Kampeerreis Namibië en Botswana

Kampeerreis per 4x4-kampeerauto langs de mooiste plekken van Namibië en Botswana


Kampeerreis per 4x4-kampeerauto langs de mooiste plekken van Namibië en Botswana

Prijzen

Indicatie prijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Toyota Double Cab
05 jan - 19 mrt € 2195,00
11 nov '19 - 04 jan '20 en 20 mrt - 25 juni € 2325,00
26 juni -19 juli en 21 aug - 10 nov € 2730,00
20 juli - 20 aug € 2840,00
Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Nissan Single Cab
01 jan - 30 juni € 1830,00
01 juli - 31 nov € 2425,00
Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand.

Kampeerreis Namibië-Botswana leidt u op een meer zekere manier door deze twee landen. Met deze route hebben wij er rekening mee gehouden dat veel mensen van de vrijheid van kamperen houden maar geen 4x4-rijervaring hebben. De 4x4-auto geeft wel een stuk zekerheid als u onderweg bent, maar we hebben geprobeerd de echte 4x4-ervaring uit deze reis te halen. Hiervoor kunt u beter voor onze andere Namibië – Botswana 4x4-kampeerreis kiezen, maar wees er dan wel zeker van dat u goed met een 4x4-auto overweg kunt. Deze kampeerreis Namibië-Botswana begint en eindigt in Windhoek. De route voert u in 21 dagen door de schitterende Sossusvlei, Damaraland, het Etosha National Park in Namibië, dan via het Caprivi strook naar Victoria Falls en vervolgens naar Chobe, de Makgadikgadi Pans, Moremi en de Kalahari.

Er zijn veel mogelijkheden om Namibië en Botswana te ontdekken. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden.

Dag tot dag beschrijving

Kampeerreis Namibië-Botswana voert u in 21 dagen door de schitterende Sossusvlei, Damaraland, het Etosha National Park in Namibië, dan via Bwabwata Nationaal Park (ook bekend als Caprivi Strook) naar Victoria Watervallen en vervolgens naar Chobe, de Makgadikgadi Pannen, Moremi en de Kalahari.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International Aankomst Windhoek en transfer

+Dag 1: Windhoek

Terra Africa

Afbeelding van Windhoek Terra Africa U vliegt vanaf Europa naar Windhoek. Voorbij de douane in de aankomsthal staat onze vertegenwoordiger u op te wachten om u naar het 4x4-verhuurstation, niet ver van de luchthaven, te brengen. Hier kunt u rustig alle formaliteiten afhandelen, het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips, lokale vouchers en de routebeschrijving bekijken en checkt u uw 4x4-auto en natuurlijk ook de kampeeruitrusting. Mocht er tijdens uw reis toch iets gebeuren, heeft u assistentie nodig of een vraag: in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze vertegenwoordigers ter plaatse die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding in Windhoek. In Windhoek kunt u bij een van de grote supermarkten alvast levensmiddelen inslaan voor de trip.
Accommodatie: Terra Africa
Maaltijden: ontbijt

+Dag 2 & 3: Sesriem/Sossusvlei afstand 375 km

NWR Sossusvlei Campsite Sesriem

Afbeelding van Sesriem Sesriem Campsite 04 U gaat eerst een stukje via de B1 naar Rehoboth. Daarna gaat u via de C24 naar Solitair en hier laat u zich afzakken via de C19 richting Sesriem. De tweede dag maakt u vanuit Sesriem een dagtocht naar onder andere de Sossusvlei. U komt het Namib Naukluft Park binnen en vervolgt uw weg tot aan Sossusvlei. Dit is slechts een klein deel van het grootse Namib Naukluft Park dat een gebied van 49.000 km2 omvat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de enorme rode zandduinen, die 380 m boven de droge Tsauchab Rivier uitkomen en 220 m boven de omliggende zee van zand liggen. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld. Er staan transfermogelijkheden klaar voor de laatste 5 km die via een zandweg gaan en als je geen 4x4 bij je hebt is dit niet aan te raden om zelf te rijden. U kunt ook de Sesriem Canyon in de bovenloop van de Tsauchab rivier bezoeken.
Accommodatie: Sossusvlei campsite
Maaltijden: geen

