Groepsreis Namibië vanuit Kaapstad, via Sossusvlei en Etosha

U reist vanuit Kaapstad naar Windhoek via de Fish River Canyon, de Sossusvlei en het Etosha National Park


U reist vanuit Kaapstad naar Windhoek via de Fish River Canyon, de Sossusvlei en het Etosha National Park

Prijzen

Vertrekdata accommodatiereis Prijs per persoon op basis van 2 personen Vertrekdata kampeerreis Prijs per persoon op basis van 2 personen Prijs PLUS per persoon op basis van 2 personen
Data op aanvraag (2 maal per maand) € 2520,00 Data op aanvraag (2 maal per maand) €1375,00 € 1685,00

Prijs is exclusief intercontinentale retourvluchten Nederland - Zuidelijk Afrika.
Let op: er is een singletoeslag van toepassing van € 260,00. Bij de kampeerreis van €105,00 en van de PLUS reis € 140,00.

Deze 12-daagse tour begint in de bruisende stad Kaapstad, gaat door het unieke landschap van Namaqualand (met bloeiende bloemen in de lente) en door de uitgestrekte vlakten van Namibië. Ervaar de vele kanten van deze fascinerende regio, bekijk een traditionele San Bushmen-dansen. Ga met ons mee in onze Premium Overland Safari Vehicle met airconditioning (uitgerust met 12 ultieme Safari-stoelen), zodat je een onvergetelijke ervaring in Afrika hebt.

De kampeerreis via dezelfde route wordt uitgevoerd met maximaal 20 personen in een grotere bus met dubbele stoelen. Hier zijn dus raam- en gang plaatsen. U verblijft tijdens de kampeerreis in Kaapstad in een hotel, op alle andere locaties in tenten. Alle maaltijden zijn inclusief, behalve in Windhoek en Victoria Falls verblijft u op basis van logies en ontbijt.

De kampeerreis kan ook als PLUS reis worden geboekt. U verblijft dan tijdens de kampeerreis in 3 sterrenaccommodaties waar het mogelijk is. Tijdens deze reis kampeert u alleen bij de Sossusvalli en Etosha 3totaal 3 nachten op de campsite.

Premium Overland Safari Vehicle tijdens accommodatiereizen (12-seater)


Adventure Overland Safari Vehicle tijdens kampeerreizen(20-seater)

Dag tot dag beschrijving

De groepsreis Namibië vanaf Kaapstad is een 12-daagse tour. De reis begint in de bruisende stad Kaapstad en via het unieke landschap van Namaqualand (met bloeiende bloemen in de lente) bereikt u de uitgestrekte vlakten van Namibië. Ervaar de vele kanten van deze fascinerende regio, Bezoek de Fish River Canyon en de rode duinen van de Sossusvlei en ervaar een traditionele San Bushman-dans. U vertrekt weer vanuit Windhoek. De Overland auto heeft alleen 12 raam stoelen. De ramen kunnen helemaal open zodat u zonder ruitspiegeling uw foto's kunt maken zonder dat u andere personen hindert of gehinderd wordt.  De stoelen hebben allemaal aan het gangpad een eigen kastje met eigen kluisje en USB lader zodat u altijd opgeladen batterijen heeft.

De kampeerreis via dezelfde route wordt uitgevoerd met maximaal 20 personen in een grotere bus met dubbele stoelen. Hier zijn dus raam- en gang plaatsen. U verblijft tijdens de kampeerreis in Kaapstad en Swakopmund in kamers in een backpackers Lodge of hotel, op alle andere locaties in tenten. Alle maaltijden zijn inclusief behalve in Kaapstad en Swakopmund alleen logies en ontbijt.

Afbeelding van Cape Town International U komt aan in Kaapstad en wordt naar uw accommodatie gebracht.
Afbeelding van Sun Square City Bowl 01 Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heeft u de tijd om de kosmopolitische stad Kaapstad op eigen gelegenheid te bezoeken. Om 18h00 ontmoet u uw gids bij het hotel.
Kaapstad biedt een ongelofelijke variëteit aan ervaringen, smaken en bezienswaardigheden. Geniet van het exotisch eten, zoals een aantal van de heerlijke Cape Malay curries, de beroemde lokale schotel Bobotie, of de meest verse zeevruchten in één van de uitstekende visrestaurants aan de V&A Waterfront. Ook zou u het wereldberoemde Robbeneiland kunnen bezoeken of met de Red City Bus de stad verkennen. Bezoek Cape Point of ga met een kabelbaan omhoog om te genieten van een panoramisch uitzicht over Kaapstad vanaf de Tafelberg. Om optimaal gebruik te maken van uw bezoek aan Kaapstad adviseren wij u om 1 of meerdere dagen extra te boeken. Dit kunnen wij voor u verzorgen,

