Autoreis Zuid-Afrika compleet - 28 dagen

Maak met deze 28-daagse autoreis met bijna geheel Zuid-Afrika kennis


Maak met deze 28-daagse autoreis met bijna geheel Zuid-Afrika kennis

Prijzen

periode 2020 Indicatie prijs p.p. op basis van twee personen
01 april tot en met 15 juli € 2990,00
15 juli tot en met 30 sep € 3140,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand.

Autoreis Zuid-Afrika compleet biedt u nog meer van Zuid-Afrika. In deze reis zijn veel gebieden en hoogtepunten verwerkt, zoals de Blyde River Canyon, diverse wildparken, eSwatini, de Drakensbergen, het Tsitsikamma Park, de Tuinroute en de Wijnlanden. Deze reis geeft dan ook een goede indruk van de mogelijkheden die Zuid-Afrika heeft, zodat u na deze reis waarschijnlijk de conclusie trekt nog eens terug te komen. De reis kan ook andersom worden gemaakt.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Dag tot dag beschrijving

In 28 dagen bezoekt u een groot aantal hoogtepunten van Zuid-Afrika, in een fijne combinatie van cultuur, safari, strand en bruisende steden. Ga met eigen huurauto op pad en geniet van de prachtige plekken die Zuid-Afrika te bieden heeft.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International U komt aan op het vliegveld van Johannesburg en wordt per transfer naar uw accommodatie gebracht.

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Sunrock Pool U komt aan op het vliegveld van Johannesburg, waar u wordt ontvangen door een van onze vertegenwoordigers. Onze vertegenwoordiger overhandigt u de papieren en brengt u naar uw accommodatie voor deze nacht. In de loop van de morgen zou u nog het Apartheid Museum kunnen bezoeken of een fietstour door Soweto kunnen maken.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2 & 3: Kololo Game Reserve afstand 275 km

Kololo Game Reserve Vaalwater

Afbeelding van Vaalwater Kololo Game Reserve Nadat u uw huurauto heeft opgehaald, reist u naar het noorden. Kololo ligt in een wildreservaat zonder gevaarlijk wild. U kunt hier genieten van het wild door te wandelen of te fietsen. Ook kunt u safari's maken door het naastgelegen Welgevonden Park waar de Big 5 leeft.
Maaltijden: ontbijt en diner

+Dag 4 & 5: Louis Trichardt afstand 370 km

Madi a Thavha Louis Trichardt

Afbeelding van Louis Trichardt Madi A Thavha U verblijft twee nachten in de regio van de verborgen meren van Limpopo. Als u onderweg bent, kunt u gebruikmaken van de gelegenheid gebruik om de Ribolla kunstroute te ontdekken. Misschien ontmoet u welbekende artiesten in hun studio’s. Er zijn hier diverse excursiemogelijkheden. U kunt met gids de Venda-cultuur ontdekken of met een townshiptour door het dichtsbijzijnde township. Ook kunt u de galerij bezoeken die bij de accommodatie ligt.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 6: Balule afstand 310 km

Sausage Tree Safari Camp Hoedspruit

Afbeelding van Balule Sausage Tree Lodge U rijdt vandaag een mooie rit door de provincie Limpopo naar het Balule privépark. Dit is een onderdeel van het grote Kruger Nationaal Park. Bij het verblijf bij Sausage Tree Lodge zijn de safari’s en maaltijden inbegrepen. U heeft hier twee keer per dag een safari, namelijk een ochtendsafari en een middagsafari, die overgaat in een avondsafari. Het Sausage Tree Lodge is gelegen in het Balule privépark.
Maaltijden: ontbijt en diner, inclusief safaris, exclusief toegang tot Balule Privé Park

+Dag 7: Hazyview afstand 220 km via Panorama Route

Gecko Lodge - Hazyview

Afbeelding van Hazyview Gecko Lodge U vertrekt na de ochtendsafari en het ontbijt richting Panorama Route. U reist via de ontzagwekkende vallei van de Blyde Rivier met panoramische vergezichten van de Blyde River Canyon, God’s Window en de Three Rondavels. U kunt ook Bourke’s Luck Potholes bezoeken, waar de Blyde Rivier reusachtige gaten in de rots heeft gekerfd en een ongelofelijk geologisch herkenningspunt heeft achtergelaten.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 8: Krugerpark afstand 165 km

Satara Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Satara 05 Vandaag en morgen verblijft u in een van de restcamps van het Kruger Nationaal Park. U gaat het Kruger National Park binnen via de Orpen Gate of een van de andere hoofdingangen. Toegangsgelden zijn bij de reis inbegrepen. In het restcamp zijn restaurants aanwezig, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen maaltijden verzorgen. U kunt bij de receptie safari’s onder leiding van een gids in een open auto boeken, maar ook begeleide wildwandelingen boeken.
Maaltijden: logies, self-catering

+Dag 9: Krugerpark afstand 100 km

Lower Sabie Kruger National Park

Afbeelding van Krugerpark Lower Sabie 01 Vandaag heeft u nog de hele dag de tijd om van het wild te genieten. Dit kan onderweg van Satara naar Lower Sabie wanneer u uw eigen safari maakt, maar ook kunt u safari's bij één van deze camps boeken.
Maaltijden: logies, self-catering

