Kampeerreis Namibië

Deze kampeerreis van 21 dagen is dé manier om avontuurlijk, individueel en toch 'anders dan anders' het adembenemende landschap van Namibië te beleven.


Deze kampeerreis van 21 dagen is dé manier om avontuurlijk, individueel en toch 'anders dan anders' het adembenemende landschap van Namibië te beleven.

Prijzen

Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Toyota Double Cab
05 jan - 19 mrt € 2165,00
11 nov 19 - 04 jan 20 en 20 mrt - 25 juni € 2295,00
26 juni -19 juli en 21 aug - 10 nov € 2695,00
20 juli - 20 aug € 2820,00
Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Nissan Single Cab
01 jan - 30 juni € 1830,00
01 juli - 31 nov € 2425,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand.

Namibië is het land van de uitgestrekte vlaktes, van de surrealistische landschappen, van de rust en de ruimte en van de strakblauwe hemel overdag en de heldere sterrenhemel 's nachts. Deze kampeerreis is dé ideale manier om de indrukwekkende natuur en landschappen van Namibië te ervaren. U reist met een stevige 4x4-camper volledig uitgerust met alle kampeermateriaal en rooftoptent. U heeft alle 'faciliteiten' aan boord en reist naar vooraf gereserveerde campsites. Handig, want het toerisme in Namibië is nog steeds erg kleinschalig - nu kunt u ervan op aan dat de route en dagen goed gepland zijn. Veel wegen in Namibië zijn onverhard, een 4x4 is dan ook een must! Houd er wel rekening mee dat u toch nog behoorlijke afstanden aflegt en heel wat leegte en woestijn ziet: dit is echter nu ook juist de sfeer van dit gebied! Slaap onder de sterrenhemel, kook op een kampvuur en geniet van het vrije leven in de natuur!

Er zijn veel mogelijkheden om Namibië te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Dag tot dag beschrijving

Met deze kampeerreis door Namibië bezoekt u de Kalahari en de Fish River Canyon. Daarna reist u verder naar het noorden via de Sossusvallei en Swakopmund. U kunt safari's maken in Etosha en het Waterberg Plateau.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International Aankomst en transfer naar uw accommodatie.

+Dag 1: Windhoek

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa Bij aankomst staat iemand u op te wachten om u naar het 4x4-verhuurstation, niet ver van de luchthaven te brengen. Hier kunt u rustig alle formaliteiten afhandelen, het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips, lokale vouchers en de routebeschrijving bekijken en checkt u uw 4x4 en natuurlijk ook de kampeeruitrusting. Nog even wat vragen stellen? Dan is nu het moment! Mocht er tijdens uw reis toch iets gebeuren, heeft u assistentie nodig of een vraag: in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze vertegenwoordigers ter plaatse die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken. En dan bent u er helemaal klaar voor, uw grote 'anders dan anders' 4x4-campingavontuur door Namibië kan beginnen! De rest van de dag heeft u ter vrije besteding in Windhoek. In Windhoek kunt u bij een van de grote supermarkten alvast levensmiddelen inslaan voor de trip.
Accommodatie: Terra Africa
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2: Marienthal afstand 305 km

Anib Lodge - Marienthal

Afbeelding van Gochas Anib Lodge U bent nu al wat vertrouwd met uw rijdende verblijf voor de komende tijd en stuurt zuidwaarts naar de rode duinen via Rehoboth naar de uitgestrekte westelijke Kalahari woestijn. Inmiddels bent u heel handig met het uitklappen van de rooftoptent. Dan klapt u uw tafel en de stoelen uit en haalt een ijskoud drankje uit de koelbox. In de bomen kwetteren de vogels. U kijkt uit over de machtige Kalahari. Wat ons betreft is dit dé manier om Namibië 'anders dan anders' te beleven. Eerst een vooroordeel de wereld uit: de Kalahari bestaat niet uit Sahara-achtige zandduinen, zoals u wellicht zou denken. Ook al is het hier gortdroog, het is meer begroeid dan u zou denken: bos, fijnbos en lage veldbegroeiing. Vanuit de campsite kunt u (optioneel) onder leiding van een lokale 'bushman' van de San-stam de Kalahari verkennen. Vanuit de camping worden diverse trips aangeboden per open jeep door de ruige natuur, waar u speurt naar leeuwen en cheeta's, maar ook wandelingen met lokale gidsen/trackers enz. De zonsondergang in Kalahari is heel bijzonder, laat dit ook zeker even op u inwerken!
Accommodatie: Anib Lodge camping
Maaltijden: geen

