Kampeerreis Botswana

Kampeerreis Botswana is een 4x4-kampeerreis van 21 dagen waarbij u onder andere Chobe, de Okavango Delta en de Centrale Kalahari bezoekt.


Kampeerreis Botswana is een 4x4-kampeerreis van 21 dagen waarbij u onder andere Chobe, de Okavango Delta en de Centrale Kalahari bezoekt.

Prijzen

Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Toyota Double Cab
05 jan - 19 mrt € 2025,00
11 nov 19 - 04 jan 20 en 20 mrt - 25 juni € 2125,00
26 juni -19 juli en 21 aug - 10 nov € 2490,00
20 juli - 20 aug € 2585,00
Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Nissan Single Cab
01 jan - 30 juni € 1790,00
01 juli - 31 nov € 2340,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand.

Botswana staat bekend om haar wildparken. Vooral Chobe, de Okavango Delta en het Moremi park zijn erg bekend. Omdat de vluchten naar Botswana allemaal via Johannesburg gaan hebben wij ervoor gekozen om de reis vanuit Johannesburg te laten beginnen en daar ook weer te eindigen, zodat u ook nog een stukje van Zuid-Afrika kunt ervaren. Behalve de wildparken is een bezoek aan de Victoria Watervallen natuurlijk ook de moeite waard.

Er zijn veel mogelijkheden om Botswana te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Dag tot dag beschrijving

Tijdens de kampeerreis Botswana bezoekt u onder andere Chobe, de Okavanga Delta en de Centrale Kalahari.

+Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg OR Tambo Intl.

Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International U komt aan in Johannesburg en wordt naar uw accommodatie gebracht

+Dag 1: Johannesburg

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 U komt aan op het vliegveld van Johannesburg. Daar wordt u ontvangen door een van onze vertegenwoordigers.
Accommodatie: Sunrock Guesthouse
Maaltijden: Ontbijt

+Dag 2: Marakele National Park afstand 265 km

Bontle Restcamp - Marakele

Afbeelding van Marakele  Bontle Campsite 01 U vertrekt in de loop van de ochtend richting Thabazimbi naar het Marakele Natuur Park in de Waterberg regio. U kunt het beste inkopen doen in het nabijgelegen Thabazimbi. Er is hier geen restaurant in de buurt en geen winkel.
Accommodatie: Marakele Bontle Restcamp camping
Maaltijden: geen

+Dag 3: Francistown afstand 500 km

Woodlands Stopover

Afbeelding van Francistown Woodlands Vandaag heeft u nog even tijd om een safari te maken in Marakele. Het is ongeveer 2,5 uur rijden naar de grens. Houdt u er rekening mee dat de grensovergang meer tijd zal kosten dan in Europa. Hierna is het nog 3 uur rijden naar Francistown.
Accommodatie: Woodlands Stopover camping
Maaltijden: geen

+Dag 4: Nata afstand 235 km

Elephant Sands - Nata

Afbeelding van Elephant Sands 01 Vandaag is geen lange autorit, maar de weg is erg goed zodat u een redelijk gemiddelde snelheid kunt halen. U gaat via Nata naar Elephant Sands. U kunt voor uzelf beslissen of u vanaf hier het Nata Bird Sanctuary wilt gaat bezoeken. s' Avonds kunt u bij het watergat misschien olifanten zien.
Accommodatie: Elephant Sands camping
Maaltijden: geen

+Dag 5 & 6: Chobe en de Vic Falls afstand 240 km

Senyati Camp Kasane

Afbeelding van Kasane Senyati Safari Camp U vervolgt u uw weg via Nata, het Sibuya Woud, Kazuma en Kazangula komt u aan in Kasane. Als u op tijd bij het Senyati Camp bent kunt u nog een riviersafari maken en dit is wel één van de mooiste activiteiten die u hier kunt doen.
Chobe National Park ligt aan de rand van Kasane. Dit is de olifantenwereld bij uitstek. Het Chobe Nationaal Park is beroemd vanwege de aanwezigheid van veel olifanten. Het heeft de hoogste olifantenconcentratie van Afrika en men schat het op een aantal van ongeveer 45.000 dieren. Verder staat Chobe bekend om de grote kuddes buffels en het rijke vogelleven. De tweede dag kan een shuttle u naar de Kazangula Grenspost, de grens met Zimbabwe brengen. U kunt de Victoria watervallen bezoeken vanuit Zimbabwe. Behalve een bezoek brengen aan de Victoria watervallen kunt u eventueel ook deel nemen aan een raft op de machtige Zambezi rivier, maar u zou ook kunnen bungee jumpen of u met een helikopter boven de watervallen laten vliegen.
Accommodatie: Senyati Camp
Maaltijden: geen

