Groepsreis Zuid-Afrika Johannesburg - Kaapstad

Maak kennis met de mooiste plekken van Zuid-Afrika

Kruger NP Kaapstad Golden Gate Highlands NP Tuinroute Wijnlanden
 • Kruger NP
 • Kaapstad
 • Golden Gate Highlands NP
 • Tuinroute
 • Wijnlanden
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Deze 20-daagse groepsreis Groepsreis Zuid-Afrika Johannesburg - Kaapstad geeft een goed beeld van alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Hierna wilt u vast nog eens weer naar Zuid-Afrika om alle andere hoogtepunten ook te beleven. In deze reis hebben we heel wat gebieden en hoogtepunten kunnen verwerken, zoals bijvoorbeeld de Blyde River Canyon, diverse wildparken. Ga op safari in het Kruger National Park en ontspan in Mlilwane Wildlife Sanctuary, waar zebra's en wrattenzwijnen vrij rondlopen in het kamp. U reist door het warme subtropische klimaat van de provincie KwaZulu-Natal met onder andere de badplaats St. Lucia, naar de majestueuze Drakensbergen en de spectaculaire steenformaties van het Golden Gate Highlands NP. Kijk uit naar olifanten in Addo Elephant Nationaal Park en zeldzame vogels in het Tsitsikamma Nationaal Park, de tuinroute. Proef wijn in Stellenbosch en verken de bruisende stad Kaapstad. Geniet van de schoonheid en diversiteit van Zuid-Afrika! Deze reis wordt uitgevoerd met een Mercedes Sprinter voor maximaal 12 personen.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Johannesburg vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naa ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Johannesburg vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Johannesburg

  Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van tijdstip van aankomst heeft u tijd om op eigen gelegenheid Johannesburg te verkennen. Dit kan met een gids, met de Red-City bus of bijvoorbeeld met een begeleide fiets tour door Soweto. Deze activiteiten kunnen wij van tevoren voor u boeken. Om de stad beter te leren kennen, kunnen wij extra dagen bijboeken. Om 18h00 maakt u kennis met uw gids.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Airport Game lodge in Johannesburg

  Airport game Lodge ligt 10 km ten noorden van de internationale luchthaven van Johannesburg. Het beschikt over een buitenzwembad met ligbedden en er is een gratis pendeldienst van/naar de luchthave ...

  Airport game Lodge ligt 10 km ten noorden van de internationale luchthaven van Johannesburg. Het beschikt over een buitenzwembad met ligbedden en er is een gratis pendeldienst van/naar de luchthaven. In het restaurant wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd. Hier kunt u ook terecht voor lunch en diner. Alle moderne kamers zijn voorzien van gratis wifi, een TV en koffie/thee faciliteiten. Het centrum van Johannesburg ligt op 35 km afstand.

  Vertoon meer

  Johannesburg

  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Johannesburg die u zou kunnen bezoeken:

  1. Apartheidsmuseum Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangri ...
  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Johannesburg die u zou kunnen bezoeken:

  1. Apartheidsmuseum
  Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van heel Zuid-Afrika. Hier krijgt u een multimediale tour door de verschrikkelijke geschiedenis van de apartheid. Voordat u het museum binnenkomt, wordt u al geconfronteerd met rassenscheiding.

  2. Soweto
  Soweto (SOuth WEstern TOwnship) is wellicht de bekendste township van Zuid-Afrika. Het is ongeveer 120 km bij 100 km lang. Het ligt ongeveer 15 km van Johannesburg verwijderd, maar is nu een stad in de stad geworden met 4 miljoen inwoners. Een mooie manier om Soweto te ontdekken is via de Soweto Bicycle tour. Onder leiding van een gids. Je komt onder anderen bij Hector Pieterson Museum en het huis van Mandela.

  3. Hop on Hop off
  U kunt er voor kiezen om Johannesburg op eigen gelegenheid te ontdekken, maar om er zeker van te zijn dat u alles ziet kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de Hop on Hop off sightseeing Johannesburg tour. Er is één route die uitgebreid kan worden met een interessante Soweto tour.

  4. Gold Reef City
  Het pretpark Gold Reef City geeft u een beeld van het Johannesburg uit de tijd van de goudkoorts rond 1895. Er staan woonhuizen, een drukkerij, brouwerij, pub, theater, bank, brandweerkazerne, hotel en natuurlijk een oude mijn waar men met een treintje maar liefst 220 m onder de grond komt. Dit park is de enige plek in Zuid-Afrika waar kan worden gezien hoe goud wordt gegoten.

  5. Mabobeng
  Johannesburg heeft een fikse reputatie, maar het district Maboneng is relatief veilig. Rondom Fox Street vind je een volwaardige hipster enclave waar street art, galeries, kunsthotels, vintage winkels en eettentjes het straatbeeld bepalen.

  6. Carlton Centre
  Het Carlton Centre was met zijn 50 verdiepingen lange tijd het hoogste gebouw van heel Afrika. In de top zit een uitkijkplatform vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de omgeving.

  7. MuseuMAfrica - Newton
  Het kloppende culturele hart van Johannesburg is Newtown. In de voormalige groenten- en fruithallen is het MuseuMAfricA gevestigd. Je leert er alles over de geschiedenis van Zuid-Afrika en de bijdrage daaraan van de verschillende bevolkingsgroepen.

  8. Cradle of Humankind
  Op een dik uur rijden van Johannesburg (of Pretoria) ligt Cradle of Humankind. Tenminste, zo heette het voorheen. Nu staat het bezoekerscentrum (ook hotel/conferentie/restaurant) op de kaarten en borden ook vermeld als Maropeng. Het is een leuk informatief, educatief en interactief museum.

  Vertoon meer
 • Johannesburg naar Kruger NP

  Dag 2
  Vandaag gaat de reis naar het Krugerpark, het park dat intussen grensoverschrijdend is met Mozambique en Zimbabwe. Het heet dan ook het Greater Limpopo Transfrontier Park en is één van de grootste natuurgebieden van Afrika. Nadat we de ingang zijn gepasseerd gaan we al safari rijdend naar het overnachtingskamp. U heeft kans om nijlpaarden, olifanten, zebra's, leeuwen en diverse antilope soorten te ontdekken.

  Dag 3
  De tweede dag gaan we de hele dag op safari in het Krugerpark. Naast de grote hoeveelheid wilde dieren zal er ook aandacht zijn voor andere zaken. In het Krugerpark groeien 2.000 plantensoorten en leven 34 soorten amfibieën, 118 soorten reptielen, 517 soorten vogels en 147 soorten zoogdieren. 's Avonds rond het kampvuur hoort u, onder genot van een drankje, de Afrikaanse nachtgeluiden.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   safari's

  Skukuza - Kruger National Park

  Het Skukuzakamp is het grootste restcamp in het Kruger Park gelegen op de zuidelijke oevers van de Sabie rivier. Het is een goede uitgangspositie om de Big Five te spotten. Leeuwen worden regelmat ...

