Groepsreis Namibië - Botswana en de Victoria Falls: 20 dagen via lodges

In 20 dagen ziet u het landschap van Namibië en het wildlife van Botswana met de Victoria Watervallen


In 20 dagen ziet u het landschap van Namibië en het wildlife van Botswana met de Victoria Watervallen

Prijzen

Vertrekdata Prijs per persoon op basis van 2 personen
15 mei - 15 juni - 15 augustus - 3 oktober - 17 november - 21 december € 4288,00
op aanvraag: 9 maart - 30 maart - 16 juli € 4288,00

Prijs is exclusief intercontinentale retourvluchten Nederland - Zuidelijk Afrika.
Let op: er is een singletoeslag van toepassing van € 429,00

U maakt in deze 20 daagse reis kennis met Namibië, Botswana en de Victoria Watervallen. Hoogtepunten uit deze reis zijn de Namib desert, Etosha Nationaal Park, Okavango delta, Chobe Nationaal Park en de Victoria Watervallen.

De unieke Polaris ATV'S (All Terrain Vehicles) laten je dit op ultieme wijze beleven. Je maakt echt verbinding met Afrika! 

Premium Overland Safari Vehicle (12-seater)

Dag tot dag beschrijving

Tijdens deze 20 daagse reis die in Windhoek begint en eindigt ziet u alle hoogtepunten van Namibië en Botswana. U reist eerst naar Sossusvlei, Swakpomund en dan door naar Etosha waar u diverse safari's gaat maken. Via de Caprivi strip reist u verder naar Chobe nationaal park,  Hier maakt u een mooie boot cruise en een land safari in het park. Daarna gaat de reis verder naar Maun waar u een bezoek aan de Okavango Delta brengt. Hierna gaat de reis verder naar Ghanzi. U reist daarna terug naar Windhoek voor uw vertrek naar Europa. Natuurlijk kunt u de reis nog een paar dagen in Windhoek verlengen.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U vliegt naar Hosea Kutako vliegveld in Windhoek. Hier wordt u ontvangen en naar uw accommodatie in Windhoek gebracht.

+Dag 1: Windhoek

Safarihotel in Windhoek

Afbeelding van Safari Hotel 02 Verken overdag op eigen gelegenheid de stad Windhoek en ontmoet de groep en de reisleider 's avonds om 18.00 uur, om kennis te maken en de reisdetails te bespreken.
Windhoek is een kleine hoofdstad, maar heeft veel interessants te bieden. Eén van de bekendste is de Gibeon Meteoriet in de Post Street Mall. Ze zijn zijn, vanwege de grote hoeveelheid nikkel, corrosiebestendig.
Er zijn veel winkelmogelijkheden en voor de culturele prikkels zijn er op loopafstand van het stadscentrum veel musea en historische gebouwen te vinden. Eén van de meest gefotografeerde en historische bezienswaardigheden is de Christ Church, een Lutherse kerk, gebouwd in de neogotische stijl.

+Dag 2 &3: Sossusvlei

Hammerstein Lodge - Sesriem

Afbeelding van Hammerstein Lodge 07 U gaat vandaag naar de Sossusvlei. Sesriem is een kleine nederzetting in de Namib-woestijn. De naam Sesriem betekent "zes riemen" en werd zo genoemd door de Dorsland Trekkers, een groep Afrikaans-sprekende kolonisten. Er wordt gezegd dat ze 6 riemen (gemaakt van antilopehuid) aan elkaar moesten knopen om emmers in de Sesriem Canyon te laten zakken om water op te scheppen. De Sesriem-kloof is een natuurlijke kloof gesneden in het sedimentair gesteente.
De volgende ochtend moet u vroeg opstaan om de majestueuze Dune 45 te beklimmen tijdens de koelere moment van de dag. Zand dat door de Oranjerivier naar de westkust werd gedragen, wordt door winden weer landinwaarts geblazen en vormt zo de duinen van de Namib-woestijn. De Namib, minimaal 55 miljoen jaar oud, wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. Het zand is hier rood van kleur vanwege de hoeveelheid ijzeroxide. Deze duinen staan bekend als sterduinen, ontstaan door wind die uit alle richtingen waait en staan ook bekend als de hoogste zandduinen ter wereld. In de namiddag gaan we naar de Sesriem Canyon, prachtig om in rond te lopen!
Optioneel: activiteiten bij te boeken bij de lodge

