Groepsreis Drie landen - Zuid-Afrika, Namibië & Botswana

Groepsreis Drie landen van Kaapstad naar de Victoria Watervallen via Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.


Groepsreis Drie landen van Kaapstad naar de Victoria Watervallen via Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.

Prijzen

Vertrekdata accommodatiereis Prijs per persoon op basis van 2 personen Vertrekdata kampeerreis Prijs per persoon op basis van 2 personen Prijs PLUS per persoon op basis van 2 personen
Op aanvraag, 2 maal per maand € 3990,00 Op aanvraag, 2 maal per maand € 2120,00 € 2955,00

Prijs is exclusief intercontinentale retourvluchten Nederland - Zuidelijk Afrika.
Let op: er is een singletoeslag van toepassing van €480,00. Bij de kampeerreis €165,00 en bij de PLUS reis € 360,00.

Deze 19-daagse tour begint in de bruisende stad Kaapstad, gaat door het unieke landschap van Namaqualand (met bloeiende bloemen in de lente) en door de uitgestrekte vlakten van Namibië. Ervaar de vele kanten van deze fascinerende regio, bekijk een traditionele San Bushmen-dans, maak een mokoro-tocht over de Okavango-delta, spot wildlife in Chobe National Park en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de Victoria Watervallen. Deze tour biedt je meerdere nachten onder de Afrikaanse hemel. Ga met ons mee in onze Premium Overland Safari Vehicle met airconditioning (uitgerust met 12 ultieme Safari-stoelen), zodat je een onvergetelijke ervaring in Afrika hebt.

De kampeerreis via dezelfde route wordt uitgevoerd met maximaal 20 personen in een grotere bus met dubbele stoelen. Hier zijn dus raam- en gang plaatsen. U verblijft tijdens de kampeerreis in Kaapstad, Swakopmund, Windhoek en Victoria Falls in kamers in een backpackerslodge of hotel, op alle andere locaties in tenten. Alle maaltijden zijn inclusief, behalve in Kaapstad, Swakopmund, Windhoek en Victoria Watervallen is de overnachting op basis van logies en ontbijt.

De kampeerreis kan ook als PLUS reis worden geboekt. U verblijft dan tijdens de kampeerreis in 3 sterrenaccommodaties waar het mogelijk is. Tijdens deze reis kampeert u slechts 4 maal, 1 maal bij Sesriem, 2 maal in Etosha en 1 nacht bij Elephant Sands op de campsite.

Premium Overland Safari Vehicle tijdens accommodatiereizen (12-seater)


Adventure Overland Safari Vehicle tijdens kampeerreizen (20-seater)

Dag tot dag beschrijving

De drie landen groepsreis is een 19-daagse tour. De reis begint in de bruisende stad Kaapstad en via het unieke landschap van Namaqualand (met bloeiende bloemen in de lente) bereikt u de uitgestrekte vlakten van Namibië. Ervaar de vele kanten van deze fascinerende regio, Bezoek de Fish River Canyon en de rode duinen van de Sossus vallei en ervaar een traditionele San Bushmen-dans. Na een bezoek aan Windhoek reist u weer verder naar Botswana, de safaribestemming bij uitstek. Maak een mokoro-tocht over de Okavango-delta, spot wildlife in Chobe National Park en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de Victoria Watervallen. De Overland auto heeft alleen 12 raamstoelen. De ramen kunnen helemaal open zodat u zonder ruitspiegeling uw foto's kunt maken zonder dat u andere personen hindert of gehinderd wordt.  De stoelen hebben allemaal aan het gangpad een eigen kastje met eigen kluisje en USB-lader zodat u altijd opgeladen batterijen heeft.

Afbeelding van Cape Town International U komt aan in Kaapstad en wordt naar uw accommodatie gebracht.
Afbeelding van Sun Square City Bowl 01 Afhankelijk van het tijdstip van aankomst heeft u de tijd om de kosmopolitische stad Kaapstad op eigen gelegenheid te bezoeken. Om 18h00 ontmoet u uw gids bij het hotel.
Kaapstad biedt een ongelofelijke variëteit aan ervaringen, smaken en bezienswaardigheden. Geniet van het exotisch eten, zoals een aantal van de heerlijke Cape Malay curries, de beroemde lokale schotel Bobotie, of de meest verse zeevruchten in één van de uitstekende visrestaurants aan de V&A Waterfront. Ook zou u het wereldberoemde Robbeneiland kunnen bezoeken of met de Red City Bus de stad verkennen. Bezoek Cape Point of ga met een kabelbaan omhoog om te genieten van een panoramisch uitzicht over Kaapstad vanaf de Tafelberg. Om optimaal gebruik te maken van uw bezoek aan Kaapstad adviseren wij u om 1 of meerdere dagen extra te boeken. Dit kunnen wij voor u verzorgen,