+Dag 7: Chobe afstand 65 km

Ihaha Camp Kasane

Afbeelding van Chobe Ihaha Campsite U reist via Kasane het Chobe park binnen. U overnacht in het Ihaha Camp aan de oevers van de Chobe rivier.
Accommodatie: Ihaha Campsite
Maaltijden: geen

+Dag 8 & 9: Poppa Falls afstand 435 km

Ngepi Camp Divundu

Afbeelding van Divundu Ngepi Camp U rijdt vandaag Namibië binnen. De weg door de Caprivistrook is allemaal goed asfalt en niet echt inspirerend, u kunt hier dus goed doorrijden. Als u op tijd bij Ngepi Camp bent kunt u nog eventueel een safari doen. Ook kunt u vanuit hier een bush men en/of een culturele trip maken in Namibië. Het ligt vlakbij het Mahango wildpark wat u kunt bezoeken.
Accommodatie: Ngepi Camp Camping
Maaltijden: geen

+Dag 10: Maun afstand 435 km

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 Vandaag is een redelijk lange rit naar Maun. U reist verder door het Mahango Nat. Park en aan de andere kant komt u Botswana in. U reist via de westkant van de Okavanga Delta naar het zuiden, naar Maun. U kunt hier inkopen doen voor de volgende dagen in Moremi.
Accommodatie: Maun Audi Camp campsite
Maaltijden: geen

+Dag 11: Moremi afstand 140 km

Khwai Northgate Camp Moremi

Afbeelding van Moremi Khwai Camp Vandaag gaat u naar Moremi. De afstand naar de zuidelijke ingang is 75 km. U kunt de hele dag het park verkennen. U verblijft aan de noordelijke ingang.
Accommodatie: Khwai Camp
Maaltijden: geen

+Dag 12: Moremi afstand afhankelijk welke routes u rijdt

Moremi South gate Maun

Afbeelding van Moremi South Gate 01 U kunt nog de heel dag genieten van Moremi. Aan het einde van de dag gaat u naar het South camp in Moremi zodat u de volgende dag voldoende tijd hebt voor het volgende traject.
Accommodatie: Moremi South gate campsite
Maaltijden: geen

+Dag 13: Nxai pan afstand 260 km

Nxai pan campsites

Afbeelding van Baines Baobab U gaat naar Maun. Hier kunt u even inkopen doen voor de volgende dagen in de Makgadigadi/Nxai pannen. U verblijft bij Baines Baobab of het South camp in de Nxai pan. Bij Baines baobab zit u bijna alleen op de wereld met wel de kans van wild om u heen. Faciliteiten zijn hier zeer minimaal. Omgeving is zonder meer zeer apart.
Accommodatie: Nxai pan camp sites
Maaltijden: geen

+Dag 14: Makgadigadi pan afstand 145 km

Khumaga Camp Makgadikgadi Pans NP

Afbeelding van Makgadikgadi Ingang U verlaat Nxai Pan en gaat naar de Makgadigadi pannen. Alleen reist u via de Westkant dus van de echte pannen ziet u niet zoveel. Deze zitten meer aan de oostkant en zuidkant van de pannen. Wel komt u bij de Westkant het wild tegen wat aan het migreren is.
Accommodatie: Khumaga camp site
Maaltijden: geen