+Dag 4 & 5: Swakopmund

Prost Hotel in Swakopmund

Afbeelding van Prost Hotel 02 De reis gaat verder naar Swakopmund met koelere Atlantische zeelucht, cultuur en mogelijkheden voor een aantal 'extreme adventures', zoals quadrijden, sandboarden, 4x4-safari's, parachutespringen (als het weer het toelaat) en meer. De enige maaltijd die vandaag wordt geserveerd, is het ontbijt, want Swakopmund heeft tal van prachtige plekken om lokale gerechten te nuttigen. Swakopmund biedt een verscheidenheid aan bakkerijen en cafés met een keur aan redelijk geprijsde maaltijden.
De tweede dag van uw verblijf in Swakopmund kunt u de stad verkennen. Maak een wandeling langs het strand en voel met je tenen de ijskoude Atlantische Oceaan. Bezoek de Krystal Galerie met de grootste Quartz Crystal Cluster ter wereld, met een gewicht van 14.100 kg. Struin in de vele uitstekende curiosa- en boekwinkels en verwen uzelf met een uniek geschenk uit deze streek. Als adrenaline & outdoor helemaal uw ding is, dan kunt u genieten van verschillende optionele activiteiten.
maaltijden.
De tweede dag van uw verblijf in Swakopmund kunt u de stad verkennen. Maak een wandeling langs het strand en voel met je tenen de ijskoude Atlantische Oceaan. Bezoek de Krystal Galerie met de grootste Quartz Crystal Cluster ter wereld, met een gewicht van 14.100 kg. Struin in de vele uitstekende curiosa- en boekwinkels en verwen uzelf met een uniek geschenk uit deze streek. Als adrenaline & outdoor
helemaal uw ding is, dan kunt u genieten van verschillende optionele activiteiten.
Optioneel: Quad Biking, Sand Boarding

+Dag 6 : Uis

White Lady Lodge

Afbeelding van Uis Brandberg White Lady Lodge U reist naar het noorden naar Brandberg, de thuisbasis van Königstein, op 2.573 meter boven zeeniveau de hoogste piek in Namibië. Onderweg stopt u bij het scheepswrak van Zeila. Zeila strandde op 25 augustus 2008 in de vroege ochtenduren. Verkocht als schroot aan een Indiaas bedrijf door Hangana Fishing van Walvis Bay. Zeila kwam los van zijn sleeplijn terwijl hij op weg was naar Bombay, India, kort nadat hij Walvis Bay verliet. Slechts enkele bruikbare items konden worden gered. Dicht bij Zeila kan men het wonder van een van de rijkste korstmossen in de Namib-woestijn verkennen.
'S Ochtends bezoeken we het beroemde schilderij Witte Lady Bushmen in de Brandberg tijdens een begeleide wandeling. De wandeling naar het schilderij is ongeveer 2 uur. Geniet van het adembenemende landschap langs de rivierbedding op weg naar de beroemde "dame", met veelkleurige rotsen die in de late namiddag verschillende tinten vlammend oranje aannemen, waardoor de berg zijn naam krijgt.
Optioneel: paard rijden

