Groepsreis Namibië: Etosha en Sossuvlei - 10 dagen

Ontdek in 10 dagen de wildernis van Namibië


Ontdek in 10 dagen de wildernis van Namibië

Prijzen

Vertrekdata Prijs per persoon op basis van 2 personen
Reisdata op aanvraag, normaal 2 maal per maand 2160,00

Prijs is exclusief intercontinentale retourvluchten Nederland - Zuidelijk Afrika.

Let op: er is een singletoeslag van toepassing van €180,00. 

Maak kennis met een van de laatste semi-nomadische stammen in Afrika, ga op safari in het Etosha National Park, bezoek de hoogste berg in Namibië evenals de kuststreek van Swakopmund. Tijdens je bezoek aan het Brandberg-gebied maakt u een wandeling naar de White Lady Bushmen Painting. Deze excursie wordt in 2019 nog gemaakt met quads, in 2020 niet meer. De unieke Polaris ATV'S (All Terrain Vehicles) laten je dit op ultieme wijze beleven. Je maakt echt verbinding met Afrika! De reis gaat vervolgens naar Sesriem en de Sossusvlei voordat je terugkeert naar Windhoek.

Premium Overland Safari Vehicle (12-seater)

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de 10 daagse ontdek Namibië reis begint u in Windhoek. Van Windhoek reizen we eerst naar Etosha waar u diverse safari's gaat maken tijdens het 2-daagse verblijf. Van daar is het een korte afstand naar Damaraland, de plek waar onder andere diverse Himba stammen wonen. U bezoekt één van de Himba nederzettingen in dit gebied. Via de Brandberg White Lady Lodge waar u een wandeling naar de rotstekeningen gaat maken en kans heeft om de woestijnolifanten te zien. Deze excursie wordt in 2019 nog gemaakt met quads, in 2020 niet meer. We reizen verder naar het zuiden waar we twee nachten in Swakopmund verblijven. Swakopmund is een klein stadje aan de Atlantische Oceaan met diverse winkeltjes. Hier kunt u diverse activiteiten ondernemen zoals quad biken in de duinen, of te sandboarden. De reis wordt afgesloten in de Sossusvallei waar u Duin 45 en Death Valley gaat bezoeken. We reizen daarna terug naar Windhoek voor uw vertrek naar Europa. Natuurlijk kunt u de reis nog een paar dagen in Windhoek verlengen. 

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U vliegt naar Hosea Kutako vliegveld in Windhoek. Hier wordt u ontvangen en naar uw accommodatie in Windhoek gebracht.

+Dag 1: Windhoek

Safarihotel in Windhoek

Afbeelding van Safari Hotel 02 Verken overdag op eigen gelegenheid de stad Windhoek en ontmoet de groep en de reisleider 's avonds om 18.00 uur, om kennis te maken en de reisdetails te bespreken.
Windhoek is een kleine hoofdstad, maar heeft veel interessants te bieden. Eén van de bekendste is de Gibeon Meteoriet in de Post Street Mall. Ze zijn zijn, vanwege de grote hoeveelheid nikkel, corrosiebestendig.
Er zijn veel winkelmogelijkheden en voor de culturele prikkels zijn er op loopafstand van het stadscentrum veel musea en historische gebouwen te vinden. Eén van de meest gefotografeerde en historische bezienswaardigheden is de Christ Church, een Lutherse kerk, gebouwd in de neogotische stijl.

+Dag 2 & 3: Etosha

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo Na het ontbijt gaan we naar het Etosha Nationaal Park, één van de meest geliefde reservaten voor dieren in het wild in Zuidelijk Afrika. We gaan in de middag op safari om te zoeken naar olifanten, de unieke impala met zwarte gezichten, zebra's, bedreigde zwarte neushoorns of de meer dan 100 andere soorten zoogdieren die het park bewonen. In het regenseizoen veranderen de zoutpannen in ondiepe meren, met pelikanen, flamingo's en andere vogelsoorten die op zoek gaan naar dit tijdelijke waterparadijs.
De tweede dag gaan we de hele dag op safari in onze Premium Overland Safari Vehicle met airconditioning. Bekijk hoe de spookachtig grijs-witte olifanten zich baden in het witte stof van het gebied of zoom-in op de prachtige aanblik van giraffen, die geëtst lijken tegen de horizon. 's Nachts kunt u in slaap vallen met de roep van een hyena of een leeuwenbrul in de verte.

