Hluhluwe iMfolozi

Hluhluwe en Imfolozi zijn opgezet om de witte neushoorn te beschermen. Het park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood.


Hluhluwe en Imfolozi zijn opgezet om de witte neushoorn te beschermen. Het park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood.

Hluhluwe en Imfolozi (gesticht in 1992) zijn opgezet in 1895 als twee verschillende wildreservaten om de witte neushoorn te beschermen tegen uitroeiing. Het Hluhluwe-Imfolozi Park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood.
Een bezoek aan dit park is de moeite waard, zelfs voor degenen die het Krugerpark al hebben gezien. De heuvels en de weelderige vegetatie zijn totaal anders. Het Imfolozi deel bestaat uit bijna 50 ha. heuvels en vlakten tussen de Zwarte Imfolozi en Witte Imfolozi Rivier in centraal Zoeloeland. Het Hluhluwe deel, ongeveer half zo groot als het Imfolozi is betoverend mooi: een rijk land met hier en daar mistige bergwouden, met gras bedekte hellingen, dicht struikgewas, de prachtige rivier de Hluhluwe en met ongelooflijk veel verschillende soorten planten en dieren. Tussen maart en november kan het park te voet (of te paard) in kleine groepen op een driedaagse safari worden bezichtigd, begeleid door ervaren rangers.
Locatie: in het noordoosten van KwaZulu-Natal, in het hart van Zoeloeland, ongeveer 280 km ten noorden van Durban.
Accommodatie: Hilltop Camp heeft chalets, rondavels, een restaurant en zwembad. Mpila heeft twee cottages, chalets en rondavels.
Er zijn vier luxe kleine bush lodges, de Munyanawaneni Bush Lodge met uitzicht op de Hluhluwe rivier, de Gqoyeni Bush lodge met uitzicht op de Zwarte Imfolozi Rivier, Muntulu Bush Lodge, verborgen in de wildernis, met uitzicht op de Hluhluwe rivier en de Hlatikhulu Bush Lodge, in de schaduw van een rivierenwoud met uitzicht op de Zwarte Imfolozi rivier, alle vier ideaal om privé het wild te observeren, allen met kok en rangers (voor trektochten). Het Nseweni Bush Camp is een rustig kamp, gelegen aan de grens van het Imfolozi Park en beschikt over 4 2-persoons hutten met centrale douche en toilet. Het centraal eetgedeelte ligt op een terras dat over de rivier uitkijkt
Wegennet: er is een netwerk van grindwegen. De maximumsnelheid bedraagt 40 km/per uur en parkeren is uitsluitend toegestaan bij de kampen en picknickplaatsen. Hilltop en Mpila Camps hebben benzinestations.
Dieren: het park is het best bekend om zijn grote aantal witte neushoorns en een kleinere populatie zwarte neushoorns. Ook zijn er leeuwen en olifanten, terwijl de nyala, die elders zeldzaam is, hier ook voorkomt. Ook andere antilopensoorten zijn er in grote aantallen. De verscheidenheid van vogels is ongelofelijk.
Een anti-malariakuur kan noodzakelijk zijn in het zomerseizoen.


Kijk ook hier eens naar:

Rondreis Durban en KwaZulu-Natal

Rondreis Durban en KwaZulu-Natal - 14 dagen cultuur en natuur van Zuid-Afrika.

Bekijk pagina

Safarireis Zuid-Afrika

Safarireis Zuid-Afrika - 6 wildparken in Zuid-Afrika en Swaziland binnen 14 dagen

Bekijk pagina

Zuid Afrika anders - Wild

Zuid Afrika anders -Wild reis - U vindt in 21 dagen wild in de Karoo, het Addo Elephant Park, het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark in Zuid Afrika en het Mkhaya Wildpark in Swaziland.

Bekijk pagina

Autoreis Zuid Afrika compleet

Autoreis Zuid-Afrika compleet laat u in 28 dagen bijna met geheel Zuid-Afrika kennis maken

Bekijk pagina