  Het Skukuzakamp is het grootste restcamp in het Kruger Park gelegen op de zuidelijke oevers van de Sabie rivier. Het is een goede uitgangspositie om de Big Five te spotten. Leeuwen worden regelmatig langs de route gezien. Skukuzakamp heeft 178 bungalows, 20 luxe river bungalows aan de rivierbedding, enkele familie cottages, twee guestcottages, drie guesthouses en 20 safaritenten. Er zijn ook enkele kampeerplaatsen beschikbaar. De bungalows variëren van eenvoudig tot zeer luxe en hebben allemaal een kamer met een eigen badkamer, douche en toilet. Sommige accommodaties hebben een gemeenschappelijke keuken en andere accommodaties hebben een eigen keuken met keukenbenodigdheden. De safaritenten zijn gebouwd op houten vlonders en bestaan uit een kamer met twee of vier eenpersoonsbedden. Bij de safaritenten maakt u gebruik van de gemeenschappelijke voorzieningen. Het Skukuzakamp heeft verder nog een receptie, een restaurant, een winkel en een benzinestation op het terrein.

  Let op! : Zorg ervoor dat u voor 16:30 uur bij de ingang bent, anders komt u niet meer op tijd aan bij uw accommodatie. Afstand van de ingang naar Skukuzakamp is 50 km, u rijdt ongeveer 50 km per uur.

  Vertoon meer

  Kruger Nationaal Park

  Indien u naar Zuid-Afrika reist, is de kans groot dat u een bezoek aan het Kruger Nationaal Park heeft overwogen. Het Kruger Nationaal Park is in 1926 uitgero ...

  Indien u naar Zuid-Afrika reist, is de kans groot dat u een bezoek aan het Kruger Nationaal Park heeft overwogen. Het Kruger Nationaal Park is in 1926 uitgeroepen tot Nationaal Park, genoemd naar de naam van zijn voornaamste stichter. Het park strekt zich 350 km van noord naar zuid en 60 km van oost naar west en is daarmee bijna net zo groot als 2/3de van de oppervlakte van Nederland. Trek minstens twee dagen uit voor een bezoek aan het Krugerpark, omdat het een uitgestrekt gebied beslaat. 

  San-rotsschilderingen en indrukwekkende archeologische plaatsen, zoals Masorini en Thulamela, kunnen ook bezichtigd worden. De meeste internationale bezoekers verkennen het park in hun gehuurde voertuigen. Er zijn ook dag- en nachtsafari's met gidsen in open voertuigen, boswandelingen met gids, verschillende wildernistochten en een ecotocht per vierwiel aangedreven voertuig met gids.

  Locatie
  Het zuidelijke deel van het park, het laagveld, ligt in de provincie Mpumalanga en het noordelijke deel in de Limpopo Provincie. In het noorden grenst het Krugerpark gedeeltelijk aan het in Zimbabwe gelegen Gonarezhou Nationale Park, terwijl het in het oosten grenst aan gebieden met wilde dieren in Mozambique. In een internationale overeenkomst is dit gebied recentelijk uitgeroepen tot een Transfrontier Conservation Area (grensoverschrijdend natuurreservaat).

  Accommodatie
  Het Krugerpark heeft twaalf hoofdkampen (met een totaal van 4.000 bedden), elk met restaurants, winkels, telefoon, wasserettes en benzinestations. Dagbezoekers kunnen accommodatie vinden buiten het park, meestal in de buurt van Hazyview. Over het algemeen is een verblijf in één van de restcamps in het Krugerpark op basis van self-catering, maaltijden zijn dus niet bij het verblijf inbegrepen.

  Hoe zijn de wegen?
  Het park heeft een 2.600 km groot wegennet, waarvan 700 km geasfalteerd. De maximum snelheid bedraagt 50 km per uur (20 km per uur in de camps). Alleen gesloten voertuigen zijn toegestaan voor het publiek, maar open voertuigen worden door het park geleverd voor safari's met een gids en door geregistreerde touroperators.

  Welke dieren kan ik tegenkomen?
  Het Krugerpark is terecht het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse nationale parken, en het domein van een indrukwekkend aantal dierensoorten, waaronder de Big 5. Kruger heeft de grootste concentratie zoogdieren ter wereld, waaronder ongeveer 8.500 olifanten, 3.000 witte neushoorns, 300 zwarte neushoorns, 20.000 buffels, 2.000 leeuwen, 1.500 luipaarden, 250 jachtluipaarden, 350 wilde honden, 4.000 giraffen, 13.000 wildebeesten, 100.000 impala's, 200 sabel-antilopen en 30.000 zebra's. En daarbij komen nog de meer dan 500 soorten vogels.

  Wat is het verschil met een privépark?
  Rondom het Kruger National Park liggen verschillende privéparken. Deze parken zijn een stuk kleiner, maar staan wel in een open verbinding met het Krugerpark, waardoor het wild vrij tussen deze parken kan migreren. Qua prijs is een verblijf in een privépark een stuk duurder dan een overnachting in een restcamp. Ga dan uit van ongeveer € 200,00 p.p.p.d. in privéparken zoals Balule, Klaserie en Timbavati, terwijl het in Sabi Sands kan oplopen tot € 500,00 p.p.p.d. Daar tegenover staat een luxe verblijf op basis van volpension (inclusief ontbijt, lunch en diner) en inclusief activiteiten. Zorg dat u op de middag van uw aankomst op tijd bij uw accommodatie bent om onder leiding van een ervaren ranger mee te gaan op de middag- of sundownersafari.  Ook in de ochtend kunt u opnieuw mee op een game drive. 
  U kunt overwegen om eerst een nacht in een privépark te verblijven, voordat u het Krugerpark bezoekt. Zo heeft u al wat safari-ervaring opgedaan voordat u zelf op een eigen game drive rijdt.

  Let op: een anti-malaria kuur wordt aangeraden, vooral in de zomer en de herfst (van december tot mei).

  Vertoon meer
 • Kruger NP naar Mlilwane

  Dag 4
  Na een laatste safari in de ochtend in Kruger, gaan we door naar eSwatini om 2 nachten te verblijven in Mlilwane Wildlife Sanctuary. De reis zelf is net zo prachtig als de bestemming. We rijden over glooiende groene heuvels, uitgestrekte suikerrietplantages en ontelbare mangobomen. Onderweg stoppen we bij enkele van de lokale markten, waar u onder andere kleurrijke batik- of kralenjuwelen kunt kopen. Soms dwalen dieren zoals zebra's, impala's en wrattenzwijnen het terrein binnen, waardoor u kans hebt unieke foto's te maken.

  Dag 5
  Omdat in het Mlilwane Wildlife Sanctuary geen gevaarlijke roofdieren leven, is het mogelijk om optionele activiteiten in Mlilwane te ondernemen, zoals mountain biken, wandelen of paardrijden. Naast alle optionele natuuractiviteiten, kunt u ook genieten van een culturele ervaring door een bezoek te brengen aan één van de lokale stammen. Leer meer over de geheimen van dit kleine koninkrijk.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Mlilwane Restcamp

  Het Mlilwane Rest Camp is in het zuidelijke deel van het Mlilwane Park gelegen. In het park zijn regelmatig nijlpaarden en krokodillen te zien. Het is niet omheind maar ...

  Het Mlilwane Rest Camp is in het zuidelijke deel van het Mlilwane Park gelegen. In het park zijn regelmatig nijlpaarden en krokodillen te zien. Het is niet omheind maar relatief veilig. Het Mlilwane Rest Camp heeft acht hutten met een slaapkamer en een badkamer. Er zijn zes hutten van hout en rieten daken gemaakt en twee hutten zijn Beehives gebouwd op de Swazi manier. Ook zijn er drie Beehives dorpen: Roan, Nyala en Blesbok. Dit zijn traditionele "Homesteads". De hutten zijn eenvoudig en zijn uitgerust met een ventilator en een eigen badkamer. Op het terrein is een restaurant aanwezig waar u een eenvoudige maaltijd kunt krijgen.