+Dag 2: Springbok

Okiep Country Lodge in Okiep

Afbeelding van Okiep Country Lodge 01 We vertrekken uit Kaapstad en gaan vroeg op weg naar Springbok, in het hart van Namaqualand. Springbok ligt in een smalle vallei tussen de hoge granietbergen van de Kleine Koperbergen. Dit gebied wordt 'The Garden of the Gods' genoemd en is prominent aanwezig vanwege de wonderlijke lentebloemen die elk jaar in augustus en september tot bloei komen.

+Dag 3: Fish River Canyon

Canyon Roadhouse - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon 708 De reis gaat verder naar Fish River Canyon in Namibië. De kloof is de op één na grootste ter wereld en wordt alleen overtroffen door de beroemde Grand Canyon in Colorado. Fish River Canyon heeft een lengte van ongeveer 180 km, die zich uitstrekt van Seeheim tot de Orange River, die de grens vormt tussen Namibië en Zuid-Afrika.

+Dag 4:Aus

Bahnhof Hotel - Aus

Afbeelding van 5 Het avontuur gaat vandaag verder naar Aus. Vanaf hier rijden we verder naar de Wilde paarden. Er zijn verschillende theorieën hoe ze hier zijn gekomen. Het hotel staat in Aus. Aus is nu een kleine plaats. Vroeger was Aus een gevangen kamp voor Duitse soldaten. Het is in 1915 door de Zuid Afrikanen gebouwd gedurende de 1ste wereldoorlog.

+Dsag 5 & 6: Sossusvlei

Hammerstein Lodge - Sesriem

Afbeelding van Hammerstein Lodge 07 Sesriem is een kleine nederzetting in de Namib-woestijn. De naam Sesriem betekent "zes riemen" en werd zo genoemd door de Dorsland Trekkers, een groep Afrikaans-sprekende kolonisten. Er wordt gezegd dat ze 6 riemen (gemaakt van antilopehuid) aan elkaar moesten knopen om emmers in de Sesriem Canyon te laten zakken om water op te scheppen. De Sesriem-kloof is een natuurlijke kloof gesneden in het sedimentair gesteente.
De volgende ochtend moet u vroeg opstaan om de majestueuze Dune 45 te beklimmen tijdens de koelere moment van de dag. Zand dat door de Oranjerivier naar de westkust werd gedragen, wordt door winden weer landinwaarts geblazen en vormt zo de duinen van de Namib-woestijn. De Namib, minimaal 55 miljoen jaar oud, wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. Het zand is hier rood van kleur vanwege de hoeveelheid ijzeroxide. Deze duinen staan bekend als sterduinen, ontstaan door wind die uit alle richtingen waait en staan ook bekend als de hoogste zandduinen ter wereld. In de namiddag gaan we naar de Sesriem Canyon, prachtig om in rond te lopen!

+Dag 7 & 8: Swakopmund

Prost Hotel in Swakopmund

Afbeelding van Prost Hotel 02 De reis gaat verder naar Swakopmund met koelere Atlantische zeelucht, cultuur en mogelijkheden voor een aantal 'extreme adventures', zoals quadrijden, sandboarden, 4x4-safari's, parachutespringen (als het weer het toelaat) en meer. De enige maaltijd die vandaag wordt geserveerd, is het ontbijt, want Swakopmund heeft tal van prachtige plekken om lokale gerechten te nuttigen. Swakopmund biedt een verscheidenheid aan bakkerijen en cafés met een keur aan redelijk geprijsde maaltijden.
De tweede dag van uw verblijf in Swakopmund kunt u de stad verkennen. Maak een wandeling langs het strand en voel met je tenen de ijskoude Atlantische Oceaan. Bezoek de Krystal Galerie met de grootste Quartz Crystal Cluster ter wereld, met een gewicht van 14.100 kg. Struin in de vele uitstekende curiosa- en boekwinkels en verwen uzelf met een uniek geschenk uit deze streek. Als adrenaline & outdoor helemaal uw ding is, dan kunt u genieten van verschillende optionele activiteiten.