+Dag 3: Keetmanshoop afstand 300 km

Mesosaurus Fossil Bushcamp Keetmanshoop

Afbeelding van Keetmanshoop Mesosaurus Fossile Camp Vandaag reist u nog wat zuidelijker door het zuidelijke Karas-gebied en door de kleine plaatsjes als Gochas en Keetmanshoop, één van de oudste nederzettingen van Namibië. Stop onderweg bij het zogenaamde Quivertree Forest (Kokerboom woud), een bos met hele aparte aloë bomen en Giants Playground (met op elkaar gestapelde rotsen).
Accommodatie: Mesosaurus Fossil Site & Dolomite Park camping
Maaltijden: geen

+Dag 4 & 5: Fish River afstand 180 km

Hobas Campsite - Fish River

Afbeelding van Fish River Canyon Deze dag overnacht u op de Hobas campsite bij de Fish River Canyon, uw 'basiskamp' voor 2 nachten. Vandaag raden we aan om vroeg op te staan, want bij zonsopkomst is de canyon op z'n mooist. Onderweg naar het uitkijkpunt rijdt u door het échte, ongerepte Namibië dat op dit stukje gedomineerd wordt door de vele kokerbomen. Terwijl het zonnetje steeds verder aan de horizon omhoog krabbelt, verandert de kloof in vele verschillende kleuren. De Fish River Canyon is na de Grand Canyon in de USA, de grootste kloof ter wereld. De verschillende kleurschakeringen, de zwaluwen die langs scheren en de gapende dieptes maken u er op attent dat u zich vandaag op een bijzondere plek op aarde bevindt. Als u op het randje staat voelt u zich dan ook niet voor niets al snel erg klein.
Accommodatie: Hobas campsite
Maaltijden: geen

+Dag 6 & 7: Aus afstand 365 km

Desert Horse Inn - Aus

Afbeelding van Aus Wilde Paarden Vandaag reist u naar het westen, over het centrale plateau naar het kleine plaatsje Aus. Aus is een ideale uitvalsbasis van waaruit u de wijde omgeving kunt verkennen of zelfs een bezoek kunt brengen aan de Duitse koloniale kustplaats Lüderitz. Houd uw ogen open onderweg, want dit is het gebied van de beroemde wilde paarden die zich hebben aangepast aan de droogte. Waar ze oorspronkelijk vandaan komen weet niemand, maar men denkt uit de koloniale tijd. U kunt vandaag ook een bezoek brengen aan Lüderitz. Een must is het vreemde spookstadje Kolmanskop, 10 km landinwaarts. Dit stadje ontstond ten tijde van de diamantkoorts waar iedereen snel fortuin hoopte te maken. Op het hoogtepunt waren er een school, een ziekenhuis en zelfs een casino te vinden. Deze, en eigenlijk het hele plaatsje, worden nu langzaamaan bedolven onder het zand: een vreemd gezicht.
Accommodatie: Desert Horse Inn camping
Maaltijden: geen

+Dag 8: Tiras Mountains afstand 110 km

Namtib Desert Lodge

Afbeelding van Namtib Biosphere De te rijden afstand is niet zo groot maar een erg mooie rit. Bij Namtib Desert Lodge kunt u mooie wandelingen over hun grondgebied maken met schitterende uitzichten over het rode landschap.
Accommodatie: Namtib Desert Lodge campsite
Maaltijden: geen

