Game Reserve rond de 3rd Bridge / Xakanaxa-gebieden.
Camping: Moremi - West Moremi (B, L, D)

+Dag 10: Moremi - Oost

Khwai Northgate Camp Moremi

Afbeelding van Moremi Khwai Camp Safari van West Moremi naar de regio rond de Khwai rivier (Noord-Oost Moremi / Khwai Concession). Safari's om de gebieden te verkennen.
Camping: Moremi - Oost Khwai of Northgate (B, L, D)

+Dag 11: Chobe - Zuid

Savute Camp Chobe

Afbeelding van Chobe Savuti Campsite 01 Chobe National Park, met zijn gevarieerde en opvallende landschappen, wordt je volgende bestemming. Terwijl je doorgaat met je zoektocht naar dieren in het wild, zul je de regio Savuti doorkruisen waar olifanten op de vlaktes uitkomen. Je gaat dan noordwaarts naar de Chobe River waar je safari's langs de oevers van de rivier maakt. Het kamperen zal in gebieden met bush-faciliteiten plaatsvinden, eerst in het Savuti-gebied (dag 11), daarna in het noordelijke deel van het park dichter bij het rivierfront (dagen 12 en 13).
Camping: Chobe -Zuid Savuti gedeelte (B, L, D)

+Dag 12: Chobe - Noord

Mwandi View - Chobe

Afbeelding van Mwandi View 01 Noordelijk Chobe National Park, safari vanuit het Zuiden van Chobe richting het Noorden naar
de uiterwaarden van de Chobe-rivier.
Camping: Chobe-Noord Mwandi View of andere campsite (B, L, D)

+Dag 13: Chobe-Noord

Ihaha Camp Kasane

Afbeelding van Chobe Ihaha Campsite Er wordt een safari gemaakt langs de oevers van de rivier.
Safari's om het noorden van Chobe en de uiterwaarden te verkennen.
Camping: Chobe-Noord Ihaha of ander campsite (B, L, D)

+Dag 14: Victoria Falls

Azambezi River Lodge - Victoria Falls

Afbeelding van Azambezi Lodge Na een korte game drive in de ochtend rijd je naar Victoria Falls aan de kant van Zimbabwe (Visum vereist), waar je de nacht zult doorbrengen in een comfortabele lodge. In de middag is er tijd om de Victoria Watervallen te bezoeken en te shoppen voor curiosa. Het avondeten is voor eigen rekening in de lodge.
Accommodatie: Azambezi River lodge of alternatief (B, L)
Afbeelding van Victoriafalls Airport De safari eindigt officieel na het ontbijt.

En tot slot...

Inclusief:
Dome tenten, grootte 2,1 x 2,1 x 1,75 meter met matrassen van 5 cm dik
Gedeelde wasgelegenheid
Alle transfers tijdens de safari en activiteiten volgens de beschrijving,
Ontbijt, diner en lunch, koffie en thee
Professionele Engelstalige gids en kamp-assistent (chauffeur/kok)
Entreegelden voor de parken in Botswana die u bezoekt tijdens u reisroute
Vervoer in gespecialiseerde safarivoertuigen
In Zimbabwe overnacht u in een lodge op basis van ontbijt en lunch

Exclusief:
Internationale vlucht
Visa, luchthaventransfers, tips, curiosa
Dranken (water, alcoholische dranken, frisdranken)
Verzekeringen
Slaapzak en kussen kunnen tegen bijbetaling verzorgd worden
Medische kosten
Noodevacuatie
Tussentijdse verhoging van entree van de parken