+Dag 10: eSwatini afstand 250 km

Mlilwane Restcamp

Afbeelding van Swaziland Mlilwane NR U reist via de Jeppe’s Reef grenspost in het noorden van eSwatini en gaat richting het zuiden naar Mbabane en het Mlilwane Wildpark, waar u ook de nacht zult doorbrengen.
U reist door een schitterend berggebied en ervaart de traditionele cultuur en de mooie lokale handvaardigheid (kaarsen, glas en textiel) van dit onafhankelijke koninkrijk. U overnacht in Mlilwane, één van de wildparken van eSwatini. In Mlilwane leven geen dieren van de Big Five, waardoor u hier uitstekend op de fiets of te paard wild kunt spotten.
Accommodatie : eSwatini, Mlilwane
Maaltijden: ontbijt

+Dag 11 & 12: St. Lucia afstand 335 km

Avalone Guesthouse - St. Lucia

Afbeelding van St Lucia Beach Indische Oceaan 706 Het Greater St. Lucia Wetland/iSimangaliso Park is de eerste werelderfgoedlocatie en het grootste moerasgebied van Zuid-Afrika. Nijlpaarden, krokodillen en een rijk vogelleven komen in dit park voor. Verder bestaat hier de mogelijkheid om te paard safari’s te maken en gedurende de periode van juni tot oktober is het een van de beste locaties om walvissen te zien. In de loop van de middag kunt u nog een boottocht maken over het meer. Vanuit hier kunt u ook het Hluhluwe/Imfolozipark bezoeken.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 13: Dundee afstand 320 km

Penryn B&B Dundee

Afbeelding van Dundee Penryn B&B De afstand naar de Drakensberg is redelijk groot. Om die reden hebben we gekozen voor een tussenstop in Dundee. Dundee ligt in het centrum van de 'Battlefields', waar u diverse monumenten vindt ter herinnering aan diverse oorlogen. Ook is er een interessant museum over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis in Dundee.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 14 & 15: Drakensberg afstand 230 km

Witsieshoek Noordelijk Drakensbergen

Afbeelding van Drakensberg Witsieshoek U gaat vandaag de bergen in. Witsieshoek ligt op een schitterende plek met mooie uitzichten en een goede uitgangspositie voor mooie wandelingen naar onder andere de Sentinel Peak.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 16 & 17: Lesotho afstand 165 km

Maliba Lodge Lesotho

Afbeelding van Lesotho Maliba Mountain Lodge U reist vandaag het 'Nepal van Afrika' binnen: Lesotho. Uw accommodatie ligt midden tussen de bergen. Vanaf hier kunt u schitterende wandelingen maken en genieten van mooie uitzichten op de omliggende bergpieken.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 18: Bloemfontein afstand 275 km

Hobbit Boutique Hotel Bloemfontein

Afbeelding van Bloemfontein Hobbit Boutique U verlaat Lesotho en reist verder naar Bloemfontein in Zuid-Afrika. Bloemfontein is de hoofdstad van de Free State. Hier zetelt de rechtelijke macht van Zuid-Afrika.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 19 & 20: Graaff Reinet afstand 425 km

Camdeboo Cottages - Graaff Reinet

Afbeelding van Camdeboo Valley Of Desolation U reist verder door een fascinerend landschap naar Graaff Reinet via Nieu Bethseda. In Nieu Bethseda bevindt zich het bekende “Owl House”, een collectie van fascinerende betonnen beelden, inclusief 90 uilen. Het verhaal achter het Owl House en de maker Helen Martins is intrigerend en een bezoekje waard. De plaats groeit nu snel uit tot een samenleving van kunstenaars. Graaff Reinet is een oude grensstad die is gesticht in 1786 en het is een plaats met schitterende architectuur, interessante gebouwen, musea en galerieën. Verder is Graaff Reinet het centrum van veel vee, schapen, paarden en melkboerderijen en is de plaats waar de Zuid-Afrikaanse wolindustrie is begonnen. Ook is hier de Valley of Desolation en het Camdeboo Park.
Accommodatie: Graaff Reinet, Camdeboo cottages
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 21 & 22: Tsitsikamma afstand 400 km

Storms River Camp

Afbeelding van Tsitsikamma Storms River Restcamp Vandaag reist u nog een gedeelte door de Karoo richting Tsitsikamma. De rit duurt ongeveer 5 uur. De weg leidt u via Abderdeen en Uniondale en een stukje R62 naar de N2. Hier kunnen we de route ook via het Addo National Park laten gaan.
Maaltijden: logies, self-catering

+Dag 23 & 24: Oudtshoorn afstand 255 km

Red Stone Hills Oudtshoorn

Afbeelding van Oudtshoorn Red Stone Hills ’s Morgens heeft u alle tijd om rustig te vertrekken. U rijdt langs de kust naar George. Vanaf daar rijdt u via de spectaculaire Outeniqua Bergpas naar Oudtshoorn. De verscheidenheid aan landschappen is verbazingwekkend als u van de rustieke kustvegetatie en wouden naar de ruwe rotsen van de Karoo rijdt. En daarna de hoofdstad van de struisvogel binnenkomt. Bij Oudtshoorn liggen ook de prachtige Cangoo grotten. De tweede dag kunt u gebruiken om de Swartbergpas en de Meiringspoortpas te rijden.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 25: Swellendam afstand 190 km

