iSimangaliso Wetland Park

Bekijk foto's

Het iSimangaliso Wetland Park/Greater St. Lucia Wetland Park werd in december 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste Wereld Erfgoed gebied. Het ligt in het oosten van Kwazulu Natal.
Een ongelofelijk diversiteit aan ecosystemen omringen het 40 km lange Lake St Lucia, van mangrovemoerassen tot gras- en bushland. 's Werelds meest zuidelijke koraalrif loopt langs de kust. Snorkelen en duiken kan aan de kust van Sodwana Bay. In december en januari leggen lederschildpadden hier hun eieren op de stranden.
Het wordt beschouwd als een verbazingwekkend natuurfenomeen doordat er vijf ecosystemen voorkomen binnen een relatief klein gebied (260.000 ha). Tot het uitgebreide diversiteit in landschap behoren: koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwater moerassen, open riviermondingen, weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden. Centraal ligt het 36.000 ha. grote meer, dat 602 miljoen jaar geleden werd gevormd, toen de oceaan zich terugtrok en een vlak zandland achter liet.
Van juni tot september kunt u elk jaar de majestueuze Zuidkapers zien spartelen bij de kust, begeleid door scholen walvishaaien en dolfijnen, op weg naar hun voedselgronden in Antarctica. In het midden van het park ligt een complex systeem van riviermondingen en zoetwatermeren, waarvan Lake St. Lucia het grootste zoetwatermeer in zuidelijke Afrika is. Het wordt gevoed door vijf rivieren en wordt bewoond door een rijke verscheidenheid aan rivier- en zeedieren.
Tijdens een trip op het meer, dat bezaaid is met eilanden vol vogels, ziet u duizenden flamingo's, pelikanen en andere watervogels. Meer dan 526 verschillende vogelsoorten worden hier aangetroffen.

Locatie: in het noordoosten van KwaZulu-Natal; toegang via St. Lucia Village, of via Charters Creek en Fanies Island.
Accommodatie: Cape Vidal Public Resort - 29 volledig ingerichte luxe hutten, De Bhangazi Bush Lodg, de lodge is gelegen in op een smalle strook land tussen de oceaan en de oevers van het Lake St. Lucia in een bos in de duinen. De lodge heeft 8 twee persoons kamers en kijkt uit over Lake Bhangazi.
Wegennet: de N2 biedt toegang tot het meer bij Mtubatuba, Nyalazi en Hluhluwe. Moerassige gebieden langs de Mkuzi River kunnen alleen doorkruist worden met een vierwiel aangedreven voertuig (kan worden gehuurd in Sodwana).
Dieren: overvloedig vogelleven, in het bijzonder in de zomer wanneer de treksoorten zich voegen bij de vaste kolonies watervogels zoals pelikanen, ooievaars en ibissen. Krokodillen en nijlpaarden zijn er in overvloed, terwijl ook koedoes, waterbokken, buffels en de incidenteel voorkomende neushoorn en luipaarden gezien kunnen worden. In het Mkuzi-gebied leven impala's, nyala's, koedoes, wrattenzwijnen en sinds kort ook olifanten.
Een anti-malariakuur is noodzakelijk in het zomerseizoen.

Prijzen

*10*