+Dag 4 & 5: Swakopmund afstand 355 km

Alte Brücke - Swakopmund

Afbeelding van Swakopmund 2016 Van Sesriem reist u naar Swakopmund, door de ruige Kuiseb Rivier Vallei. Van de Kuiseb Vallei gaat u eerst naar Namibië’s belangrijkste havenstad, Walvis Bay. U reist door het Namib Naukluft Park en met een beetje geluk kunt u gemsbok, springbok, struisvogels en Hartmanns bergzebra’s zien in dit uitgestrekte woestijnlandschap. U bezoekt de Walvis Bay lagune, waar duizenden flamingo’s en andere watervogels voorkomen. U vervolgt de weg via de B2 naar dé vakantieplaats in Namibië, namelijk Swakopmund.
De tweede dag kunt u gebruiken om naar de Skeleton Coast te rijden. U zou hier quad kunnen rijden, boottocht boeken om dolfijnen te zien en ook kunt u hier sandboarden.
Accommodatie: Alte Brücke campsite
Maaltijden: geen

+Dag 6: Erongo/Spitzkoppe afstand 280 km

Spitzkoppe

Afbeelding van 04 Spitzkoppe The Arch U verlaat Swakopmund en gaat via Henties Bay naar Cape Cross als u deze de vorige dag niet heeft bezocht.
Hierna rijdt u terug en gaat u naar Spitzkoppe. Een zeer apart gebied in dit stuk van Namibie. U kunt hier rots tekeningen bewonderen maar ook gewoon van de omgeving genieten. De camp sites liggen allemaal ver uit elkaar en allemaal uitzicht op de beroemde Spitzkoppe.
Accommodatie: Spitzkoppe campingsite
Maaltijden: geen

+Dag 7: Damaraland/Brandberg afstand 130 km

White Lady Lodge

Afbeelding van Uis Brandberg White Lady Lodge Vandaag gaat u verder via de D-wegen richting Uis. Bij Uis ligt de hoogste berg van Namibië, namelijk de Brandberg, waar de beroemde rotsschildering "White Lady" te zien is. Optioneel is een wandeling met gids op de berg. Deze wandeling kunt u beter 's morgens doen dan in de middag, wanneer de zon op z'n hoogste punt staat. Dit is ook het gebied waar regelmatig woestijnolifanten te zien zijn.
Accommodatie: White Lady lodge
Maaltijden: geen

+Dag 8: Kamanjab afstand 340 km via Twijfelfontein

Toko Lodge Kamanjab

Afbeelding van Kamanjab Rustig Toko Lodge U reist veder door Damaraland via de C35 naar Khorixas. Hier neemt u de C39 richting het Petrified forest. Deze kunt u bezoeken omdat het maar 40 km van Khorixas af ligt. Maar u kunt ook via de D-wegen rijden en via Twijfelfontein nog meer rondrijden om zo ook de Organ Pipes en de rotstekeningen te bekijken. U reist vandaag naar Kamanjab in het midden van Damara Land, het gebied van de Himba. Bij Toko lodge kunt u een tour naar de Himba’s boeken.
Accommodatie: Toko lodge campsite
Maaltijden: geen

+Dag 9: Etosha afstand 280 km

Okaukuejo camp Etosha

Afbeelding van Etosha Okaukeujo Van Kamanjab rijdt u naar de Zuidelijke ingang van het Etosha park. De Etosha Pan is 120 km lang en 72 km op zijn breedst. Vier van de ‘Big Five’ zijn hier te vinden: olifant, neushoorn, leeuw en luipaard. Behalve de zeldzame impala’s met zwarte gezichten en de Damara dik-dik is er een overvloed aan giraffe, rood hartebeest, gemsbok, eland, kudu, cheeta, hyena en grote kuddes wildebeest, springbok en zebra’s. U heeft 2 dagen om het schitterende park te bezoeken en uw eigen game drives te maken. Vergeet niet de vele watergaten zoals die bij de diverse camps liggen te bezoeken.
Accommodatie: Okaukeujo
Maaltijden: geen

