Groepsreis Windhoek - Victoria Watervallen in 8 dagen

Deze 8-daagse reis gaat van Windhoek naar de Victoria Watervallen via de Okavango Delta en het Chobe park


Deze 8-daagse reis gaat van Windhoek naar de Victoria Watervallen via de Okavango Delta en het Chobe park

Prijzen

Vertrekdata accommodatiereis Prijs per persoon op basis van 2 personen Vertrekdata kampeerreis Prijs per persoon op basis van 2 personen Prijs PLUS per persoon op basis van 2 personen
Data op aanvraag (2 maal per maand) € 1910,00 Data op aanvraag (2 maal per maand) € 1060,00 € 1600,00

Prijs is exclusief intercontinentale retourvluchten Nederland - Zuidelijk Afrika.

Let op: er is een singletoeslag van toepassing van €220,00.
Voor de kampeerreis is de singletoeslag €60,00 en voor de PLUS reis € 220. 

Deze 8-daagse tour begint in Windhoek en gaat via de Kalahari highway naar Ghanzi. Ervaar een traditionele San Bushmen-dans, maak een mokoro-tocht over de Okavango Delta, spot wildlife in Chobe National Park en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de Victoria Watervallen. Deze tour je biedt je meerdere nachten onder de Afrikaanse hemel. Ga met ons mee in onze Premium Overland Safari Vehicle met airconditioning (uitgerust met 12 ultieme Safari-stoelen), zodat je een onvergetelijke ervaring in Afrika hebt.

De kampeerreis via dezelfde route wordt uitgevoerd met maximaal 20 personen in een grotere bus met dubbele stoelen. Hier zijn dus raam- en gang plaatsen. U verblijft tijdens de kampeerreis in Windhoek en Victoria Falls in kamers in een backpackerslodge of hotel, op alle andere locaties in tenten. Alle maaltijden zijn inclusief, behalve in Windhoek en Victoria Falls verblijft u op basis van logies en ontbijt.

De kampeerreis kan ook als PLUS reis worden geboekt. U verblijft dan tijdens de kampeerreis in 3 sterrenaccommodaties waar het mogelijk is. Tijdens deze reis kampeert u alleen bij Elephant Sands op de campsite.  

Premium Overland Safari Vehicle tijdens accommodatiereizen (12-seater)


Adventure Overland Safari Vehicle tijdens kampeerreizen (20-seater)

Dag tot dag beschrijving

Deze 8-daagse ontdekkingsreis begint in Namibië en eindigt bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Elke regio die je tijdens deze reis bezoekt biedt u een unieke ervaring en een overweldigende schoonheid. Aan de ene kant bezoekt u de Victoria Falls, een magisch regenwoud dat is omgeven door het oorverdovende gebrul van het donderende water. Aan de andere kant ervaart u Botswana, het land van 70 procent Kalahari-woestijn en Okavango Delta, één van de grootste binnenlandse delta's in de wereld. Beleef een onvergetelijke ervaring door mee te dansen met de San (Bosjesmannen), vaar met een Mokoro (uitgeholde boomstam) over de Okavango Delta en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de Victoria Falls.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U komt aan op Hosea Kutako vliegveld bij Windhoek. U wordt hier ontvangen en naar uw accommodatie in Windhoek gebracht

+Dag 1: Windhoek

Safarihotel in Windhoek

Afbeelding van Safari Hotel 02 Verken overdag de stad Windhoek op eigen gelegenheid en ontmoet de groep en de tourleider 's avonds om 18.00 uur, om kennis te maken en om de reisdetails te bespreken.
Windhoek is een kleine hoofdstad, maar heeft veel interessants te bieden. Eén van de meest bekende zijn de Gibeon Meteorieten in de Post Street Mall. Er zijn veel winkelmogelijkheden en voor de culturele prikkels zijn er op loopafstand van het stadscentrum veel musea en historische gebouwen te vinden. Eén van de meest gefotografeerde en historische bezienswaardigheden is de Christ Church, een Lutherse kerk, gebouwd in de neogotische stijl.
Afbeelding van Ghanzi Trails 04 We vertrekken vroeg uit Windhoek voor een lange rit door het oostelijke deel van Namibië. We steken de grens over naar Botswana en reizen door het hart van de Kalahari-woestijn. Ghanzi is het gebied waar de San bosjesmannen wonen, die nog steeds de kennis hebben van hun oude levensstijl en bezoekers graag verwelkomen in hun bijna vergeten wereld. 's Avonds kunt u genieten van een oud dansritueel dat wordt uitgevoerd rond een kampvuur bij de San. Wanneer het een heldere nacht is, kunt u heerlijk naar de glinsterende sterrenhemel kijken waar Ghanzi beroemd om is.
Afbeelding van Island Safari Lodge 02 Geniet van een ochtendwandeling met de San, terwijl ze hun overlevingsvaardigheden laten zien die van generatie op generatie zijn overgedragen. Na de lunch gaat de reis verder naar Maun, de op vier na grootste stad van Botswana. Wanneer u eenmaal in Maun bent aangekomen, hebt u (als het weer het toelaat) de mogelijkheid om (op eigen kosten) van een spectaculair panoramisch uitzicht op de Okavango Delta te genieten, vanuit een klein vliegtuig. Wanneer u vanaf het vliegtuigje op de Delta kijkt, hebt u een goed beeld van de omvang van deze enorme mix van land en water, met kanalen en eilanden. U kunt waarschijnlijk ook groepen olifanten, giraffen en kuddes buffels of zelfs nijlpaarden vanuit de lucht zien. Als u deze vlucht overslaat, is er tijd om heerlijk achterover te leunen en te ontspannen in de lodge.
Afhankelijk van de waterstand in de Delta gaat u de volgende ochtend met een mokoro op safari of met een 4x4 voertuig het Moremi Gane Reserve binnen. Van december tot mei staat het water meestal op z'n laagst in de Delta.