  Het Mlilwane Wild park is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei, tussen Mbabane en Manzini. U heeft 24 uur toegang tot het park en kunt dus makkelijk naar Ezulwini en Malkerns voor een toeristisch uitstapje. Het park is 4500 hectare groot en bestaat uit een noordelijk en zuidelijk gedeelte. Het zuidelijke gedeelte bestaat uit open grasvelden waar u uitkijkt op de grote granieten rots "Rock of Execution". Achter deze rots ligt de Mantenga waterval en de prachtige Usushwana vallei. Het noordelijke gedeelte heeft één van de hoogste punten in de omgeving van Luphohlo.

  Mlilwane is het oudste park in eSwatini en een onderdeel van de Big Game Parks samen met Hlane en Mkhaya. Het is mogelijk om in het park te wandelen, te fietsen, paard te rijden en/of te mountainbiken.


  Vertoon meer

  Mlilwane Wildlife Sanctuary

  Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei, gelegen tussen Mbabane en Manzini. Mlilwane is het oudste park in eSwatini. M ...

  Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei, gelegen tussen Mbabane en Manzini. Mlilwane is het oudste park in eSwatini. Mlilwane betekent “klein vuur” en verwijst naar de verschillende branden die ontstaan zijn als gevolg van blikseminslagen op Mlilwane Hill. Het is een onderdeel van de Big Game Parks samen met Hlane en Mkhaya. Ted Reilly begon op zijn boerderij dit eerste natuurreservaat in eSwatini, om het wild te beschermen en de uitgestorven soorten opnieuw in het park te introduceren. Menig kleurrijk verhaal kan over de Reilly-familie worden verteld. Ze wonen nog steeds in het park. Het park is 4500 hectare groot en bestaat uit een noordelijk en zuidelijk gedeelte.

  Flora en Fauna
  Het zuidelijke gedeelte bestaat uit open grasvelden met middelhoge vegetatie waar u uitkijkt op de grote granieten rots, welbekend als "Rock of Execution". Op deze plek bepaalden de Swazi-koningen het lot van hun ongehoorzame onderdanen. Achter deze rots ligt de Mantenga waterval en de prachtige Usushwana vallei. Het noordelijk gedeelte heeft één van de hoogste punten in de omgeving van Luphohlo. De toeristische activiteiten zijn geconcentreerd in het zuidelijke deel. 

  Wildlife
  jakhalsen, zebra’s, wildebeesten, krokodillen, wilde katten, kudu’s, struisvogels, verschillende soorten apen, oribi’s, waterbokken, steenbokken en nog vele andere bokken en antilopes.

  Activiteiten
  In Mlilwane vindt u geen Big 5, wat het park erg geschikt maakt om deze te voet of fietsend te verkennen. Men kan in het park wandelen, fietsen, paard rijden en mountain biken. U hebt 24 uur toegang tot het park en kunt dus makkelijk naar Ezulwini en Malkerns voor een toeristisch uitstapje. Ook de Mantenga Falls is een mooie waterval om te bezoeken. Indien u meer wilt leren over de traditionele Swazi-cultuur, zou u een bezoek kunnen brengen aan het cultural village in het Mantenga Nature Reserve. Er worden regelmatig demonstraties gegeven van het maken van sieraden en keramiek. 

  Accommodatie
  Het Mlilwane Rest Camp is in het zuidelijk deel van het park gelegen. Het camp is niet omheind maar relatief veilig. U moet ‘s avonds wel opletten voor de nijlpaarden. Er zijn verschillende types van accommodatie. Alles is voorzien van bedlinnen en handdoeken. Er zijn hutten, de Lontweni rondavels zijn ook op een traditionele manier gebouwd en daarnaast beschikt het restcamp nog over 3 Beehive Villages (Roan, Nyala en Blesbok). Ze zien er uit als traditionele “home steads”. Ze zijn ook als een soort kraal neergezet. 

  Vertoon meer
 • Mlilwane naar St. Lucia

  Dag 6
  Vandaag vertrekken we weer uit eSwatini en reizen in zuidelijke richting, waar we weer Zuid-Afrika binnen komen. We gaan verder richting de Indische Oceaan en de Greater St. Lucia Wetlands, ook bekend als het iSimangaliso Wetland Park. Dit door UNESCO-erkende gebied omvat meren, stranden, koraalriffen, wetlands, bossen, kustbossen en graslanden, die een grote verscheidenheid aan dieren-, vogel- en zeeleven bieden. Inbegrepen op deze dag is een cruise op de middagboot op de St. Lucia Estuary. U kunt nijlpaarden, krokodillen en honderden vogelsoorten verwachten.
  Dag 7
  De volgende dag kunt u optioneel een safari maken in een open voertuig door het Hluhluwe-iMfolozi wildreservaat dat bekendstaat om de Save the Rhino campagne. Dit wildreservaat was vroeger een belangrijk koninklijk jachtgebied voor de koning Shaka Zoeloe, maar nu biedt dit beschermde gebied een grote verscheidenheid aan fauna en flora.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   boottocht

  Forest Lodge - St. Lucia

  De Forest Lodge bevindt zich in het hartje van St. Lucia, in een oase van rust. Het is een guesthouse met een prachtige tropische tuin. De sfeervolle lodge is gebouwd in moderne en Afrikaanse stijl ...

  De Forest Lodge bevindt zich in het hartje van St. Lucia, in een oase van rust. Het is een guesthouse met een prachtige tropische tuin. De sfeervolle lodge is gebouwd in moderne en Afrikaanse stijl. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien met airconditioning, kluisje, TV, minibar, koffie en thee faciliteiten, een patio met uitzicht op de tropische tuin en een badkamer met douche, toilet en haardroger. Verder heeft het naast een zwembad, ook een terras, gratis wifi en diverse restaurants op loopafstand.

  Forest Lodge biedt safari activiteiten in Hluhluwe-iMfolozi Game Reserve en het iSimangaliso Wetland Park. Dit dient u ter plaatse te reserveren.

  Vertoon meer

  St. Lucia

  St. Lucia bevindt zich in het uiterste zuiden van het iSimangaliso Wetland Park (voormalig Greater St. Lucia Wetland Park) en is een goede uitvalsbasis voor he ...
  St. Lucia bevindt zich in het uiterste zuiden van het iSimangaliso Wetland Park (voormalig Greater St. Lucia Wetland Park) en is een goede uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving. U kent het dorp misschien van de nijlpaarden die hier 's nachts door de straten kunnen dwalen. U kunt hier tal van restaurants vinden waar u voor een redelijke prijs een goede maaltijd kunt krijgen. De wetlands, de mangroves en het meer zorgen voor vele bezoekers en maken dit een levendig dorp. Het is dan zeker ook de moeite waard om meerdere dagen in St. Lucia te verblijven.

  iSimangaliso Wetland Park
  Het iSimangaliso Wetland Park werd in december 1999 als eerste park van Zuid- Afrika op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het is een prachtig natuur- fenomeen met vijf ecosystemen binnen een relatief klein gebied van 260.000 hectare. Het Lake St. Lucia ligt in het midden en is één van grootste zoetwatermeren van Afrika. Maakt u een trip over het meer, dan treft u duizenden flamingo’s, pelikanen, wadvogels en andere watervogels. Ook treft u hier de grootste concentratie krokodillen en nijlpaarden van zuidelijk Afrika (ongeveer 1500 krokodillen en 900 nijlpaarden), welke u bij een trip over het meer zeker zult gaan zien.