+Dag 10: Halali afstand 75 km

Halali Camp - Etosha

Afbeelding van Etosha Halali VFYNna U heeft vandaag nog de hele dag om uw safari te maken terwijl u onderweg bent naar uw volgende accommodatie.
Accommodatie: Halali campsite
Maaltijden; geen

+Dag 11: Rundu afstand 500 km

Nkwazi Lodge

Afbeelding van Rundu N'Kwazi Camp U gaat, al game drivend, naar de Van Lindequist Gate bij Namutoni. Zorgt u ervoor om voor 12 uur het park uit te zijn, om op tijd in Rundu te kunnen zijn. De Damara Dik-Dik wordt hier vaak gezien. Via Tsumeb rijdt u richting Grootfontein. Onderweg heeft u de mogelijkheid om het Otjikoto Meer te bezoeken. U vervolgt via de B8 uw route naar Rundu aan de Okavango Rivier. Deze rivier vormt de grens met Angola.
Accommodatie: Nkwazi lodge campsite
Maaltijden: geen

+Dag 12: Poppa Falls afstand 225 km

Ngepi Camp Divundu

Afbeelding van Divundu Ngepi Camp Deze dag reist u ongeveer 225 km. U komt langs de Poppa Falls, dit is niet meer dan een stroomversnelling. Deze kunt u bekijken en daarna doorrijden naar uw overnachting. Dit is wel dé uitvalsbasis om de Okavanga Delta in te kunnen komen. Van hieruit kunt u met een boot de delta in. Ook kunt u vanuit hier een bushmen en/of culturele trip maken. Het ligt vlakbij het Mahango Wildpark wat u zou kunnen bezoeken.
Accommodatie: Ngepi campsite
Maaltijden: geen

+Dag 13: Chobe afstand 435 km

Ihaha Camp Kasane

Afbeelding van Chobe Ihaha Campsite U rijdt verder naar het oosten door het Bwabwata Nationaal Park (voorheen bekend als het Caprivi Wild Park). Het Bwabwata Nationaal Park strekt zich over ongeveer 180 kilometer van het westen naar het oosten uit door de Okavango Delta tot aan de Kwando Rivier. U reist Botswana binnen via de Ngoma Bridge. Door het Chobe Nationaal Park rijdt u vervolgens naar het Ihaha camp wat ongeveer 30 km van Kasane ligt.
Accommodatie: Ihaha campsite
Maaltijden: geen

+Dag 14 & 15: Chobe/Victoria Watervallen afstand 70 km

Senyati Camp Kasane

Afbeelding van Kasane Senyati Safari Camp Dit is de olifantenwereld bij uitstek. Het Chobe Nationaal Park is beroemd vanwege de hoogste olifantenconcentratie van Afrika en men schat het op een aantal van ongeveer 45.000 dieren. Verder staat Chobe bekend om de grote kuddes buffels en het rijke vogelleven. U maakt uw game drive naar de Sidudu Gate, en vanaf de Sidudu Gate rijdt u via Kasane naar Senyati Camp. Via de receptie van Senyati Camp kunt u diverse uitstapjes boeken. U zou bijvoorbeeld via een taxi shuttle de Victoria Watervallen in Zimbabwe kunnen bezoeken. Behalve een bezoek aan de Victoria Watervallen kunt u eventueel ook deel nemen aan een raft op de machtige Zambezi Rivier, maar u zou ook kunnen bungee jumpen of u met een helikopter boven de watervallen laten vliegen. U kunt via de lodge ook een riviersafari boeken of een safari in het Chobe Nationaal Park.
Accommodatie: Senyati campsite
Maaltijden: geen

+Dag 16 & 17: Gweta/Makgadikgadi Pannen afstand 390 km

Planet Baobab Gweta

Afbeelding van Gweta Planet Baobab Vanmorgen verlaat u Chobe en rijdt u richting Nata. U vervolgt u uw weg naar Nata via de Kasane-, Kazuma-, en Sibuya Woud. Hierna vervolgt u de weg richting Maun. Gweta ligt vlakbij de ingang van de Makgadigadi Pannen. s' Avonds kan de zonsondergang spectaculair zijn over de Makgadikgadi Pannen. U verblijft hier 2 dagen om de tweede dag te kunnen gebruiken om de zoutpannen echt in te gaan.
Accommodatie: Planet Baobab campsite en/of Nxai Baines Baobap/South camp
Maaltijden: geen