+Dag 15 & 16: Centrale Kalahari afstand 110 km tot gate

Sunday Pan Campsite

Afbeelding van Centrale Kalahari Sunday Pan Campsite 02 Matswere is de aangewezen toegang voor de eenvoudige campings in de buurt van Deception Valley, De Sunday Pan, Leopard Pan en Passarge Valley. Er zijn plannen om de campings te voorzien van eenvoudige latrines. Vooral giraffe, bruine hyena's, wrattenzwijnen, wilde honden, cheeta's, luipaard, leeuw, gnoe, eland, gemsbok, kudu, rood hartebeest en springbokken worden hier gezien. Kampeerders worden gewaarschuwd dat slapen in de open lucht zonder een tent gevaarlijk en roekeloos is en dat zij vooral de tenten moeten sluiten in verband met de mogelijke aanwezigheid van slangen en schorpioenen.
Accommodatie: Sunday Pan campsite
Maaltijden: geen

+Dag 17: Khama Rhino Sanctuary afstand 355 km vanaf de gate

Khama Rhino Sanctuary Serowe

Afbeelding van Serowe Khama Rhino Sanctuary U gaat weer via de sandy road naar Rakops. Vanaf Rakops is het nog 310 km. Houdt u rekening met een vroeg vertrek. Het reserve waar u overnacht is niet zo groot van opzet. Het is allemaal kleinschalig. Het wordt door de gemeenschap gerund. Er is een restaurant voor een eenvoudige maaltijd. Bij de ingang is een kleine winkel voor basis artikelen en hout voor een braai.
Accommodatie: Khama Rhino Sanctuary campsite
Maaltijden: geen

+Dag 18: Gaborone afstand 355 km

Mokolodi Nature Reserve Gaborone

Afbeelding van Mokolodi Campsite 05 De afstand is te groot om in één dag naar Zuid-Afrika te rijden. U verblijft halverwege in de buurt van de hoofdstad van Botswana, Gaborone in het Mokolodi Natuurreservaat.
Accommodatie: Mokolodi Nature Reserve campsite
Maaltijden: geen

+Dag 19: Pilanesberg afstand 310 km

Manyane Resort Rustenburg

Afbeelding van Manyane Resort Campsite 04 Een mooie afsluiter van deze reis is het Pilanes Nationaal Park, een park met veel wild in een uitgedoofde alkalische vulkanische krater. Hier kunt u genieten van onbeperkt wild kijken gedurende de dag met uw eigen auto. Eventuele extra’s die mogelijk zijn tegen bijbetaling zijn middag en/of ochtend safari. Optioneel zou u een bezoek kunnen brengen aan Sun City
Accommodatie: Pilanesberg, Manyane Resort campsite
Maaltijden: geen

+Dag 20: Johannesburg afstand 220 km

Sunrock Guesthouse

Afbeelding van Johannesburg Sunrock 2016 Om weer uitgerust te vertrekken naar Europa en u voldoende tijd te geven de camper weer schoon te maken en leeg te ruimen hebben we er voor gekozen de laatste nacht weer in een guesthouse te verblijven. Als u nog wat tijd heeft kunt u natuurlijk ook met een gids Soweto gaan bezoeken,
Accommodatie: Sunrock Guesthouse
Maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Johannesburg OR Tambo International Vlucht naar Europa

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
18 nachten campings en 2 nachten B&B bij begin en einde van de reis
Toyota Double Cab 4x4 of Nissan Single cab, volledig als camper uitgerust met daktent
papieren voor grensovergangen
tolgelden Zuid Afrika
schoonmaak kosten
kampeer benodigdheden voor 2 personen
Transfer vliegveld Johannesburg-1ste accommodatie(Sunrock Guesthouse)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico R2000
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken.

Botswana is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Chobe Nationaal Park

Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana. Hier leven ongeveer 120 000 olifanten.

Bekijk pagina

Moremi

Moremi beslaat een groot deel van de oostelijke zijde van de Delta en is een combinatie van gebieden met permanent water en drogere gebieden

Bekijk pagina

Khutse Game Reserve Kalahari

Khutse Game Reserve is gelegen in een bijzonder gedeelte van de Kalahari en totaal verschillend van de Central Kalahari Game Reserve

Bekijk pagina

Marakele Nationaal Park

Het Marakele Nationaal Park ligt dichtbij Thabazimbi in de Limpopo Provincie en wordt beschouwd als het Nationale Park met het mooiste natuurschoon.

Bekijk pagina