Inkosana Lodge Drakensberg

Bekijk foto's

Inkosana Backpackers lodge in Champagne Valley in de Drakensbergen, KwaZulu Natal, Zuid-Afrika, heeft al 25 jaar reizigers ontvangen.
Inkosana Lodge dient als uitvalsbasis om de machtige Drakensbergen te verkennen, of als een rustig oord voor reizigers om te ontspannen. De backpackers lodge ligt tussen inheemse tuinen tegen de achtergrond van de toppen van de Drakensbergen. Inkosana trekt een breed scala van mensen, van backpackers zwervend door Afrika tot Zuid-Afrikanen op zoek naar een weekendje weg. Backpacking heeft suites, tweepersoonskamers, rondavels met rieten daken, slaapzalen, en een camping. De lodge heeft een keuken voor zelf catering, braai faciliteiten, hoewel het bekend staat om zijn ontbijt en diners. Men voorziet de kamers van handdoeken. In de winter is er verwarming.
Inkosana ligt op slechts 7 km van de Monk's Cowl ingang van de spectaculaire Ukhahlamba Drakensberg Nationaal Park met toegang naar de hoogste pieken in de Drakensberg, Champagne Castle, Injusuthi en Mafadi. Het is centraal gelegen zodat u andere gedeeltes gemakkelijk kunt bereiken met maar een korte rit.
Als u een serieuze wandelaar of klimmer bent, vindt u deskundig advies en goede begeleiding voor uw wandeltochten. Het Park is een VN-World Heritage Site, zowel voor het natuurschoon en de San (Bosjesmannen) rotskunst schilderijen.
Wandelen is niet het enige wat je kunt doen bij Inkosana. Vele gasten genieten van het paardrijden en water rafting. Het gebied beschikt ook over sportfaciliteiten en het wereldberoemde Drakensberg Boy's Choir.