+Dag 18: Moremi South Gate afstand 255 km

Moremi South gate Maun

Afbeelding van Moremi South Gate 01 Vandaag gaat u verder via de weg die tussen de Makgadikgadi en de Nxai Pan doorloopt naar Maun. In Maun doet u even wat boodschappen voor Moremi. De laatste 100 km is gravelweg. U kunt zodoende deze dag en de volgende dag gebruiken om door Moremi uw routes te rijden. Dit geeft u voldoende tijd om te genieten.
Accommodatie: South Gate Moremi campsite
Maaltijden: geen

+Dag 19: Maun afstand 110 km

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 U heeft deze dag volledig de tijd om door Moremi te rijden. Als u er maar voor zorgt dat u op tijd bij de gate bent voor sluitingstijd. In Moremi kunt u alle dieren tegen komen van de Big 5. Olifanten, Giraffes, zebra's en allerlei bok soorten en antilopes.
Accommodatie: Audi Camp campsite
Maaltijden: geen

+Dag 20: Gobabis afstand 530 km

Kalahari Bush Breaks Gobabis

Afbeelding van Gobabis Kalahari Bush Breaks U verlaat Maun en slaat af op de A3, nu richting Ghanzi en de Namibische grens. U rijdt hier door een typisch Kalahari landschap. Lage begroeiing en veel rood zand met lange wegen. U komt Namibië binnen via de Mamuno/Buitenpos grensovergang. Hierna rijdt u nog een stukje door en komt u bij uw camping aan.
Accommodatie: Kalahari Bush Breaks
Maaltijden: ontbijt

+Dag 21: Vertrek afstand 250 km

Vertrek Windhoek Hosea Kutako Intl.

Afbeelding van Windhoek Hosea  Kutaka International De meeste vluchten gaan in de loop van de middag/avond richting Europa.
U haalt de auto helemaal leeg en levert deze in.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
18 nachten kamperen
2 nachten logies en ontbijt
Toyota Double Cab 4x4 of Nissan Single Cab , volledig als camper uitgerust met daktent
Kampeer benodigdheden voor 2 personen
Transfer vliegveld Windhoek naar de eerste overnachting indien nodig
Papieren voor grensovergangen
Schoonmaakkosten
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem- en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise
Exclusief intercontinentale vlucht en entree van de parken

Namibië en Botswana zijn erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Kijk ook hier eens naar:

Bwabwata Nationaal Park

Bwabwata Park is misschien wat onbekend maar is het park dat in de Caprivi Strook ligt. Nog weinig bezoekers maar veel wild.

Bekijk pagina

Mahango Game Reserve

Het Mahango Game Reserve ligt in het zuiden van de Caprivi strook onder het Poppa Falls resort. De C48 loopt door het park heen richting Botswaanse grens.

Bekijk pagina

Mudumu Nationaal Park

Mudumu Nationaal Park ligt langs de Kwando met veel Mopane en Accacia bomen

Bekijk pagina

Skeleton Coast Park

Skeleton Coast Park is een combinatie van vergezichten met winderige duinen en ruige canyons met wanden van rijk gekleurd vulkanisch gesteente en uitgestrekte bergketens

Bekijk pagina

Sossusvlei

Sossusvlei, met zijn monumentale duinen is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor fotografen.

Bekijk pagina

Makgadikgadi Park

De aparte Makgadikgadi Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai Pan Nationale Park.

Bekijk pagina

Moremi

Moremi beslaat een groot deel van de oostelijke zijde van de Delta en is een combinatie van gebieden met permanent water en drogere gebieden

Bekijk pagina

Okavango Delta

De Okavango Delta is ongetwijfeld het meest unieke en fascinerende gebied van Botswana. Dit geheel vormt de grootste binnenlandse delta ter wereld.

Bekijk pagina