  Cape Vidal
  Op ongeveer 30 minuten rijden ten noorden van St. Lucia ligt Cape Vidal, een kleine kustplek in een beschutte baai in het iSimangaliso Wetland Park. U vindt hier een kilometerslange (ongerepte) kustlijn die een populaire locatie vormt voor sportvissers en snorkelaars. In Cape Vidal zijn geen haaiennetten, echter zorgt een natuurlijk rif net voor de kust ervoor dat u er toch relatief veilig kunt zwemmen. Het strand is ook ideaal om te wandelen en ‘s avonds wordt u hier vaak getrakteerd op een spectaculaire zonsondergang. Aan de andere kant van de zandduinen zijn een aantal wandelpaden te vinden die leiden door het kustbos en het moerasgebied langs de oevers van het Bhangazi Meer. Het gebied is rijk aan fauna, vooral vogels, en op een goede dag ziet u hier ook nijlpaarden, krokodillen, buffels, olifanten, walvissen, dolfijnen en (in de zomer) schildpadden.

  Hluhluwe-Imfolozi Park
  Dit nationale park is het vlaggenschip van alle beschermde natuurgebieden van KwaZulu Natal. Ondanks haar onbegrijpelijke en tragische geschiedenis is dit park zonder twijfel één van de meest prachtige gebieden in KwaZulu Natal en zelfs van geheel Zuid-Afrika. Het park heeft een gevarieerd landschap, met dichte bossen, droge “bush”velden en open savanne. Het gebied is meestal warm in de zomer en mild tot koud in de winter, hoewel koudere perioden voorkomen. Naast de rijke variatie in het landschap, staat Hluhluwe-Umfolozi ook bekend om haar uitgebreide wildpopulatie. U vindt hier onder andere de Big 5.

  Walvistour
  U kunt in St. Lucia walvissafari’s maken van begin juni tot half november. In KwaZulu Natal heeft u de meeste kans om de Humpback walvissen te zien (in de warme Indische Oceaan). Deze walvissen zijn meer spectaculair om te zien dan de Southern Right walvissen (in de koude Atlantische Oceaan). Naast het zien van walvissen zult ook een grote verscheidenheid aan vogels, dolfijnen, zeeschildpadden (in het seizoen), haaien en andere interessante zeedieren zien.

  Hippo Tour
  U kunt vanuit St. Lucia een tour boeken naar het St. Lucia Meer, een paradijs voor nijlpaarden, krokodillen en watervogels.

  Veyani Cultural Village
  In Khula Village maakt u kennis met de geschiedenis en cultuur van de Zulu-bevolking. Tijdens een bezoek aan Khula Village maakt u niet alleen kennis met het verleden, maar bestaat ook de mogelijkheid om kennis te maken met de huidige manier van leven. De gidsen in Veyani Cultural Village zijn allemaal inwoners van het dorp. Hier krijgt u uitleg over de Zulu-cultuur en de Zulu-traditie, zoals de rol van de vrouwen en de mannen, de Lobola (prijs van de bruid), de familiebanden en de nog steeds belangrijke rol van de Sangoma. U bezoekt onder andere de hut van de Sangoma, die onder meer uitleg zal geven over kruiden en over de manier waarmee ze contact opneemt met de voorouders.

  Vertoon meer
 • St. Lucia naar Umhlanga

  We reizen verder naar het zuiden langs de kust naar Umhlanga Rocks, een populaire vakantiebestemming. Umhlanga biedt het beste van twee werelden, aan de ene kant hebt u alles wat een stad te bieden heeft en aan de andere kant kunt u genieten van de ontspannen sfeer van een strandvakantie. Maak uw keuze uit een verscheidenheid aan grill- en visrestaurants.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Protea in Durban-Umhlanga

  Protea Durban-Umhlanga is een 3-sterren hotel in Umhlanga, bij Durban. Het is uw toegangspoort tot gouden stranden, een weelderige omgeving en de sensatie van een vakantie in een idyllisch deel van ...

  Protea Durban-Umhlanga is een 3-sterren hotel in Umhlanga, bij Durban. Het is uw toegangspoort tot gouden stranden, een weelderige omgeving en de sensatie van een vakantie in een idyllisch deel van Zuid-Afrika. Als u een prachtig uitzicht op de kust van KwaZulu-Natal wilt, hoeft u niet verder te zoeken dan Protea Hotel Durban Umhlanga. Dit moderne hotel heeft een centrale ligging in het hart van de uMhlanga-Rocks, op 18 km van de internationale luchthaven King Shaka, op slechts een paar minuten van het strand en tien minuten van het stadscentrum van Durban. Het hotel biedt vriendelijke service, comfortabele accommodatie en de meeste van de 260 moderne kamers van het hotel hebben een adembenemend uitzicht op zee.

  Vertoon meer
 • Umhlanga naar Golden Gate Highlands Park

  Dag 9
  We vertrekken na het ontbijt. De route gaat langs de Pietermaritzburg en Bergville, voordat we in de vroege namiddag het Drakensbergen-gebergte en het Golden Gate Highlands National Park bereiken. Als u een zonsondergang in dit Nationaal Park meemaakt, beseft u hoe passend de naam is. De prachtige zandstenen kliffen nemen tijdens zonsopgangen en zonsondergangen alle tinten goud en oranje over. Dit gebied herbergt talloze grotten en schuilplaatsen met San (Bosjesmannen) rotstekeningen, u kunt dieren spotten zoals de mangoest, eland, zebra en meer dan 100 vogelsoorten.
  Dag 10
  De volgende dag is vrij te besteden om dit prachtige, adembenemende park te verkennen. U heeft de vrijheid om te kiezen uit een brede selectie van optionele activiteiten. Van verschillende wandelingen inclusief een Basotho culturele ervaring en een 'kruidenroute' die bezoekers informeert over het medicinale gebruik van planten die nog steeds worden gebruikt door Afrikaanse traditionele genezers. Ook is er de mogelijkheid om paard te rijden, te abseilen, white river rafting te doen, te vliegvissen en nog veel meer.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Golden Gate Hotel - Golden Gate Highlands National Park

  Het Golden Gate Hotel is een hotelcomplex met 54 kamers in het hoofdgebouw en 34 self-catering chalets aan het begin van het Golden Gate Highlands Nationaal Park, omgeven door zandstenen rotsen. De ...

  Het Golden Gate Hotel is een hotelcomplex met 54 kamers in het hoofdgebouw en 34 self-catering chalets aan het begin van het Golden Gate Highlands Nationaal Park, omgeven door zandstenen rotsen. De hotelkamers zijn uitgerust met telefoon, een TV, een badkamer, koffie en thee faciliteiten. Sommige kamers hebben een balkon of een veranda. Het Golden Gate Hotel heeft een receptie, een winkel, een benzinepomp en een restaurant. Op het terrein is een tennisbaan, een biljartkamer en mogelijkheden om te paardrijden. 