+Dag 7 & 8: Etosha

Etosha Safari Camp - Etosha

Afbeelding van Etosha Etosha Safari Camp 01 Na het ontbijt gaan we naar het Etosha Nationaal Park, één van de meest geliefde reservaten voor dieren in het wild in Zuidelijk Afrika. Tijdens deze 2 dagen bezoekt u een Himba dorp.In de middag gaat u op safari om te zoeken naar olifanten, de unieke impala met zwarte gezichten, zebra's, bedreigde zwarte neushoorns of de meer dan 100 andere soorten zoogdieren die het park bewonen. In het regenseizoen veranderen de zoutpannen in ondiepe meren, met pelikanen, flamingo's en andere vogelsoorten die op zoek gaan naar dit tijdelijke waterparadijs.
Bekijk hoe de spookachtig grijs-witte olifanten zich baden in het witte stof van het gebied of zoom-in op de prachtige aanblik van giraffen, die geëtst lijken tegen de horizon. 's Nachts kunt u in slaap vallen met de roep van een hyena of een leeuwenbrul in de verte.
Afbeelding van Kaisosi River Lodge Rundu 01 U gaat naar het noordoosten richting de Caprivi. De omliggende gebieden van Rundu zijn een van de meest schilderachtige landschappen van Namibië met spectaculaire zonsondergangen over de Okavango-rivier die fungeert als de grens tussen Angola en Namibië. U kunt kiezen uit een breed scala aan optionele activiteiten, zoals vissen, vogels kijken en boottochten.
Afbeelding van Rainbow Village 08 Vandaag is niet zo'n grote afstand. U reist naar de regio Okavango-Zambezi, in het noordoosten van Namibië. U overnacht aan de oevers van de Okavango-rivier. Verken de noordelijke delen van de Okavango-rivier (die de Okavango-delta voedt) tijdens een inbegrepen cruise bij zonsondergang. Denk aan je camera, want je hebt de mogelijkheid om wat wild te spotten in de omliggende Mahango- en Buffalo-parken, waar 4 van The Big Five te gast zijn. Optionele activiteiten zoals vissen op tijger en brasem, kanoën of kajakken en rondleidingen door het dorp kunt u bijboeken.
Optioneel: safari, Village bezoek, Vissen

+Dag 11 & 12: Kasane (Chobe)

Thebe River Lodge in Kasane

Afbeelding van Thebe River Lodge 01 We gaan verder naar het stadje Kasane, dat grenst aan het Chobe National Park en de Chobe-rivier. Geniet van de uitzichten tijdens de inbegrepen middagcruise bij zonsondergang. Neem uw verrekijker weer mee als we op zoek gaan naar dieren in het wild aan de oevers van de Chobe-rivier. De olifant, buffel, koedoe, bosbok, nijlpaard, giraffe en sabel antilope worden vaak gezien langs de rand van de rivier. worden vaak gezien langs de rivierrand, en het is een paradijs voor vogelaars tijdens de zomermaanden. Het is ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers tijdens de zomermaanden.
Optioneel: Sunset Boat Cruise

+Dag 13 & 14: Victoria Falls(Zimbabwe)

Phezulu Guest Lodge in Victoria Falls

Afbeelding van Phezulu Guest Lodge 03 Vandaag gaat u richting Zimbabwe gaat u genieten van een korte rit naar de prachtige Victoria watervallen en het charmante stadje. Dit is uw thuis voor de komende twee nachten. De Victoria Falls is niet de breedste of hoogste waterval, maar wordt beschouwd als de grootste ter wereld. Het produceert een adembenemend gordijn van vallend water terwijl het in de kloof eronder valt. Ontdek waarom het wordt beschouwd als een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld.
De 2de dag heb je tijd om enkele van de actievolle activiteiten die het gebied biedt te doen. Bungee jump of kloof slingeren van de Victoria Falls Bridge die Zambia en Zimbabwe verbindt en tegelijkertijd een ander uitzicht op de Victoria Falls hebben. Deze brug is gebouwd voor trein-, weg- en voetverkeer. Voor een adrenaline activiteit, dichter bij de Zambezi-rivier, kies je een rafting avontuur van een halve dag of een hele dag.
Optioneel: Ochtend safari, Victoria Watervallen, White water rafting, Bungee jumping, Helikopter vlucht,boot cruise

+Dag 15: Nata

Elephant Sands - Nata

Afbeelding van Elephant Sands 01 U gaat verder naar het Botswaanse dorp Nata, een dorp dat aan de rivier de Nara ligt. In deze regio vindt u het zeer speciale Olifantenzand en het seizoensgebonden zoute meer Makgadikgadi. Let op verschillende soorten antilopen en olifanten die onderweg op zoek zijn naar zoet water. In het regenseizoen, wanneer de Nata rivier stroomt, wordt het gebied een paradijs gedomineerd door waterminnende vogels uit heel Afrika. Het kleine dorp Nata is een kruispunt voor routes Noord en West die naar Kasane of Maun reizen.

