Highlights van Madagaskar - 3 weken

In 3 weken bezoekt u met een privégids veel hoogtepunten van Madagaskar.


In 3 weken bezoekt u met een privégids veel hoogtepunten van Madagaskar.

Prijzen

Aantal Personen Budget Middenklasse Luxe
2 personen incl. Tsingy € 2.040,00 € 2.380,00 € 2.585,00
3 personen incl. Tsingy € 1.675,00 € 2.020,00 € 2.225,00
4 personen incl. Tsingy € 1510,00 € 1.865,00 € 2.045,00
2 personen excl. Tsingy € 2.075,00 € 2.410,00 € 2.630,00
3 personen excl. Tsingy € 1.710,00 € 2.040,00 € 2.250,00
4 personen excl. Tsingy € 1.525,00 € 1.865,00 € 2.070,00

Alle prijzen zijn exclusief alle vluchten. De Tsingy zijn in het zomerseizoen niet te bereiken en alleen geschikt voor mensen met een redelijke conditie. Indien de Tsingy niet worden bezocht wordt het verblijf in Morondava en Ifaty met 1 dag verlengd.

Tijdens deze reis van 3 weken bezoekt u na aankomst de hoofdstad Antanananarivo, waarna u eerst naar het oosten reist om het Andasibe National Park te bezoeken. Daarna reist u via Antsirabe naar Morondava aan de westkust waar u de Baobab Allee, het Kirindy Dry Forest en de Tsingy bezoekt. Via Antsirabe reist u dan naar het Ranomafana National Park. U sluit de reis af door via het Isalo park naar de strandplaats Ifaty aan de westkust te reizen. Vanuit Ifaty vliegt u weer naar Antanananarivo. Deze reis kan nog verlengd worden als u meer van Madagaskar wilt ontdekken.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens deze reis bezoekt u de volgende hoogtepunten:
Andasibe National Park: tropisch regenwoud met diverse lemuren
Kirindy Park: avondwandeling nachtlemuren, fossa
Baobab Alley: wereldberoemde Baobablaan
Tsingy of Bemaraha: stenen woud Tsingy Werelderfgoed
Strand van Morondava
Ranomafana Nationaal Park: diverse lemuren (maki's) en kameleons, vogels
Anja Community Reserve: onder andere de ringstaartlemur,
Isalo Nationaal Park: zandsteen massief met grote variëteit flora en fauna
Ifaty: vissersdorp met baobabbos en koraalriffen

Afbeelding van Vliegtijd Antananarivo 02 U komt aan op het vliegveld van Antananarivo, waar u wordt ontvangen door uw gids voor de komende dagen.

+Dag 1 en 2: Antananarivo

La Varangue - Antananarivo

Afbeelding van La Varangue Tananarive 03 U verblijft in Antananarivo en heeft voldoende tijd om deze stad te ontdekken.

+Dag 3 & 4: Andasibe

Eulophiella Lodge bij Andasibe

Afbeelding van Eulophiella Lodge U reist via het typische landschap van de hooglanden met rijstvelden, regenwouden en de typische huizen van rode klei naar de Peyrieras Nature Farm. Hier kunt u onder andere diverse kameleons, hagedissen en vlinders zien. Ook heeft u kans om lemuren (maki's) te spotten. Tijdens een nachtwandeling in het Andasibe National Park heeft u kans om de diverse nachtdieren te zien. De volgende dag heeft u kans om de Indri Indri, de grootste lemur, te zien in het Anlamazaotra Reservaat. Hier leven ook de grijze bamboe lemuren en de bruine lemuren. 's Middags bezoekt u nog het Vakona Private Reserve waar ook diverse lemursoorten leven.
Afbeelding van Les Chambres Du Voyageur 02 U reist door een landschap van heuvels, bergen en rijstvelden naar Antsirabe waar u na de middag een stadstour maakt.
Afbeelding van Princesse Tsiribihina   Miandrivazo Om de reis naar Morondava niet te lang te maken is er een tussenstop in Miandrivazo gepland. Onderweg kunt u genieten van het steeds wisselende landschap.
Afbeelding van Le Relais Du Kirindy 01 Op uw rit naar Kirindy rijdt u door de Baobab Avenue. De volgende dag heeft u alle tijd om het Kirindy Reservaat te bezoeken. 's Avonds gaat u op zoek naar de diverse nachtdieren in het Kirindy Reservaat.

+Dag 7 & 9: Tsingy de Bemaraha

Olympe de Bemaraha bij de Tsingy de Bemaraha NP

Afbeelding van Olympe Du Bemaraha 03 Vandaag is een lange rit. De afstand is niet zo groot, maar de weg niet zo goed. U steekt twee rivieren over, de ferry bij Belo/Tsiribihina en de crossing over de Manambolo naar Bekopa. U verblijft drie nachten in Bekopaka zodat u twee volle dagen in het Tsingy de Bamaraha park kunt zijn. Dit is het grootste beschermde gebied van Madagaskar. Eén van de meest spectaculaire plekken is de Grand Tsingy waar diverse wandelingen zijn door grotten en labyrinten. Ook hier zijn bijzondere lemuren (maki's) te ontdekken zoals de Decke's Sifakas en diverse nachtlemuren. Ook de de Schlegel's Asity (een vogel) leeft alleen in Madagaskar.

