Grootberg Lodge - Damaraland

Bekijk foto's

Grootberg Lodge is uniek in zijn soort. Het is voor 100% eigendom van de Conservancy. De Europese Unie financierde het project met een donatie van N$ 4,5 miljoen om de lodge ontwikkelen.
Tegelijkertijd heeft men de particuliere sector ingeschakeld om de mensen op te leiden en hun management vaardigheden te leren tot dat de gemeenschap dit zelf kan.
Het doel van Grootberg Lodge is niet alleen om een professionele service te bieden, maar ook een mooie omgeving, goed eten, goed opgeleide gidsen terwijl op hetzelfde moment de lokale gemeenschap hier ook van profiteert dankzij de inkomsten van de lodge.
Terwijl de duurzaamheid van de Conservancy de primaire doelstelling is van de Lodge zijn er extra voordelen zoals een verhoging van de directe werkgelegenheid in een slecht ontwikkeld gebied, het ondersteunen van mensen met projecten zoals de bouw van scholen, klinieken, het creëren van een gemeenschappelijke keuken voor de ouderen en kwetsbare groepen en het geven van beurzen aan veelbelovende leerlingen. Dit gebeurt allemaal door de opbrengst van de lodge.
Een ander belangrijk doel van de Lodge is om de mensen ervan te overtuigen dat men zich toleranter moeten opstellen t.o.v. de dieren. De olifanten, cheeta’s en leeuwen hebben nl. een toeristische waarde. Het succes van de lodge is van cruciaal belang om de waarde van het grond-gebruik dat van de Conservancy is aan te tonen.

De Hoada Community Camping plaats is geopend in maart 2012. Het management van de lodge runt de camping site. Het ligt 25 km ten oosten van de lodge tussen Grootberg Lodge en Kamanjab in. De camping is gelegen in granieten heuvels met mopane bomen. Er zijn nu 3 campingplekken geschikt voor 4 mensen . Elk met z’n eigen was faciliteit, douche en toilet. U krijgt een zak met hout bij aankomst wenst u meer hout te gebruiken dan kunt u dit kopen.
Activiteiten kunt u bij de lodge boeken. Dit dient één dag van te voren gemeld te worden voor 18:00 uur.

U kunt verschillende activiteiten ondernemen rondom de lodge:

Gegidste wandelingen op het plateau
Na een heerlijk ontbijt op de veranda van het restaurant met boven u de Zwarte Adelaars zwevend rond de kliffen, zullen de gasten die van een vroege start houden vertrekken rond 07:30 voor een 3 uur durende wandeling naar de top van het plateau. De gids zal de gasten vertellen over de lokale flora, de rotsformaties van het Etendeka gebergte en de dieren.

Olifanttracking
Dit is een van onze meest populaire activiteiten. Een gids met een tracker brengt u naar de omliggende boerderijen op zoek naar de ongrijpbare woestijn olifanten, waardoor men ook de mogelijkheid krijgt om de levensstijl van de lokale bevolking te leren waarderen. Lunch vindt plaats in de schaduw van een boom in de afgelegen wildernis van Damaraland. Vertrek rond 07:30 en terug bij de lodge in de vroege namiddag. Damaraland is een van de weinige laatste plaatsen waar de wilde dieren vrij rondzwerven, dus kunnen we niet garanderen dat u wat ziet

Rhino Tracking
Het vertrek is om 6:00 na een vroeg ontbijt in de lodge. De gids, samen met de trackers zullen de gasten meenemen in een open 4x4 naar de Klip River. Een gedeelte van de tracking vindt plaats te voet, dit duurt niet langer dan 1 tot 3 uur. Tijdens de lunch is er een stop in de buurt van de bronnen. Het is bijna een hele dag activiteit over de hobbelige wegen en wandelen in rotsachtig terrein, dus niet aan te raden voor de mensen die slecht ter been zijn.

Himba

Kom en bezoek een van de laatste meest traditionele volkeren van Namibië in een kleine nederzetting in de buurt van Palmfontein omringd door Makalani palmen en droge rivierbeddingen. Deze vriendelijke mensen, nauw verwant aan de Herero, zijn herders, fokken voornamelijk runderen en geiten, en leiden een semi-nomadisch leven. Leer hoe de trotse Himba vrouwen vele uren besteden aan schoonheidsverzorging en zichzelf te reinigen met kruiden stoombaden. Zie hun hutjes, gemaakt van palmbladeren, modder en vee mest. Door de levensstijl van de Himba’s kan de trip niet het hele jaar door worden gegarandeerd. 

Toeristische autoroutes langs de rivier de Klip
De lodge biedt trips met de auto aan naar de Klip River Valley waar permanente bronnen de dieren zoals zebra's, antilopen en soms olifanten, leeuwen en zwarte neushoorns van water voor ziet. Springbok, kudu en gemsbok zijn meestal te zien en zelfs de verlegen klipspringers worden soms gezien. De ochtend trip begint na het ontbijt en duurt tussen de 3-4 uur, ’s middags is de trip iets korter, men begint na de thee en/of koffie en het duurt meestal 2-3 uur

Ritten te paard
Dwaal door de mopane savanne op een paard en geniet van het uitzicht van dit prachtige landschap en genieten van de ongerepte landbouwgrond van de regio. U kunt ervoor kiezen om een ochtend of middag rit te genieten. Alle ritten worden begeleid. Beginners zijn welkom om met ons mee voor deze prachtige ervaring.