+Dag 4: Kamanjab

Oppi Koppi Kamanjab

Afbeelding van Kamanjab Oppi Koppi Restcamp We reizen naar de kleine nederzetting Kamanjab en maken een rondleiding door een authentiek Himba-dorp. Ervaar uit eerste hand hun cultuur en manier van leven. Leer over hun voorouders en kruidengeneeskunde, hun kapsels en hun sieraden die de status van elk stamlid aangeven, evenals hun nauwe relatie met de natuur, hun vee en hun kinderen.

+Dag 5: Uis - Brandberg

White Lady Lodge

Afbeelding van Uis Brandberg White Lady Lodge We reizen verder naar het zuiden naar Brandberg, de thuisbasis van de Königstein, op 2.573 meter boven de zeespiegel, de hoogste berg van Namibië. We bezoeken de beroemde White Lady Bushmen-paintings in de Brandberg tijdens een 2 uur durende begeleide wandeling. Geniet van het adembenemende landschap langs de rivierbedding op weg naar de beroemde "dame", met veelkleurige stenen die in de late namiddag verschillende tinten van vlammend oranje aannemen en de berg zijn naam geven. Rondom de lodge is er een goede kans om de beroemde woestijnolifant te zien.

+Dag 6 & 7: Swakopmund

Prost Hotel in Swakopmund

Afbeelding van Prost Hotel 02 We gaan verder naar Swakopmund met zijn uitgesproken Duitse invloed en koelere Atlantische zeelucht. Swakopmund biedt een verscheidenheid aan culturele ervaringen en avontuurlijke activiteiten, bakkerijen, cafés, boekhandels en curiosawinkels. De volgende dag kunt u diverse activiteiten ondernemen. De grote verscheidenheid aan dingen die in Swakopmund te zien en te doen zijn, maakt dat er voor iedereen wel iets leuks te doen is. Maak een wandeling langs het strand. Bezoek de Krystal Galerie met de grootste Quartz Crystal Cluster ter wereld, met een gewicht van 14.100 kg. Struin in de vele uitstekende curiosa- en boekwinkels en verwen uzelf met een uniek geschenk uit de streek. Als adrenaline & outdoor uw ding is, dan kunt u ook een quad bike maken in de duinen of gaan sandboarden. Ook kunt u kanoën tussen de zeehonden in Walvisbaai (als het weer het toelaat).

+Dag 8 & 9: Sesriem

Hammerstein Lodge bij Sesriem

Afbeelding van Hammerstein Lodge 07 Vandaag vertrekken we vroeg en rijden we zuidwaarts de Namib-woestijn in. We rijden door de Kuiseb en Gaub-passen en we bezoeken Solitaire om de wereldberoemde appelkruimeltaart te proeven. Daarna verder, op weg naar Sesriem en Sossusvlei. De volgende dag blijven we in de buurt van Sesriem en maken van de gelegenheid gebruik om de prachtige woestijnzon te ervaren die opkomt boven de duinen. Beklim de majestueuze Dune 45 voordat we doorgaan naar Sossusvlei / Deadvlei, een schijnbaar eindeloze uitgestrektheid van zandduinen. We verkennen de Sesriem Canyon in de middag.

+Dag 10: Vertrek vanaf Hosea Kutako Windhoek

Vertrek Windhoek Hosea Kutako Intl.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International We reizen weer naar Windhoek. Na de lunch in Windhoek nemen we afscheid van elkaar. Natuurlijk kunt u de reis nog met 1 of 2 dagen in Windhoek verlengen.

En tot slot...

Inclusief:
Vervoer in een Premium Overland Safari auto (12-persoons)
Maaltijden: 9x ontbijt, 6x diner
Accommodatie: 3 nachten hotel, 6 nachten bungalows/lodge
Entree Etosha, White Lady, Namib Naukluft - Sesriem en Sossusvallei 
Activiteiten: Safari's in Etosha, bezoek Himba nederzetting, wandeling naar White Lady, bezoek Sesriem Canyon en Duin 45, transfer naar Sossusvallei/Death Valley
Transfers van en naar luchthaven
Begeleiding: gids en chauffeur, lokale gidsen waar nodig

Exclusief:
Intercontinentale vlucht
Alle drankjes, tipgelden, toeslagen en overige uitgaven van persoonlijke aard
Maaltijden die niet genoemd worden
Reis- en ziektekostenverzekering