Kampeerreis safariparken van Botswana

Tijdens de kampeerreis Safariparken van Botswana bezoekt u in 21 dagen alle belangrijke parken van Botswana.


Tijdens de kampeerreis Safariparken van Botswana bezoekt u in 21 dagen alle belangrijke parken van Botswana.

Prijzen

Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Toyota Double Cab
05 jan - 19 mrt € 2195,00
20 mrt - 25 juni; 11 nov 19 - 04 jan 21 € 2325,00
26 juni -19 juli en 21 aug - 10 nov € 2730,00
20 juli - 20 aug € 2840,00
Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Nissan Single Cab
01 jan - 30 juni € 2015,00
01 juli - 31 nov € 2725,00

Exclusief intercontinentale vlucht, de prijzen kunnen afwijken in verband met de sterk fluctuerende Rand

De  kampeerreis Safariparken van Botswana begint in Kasane, waar u zowel Chobe als de Victoria watervallen in Zimbabwe kunt bezoeken. Vanuit Kasane reist u verder naar het zuiden waar u Maun bereikt, via achtereenvolgens de Makgadikgadi Pannen, het Tuli Block, Khama Rhino, de Centrale Kalahari en Nxai Pan. In Maun moet u weer voorraden inslaan omdat u daarna in 4 dagen door de bush van Moremi en Chobe weer naar Kasane reist. Voor deze reis adviseren wij wel wat 4x4-ervaring.

Er zijn veel mogelijkheden om Botswana te ontdekken. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden.

Dag tot dag beschrijving

Kampeerreis Safariparken van Botswana is een 4x4 kampeerreis van 21 dagen met een 4x4 auto met daktent en volledig uitgerust als camper door de meest bekende parken van Botswana. 

+Aankomst in Botswana

Aankomst Kasane Intl.

Afbeelding van Kasane Airport U vliegt, met minimaal een overstap in Johannesburg, naar Kasane. Als de vlucht in Johannesburg geen aansluiting meer heeft naar Kasane kunnen wij voor u verblijf dicht bij het vliegveld van Johannesburg boeken.

+Dag 1 - 3: Verblijf in het Senyati Safari camp bij Kasane

Senyati Camp Kasane

Afbeelding van Kasane Senyati Safari Camp Na aankomst wordt u opgehaald van het vliegveld en naar het depot van de camperverhuur gebracht. Vandaar rijdt u naar Senyati. In Senyati kunt u een trasnsfer boeken naar de Victoria Watervallen of een riviersafari op de Chobe rivier. U kunt natuurlijk ook zelf uw safari rijden in het Chobe park.
Accommodatie: Senyati Safari Camp
Maaltijden: geen

+Dag 4: Nata

Elephant Sands - Nata

Afbeelding van Elephant Sands 01 U reis verder naar het zuiden via het Kazuma en Sibuya woud en verblijft in Elephant Sands.
Accommodatie: Elephant Sands
Maaltijden: geen

+Dag 5: Francistown

Woodlands Stopover

Afbeelding van Francistown Woodlands In één dag naar het Tuli Block rijden is niet mogelijk. U verblijft als tussenstop 1 nacht in Francistown. Vergeet daar geen boodschappen te doen. In het Tuli Block zijn geen winkels.
Accommodatie: Woodlands Stopover
Maaltijden: geen

+Dag 6 & 7: Tuliblock

Molema Bush Camp Tuli Block

Afbeelding van Molema Bush Camp 01 U verblijft 2 nachten in het Tuli Block. Qua landschap lijkt het Tuli Block erg op het Mapungubwe park in Zuid-Afrika. Dit is een Big 5-gebied waar u zelf uw safari's kunt rijden. Rijd wel voorzichtig: de rotsen kunnen de banden beschadigen.
Accommodatie: Molema Bush Camp
Maaltijden: geen

+Dag 8: Khama Rhino Sanctuary

Khama Rhino Sanctuary Serowe

Afbeelding van Serowe Khama Rhino Sanctuary Het reserve waar u overnacht is niet zo groot van opzet. Het is allemaal kleinschalig. Het wordt door de gemeenschap gerund. Er is een eenvoudig restaurant, dus het is belangrijk om voor die tijd boodschappen te doen. Bij de ingang is een kleine winkel voor basisartikelen en hout voor een braai.
Accommodatie: Khama Rhino Sanctuary campsite
Maaltijden: geen

+Dag 9 & 10: Centrale Kalahari

Deception Valley Camping - Centrale Kalahari

Afbeelding van Deception Valley 02 Matswere is de aangewezen toegang voor de eenvoudige campings in de buurt van Deception Valley, de Sunday Pan, Leopard Pan en Passarge Valley. Er zijn plannen om de campings te voorzien van eenvoudige latrines, maar tot die tijd zal de kampeerder z’n eigen toiletgat moeten graven en ervoor moeten zorgen dat er geen zichtbare resten zoals toiletpapier worden achtergelaten. Vooral giraffe, bruine hyena's, wrattenzwijnen, wilde honden, cheeta's, luipaard, leeuw, gnoe, eland, gemsbok, kudu, rood hartebeest en springbokken worden hier gezien. Kampeerders worden gewaarschuwd dat slapen in de open lucht zonder een tent gevaarlijk en roekeloos is en dat zij vooral de tenten moeten sluiten in verband met de mogelijke aanwezigheid van slangen en schorpioenen.
Accommodatie: Sunday Pan campsite
Maaltijden: geen