+Dag 10 & 11: Morondava

Baobab Hotel en Café in Morondava

Afbeelding van Baobab Hotel Morondava Na het ontbijt reist u weer naar Morondava. Aan het einde van de rit gaat u naar de Baobab Valley om van de zonsondergang te genieten. De volgende dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand van Morondava.
Afbeelding van Les Chambres Du Voyageur 02 Vandaag is een lange autorit. U reist vandaag weer terug naar Antsirabe. Onderweg kunt u genieten van de afwisselende landschappen. U zou ook langs de kust naar Ifaty kunnen reizen en dan in een andere volgorde zonder vlucht naar Antanananarivo kunnen reizen. De reis wordt dan wel 2-3 dagen langer.

+Dag 13 & 14: Ranomafana

Centrest Sejour - Ranomafana

Afbeelding van Centrest Sejour 09 Na het ontbijt vertrekt u naar Ambositra, de stad om handgemaakte souvenirs te kopen. Ambositra is namelijk een belangrijk ambachtelijk centrum van houtsnijwerk. U reist daarna verder naar het Ranomafana National Park, een typisch tropisch regenwoud. Hier leven diverse soorten lemurs en vogels. Ook leeft hier één van de grootste hagedissen van het eiland, de Parson's chameleon. Ranomafana is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Het Ranomafana National Park is sinds 1991 een Unesco Werelderfgoed Site.
Afbeelding van Tsiehenimparihy Lodge U bezoekt vandaag de stad Fianarantsoa, de stad waar veel geloven hun centrum hebben en waar dus veel kerken zijn te bezichtigen. Daarna reist u verder naar Ambalavao. Hier bezoekt u een fabriek waar papier nog met de hand wordt geschept.
Op woensdag is de Zebu markt interessant om te bezoeken. In het Anja Community Reserve kunt u de ringstaartmaki ontdekken. Het tweede deel van de reis gaat via Ihosy naar de Horombe graslandvlaktes en verder richting Ranohira. Het landschap begint te veranderen. Terwijl u door de 'Poort naar het Zuiden' reist geniet u van het uitzicht op de bergketen en betreed het aantrekkelijke landschap van de Betsileo-bevolking. Hier begint ook de bebouwing te veranderen, van de huizen met twee verdiepingen naar de 'African-style' woningen. U verlaat de centrale hooglanden waar de mensen meer verwant zijn aan die in Zuidoost-Azië dan die in Afrika.

+Dag 16 & 17: Isalo National Park

Relais de la Reine - Isalo National park

Afbeelding van Relais De La Reine 03a Het Isalo National Park is een zandsteen massief en biedt schitterende landschappen. Ook hier kunt u genieten van een grote variëteit aan flora en fauna.

+Dag 18 & 19: Itafy

Le Paradisier Hotel - Ifaty

Afbeelding van Le Paradisier 04 U reist door verschillende dorpen, savannes en bossen naar Toliara. Langs de weg ziet u baobabbomen, mooi beschilderde graven, evenals typische dorpen van de zuidelijke stammen. Na de lunch reist u verder naar het vissersdorp Ifaty. De volgende dag heeft u vrij te besteden in Ifaty en omgeving en zijn naast de schitterende riffen en lagunes hier ook veel baobabbomen te zien. Geniet ook van de omliggende dorpen. Hier zijn diverse wateractiviteiten mogelijk.

+Dag 20: Antanananarivo

Au Bois Vert - Antananarivo

Afbeelding van Au Bois Vert Antananarivo 03 U vliegt in de loop van de dag weer terug naar Antananarivo. Om niet teveel van de drukte van de stad te beleven verblijft u dicht bij het vliegveld.

+Dag 21: Vertrek naar Europa

Vertrek Antananarivo Ivato Madagaskar

Afbeelding van Vliegtijd Antananarivo 01a Afhankelijk van de tijd van uw retourvlucht kunt u nog iets ondernemen in Antanananarivo of de omgeving.

En tot slot...

Inclusief:
Accommodatie op basis van logies en ontbijt gedurende de reis
Entreegelden en lokale gids in de parken volgens de route
Vervoermiddel en bestuurder: 4x4-auto of minibusje (bij meer dan 4 personen)  
Engelssprekende chauffeur
Heffingsbelasting

Exclusief:

Alle lunches
Alle diners
Drankjes, fooien en alle persoonlijke uitgaven
Visumkosten: €35 voor een verblijf van 30 dagen
Binnenlandse vluchten en luchthavenbelasting
Internationale vluchten en luchthaventaksen
(Geschatte vluchtkosten Ifati - Antananarivo € 350,00 p.p.)
Eventuele wijzigingen van de route om welke reden dan ook