Lesotho

Landeninformatie Lesotho

Landeninformatie Lesotho

Lesotho (officieel: Mmuso wa Lesotho) is een klein land dat geheel omsloten is door Zuid-Afrika. Het is ongeveer zo groot als België en telt ruim 2,1 miljoen inwoners. Dit is ongeveer 70 inwoners per vierkante kilometer en de ruimte bestaat voor het grootste deel uit bergen. Het is het enige land dat in zijn geheel boven de 1000 meter ligt en wordt om die reden weleens het Nepal van Afrika genoemd. Het land is erg arm en vol tradities.

Staatsvorm: Constitutionele monarchie, sinds 4 oktober 1966 afhankelijk
Oppervlakte: 30.344 km2
Inwoners: 2,1 miljoen (66 inw. Per km2)
Grootste religies: Christendom
Hoofdstad: Maseru
Taal: Engels en Sesotho
Klimaat: Gematigd met droge winters en warme, natte zomers
Munt: Loti, onderverdeeld in 100 Lisente.
Nationale feestdag: 4 oktober, de dag waarop het land in 1966 onafhankelijk werd.
Natuur- en wildparken: Lesotho heeft geen belangrijke wild- of natuurparken, Het berggebied is erg ongerept met als hoogste punt de Thabana Ntlenyana met een hoogte van 3482 m.
Rivieren: Bijna alle rivieren in Zuid-Afrika, waaronder de Oranjerivier hebben hun bron in Lesotho

Lesotho werd  in 1966 een zelfstandig koninkrijk. Het land, met een oppervlakte van ongeveer driekwart Nederland, ligt geheel ingesloten in Zuid-Afrika. Vanwege de ligging, op hoge groene bergruggen, wordt Lesotho wel ‘het Koninkrijk in de Hemel’ genoemd. Bergen, valleien en rivieren zorgen voor een prachtige omgeving waar de toerist van kan genieten. Hier krijgt Lesotho ook zijn kristalheldere water vandaan. Het water is een grote inkomstenbron van Lesotho. In de bergen worden diamanten gevonden en andere mineralen. De natuur is prachtig en onbedorven, terwijl de Maluti bergen een groot deel van het land beslaan. De bronnen van twee rivieren (De Oranje rivier en de Tugela) van Zuid-Afrika liggen in de Maluti bergen in Lesotho.
De bevolking, de Basotho, houdt nog voor het merendeel een traditionele leefwijze in stand. In de dorpen houdt men nog vast aan de tradities en gewoontes. Hier kan men ook het traditionele Motoho (pap) proeven. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot.

Suid Afrika Reise heeft enige voorbeeldreizen om u kennis te laten maken met een groot gedeelte van Lesotho. Natuurlijk kunnen we alle reizen op de website aanpassen zodat de reis helemaal aansluit op uw wensen.
In het routeboekje dat u ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangt zult u veel over Botswana en diverse interessante plekken kunnen lezen.