  Vertoon meer
 • Golden Gate Highlands Park naar Smithfield

  Vandaag vertrekt u vroeg voor een mooie rit door de provincie Vrijstaat en Oost-Kaap. Vanavond overnacht u in het charmante stadje Smithfield. Vanavond overnachten we in de prachtige Letsatsi Game Lodge die is ontworpen, gebouwd en ingericht in harmonie met de natuurlijke omgeving. Het landschap is zo min mogelijk verstoord om de natuurlijke bronnen en waterpartijen, de unieke rotsformaties en de inheemse fauna en flora te behouden.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  Letsatsi Game Lodge bij Smithfield

  Letsatsi Game Lodge bestaat uit een privé wildpark, de hoofdlodge met 27 luxe bungalows en een apart bush camp waar totaal 44 personen kunnen verblijven. De lodge heeft een restaurant en bar, zwem ...

  Letsatsi Game Lodge bestaat uit een privé wildpark, de hoofdlodge met 27 luxe bungalows en een apart bush camp waar totaal 44 personen kunnen verblijven. De lodge heeft een restaurant en bar, zwembad en een kinderspeelplaats. Er is WiFi aanwezig. De lodge biedt uitzicht op de bergen. Alle gebouwen zijn gebouwd met lokale materialen. Het privé park is 2340 hectare groot. Er leven onder andere zebra's, springbokken, rode hartebeesten, gnoes, gemsbokken, kudu's en elanden. 

  Vertoon meer
 • Smithfield naar Addo Elephant Park

  Dag 12
  Vanuit Burgersdorp gaan we verder naar het zuiden en reizen we door het open, semi woestijn Karoo-landschap met zijn kenmerkende platte heuvels of "koppies" en pittoreske windmolens. Onze bestemming is het Addo Elephant National Park. Geniet van een gamedrive in de middag, in de Premium Sprinter of maak een optionele gamedrive met een open voertuig. Houd u de camera gereed tijdens het zoeken naar olifanten, buffels, leeuwen, kudu's, gieren en veel van de honderden andere soorten dieren en vogels.

  Dag 13
  De volgende dag maken we een ochtendsafari. Na de safari is het even tijd om te relaxen aan het zwembad of in uw accommodatie. We gaan dan in de loop van de middag weer een safari maken.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   safari's

  Addo Restcamp - Addo Elephant Park

  Addo Rest Camp is gelegen in het Addo Elephant National Park en bestaat uit verschillende accommodaties: chalets, rondavels, cottages en safaritenten. Het oorspronkelijke olifantengebied ligt 70 km ...

  Addo Rest Camp is gelegen in het Addo Elephant National Park en bestaat uit verschillende accommodaties: chalets, rondavels, cottages en safaritenten. Het oorspronkelijke olifantengebied ligt 70 km ten noorden van Port Elizabeth. Alle cottages en chalets liggen bij de waterplaats die in de nacht is verlicht. Er is een restaurant en winkel aanwezig. Ook is het mogelijk om zelf te koken in de accommodatie. 

  Vertoon meer

  Addo Elephant National Park

  Vanuit Kaapstad is Addo Elephant Park de beste mogelijkheid om op self-drive safari te gaan. Het park is niet zo groot als het populaire Kruger National Park, maar de ...
  Vanuit Kaapstad is Addo Elephant Park de beste mogelijkheid om op self-drive safari te gaan. Het park is niet zo groot als het populaire Kruger National Park, maar de wegen zijn er ook goed begaanbaar, u vindt er de Big 5 en het park is ook nog malariavrij. Een bezoek aan Addo Elephant Park is goed te combineren met het rijden van de Tuinroute.

  Geschiedenis van Addo Elephant Park
  Het natuur- en wildpark Addo Elephant Park ligt aan de Garden Route op zo’n 80 kilometer van Port Elizabeth in de Oostkaap-provincie en is één van de biologisch meest diverse parken ter wereld. Het park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Een succesvolle missie, omdat het Addo Elephant Park vandaag de dag het meest geconcentreerde olifantenreservaat in Zuid-Afrika is met maar liefst 600 olifanten. Naast olifanten zijn er ook Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, luipaarden, jakhalzen, wrattenzwijnen, elandantilopen, koedoes, verschillende andere antilopensoorten, hyena’s, Afrikaanse pinguïns en Jan van Genten en kleinere carnivoren.  

  Het park is onderdeel van de SAN Parks (South African National Parks) en is nu het derde grootste nationale park in Zuid-Afrika. SAN Parks is de belangrijkste natuurbeschermingsorganisatie van het land en is door de nationale overheid verplicht gesteld de beschermde gebieden van Zuid-Afrika uit te breiden. Addo Elephant Park was van origine een klein park maar heeft zich reeds verder uitgebreid om een breed scala aan biodiversiteit, landschappen, fauna en flora te behouden.

  Dagbezoekers
  Indien u een dag het park wil bezoeken hoeft u niets te reserveren, tenzij u deel wilt nemen aan georganiseerde activiteiten. Zo kunt u er onder meer dieren in het wild bekijken vanuit uw eigen voertuig, begeleide gamedrives maken, paardrijden, wandelen over de aangelegde wandelpaden, naar de vogelkijkhut en naar de PPC Discovery Trail. Ook is het mogelijk om dagtochten te maken naar de afgelegen delen van het park - de Zuurberg Mountains, Kabouga, Darlington Dam en Woody Cape. Het gebruik van drones binnen (en over) de nationale SAN Parks is ten strengste verboden.

  Kantoor- en gatetijden
  De receptie van het hoofdkamp is dagelijks geopend van 07:00 tot 19:00 uur en de receptie van Matyholweni is dagelijks geopend van 07:00 tot 17:00 uur, terwijl de gate is geopend tot 18:30 uur. Indien u aankomt met een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth dient u dus op tijd bij de gate te zijn als u verblijft in het park.

  Overnachten in Addo
  Het populaire hoofdkamp in het noorden van het park biedt diverse accommodaties aan zoals chalets, rondavels, cottages en safaritenten. Uniek aan het kamp is het uitkijkpunt op de waterplaats dat zich in het kamp bevindt en dat 's nachts verlicht is. Daarnaast heeft het kamp een ondergrondse schuilplaats in de buurt van de waterplaats, wat het mogelijk maakt om de dieren van dichtbij te bekijken.

  Check-in en check-out tijden
  De check-out tijd voor gasten met caravan en tenten is 12:00 uur. De check-in tijd voor alle accommodaties is 14:00 uur en de check-out tijd is voor alle accommodaties 10:00 uur.

  Vertoon meer
 • Addo Elephant Park naar Tsitsikamma NP

  Dag 14
  Na het ontbijt vertrekken we naar Tsitsikamma, gelegen in de schilderachtige Tuinroute, het stuk kust van Mosselbaai in de West-Kaap tot Storms River in de Oostkaap. Het gebied beslaat grote stukken inheems bos, commerciële plantages en Fynbos. Het klimaat is het hele jaar door mild, wat zich uitstekend leent voor buitenactiviteiten. Kies uit wandelingen op eigen gelegenheid, 'water tubing', bungeejumpen, canopy tours (zip line), abseilen en nog veel meer.