+Dag 2: Springbok

Okiep Country Lodge in Okiep

Afbeelding van Okiep Country Lodge 01 We vertrekken uit Kaapstad en gaan vroeg op weg naar Springbok, in het hart van Namaqualand. Springbok ligt in een smalle vallei tussen de hoge granietbergen van de Kleine Koperbergen. Dit gebied wordt 'The Garden of the Gods' genoemd en is prominent aanwezig vanwege de wonderlijke lentebloemen die elk jaar in augustus en september tot bloei komen.

+Dag 3: Fish River Canyon

Canyon Roadhouse - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon 708 De reis gaat verder naar Fish River Canyon in Namibië. De kloof is de op één na grootste ter wereld en wordt alleen overtroffen door de beroemde Grand Canyon in Colorado. Fish River Canyon heeft een lengte van ongeveer 180 km, die zich uitstrekt van Seeheim tot de Orange River, die de grens vormt tussen Namibië en Zuid-Afrika.
Afbeelding van Helmeringhausen Hotel Het avontuur gaat vandaag verder naar Helmeringhausen, een nederzetting die bestaat uit weinig meer dan een boerderij, hotel en benzinestation. Gelegen in het zuidelijke deel van Namibië, tussen Fish River Canyon en Sesriem. Bij aankomst is het heerlijk ontspannen en genieten van de rust.

+Dsag 5 en 6: Sossusvlei

Hammerstein Lodge - Sesriem

Afbeelding van Hammerstein Lodge 07 Sesriem is een kleine nederzetting in de Namib-woestijn. De naam Sesriem betekent "zes riemen" en werd zo genoemd door de Dorsland Trekkers, een groep Afrikaans-sprekende kolonisten. Er wordt gezegd dat ze 6 riemen (gemaakt van antilopehuid) aan elkaar moesten knopen om emmers in de Sesriem Canyon te laten zakken om water op te scheppen. De Sesriem-kloof is een natuurlijke kloof gesneden in het sedimentair gesteente.
De volgende ochtend moet u vroeg opstaan om de majestueuze Dune 45 te beklimmen tijdens het koelere moment van de dag. Zand dat door de Oranjerivier naar de westkust werd gedragen, wordt door winden weer landinwaarts geblazen en vormen zo de duinen van de Namib-woestijn. De Namib, minimaal 55 miljoen jaar oud, wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. Het zand is hier rood van kleur vanwege de hoeveelheid ijzeroxide. Deze duinen staan bekend als sterduinen, ontstaan door wind die uit alle richtingen waait en staan ook bekend als de hoogste zandduinen ter wereld. In de namiddag gaan we naar de Sesriem Canyon, prachtig om in rond te lopen!

+Dag 7 en 8: Swakopmund

Prost Hotel in Swakopmund

Afbeelding van Prost Hotel 02 De reis gaat verder naar Swakopmund met koelere Atlantische zeelucht, cultuur en mogelijkheden voor een aantal 'extreme adventures', zoals quadrijden, sandboarden, 4x4-safari's, parachutespringen (als het weer het toelaat) en meer. De enige maaltijd die vandaag wordt geserveerd, is het ontbijt, want Swakopmund heeft tal van prachtige plekken om lokale gerechten te nuttigen. Swakopmund biedt een verscheidenheid aan bakkerijen en cafés met een keur aan redelijk geprijsde maaltijden.
De tweede dag van uw verblijf in Swakopmund kunt u de stad verkennen. Maak een wandeling langs het strand en voel met je tenen de ijskoude Atlantische Oceaan. Bezoek de Krystal Galerie met de grootste Quartz Crystal Cluster ter wereld, met een gewicht van 14.100 kg. Struin in de vele curiosa- en boekwinkels en verwen uzelf met een uniek geschenk uit deze streek. Als adrenaline & outdoor helemaal uw ding is, dan kunt u genieten van verschillende optionele activiteiten.