+Dag 9 & 10: Sesriem, Sossusvlei afstand 250 km

NWR Sossusvlei Campsite Sesriem

Afbeelding van Sesriem Sesriem Campsite 04 U rijdt noordwaards langs de oostgrens van het Namib Naukluft Park. Dit is de thuisbasis van bergzebra's en klipspringers. Of een verdwaalde gemsbok, met zijn enorme hoorns en prachtig getekende vacht. Stop gewoon eens langs de kant van de weg en geniet van de absolute stilte. U kunt eventueel Duwisib Castle bezoeken, een wel heel vreemd gebouw in het droge landschap. U eindigt bij Sesriem, een benzinepomp, een winkel en een camping. Uitgangspunt voor de roodkleurende duinen van Sossusvlei, een bezoek hieraan is absoluut een must. We raden u aan om in de vroege ochtend een rit te maken naar de beroemde duinen van Sossusvlei. Het licht is dan prachtig en nog niet al te heet. Dus als het nog donker is opstaan, zodat u direct het Namib Naukluft Park in kunt rijden als de hekken open gaan. Wel kan er een kleine file ontstaan, want u ben niet de enige vroege vogel! Het is een rit van ca. 60 km. Voor de laatste 5 kilometer heeft u uw 4x4 echt nodig, let daarbij vooral op de bandenspanning. Vooral de silhouetten van de al dan niet vrij dode acacia's steken zo vroeg prachtig af bij het landschap. De duinen, zeker de grootste (en bekendste): Duin 45, laten zich niet zomaar beklimmen. Met elke paar stappen omhoog zakt u er weer 1 naar beneden. Het uitzicht vanaf de top is wel de moeite waard, aan alle kanten kijkt u uit over het golvende landschap. 's Middags kunt u nog naar de Sesriem Canyon gaan, een kleine maar mooie kloof ontstaan door erosie van de nu weer droogstaande Tschaub rivier. U beleeft in één dag 3 hoogtepunten van Namibië: Sossusvlei, Dune 45 en Deadvlei!
Overnachting: Sossusvlei Campsite
Maaltijden: geen

+Dag 11 & 12: Swakopmund afstand 355 km

Alte Brücke - Swakopmund

Afbeelding van Swakopmund 2016 Vandaag rijdt u via Solitaire dwars door de droge vlaktes en voorbij de Gaub en Kuiseb Canyons, in de soms op maanlandschap lijkende Namib vlakte, naar Swakopmund. De laatste kilometers komt u eerst voorbij de afgelegen haven Walvisbaai, waar u misschien een kolonie flamingo's kunt zien. Hierna rijdt u langs de kust naar Swakopmund, de badplaats voor de mensen uit Namibië. Dit is een heel eigenaardig plaatsje! Een zeer Duits aandoende badplaats met toch tropische begroeiing. Vakwerkhuisjes, Duitse houten banken, pubs en 'Zimmer Frei'. Maar het is allemaal rustig en het is heerlijk relaxen op de terrasjes, aan het lange zandstrand en bij het diner in een van de vele visrestaurantjes. In Swakopmund kunt u uw auto het beste laten staan en gewoon lopend de bezienswaardigheden zien, het station, het oude postkantoor, de Duitse kerk en het Goerke huis. Hier zijn diversen excursies mogelijk, o.a. quadbiken, sandboarden in de duinen of een tripje naar de zeehonden van Cape Cross. Swakopmund biedt een ruime keuze aan restaurants en cafés.
Accommodatie: Alte Bruecke campsite
Maaltijden: geen

+Dag 13: Erongo/Spitzkoppe afstand 280 km

Spitzkoppe

Afbeelding van 04 Spitzkoppe The Arch Deze dag gaat u verder noordwaarts door de National West Coast Recreational Area richting het vissersplaatsje Henties Bay en dan verder naar de Southern Skeleton Coast National Park. U verlaat Swakopmund en gaat via Henties Bay naar Cape Cross als u deze de vorige dag niet heeft bezocht.
Hierna rijdt u terug en gaat u naar Spitzkoppe. Een zeer apart gebied in dit stuk van Namibië. U kunt hier rots tekeningen bewonderen maar ook gewoon van de omgeving genieten. De camp sites liggen allemaal ver uit elkaar en allemaal uitzicht op de beroemde
Spitzkoppe.
Accommodatie: Spitzkoppe campingsite
Maaltijden: geen

+Dag 14: Damaraland/Brandberg afstand 130 km

White Lady Lodge

Afbeelding van Uis Brandberg White Lady Lodge Vandaag gaat u verder via de D-wegen richting Uis. Bij Uis ligt de hoogste berg van Namibië, namelijk de Brandberg, waar de beroemde rotsschildering "White Lady" is te zien. Optioneel is een wandeling met gids op de berg. Deze wandeling kunt u beter 's morgens doen dan in de middag wanneer de zon op z'n hoogste punt staat. Dit is ook het gebied waar regelmatig woestijnolifanten te zien zijn.
Accommodatie: White Lady lodge campsite
Maaltijden: geen

+Dag 15: Kamanjab afstand 340 km via Twijfelfontein

Oppi Koppi Kamanjab

Afbeelding van Kamanjab Oppi Koppi Restcamp U reist verder door Damaraland via de C35 naar Khorixas. Hier neemt u de C39 richting het Petrified Forest. Deze kunt u bezoeken omdat het maar 40 km van Khorixas af ligt. Maar u kunt ook via de D-wegen rijden en via Twijfelfontein nog meer rond rijden om zo ook de Organ Pipes en de rotstekeningen te bekijken. U reist vandaag naar Kamanjab in het midden van Damara Land, het gebied van de Himba. Bij Oppi Koppi kunt u een tour naar de Himba’s boeken.
Accommodatie: Oppi Koppi campsite
Maaltijden: geen