+Dag 5: Nata

Elephant Sands - Nata

Afbeelding van Elephant Sands 01 Vandaag gaan we op weg naar Elephant Sands, dichtbij het Botswaanse dorpje Nata. Elephant Sands staat bekend om zijn drinkplaats, die werd uitgeroepen tot een van de top tien drinkplaatsen in Afrika. Hier kunt u dieren zien zoals wilde honden, verschillende soorten antilopen en natuurlijk olifanten die op zoek zijn naar water.
U verblijft in een 'safari/bungalow tent' en met een beetje geluk, zit u voor uw tent te kijken naar olifanten en andere dieren die komen en gaan om hun dorst te lessen aan de drinkplaats. Neem ondertussen zelf ook een drankje.

+Dag 6: Kasane (Chobe)

Thebe River Lodge in Kasane

Afbeelding van Thebe River Lodge 01 We gaan verder naar het stadje Kasane, dat grenst aan het Chobe National Park en de Chobe-rivier. Geniet van de uitzichten tijdens de inbegrepen middagcruise bij zonsondergang. Neem uw verrekijker weer mee als we op zoek gaan naar dieren in het wild aan de oevers van de Chobe-rivier. De olifant, buffel, koedoe, bosbok, nijlpaard, giraffe en sabelantilope worden vaak gezien langs de rand van de rivier. Het is ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers tijdens de zomermaanden.
U heeft de mogelijkheid om (op eigen kosten) een fotosafari te maken, maar u mist dan de middagcruise.

+Dag 7: Victoria Watervallen

Phezulu Guest Lodge in Victoria Falls

Afbeelding van Phezulu Guest Lodge 03 Vandaag is er tijd om een aantal spannende activiteiten te doen. Ga bungee-jumpen of 'kloof slingeren' vanaf de Victoria Falls-brug, die Zambia en Zimbabwe met elkaar verbindt. Dit geeft een uniek uitzicht op de Victoria Watervallen.
Voor een andere adrenaline activiteit dichter bij de Zambezi-rivier, kiest u voor een rafting avontuur van een halve dag of hele dag.
Veel van onze groepen kiezen ervoor om hun laatste avond samen door te brengen aan boord van een cruise bij zonsondergang over de Zambezi-rivier met wild spotten, prachtige landschappen en een open bar (= gratis bar).
Afbeelding van Victoriafalls Airport Na het ontbijt nemen we afscheid en is het einde aangebroken van deze ongelooflijke tour. Tip: boek een dag of twee extra in Victoria Watervallen om alles uit uw verblijf te halen.

En tot slot...

Inclusief:
Vervoer in een Premium Overland Safari auto (12 personen)
Maaltijden: 7x ontbijt, 1x lunch, 5x diner
Accommodatie: 1 nacht hotel, 5 nachten bungalows/lodge en 1 nacht luxe safaritent
Entree Okavango Delta, Chobe National park
Activiteiten: Bushman walk, bezoek Okavango, Chobe Rivercruise
Transfers van en naar luchthaven
Begeleiding: gids en chauffeur, lokale gidsen waar nodig

Kampeerreis inclusief :
Vervoer in een Overland Safari Bus (20 persoons)
Maaltijden: 7x ontbijt, 5x lunch, 5x diner
Accommodatie: 1 nacht hotel/bungalows/lodge, 1 nacht luxe safaritent, 5 nachten kamperen
Accommdoatie PLUS reis: 6 nachten hotel/bungalows/lodge, 1 nacht kamperen
Entree Okavango Delta, Chobe National park
Activiteiten: Bezoek Okavango, Chobe Rivercruise
Transfers van en naar luchthaven
Begeleiding: gids en chauffeur, lokale gidsen waar nodig

Exclusief:
Intercontinentale vlucht
Alle drankjes, tipgelden, toeslagen en overige uitgaven van persoonlijke aard
Maaltijden die niet genoemd worden
Reis- en ziektekostenverzekering