+Dag 9: Outjo

Etotongwe Lodge - Outjo

Afbeelding van Etotongwe Lodge 02 Vertrek naar Outjo, op de route naar het het Etosha National Park. Dit schilderachtige stadje is gesticht door de in Namibië gelegerde Duitse Schutztruppe. Een overnachting hier om de volgende dag vroeg naar het Etosha National Park te gaan. Op weg naar Outjo bezoeken we de beroemde Spitzkoppe, ook bekend als de Matterhorn van Namibië. Deze granieten toppen bevatten een aantal ongelooflijke rotsformaties en Bosjesman beschilderingen. Verken het alleen of neem deel aan een optionele rondleiding.

+Dag 10 & 11: Etosha

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo Na het vroege ontbijt vertrekken we naar het Etosha National Park, één van de meest geliefde natuurreservaten van Namibië. U gaat met een safari op zoek naar olifanten, de unieke impala met zwart gezicht, zebra's, bedreigde zwarte neushoorns of de meer dan 100 andere soorten zoogdieren die het park bewonen. In het regenseizoen veranderen de zoutpannen in ondiepe meren met pelikanen, flamingo's en andere vogelsoorten, die trekken naar dit tijdelijke waterparadijs. Dieren groeperen vaak rond de wateren dicht bij de kampen en dit biedt u de unieke gelegenheid om te zitten en te wachten tot de dieren naar u toe komen. Deze omheinde waterplaatsen hebben zitjes en zijn volkomen veilig.
De volgende dag kunt u de hele dag genieten van een safari in de Premium Overland Safari Auto. Verzamel herinneringen die u waarschijnlijk nooit meer zult vergeten. Bekijk hoe de spookachtig grijs-witte olifanten zich baden in het witte stof van het gebied of zoom-in op de prachtige aanblik van giraffen die tegen de horizon lijken te zijn geëtst. Val 's avonds tevreden in slaap met de roep van een hyena of een brullende leeuw in de verte.

+Dag 12: Windhoek

Safarihotel in Windhoek

Afbeelding van Safari Hotel 02 Vandaag gaan we op weg naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië waar u afscheid neemt van uw medereizigers. Een gedeelte van de groep zal deze reis vervolgen naar de Victoria Watervallen via Botswana.
Windhoek is een kleine hoofdstad, maar heeft veel interessants te bieden. Eén van de meest bekende zijn de Gibeon Meteorieten in de Post Street Mall. Ze zijn, vanwege de grote hoeveelheid nikkel, corrosiebestendig.
Er zijn veel winkelmogelijkheden en voor de culturele prikkels zijn er op loopafstand van het stadscentrum veel musea en historische gebouwen te vinden. Eén van de meest gefotografeerde en historische bezienswaardigheden is de Christ Church, een Lutherse kerk, gebouwd in de neogotische stijl.
Om Windhoek wat beter te bekijken kunnen we de reis natuurlijk voor u verlengen.
Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U vliegt van Windhoek weer terug naar Nederland

En tot slot...

Inclusief:
Vervoer in een Premium Overland Safari auto (12 persoons)
Maaltijden: 11x ontbijt, 2x lunch, 8x diner
Accommodatie: 4 nachten hotel, 7 nachten bungalows/lodge
Entree Fish River Canyon, Namib Naukluft Park - Sesriem/Sossusvlei, Spitzkoppe, Etosha National park
Activiteiten: Fish River Canyon, Duin 45, Sesriem canyon, 4x4 Sossusvlei Tranfer, bezoek Spitzkoppe, bezoek Himba nederzetting, Safari’s in Etosha National park
Transfers van en naar luchthaven
Begeleiding: gids en chauffeur, lokale gidsen waar nodig

Kampeerreis inclusief:
Vervoer in een Overland Safari Bus (20 persoons)
Maaltijden: 13x ontbijt, 10x lunch, 9x diner
Accommodatie: 3 nachten hotel in Kaapstad en Swakopmund, 9 nachten kamperen
Accommodatie PLUS: 10 nachten 3 sterren accommdoatie, 3 nachten kampeen bij Sesriem en Etosha
Entree Fish River Canyon, Namib Naukluft Park - Sesriem/Sossusvlei, Etosha National park
Activiteiten: Fish River Canyon, Duin 45, Sesriem canyon, 4x4 Sossusvlei Tranfer, Safari’s in Etosha National park
Transfers van en naar luchthaven
Begeleiding: gids en chauffeur, lokale gidsen waar nodig

Exclusief:
Intercontinentale vlucht
Alle drankjes, tipgelden, toeslagen en overige uitgaven van persoonlijke aard
Maaltijden die niet genoemd worden
Reis- en ziektekostenverzekering