  Dag 15
  De volgende ochtend bezoeken we het Tsitsikamma National Park. Maak een korte wandeling over de beroemde hangbrug over de donkere Storms River. Andere paden bieden de mogelijkheid om naar de Knysna Lourie, een prachtige blauwe en groene vogel, te zoeken als u enkele vogels van uw vogellijst wilt afvinken. We keren terug naar Storm River Village om te genieten van verschillende optionele activiteiten of een ambachtelijk bier.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Tsitsikamma Village Inn - Tsitsikamma NP

  Tsitsikamma Village Inn is een hotel gelegen in Storm Village, aan de Garden Route. Het heeft 49 kamers en een unieke geschiedenis. Hier worden oude tradities van gastvrijheid met moderne luxe van ...

  Tsitsikamma Village Inn is een hotel gelegen in Storm Village, aan de Garden Route. Het heeft 49 kamers en een unieke geschiedenis. Hier worden oude tradities van gastvrijheid met moderne luxe van het heden met elkaar verenigd. Dat is de reden waarom ze oude naam van Tsitsikamma Village Inn weer zijn gaan gebruiken. In het hoofdgebouw vindt u een eetzaal, het Oude Martha restaurant, De Hunters Inn Pub en Café Bacchus. Interessante plekken om te bezoeken zijn Village Trading Post, Cadillac Shack en Storms River Adventures.

  Vertoon meer

  Tuinroute en R62

  Hoewel er nogal wat discussie bestaat over van waar tot waar de Garden Route (in het Nederlands bekend als de Tuinroute) precies loopt, houden wij grofweg aan dat de ...
  Hoewel er nogal wat discussie bestaat over van waar tot waar de Garden Route (in het Nederlands bekend als de Tuinroute) precies loopt, houden wij grofweg aan dat de Garden Route begint bij Mossel Bay in de Westkaap, en eindigt in Jeffreys Bay in de Oostkaap (vanuit Kaapstad gezien). De Tuinroute loopt langs de kust terwijl de R62 meer landinwaarts in gaat. 
  De naam Tuinroute is eigenlijk een wat misleidende naam: het verwijst niet naar landhuizen met grote aangelegde tuinen vol bloeiende bloemen, maar naar een streek waar het groen van het regenwoud een lusthof (Tuin van Eden) lijkt ten opzichte van de droge Karoo en Kalahari in het centrale deel van het land. Het uitzicht wisselt steeds van weelderige vegetatie met inheemse bossen waar gigantische Yellowwood Trees groeien, naar semi-aride gebieden en van de bergen van de Outeniqua regio naar laaggelegen stranden. Vooral tussen juli en december is het hier schitterend door de vele soorten bloemen die dan in bloei staan.

  1. Jeffrey's Bay en St. Francis Bay
  De baai is bekend om haar hoge golven. Vooral Jeffrey’s Bay staat te boek als een paradijs voor surfers. Jaarlijks worden hier grote wereld wedstrijden gehouden. Het dorp heeft een compacte dorpskern en u vindt er behoorlijk veel winkels en restaurants. Het dorp St. Francis Bay bestaat uit kanalen en bebouwing met Port St. Francis als haven. De architectuur van het dorp is eigenlijk heel uniek binnen Zuid-Afrika. Voor een deel bestaat het dorp uit zwart en witte huizen die aan elkaar verbonden zijn via kanalen en omringd door de oceaan.

  2. Tsitsikamma Nationaal Park
  Het Tsitsikamma National Park ligt schitterend aan de kust van de Indische oceaan. De naam komt van de Khoi-stam en betekent “plek met veel water”. Het park is in 1964 gesticht. Het heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn die hier en daar wordt onderbroken door een strand. U kunt hier veel activiteiten ondernemen van canopy tour, kanovaren, snorkelen, scubaduiken, black-water tubing, bungeejumping.

  3. Nature's Valley
  Rij vanuit The Crags zo’n 10km naar de kust – door de bordjes Nature’s Valley Beach te volgen. Zorg dat je een handdoek, wat eten en drinken bij je hebt en je fototoestel. Want dit is zonder twijfel een van de mooiste stranden die je ooit gezien hebt – en tegelijkertijd een oase van rust.

  4. Plettenberg Bay
  In de baai van Plettenberg Bay heeft u goede kans op het spotten van walvissen, er komen jaarlijks ongeveer 1600 walvissen in de baai. Ongeveer 10 kilometer buiten het dorp ligt het Robberg Nature Reserve: een bijzonder mooi nationaal park waar een drietal wandelingen hoog boven de kust leiden.

  5. Knysna
  Knysna ligt in het hart van de tuinroute. De Knysna-lagune noemt men ook wel een van de juwelen van de Tuinroute. Deze lagune ontvangt tweemaal per dag voedselrijk water uit de Indische Oceaan en wordt gevoed met zoetwater van de Outeniqua-bergen. De wacht over de smalle ingang van de lagune wordt gehouden door de beroemde, spectaculaire Knysna Koppen ofwel de Knysna Heads. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de lagune.

  6. Oudsthoorn R62
  Deze plaats is bekend om zijn struisvogels en de Cango caves. Op ongeveer 30km van Oudtshoorn liggen de Cango Caves, één van de prachtigste ondergrondse natuurverschijnselen van Zuid-Afrika. Op weg naar Oudsthoorn zie je al verschillende struisvogelboerderijen. Je kunt een rondleiding op een struisvogelboerderij krijgen.

  7. Calitzdorp R62
  In het dal van Calitzdorp wordt de beste port van Zuid-Afrika gefabriceerd.

  8. Ladismith R62
  Ladismith wordt ook wel The Lady of the Klein Karoo’ genoemd. Dit gebied heeft een bijzonder vruchtbare bodem voor het verbouwen van fruit. Zo komt een derde van alle Zuid-Afrikaanse abrikozen uit Ladismith, evenals veel peren, pruimen, druiven en nectarines.

  9. Montagu R62
  Montagu is een klein, lieflijk dorp met Victoriaanse huizen gelegen tegen de achtergrond van prachtige natuur. Hier kun je verbluffend mooi wandelen en bergbeklimmen, ook voor de iets meer geoefende rots- en bergbeklimmer.

  Vertoon meer
 • Tsitsikamma NP naar Oudtshoorn

  Vandaag maken we een korte rit langs de Tuinroute, genoemd naar de ecologisch diverse vegetatie die te vinden is in de vele lagunes en meren langs de kust. We steken de Outeniqua-gebergte over naar de Klein Karoo, van de weelderige bossen naar de semi-woestijnregio van Zuid-Afrika. Oudtshoorn staat bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld, de grootste vogel ter wereld is slechts een van de vele attracties in de Klein Karoo.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Turnberry Hotel in Oudtshoorn

  Turnberry Boutique Hotel is een viersterren boetiekhotel in het centrum van Oudtshoorn. Turnberry heeft een rijke historie en staat bekend om zijn prachtig ingerichte kamers. De pub en het restaura ...