+Dag 11: Makgadikgadi park

Khumaga Camp Makgadikgadi Pans NP

Afbeelding van Makgadikgadi Ingang Vanuit de Centrale Kalahari vertrekt u naar de westkant van het Makgadikgadi Park. Hier bevinden zich nog geen zoutvlaktes, maar wel een dichte bush aan een rivier die u met een eenvoudig pontje moet oversteken.
Accommodatie: Khumaga Camp
Maaltijden: self-catering (geen restaurant aanwezig)

+Dag 12: Gweta

Planet Baobab Gweta

Afbeelding van Gweta Planet Baobab Vandaag kunt u ervoor kiezen om door het park naar Gweta te rijden of via de asfaltweg. Persoonlijk adviseren wij de route door het park als de kwaliteit van de paden het toelaat. U zou tegen een meerprijs hier ook kunnen overnachten in een bungalow op basis van logies en ontbijt. Een mooie excursie is een bezoek aan de stokstaartjes aan de rand van de pannen.
Accommodatie: Planet Baobab
Maaltijden: geen

+Dag 13: Makgadikgadi Park

Nxai pan campsites

Afbeelding van Baines Baobab Indien de campsite beschikbaar is boeken wij de campsite bij Baines Baobab. Als deze geen vrije plekken meer heeft boeken wij de campsite bij de South gate van de Nxai pan voor u.
Accommodatie: Baines Baobab
Maaltijden: geen

+Dag 14 & 15: Maun

Audi Camp - Maun

Afbeelding van DSC05258 De afstand naar Moremi is niet te groot maar u zult boodschappen moeten halen om Moremi verder in te kunnen gaan, vandaar deze stop over. U verblijft 2 dagen in Maun zodat u de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld een vlucht boven Moremi te boeken in Maun. Indien u verder geen activiteiten wilt ondernemen is 1 nacht verblijf hier voldoende.
Accommodatie: Audi Camp camping
Maaltijden: geen

+Dag 16: Moremi

Khwai Northgate Camp Moremi

Afbeelding van Moremi Khwai Camp Vanaf vandaag verblijft u 4 dagen in de 'bush' zonder winkels, benzinepompen en andere faciliteiten. Zorg dus voor voldoende voorraad van eten, brandstof en brandhout. Vandaag gaat u naar Moremi. De afstand naar de zuidelijke ingang is 75 km. U kunt de hele dag het park verkennen. U verblijft aan de noordelijke ingang.
Accommodatie: Khwai Camp
Maaltijden: geen

+Dag 17: Savute camp in Chobe

Savute Camp Chobe

Afbeelding van Chobe Savuti Campsite 01 U reist vandaag verder naar het noorden waar u op de campsite van Savute verblijft.
Accommodatie: Savuti camspite
Maaltijden: geen

+Dag 18: West-Chobe

Linyanti camp Chobe National Park

Afbeelding van Chobe Linyanti Campsite 03 U reist vandaag naar de westzijde van het park. U verblijft op de campsite aan de Linyanti rivier, de rivier die overgaat naar de Chobe rivier.
Accommodatie: Linyanti campsite
Maaltijden: geen

+Dag 19: Noord-Chobe

Ihaha Camp Kasane

Afbeelding van Chobe Ihaha Campsite Weer verder naar het noorden ligt de Ihaha campsite aan de rivier de Chobe. De Chobe rivier is de grensrivier tussen Botswana en Namibië.
Accommodatie: Ihaha campsite
Maaltijden: geen

+Dag 20: Kasane

Chobe Safari Lodge - Kasane

Afbeelding van Chobe 241 Via de mooie route langs de Chobe rivier reist u verder naar de bewoonde wereld in Kasane. Om weer uitgerust te vertrekken naar Europa en u voldoende tijd te geven de camper weer schoon te maken en leeg te ruimen hebben we er voor gekozen de laatste nacht weer in een lodge te verblijven.
Accommodatie: Chobe Safari Lodge
Maaltijden: ontbijt

+Dag 21: Vertrek uit Botswana

Vertrek Kasane Intl.

Afbeelding van Kasane Airport Vlucht naar Europa.

En tot slot...

Inclusief:
Meet en greet bij aankomst
19 nachten campings en 1 nachten B&B bij begin van de reis
Toyota Double Cab 4x4 of Nissan Single cab, volledig als camper uitgerust met daktent
papieren voor grensovergangen
tolgelden Zuid Afrika
schoonmaak kosten
kampeer benodigdheden voor 2 personen
Afleveringskostenauto  Kasane € 490,00
Transfer vliegveld Johannesburg-1ste accommodatie(Sunrock Guesthouse)
Uitgebreide 'Super Cover' verzekering:
- P(ersonal) A(ccident) I(nsurance)
- Bodem en bandenschade
- Ruitschade
- Laag eigen risico R2000
Uitgebreide routebeschrijving Suid Afrika Reise

Exclusief
intercontinentale vlucht en entree van de parken.
Afleverkosten auto in Kasane € 495,00


Botswana is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.