Roosje van de Kaap Swellendam

Afbeelding van Swellendam Roosje Van De Kaap U rijdt via de Gardenroute naar Swellendam. De naam Gardenroute heeft niets met tuinen te maken, maar is gegeven omdat het gebied erg groen is. Bij Swellendam begint u de vele wijnranken te ontdekken, vanaf hier wordt veel wijn verbouwd. Swellendam is een typisch dorpje met een koloniaal verleden wat je goed aan de huizen kunt zien.
Maaltijden: ontbijt

+Dag 26 & 27: Kaapstad afstand 230 km

Cape Paradise - Kaapstad

Afbeelding van 1207 Kaapstad 8106 U kunt via de kustweg of toeristisch door het wijngebied naar Kaapstad rijden, maar ook is het mogelijk om snel via de N2 te gaan en dan de rest van de dag in Kaapstad door te brengen. In Kaapstad is genoeg te beleven. Hieronder een paar suggesties:
De grote Cape Peninsula Tour begint in Simon’s Town, erg bekend om haar maritieme geschiedenis en de daar levende pinguïnkolonie. Hierna rijdt u door naar het Cape Point National Park, gevolgd door een schilderachtige rit via de Chapman’s Peak Drive en Hout Bay, waarna u terugkeert naar Kaapstad.
Voor een excursie waarbij u nader kennis maakt met de lokale bevolking adviseren wij u geselecteerde gemeenschapsprojecten en township tours.
Verder zijn er natuurlijk de traditionele favorieten: de Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen en Robben Eiland, District Six en andere musea, maar deze zijn ook uitstekend zelf te doen.
Maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Cape Town Airport 04 0PcT7C Vandaag levert u uw huurauto weer in voor de terugreis. U heeft de hele dag de tijd om nog wat te ondernemen, zoals Kaap de Goede Hoop verkennen. Ook kunt u de Kirstenbosch Tuinen, Robben Eiland of de Tafelberg bezoeken. De meeste vluchten vertrekken aan het eind van de middag en/of avond.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet op vliegveld bij aankomst
4 nachten verblijf op basis van self-catering in de parken
20 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
2 nachten verblijf op basis van logies, ontbijt en diner
1 nacht op basis van full board inclusief safari's
Middag-/avond- en ochtendsafari in Balule privépark
Huurauto Toyota Corolla Quest of vergelijkbaar, klasse C
Transfer vanaf het vliegveld Johannesburg naar de eerste overnachting (Sunrock Guesthouse)
Entrees van Kruger Nationaal Park, Mlilwane Park, Ukhahlamba Drakensberg, Tsitsikamma Park
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering bij huurauto groep C
Bij 'Super Cover' verzekering huurauto:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Wegenatlas bij aankomst Johannesburg
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief:
Intercontinentale vlucht
Toegang tot het Balule privépark


Kijk ook hier eens naar:

Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park is het grootste wildpark van Zuid-Afrika op de grens van Zimbabwe en Mozambique.

Bekijk pagina

Hluhluwe iMfolozi

Hluhluwe en Imfolozi zijn opgezet om de witte neushoorn te beschermen. Het park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood.

Bekijk pagina

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park/Greater St Lucia Wetland Park werd in december 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste Wereld Erfgoed gebied.

Bekijk pagina

Mlilwane Wild park

Het Mlilwane Wild park is prachtig gelegen in de Ezulwini vallei. U hebt 24 uur toegang tot het park en kunt dus makkelijk naar Ezulwini en Malkerns voor een toeristisch uitstapje.

Bekijk pagina

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma National Park is de “plek met veel water” aan de kust van de Indische Oceaan. Het park heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn.

Bekijk pagina

uKhahlamba-Drakensberg Park

uKhahlamba-Drakensberg Park bestaat uit hoog oprijzende toppen en steile rotskloven met de meeste rotsschilderingen ter wereld.

Bekijk pagina

Camdeboo Nationaal Park

Om Graaff Reinet heen ligt het ongeveer 19.500 hectare grote Camdeboo National Park. Hier ligt onder andere de Valley of Desolation.

Bekijk pagina

Golden Gate Highland Park

Golden Gate Highland Park is een berggebeid met massieve, zandstenen rotsformaties dat ten noorden van de Drakensbergen en tegen de grens met Lesotho ligt.

Bekijk pagina

Ithala Park

Het Ithala Park ligt in het Noorden van Kwa zulu Natal.De grote aantrekkingskracht van dit reservaat is zijn ongerepte wildernis en gevarieerde landschap.

Bekijk pagina

Table Mountain National Park

Table Mountain National Park strekt zich uit van Signal Hill in Kaapstad tot Cape Point. Het park is ongeveer 7750 ha. groot en heeft een kustlijn van 40 km lang.

Bekijk pagina