  Turnberry Boutique Hotel is een viersterren boetiekhotel in het centrum van Oudtshoorn. Turnberry heeft een rijke historie en staat bekend om zijn prachtig ingerichte kamers. De pub en het restaurant zijn ingericht met een Schots thema. Turnberry Boutique Hotel is een geweldige accommodatie om vanuit daar te verblijven om de schoonheid van de Kleine Karoo te verkennen zoals de majestueuze Swartbergen of de struisvogelboerderijen in de omgeving. Bezoek de Swartberg Pass - een UNESCO-werelderfgoed, ga wijn, ambachtelijke bier of gin-proeven, mountainbiken, zip-linen of bezoek de Cango Caves - de grootste grotten in Afrika.
  Er zijn zes verschillende soorten kamers beschikbaar in het Turnberry Boutique Hotel, elk is luxueus ingericht om u comfort en ontspanning te bieden. U kunt genieten van een verblijf in de Klassieke Tweepersoonskamers, Luxe Familiesuites, Luxe Tweepersoonskamers, Luxe Tuinsuite met 2 Aparte Bedden, Luxe Tweepersoonskamers met 2 aparte bedden of de Presidentiële Suite.
  Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, een telefoon, een tv, een kluisje, een minibar, koffie- en theefaciliteiten, een eigen badkamer en een tweepersoonsbed met fris, wit linnengoed. U hebt toegang tot de gratis Wi-Fi vanuit elk van de kamers, zodat u altijd verbonden bent.

  Vertoon meer
 • Oudtshoorn naar Stellenbosch

  Vanmorgen gaan we verder naar Stellenbosch, de tweede oudste Europese nederzetting in Zuid-Afrika. Stellenbosch werd in het Afrikaans en Nederlands bekend als 'The City of Oaks' of 'Eikestad' vanwege het grote aantal eikenbomen geplant door oprichter Simon van der Stel.
  Geniet van een wijnproeverij op een van de vele wijnboerderijen waar Stellenbosch bekend om staat. Verken de vele curiosa winkels, musea, coffeeshops en restaurants van de stad; allemaal op loopafstand.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   wijnproeverij

  Stellenbosch Hotel in Stellenbosch

  Het Stellenbosch Hotel biedt oude charme gecombineerd met modern comfort in het bruisende centrum van de studentenstad Stellenbosch. Het hotel is tussen 1692 en 1701 gebouwd en in 1987 tot Nationaa ...

  Het Stellenbosch Hotel biedt oude charme gecombineerd met modern comfort in het bruisende centrum van de studentenstad Stellenbosch. Het hotel is tussen 1692 en 1701 gebouwd en in 1987 tot Nationaal Monument verklaard. De renovatie in 2015 zal in december dat jaar of in januari 2016 zijn afgerond. Het hotel heeft naast meerdere kleine kamers, standaard kamers en luxe kamers ook 7 diverse soorten appartementen. De kamers hebben allemaal eigen badkamer, koelkast, telefoon, safe, flatscreen TV en aircondition. De appartementen hebben al het voorgaande inclusief een volledig ingerichte keuken en een privé veranda/balkon. Dineren in het hotelrestaurant is een absolute aanrader! In het levendige en gezellige centrum, centraal tussen winkels, restaurants en andere hotspots.

  Vertoon meer

  Wijnlanden

  Het grootste en meeste belangrijke wijngebied van Zuid-Afrika ligt ten noordoosten van Kaapstad rond de plaatsen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Maa ...

  Het grootste en meeste belangrijke wijngebied van Zuid-Afrika ligt ten noordoosten van Kaapstad rond de plaatsen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Maar het internationale succes van de Zuid-Afrikaanse wijnen heeft de laatste jaren meer en meer wijnboerderijen op de kaart gezet die niet binnen de grenzen van deze drie dorpen vielen. Montagu, Robertson, Tulbagh, De Doorns, Wellington en Worcestor bleken ook uitstekende wijnen voort te brengen. Het succes van de wijnfarms in deze regio heeft ertoe geleid dat het Kaapse Wijngebied (Cape Winelands) officieel is uitgebreid. De buitenste grens wordt gevormd door Prince Alfred's Hamlet, ten noorden van Ceres in het westen, tot Montagu in het oosten en van De Doorns en Touwsrivier in het noorden tot Somerset West in het zuiden.

  Wijnsoorten
  De meeste verbouwde witte wijn in de Winelands is de Chenin Blanc, of ‘steen’. De laatste jaren worden er ook steeds vaker soorten als Chardonnay en Sauvignon Blanc verbouwd. Pinotage is een unieke Zuid-Afrikaanse druivensoort en is een kruising van Pinot Noir en Cinsaut. De Pinotage is een vrij robuuste rode wijn en heeft internationaal vele prijzen ontvangen. Deze wijn heeft de laatste jaren meer concurrentie gekregen van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc.

  Wijnhuizen
  Stellenbosch: Spier, Neethlingshof, Waterford Estate, Jordan Estate, Remhoogte Wine Estate
  Franschhoek: Boschendal, Backsberg, Noble Hill, Glenwood, Vendome Estate 
  Swellendam: Van Loveren, Weltevrede Estate, Bloom Estate 
  Paarl: Opstal Estate, Bosman Vineyards, Nederburg Wines Kaapstad
  Constantia: High Constantia Wine Cellar, Eagles Nest Wines, Steenberg Vine Yards 
  Tulbagh: Twee Jonge Gezellen, Rijks Wine Estate

  Activiteiten
  - Bike 'n Wine tour: Deze routes zijn heel divers, van een 9 kilometer lange eenvoudige fietstour langs twee wijn estates tot een fietstour van ruim 20 kilometer met 4 wijnproeverijen onderweg. 
  - Franschhoek wijntram: De “Franschhoek Wine Tram” is ongetwijfeld de beste manier om de wijndomeinen van de Franschhoek-vallei te ervaren. De tram neemt je mee naar enkele van de populairste en meest schilderachtige landgoederen van de vallei. U kunt uit verschillende routes kiezen. 
  - Elk stad/dorp heeft meerdere routes langs de verschillende wijngaarden. 
  - Vier Passen tocht, tocht met de auto langs 4 passen.

  Vertoon meer
 • Stellenbosch naar Kaapstad

  U reist vandaag naar Kaapstad. Hier kunt u de highlights van Kaapstad, zoals de Tafelberg, het V&A Waterfront en dergelijke bezoeken. De volgende dag gaan we naar het Kaapse Schiereiland met Kaap de Goede Hoop. Na de lunch rijden we via de pinguïns van Boulder's Beach weer naar Kaapstad.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Activiteiten

   Kaap de Goede Hoop
   Boulder's Beach

  Cape Town City Bowl - Kaapstad

  SunSquare Cape Town City Bowl ligt in het centrum van Kaapstad en biedt accommodatie op loopafstand van de trendy Bree Street. Dit moderne hotel biedt gratis WiFi en beveiligde parkeergelegenheid. ...

  SunSquare Cape Town City Bowl ligt in het centrum van Kaapstad en biedt accommodatie op loopafstand van de trendy Bree Street. Dit moderne hotel biedt gratis WiFi en beveiligde parkeergelegenheid. Alle kamers en suites van SunSquare zijn voorzien van airconditioning, een elektronisch kluisje en een kleine koelkast. Ze hebben elk een flatscreen-tv en sommige kamers bieden uitzicht op de stad, de haven of de Tafelberg. In het eigen restaurant Vigor & Verve kunt u genieten van een ontbijtbuffet of een à-la-cartemenu voor lunch en diner. De 14 Stories Rooftop Bar serveert heerlijke versnaperingen voor bij de zonsondergang. SunSquare Cape Town City Bowl beschikt over een omheind zwembad op het dak en een fitnesscentrum. U heeft toegang tot de selfservice-werkplek of kunt gebruikmaken van de conferentie- en vergaderfaciliteiten van het hotel.
  Er is een aantal restaurants, bars en galerieën op loopafstand van SunSquare en het internationale conferentiecentrum van Kaapstad ligt op slechts 1 km afstand. Het V&A Waterfront ligt op 10 minuten rijden en de internationale luchthaven van Kaapstad bevindt zich op 18 km afstand.