+Dag 16 & 17: Maun (Okavango Delta)

Island Safari Lodge bij Maun

Afbeelding van Island Safari Lodge 02 Eenmaal aangekomen in Maun heeft u de mogelijkheid om van bovenaf een kijkje te nemen in de Okavango Delta in een klein vliegtuig met vaste vleugels (optioneel: van te voren bijboeke en het is afhankelijk van het weer).Bekijk een gevarieerd aanbod van dieren in het wild en bewonder het uitgestrekte Deltabekken. Als u de vlucht overslaat, krijgt u de kans om na te denken over uw avontuur in de lodge met bar en zwembadfaciliteiten.
De 2de dag kunt u gebruiken voor uw Delta-ervaring. Voor de klanten zijn er 2 mogelijkheden om de delta te verkennen. Vanwege de veranderende waterstanden in de Delta en droge seizoenen zullen we de Delta verkennen op een Mokoro (kano) of op een 4x4 open voertuig gamedrive.
Optioneel: vlucht boven de delta
Afbeelding van Ghanzi Trails 04 De reis gaat verder naar Ghanzi, voor uw laatste nacht in Botswana. Ghanzi is het gebied waar San (Bosjesmannen) wonen die nog steeds de kennis hebben van een oude levensstijl en graag bezoekers willen verwelkomen in hun bijna vergeten wereld. Geniet van een inbegrepen wandeling met de San (Bosjesmannen) terwijl ze hun overlevingsvaardigheden laten zien die van generatie op generatie zijn doorgegeven. 'S Avonds kunt u genieten (optioneel) van eeuwenoud dansritueel uitgevoerd rond een kampvuur bij de San en als de nacht helder is, geniet u van de sprankelende sterrenhemel waarvoor Ghanzi beroemd is.
Optioneel: Bushmen dans in de avond

+Dag 19: Windhoek

Safarihotel in Windhoek

Afbeelding van Safari Hotel 02 U verlaat Ghanzi vroeg voor een lange rit door de westelijke delen van Botswana en over de grens terug naar Namibië, een land dat beroemd is om zand, zee en zon. Geniet van een diner in een van de beroemde restaurants van Windhoek (op eigen kosten). Als je nog geen vlees hebt geprobeerd, dan is dit een fantastische kans om je smaakpapillen te behandelen met iets nieuws zoals kudu, struisvogel, impala of zelfs krokodil.
Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International Ons laatste afscheid, een gezond ontbijt en het einde van nog een ongelooflijke tour. Boek een of twee extra nachten in Windhoek om alles uit je verblijf te halen. Deze hoofdstad heeft veel interessante dingen te bieden. Een van de bekendste is de weergave van 33 meteorieten, de Gibeon Meteorites in het winkelcentrum Post Street. Winkelmogelijkheden in overvloed en er zijn vele musea en historische gebouwen op loopafstand in het centrum van de stad. Een van de meest gefotografeerde en een historisch monument is de Christ Church, een Lutherse kerk, gebouwd in de gotische stijl van de revival.

En tot slot...

Inclusief:
Vervoer in een Premium Overland Safari auto (12-persoons)
Maaltijden: 19x ontbijt, 1x lunch, 13x diner
Accommodatie: 4 nachten hotel, 14 nachten bungalows/lodge, 1 nacht tented accommodatie (deze kunnen afwijken in verband met beschikbaarheid.)
Entree's:  Etosha, White Lady, Namib Naukluft - Sesriem en Sossusvallei, Okavango delta, Chobe Nat. Park
Activiteiten: bezoek Sesriem Canyon en Duin 45, transfer naar Sossusvallei/Death Valley, Safari's in Etosha, bezoek Himba nederzetting, wandeling naar White Lady, Okavango Delta experinece, Kavongo River boot cruise, safari in Chobe, bezoek aan de San mensen
Transfers van en naar luchthaven
Begeleiding: gids en chauffeur, lokale gidsen waar nodig

Exclusief:
Visa
Entree Victoria Watervallen
Intercontinentale vlucht
Alle drankjes, tipgelden, toeslagen en overige uitgaven van persoonlijke aard
Maaltijden die niet genoemd worden
Reis- en ziektekostenverzekering