+Dag 9: Outjo

Etotongwe Lodge - Outjo

Afbeelding van Etotongwe Lodge 02 Vertrek naar Outjo, op de route naar het het Etosha National Park. Dit schilderachtige stadje is gesticht door de in Namibië gelegerde Duitse Schutztruppe. Een overnachting hier om de volgende dag vroeg naar het Etosha National Park te gaan. Op weg naar Outjo bezoeken we de beroemde Spitzkoppe, ook bekend als de Matterhorn van Namibië. Deze granieten toppen bevatten een aantal ongelooflijke rotsformaties en bosjesman beschilderingen. Verken het alleen of neem deel aan een optionele rondleiding.

+Dag 10 en 11: Etosha

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo Na het vroege ontbijt vertrekken we naar het Etosha National Park, een van de meest geliefde natuurreservaten van Namibië. We bezoeken een Himba-nederzetting voordat we aankomen in Etosha. U gaat met een safari op zoek naar olifanten, de unieke impala met zwart gezicht, zebra's, bedreigde zwarte neushoorns of de meer dan 100 andere soorten zoogdieren die het park bewonen. In het regenseizoen veranderen de zoutpannen in ondiepe meren met pelikanen, flamingo's en andere vogelsoorten, die trekken naar dit tijdelijke waterparadijs. Dieren groeperen vaak rond de wateren dicht bij de kampen en dit biedt u de unieke gelegenheid om te zitten en te wachten tot de dieren naar u toe komen. Deze omheinde waterplaatsen hebben zitjes en zijn volkomen veilig.
De volgende dag kunt u de hele dag genieten van een safari in de Premium Overland Safari Auto. Verzamel herinneringen die u waarschijnlijk nooit meer zult vergeten. Bekijk hoe de spookachtig grijs-witte olifanten zich baden in het witte stof van het gebied of zoom-in op de prachtige aanblik van giraffen die tegen de horizon lijken te zijn geëtst. Val 's avonds tevreden in slaap met de roep van een hyena of een brullende leeuw in de verte.

+Dag 12: Windhoek

Safarihotel in Windhoek

Afbeelding van Safari Hotel 02 Vandaag gaan we op weg naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Omdat de drie landen groepsreis een combinatiereis is, kan het zijn dat u afscheid moet nemen van enige deelnemers of dat er andere deelnemers bij komen. Ook kan het zijn dat de chauffeur en gids worden gewisseld.
Windhoek is een kleine hoofdstad, maar heeft veel interessants te bieden. Eén van de meest bekende zijn de Gibeon Meteorieten in de Post Street Mall. Ze zijn, vanwege de grote hoeveelheid nikkel, corrosiebestendig.
Er zijn veel winkelmogelijkheden en voor de culturele prikkels zijn er op loopafstand van het stadscentrum veel musea en historische gebouwen te vinden. Eén van de meest gefotografeerde en historische bezienswaardigheden is de Christ Church, een Lutherse kerk, gebouwd in de neogotische stijl.
Afbeelding van Ghanzi Trails 04 We vertrekken vroeg uit Windhoek voor een lange rit door het oostelijke deel van Namibië. We steken de grens over naar Botswana en reizen door het hart van de Kalahari-woestijn. Ghanzi is het gebied waar de San bosjesmannen wonen, die nog steeds de kennis hebben van hun oude levensstijl en bezoekers graag verwelkomen in hun bijna vergeten wereld. 's Avonds kunt u genieten van een oud dansritueel dat wordt uitgevoerd rond een kampvuur bij de San. Wanneer het een heldere nacht is, kunt u heerlijk naar de glinsterende sterrenhemel kijken waar Ghanzi beroemd om is.

+Dag 14 en 15: Maun

Island Safari Lodge bij Maun

Afbeelding van Island Safari Lodge 02 Geniet van een ochtendwandeling met de San, terwijl ze hun overlevingsvaardigheden laten zien die van generatie op generatie zijn overgedragen. Na de lunch gaat de reis verder naar Maun, de op vier na grootste stad van Botswana. Wanneer u eenmaal in Maun bent aangekomen, hebt u (als het weer het toelaat) de mogelijkheid om (op eigen kosten) van een spectaculair panoramisch uitzicht op de Okavango Delta te genieten, vanuit een klein vliegtuig. Wanneer u vanaf het vliegtuigje op de Delta kijkt, hebt u een goed beeld van de omvang van deze enorme mix van land en water, met kanalen en eilanden. U kunt waarschijnlijk ook groepen olifanten, giraffen en kuddes buffels of zelfs nijlpaarden vanuit de lucht zien. Als u deze vlucht overslaat, is er tijd om heerlijk achterover te leunen en te ontspannen in de lodge.
Afhankelijk van de waterstand in de Delta gaat u de volgende ochtend met een mokoro op safari of met een 4x4-voertuig het Moremi Gane Reserve binnen. Van december tot mei staat het water meestal op z'n laagst in de Delta.