  Vertoon meer

  Kaapstad

  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Kaapstad die u zou kunnen bezoeken: 
  ...
  Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden in Kaapstad die u zou kunnen bezoeken: 

  1. Tafelberg
  De Tafelberg is één van de beroemdste bergen van de wereld. Deze berg torent 1086 m boven de stad uit en is 450 miljoen jaar geleden ontstaan en kreeg door erosie van de zachtere lagen zijn karakteristieke platte vorm. Er zijn verschillende routes die je naar de top van de Tafelberg brengen. Het uitzicht vanaf dit plateau is werkelijk prachtig. Indien je niet wandelend naar de top wilt kan je ook met de kabelbaan naar boven. Houd er wel rekening mee dat de kabelbaan bij slecht weer gesloten is. Informeer hier van tevoren naar, om te voorkomen dat je na het beklimmen van de Tafelberg ook weer te voet naar beneden moet. 

  2. Robbeneiland
  Robben Island, een nationaal monument en opgenomen op de Werelderfgoedlijst, is één van de belangrijkste historische plaatsen van Zuid-Afrika. Het eiland ken je van de gevangenis waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Het ligt ongeveer 11 km ten noorden van Kaapstad in de Atlantische Oceaan. Zorg dat u een bezoek aan Robbeneiland van tevoren gereserveerd hebt om teleurstelling te  voorkomen.

  3. Hop on hop off
  Het grootste voordeel wat de Hop on Hop off biedt is dat u zelf kunt bepalen waar en hoe lang u wenst te stoppen om de omgeving te verkennen. U komt onder andere langs Bo-Kaap, Six District, Sea Point en Clifton Beaches. Er zijn verschillende routes waar u uit kunt kiezen, afhankelijk van de highlights die u zou willen bezoeken. 

  4. Victoria & Alfred Waterfront
  Het V&A Waterfront krijgt jaarlijks 20 miljoen bezoekers. Dat is niet zonder reden: het V&A Waterfront herbergt ongeveer 400 winkels, zodat je hier fijn kunt winkelen. Ook vind je hier een groot aanbod in verschillende restaurants en trendy cocktailbars. Ga hier dus zitten voor een hapje en een drankje en geniet van levendigheid rondom de haven. Bij het Waterfront in Kaapstad ligt het aqaurium op de perfecte plek om de ongelooflijke verscheidenheid van zeeleven in de twee oceanen, de Atlantische en de Indische Oceaan, goed te kunnen laten zien. 

  5. Cape Peninsula (Kaap de Goede Hoop) en Boulders Beach
  Het reservaat begint bij Signal Hill (Kaapstad) en eindigt bij Cape Point (uiterste punt van het schiereiland). Het gebied omvat ongeveer 35.000 ha. Het Cape of Good Hope Nature Reserve is een mooi natuurgebied met een grote variëteit aan flora en fauna. Er zijn meer dan 2.200 plantensoorten waarvan ongeveer 90 soorten endemisch zijn. Onderweg kunt prachtig via Chapman's Peak rijden.
  In Boulders Beach wandelt u tussen de pinguïns door en kunt u deze grappige beestjes van heel dichtbij bekijken. Ga zo vroeg mogelijk om de drukte voor te zijn. 

  6. Markten
  Er zijn verschillende markten die bekend zijn.  Neighbourgoods Market is waarschijnlijk de populairste markt van Kaapstad en kunt u vinden in The Old biscuit Mill in de wijk Woodstock. Hier wordt zowel kunst, kleding en eten verkocht. De Victoria & Alfred Market vindt u naast het Two Oceans Aquarium en biedt een ruime keuze aan lekker eten en drankjes. Zoekt u nog souvenirs? Deze kunt u vinden bij het Greenmarket Square. Vergeet uiteraard niet om over de prijs te onderhandelen.  Voor antiek en tweedehands spullen kunt u terecht bij Church Street Antiques. Uiteraard zijn er nog andere markten die u zou kunnen bezoeken.

  7. Musea
  Er zijn verschillende musea die u zou kunnen bezoeken, afhankelijk van interesse. Denk bijvoorbeeld aan het Zeitz MOOCA Museum, District Six Museum, Slave Lodge, Kasteel de Goede Hoop en het Cape Diamond Museum. Houd er rekening mee dat sommige musea alleen in het weekend geopend zijn, controleer dit even van tevoren.

  8. Kirstenbosch National Botanical Garden
  Aan de voet van de Tafelberg ligt Kirstenbosch, een 528 ha (bijna 5,2 km²) groot gebied waar u heerlijk kunt wandelen. De botanische tuinen zijn een onderdeel van dit gebied en omvat 36 ha. U kunt hier meer dan 4.000 inheemse planten en bloemen bekijken. Door de tuinen loopt een loopbrug, ook wel de Boomslang of Canopy Walk genoemd. Het is geen lange wandeling (130 m), maar u hebt wel een mooi uitzicht over het bladerdak van de tuinen. In de zomer worden er in het weekend vaak openluchtconcerten gehouden. 

  9. Activiteiten onder leiding van een gids
  Verder zijn er allerlei tours onder leiding van ervaren gidsen: Township tours, eten bij locals, fiets tours, motor bike tours en stadswandelingen.

  Vertoon meer
 • Vertrek

  Vandaag is de laatste dag van uw reis. Om alles uit uw bezoek aan Kaapstad te halen, kunt u de reis natuurlijk met één of meerdere dagen verlengen.

  Vlucht Kaapstad - Amsterdam

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar a ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vertrekdata Prijs per persoon op basis van 2 personen
Op aanvraag, 2x per maand € 3305,00

Indien u alleen reist is er een single toeslag van toepassing van € 850,00.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreide reisbeschrijving van Suid Afrika Reise
✓ 9 nachten inclusief ontbijt en diner
✓ 10 nachten inclusief ontbijt
✓ Transfers van en naar luchthaven
✓ Vervoer in een Minibus/Mercedes Sprinter
✓ Begeleiding van een Engelstalige gids en chauffeur, lokale gidsen waar nodig
✓ Entreekosten: - Kruger National Park 
                                - Mlilwane Wildlife Sanctuary
                                - Golden Gate Highlands National Park
                                - Addo Elephant Park 
                                - Tsitsikamma National Park
                                - Diaz Museum
                                - Cape Point
                                - Boulders Beach

✓ Activiteiten: - safari’s in Kruger National Park
                            - safari's in Addo Elephant Park 
                            - St. Lucia boottocht 
                            - bezoek aan het Diaz Museum 
                            - wijnproeverij
                            - bezoek aan Kaap de Hoede Hoop
                            - bezoek aan de pinguïns bij Boulders Beach

Exclusief:

- Intercontinentale vlucht
- Alle drankjes en niet genoemde maaltijden 
- Reis- en ziektekostenverzekering