+Dag 16: Etosha Olifantsrus afstand 150 km

Olifantsrus camping Etosha

Afbeelding van Etosha Giraffes 977 U gaat via de Galton gate aan de westkant bij Etosha naar binnen. Het park omvat 22.270 km2. Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s.
Accommodatie: Olifantsrus campsite
Maaltijden: geen

+Dag 17: Etosha Okaukuejo afstand 130 km

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo U gaat van Olifantsrus naar Okaukeujo en maakt onderweg uw safari. U heeft 3 dagen om het schitterende park te bezoeken en uw eigen game drives te maken. Vergeet niet de vele watergaten zoals die bij de diverse bungalows liggen te bezoeken.
Accommodatie: Oukaukuejo campsite
Maaltijden: geen

+Dag 18: Etosha Halali afstand 75 km

Halali Camp - Etosha

Afbeelding van Etosha Halali VFYNna U rijdt van Okaukuejo naar Halali. De rechtstreekse afstand is slechts 75 kilometer, maar u kunt heel wat omwegen maken. Als u een keer dezelfde weg rijdt is dat geen probleem: een grote kans dat u dan ander wild ziet.
Accommodatie: Halali campsite
Maaltijden: geen

+Dag 19: Waterberg Plateau afstand 385 km

Waterberg NWR restcamp

Afbeelding van Waterberg Plateau TarwYC Na het ontbijt gaat u zuidwaarts naar Tsumeb, Otavi en Otjiwarongo. Onderweg kunt u ook de grote meteoriet zien, de Hoba. In de loop van de middag komt u bij het Waterberg Plateau Park ca 41.000 ha. groot. Dit nationale park dient als beschermingsgebied voor zeldzame en met uitsterven bedreigde diersoorten. ‘s Middags kunt u een wandeling maken naar het Waterberg Plateau of een gamedrive met een open jeep.
Accommodatie: Waterberg Restcamp campsite
Maaltijden: geen

+Dag 20: Windhoek afstand 310 km

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U kunt nog rustig een game drive maken in het park. Snuif voor de laatste keer de sfeer van Namibië op en vertrek dan naar Windhoek. Onderweg kunt u stoppen in het plaatsje Okahandja, hier is een bekende markt waar lokale souvenirs en handwerk verkocht worden. De verkopers schrijven de prijzen op hun armen. Tegen het eind van de middag komt u terug in Windhoek.
Accommodatie: Terra Africa
Maaltijden: ontbijt
Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International U vertrekt weer naar Europa.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
18 nachten op campings
2 nachten logies en ontbijt
Toyota Double Cab 4x4 of Nissan Single Cab , volledig als camper uitgerust met daktent
Kampeerbenodigdheden voor 2 personen
Transfer vliegveld -  Windhoek naar de eerste overnachting indien nodig
Schoonmaakkosten
Wegenbelasting en CO2 heffing voor Namibië 
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem- en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise.

Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken

Namibië is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Etosha Nationaal Park

Etosha National Park is één van de grootste beschermde savanne gebieden in Afrika en staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wildreservaten.

Bekijk pagina

Cape Cross Robbenkolonie

Cape Cross Robbenkolonie is de plek waar Diego Cão in 1485 als eerste Europeaan voet aan wal zette. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de rotsachtige kust of in zee aan.

Bekijk pagina

Namib Naukluft Park

Namib Naukluft Park ligt ingeklemd tussen twee woestijnen, de Namib in het westen en de Kalahari in het oosten en biedt de droge zuidelijke regio adembenemende landschappen.

Bekijk pagina

Skeleton Coast Park

Skeleton Coast Park is een combinatie van vergezichten met winderige duinen en ruige canyons met wanden van rijk gekleurd vulkanisch gesteente en uitgestrekte bergketens

Bekijk pagina

Sossusvlei

Sossusvlei, met zijn monumentale duinen is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor fotografen.

Bekijk pagina

Waterberg Plateau Park

Waterberg Plateau was in het verleden grotendeels ontoegankelijk, waardoor er veel bedreigde diersoorten werden verplaatst naar dit gebied om hen te beschermen tegen roofdieren en stroperij

Bekijk pagina