+Dag 16: Nata

Elephant Sands - Nata

Afbeelding van Elephant Sands 01 Vandaag gaan we op weg naar Elephant Sands, dichtbij het Botswaanse dorpje Nata. Elephant Sands staat bekend om zijn drinkplaats, die werd uitgeroepen tot een van de top tien drinkplaatsen in Afrika. Hier kunt u dieren zien zoals wilde honden, verschillende soorten antilopen en natuurlijk olifanten die op zoek zijn naar water.
U verblijft in een 'safari/bungalow tent' en met een beetje geluk, zit u voor uw tent te kijken naar olifanten en andere dieren die komen en gaan om hun dorst te lessen aan de drinkplaats. Neem ondertussen zelf ook een drankje.

+Dag 17: Kasane (Chobe)

Thebe River Lodge in Kasane

Afbeelding van Thebe River Lodge 01 We gaan verder naar het stadje Kasane, dat grenst aan het Chobe National Park en de Chobe-rivier. Geniet van de uitzichten tijdens de inbegrepen middagcruise bij zonsondergang. Neem uw verrekijker weer mee als we op zoek gaan naar dieren in het wild aan de oevers van de Chobe-rivier. De olifant, buffel, koedoe, bosbok, nijlpaard, giraffe en sabel antilope worden vaak gezien langs de rand van de rivier. Het is ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers tijdens de zomermaanden.
U heeft de mogelijkheid om (op eigen kosten) een fotosafari te maken, maar u mist dan de middagcruise.
Afbeelding van Shearwater Village 01 Vandaag is er tijd om een aantal spannende activiteiten te doen. Ga bungee-jumpen of 'kloof slingeren' vanaf de Victoria Falls-brug, die Zambia en Zimbabwe met elkaar verbindt. Dit geeft een uniek uitzicht op de Victoria Watervallen.
Voor een andere adrenaline activiteit dichter bij de Zambezi-rivier, kiest u voor een rafting avontuur van een halve dag of hele dag.
Veel van onze groepen kiezen ervoor om hun laatste avond samen door te brengen aan boord van een cruise bij zonsondergang over de Zambezi-rivier met wild spotten, prachtige landschappen en een open bar (= gratis bar).
Afbeelding van Victoriafalls Airport Na het ontbijt nemen we afscheid en is het einde aangebroken van deze ongelooflijke tour. Tip: boek een dag of twee extra in Victoria Falls om alles uit uw verblijf te halen.

En tot slot...

Inclusief:
Vervoer in een Premium Overland Safari auto (12 persoons)
Maaltijden: 18x ontbijt, 1x lunch, 13x diner
Accommodatie: 5 nachten hotel, 12 nachten bungalows/lodge en 1 nacht luxe safaritent
Entree: Fish River Canyon, Namib Naukluft Park - Sesriem/Sossusvlei, Spitzkoppe, Etosha National Park, Okavango Delta, Chobe National Park
Activiteiten: Fish River Canyon, Duin 45, Sesriem Canyon, 4x4 Sossusvlei transfer, bezoek Spitzkoppe, bezoek Himba nederzetting, safari’s in Etosha National Park, Bushmen walk, Bezoek Okavango, Chobe Rivercruise
Transfers van en naar luchthaven
Begeleiding: gids en chauffeur, lokale gidsen waar nodig

Kampeerreis inclusief :
Vervoer in een Overland Safari Bus (20 persoons)
Maaltijden: 18x ontbijt, 14x lunch, 13x diner
Accommodatie: 5 nachten hotel/bungalows/lodge en 13 nacht luxe safaritent
Accommodatie Plus: 14 nachten hotel/bungalow, 4 nachten kamperen bij Sesriem, Etsoha en Eleohant Sands
Entree Fish River Canyon, Namib Naukluft Park - Sesriem/Sossusvlei, Etsoha National Park, Okavango Delta, Chobe National Park
Activiteiten: Fish River Canyon, Duin 45, Sesriem Canyon, 4x4 Sossusvlei transfer, Safari’s in Etosha National Park, Bezoek Okavango, Chobe Rivercruise
Transfers van en naar luchthaven
Begeleiding: gids en chauffeur, lokale gidsen waar nodig

Exclusief:
Intercontinentale vlucht
Alle drankjes, tipgelden, toeslagen en overige uitgaven van persoonlijke aard
Maaltijden die niet genoemd worden
Reis- en ziektekostenverzekering