Kampeerreis safariparken van Botswana

Chobe NP Moremi Game Reserve Makgadikgadi Pannen NP Victoria Watervallen Big 5
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Kampeerreis Safariparken van Botswana is een 4x4-kampeerreis van 21 dagen met een 4x4 auto met daktent en volledig uitgerust als camper door de meest bekende parken van Botswana. De  kampeerreis Safariparken van Botswana begint in Kasane, waar u zowel Chobe als de Victoria watervallen in Zimbabwe kunt bezoeken. Vanuit Kasane reist u verder naar het zuiden waar u de Sua pan kunt bezoeken, via achtereenvolgens de Makgadikgadi Pannen, het Tuli Block, Khama Rhino, de Centrale Kalahari en Nxai Pan. In Maun moet u weer voorraden inslaan omdat u daarna in 4 dagen door de bush van Moremi en Chobe weer naar Kasane reist. Voor deze reis adviseren wij wel wat 4x4-ervaring.

Er zijn veel mogelijkheden om Botswana te ontdekken. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Kasane

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Kasane. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle be ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Kasane. U zult moeten overstappen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.


  Vertoon meer
 • Overstap in Johannesburg

  U vliegt, met minimaal een overstap in Johannesburg, naar Kasane. Als de vlucht in Johannesburg geen aansluiting meer heeft naar Kasane kunnen wij voor u verblijf dicht bij het vliegveld van Johannesburg boeken. U wordt per transfer van het vliegveld naar de accommodatie gebracht. Na de overnachting wordt u de volgende dag weer naar het vliegveld gebracht om uw reis richting Kasane te vervolgen.

  Sunrock Guesthouse

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 km van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall ...

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 km van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall in Kempton. Er zijn 21 kamers met twee eenpersoonsbedden of met één tweepersoonsbed. Ook zijn er vier familiekamers. Alle kamers beschikken over koffie en thee faciliteiten, een TV en hebben een badkamer ensuite.

  Het guesthouse heeft de volgende faciliteiten: een fitness, een bar, een lapa, een zwembad en biljart mogelijkheden. Alle transfers van én naar het vliegveld kunnen voor u worden geregeld. Ook is een diner mogelijk op verzoek.

  Vertoon meer
 • Kasane

  Na aankomst in Kasane wordt u opgehaald van het vliegveld en naar het depot van de camperverhuur gebracht. Vandaar rijdt u naar Kasane. Kasane is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de Victoria Watervallen of het Chobe National Park. Bij uw campsite in Kasane kunt u een transfer boeken naar de Victoria Watervallen of een riviersafari op de Chobe River. Omdat u beschikt over een 4x4-auto, kunt u natuurlijk ook zelf uw safari rijden in Chobe National Park.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   geen

  Toro Lodge - Kasane

  De Toro Lodge is gelegen op de oevers van de Chobe Rivier. De enige lodge die zo is gelegen waar 4 Afrikaanse landen (Namibië, Zambia, Zimbabwe en Botswana) en twee rivieren (Chobe en Zambezi) elk ...

  De Toro Lodge is gelegen op de oevers van de Chobe Rivier. De enige lodge die zo is gelegen waar 4 Afrikaanse landen (Namibië, Zambia, Zimbabwe en Botswana) en twee rivieren (Chobe en Zambezi) elkaar ontmoeten.
  De lodge biedt chalets met ensuite douches en kampeerplekken. U kunt vanaf hier naar het Chobe Nationaal Park en de Victoria watervallen (70km). Verder kunt u vissen en genieten van een boottocht tijdens de zonsondergang. De boottocht duurt 3 uur van 15.00 tot 18.00 en brengt u naar het Sedudu eiland waar een groot aantal nijlpaarden, buffels en olifanten kunt zien. Op de weg terug kleurt de zon de Chobe rivier prachtig goudkleurig. U kunt hier ook een 4x4 game drive boeken. Ook deze duurt ongeveer 3 uur. Een paar minuten naar het westen en dan komt u in Kasane en de ingang naar het Chobe park.
  Via Toro Lodge kan ook een transfer naar de Victoria watervallen worden geboekt.
  Faciliteiten: restaurant met een gezellige bar, zwembad en biljart bar met DSTV.

  Vertoon meer

  Chobe Nationaal Park

  Het Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana, het beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer. Hier bevindt zich één va ...

  Het Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana, het beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer. Hier bevindt zich één van de grootste concentraties wild van het Afrikaanse continent, waarvan de olifant erg ruim vertegenwoordigd is, tussen de 100.00 - 120 000 dieren. Het park is verrassend divers. Aan de noordelijke grens stroomt de Chobe Rivier, waarin zich altijd water bevindt. Aan de westkant liggen de Linyanti-moerassen die door de Savuti-strook weer in verbinding staan met het Moremi Wildreservaat aan de zuidwest-kant. Omdat Chobe National Park niet omheind is, kunnen de dieren vrij migreren tussen dit park, Moremi Game Reserve en Hwange National Park in Zimbabwe. Chobe National Park is grotendeels vlak en bestaat uit mopane- en teakbossen, afgewisseld door grasvlakten in het noorden en savanne en acacia's in het zuiden. In het park liggen diverse natuurlijke poelen die in de winter droog vallen. De dieren trekken daarom massaal naar het noorden waar de rivieren Chobe en Linyanti dan de voornaamste waterverschaffers zijn. 

  Locatie
  Het Chobe N. P. ligt in het Noorden van Botswana en is via de weg en de lucht vanuit Kasana het best bereikbaar.

  Olifanten en Wildlife
  Chobe wordt meestal in verband gebracht met de grote olifanten populatie die leeft in het noorden van Botswana en het noordwesten van Zimbabwe. Olifanten migreren door grote gebieden. Tussen de seizoenen trekken ze wel 200 kilometer van de Chobe Rivier en Linyanti (het droge winterseizoen) naar de pannen in het zuidoosten van het park, waar ze zich verspreiden in de zomerse regentijd. De Chobe-olifanten staan bekend om hun forse grootte, hoewel ze geen erg grote slagtanden hebben. 
  Naast Olifanten kun je natuurlijk al het wild tegenkomen luipaard, leeuw tot zebra's, giraf etc. 

  Seizoenen
  In het algemeen is de meest gunstige periode om wild te zien de droge winter (april-oktober), hoewel juist voor vogels de maanden november tot maart het meest gunstige zijn. Vooral in de natte zomerperiode zijn er malaria-muggen in het park. De beste tijd om het park te bezoeken is vanaf april tot en met december. De maanden februari- maart zijn vanwege de regenval niet zo gunstig. 

  Wegen en toegankelijkheid
  De weg omstandigheden in het Chobe National Park zijn sterk afhankelijk van het seizoen en de regenval. Je hebt een 4x4-voertuig nodig om door het park te reizen. Dik zand wordt een probleem in het Chobe River Front tijdens de droge maanden, vooral als de temperatuur stijgt. Tijdens de regenmaanden (december-maart) is de modder/klei een probleem. 

  Accommodaties
  De lodges en de campsites zijn gelegen rond Savuti. Savuti beslaat bijna 5.000 km² en omvat het Savuti moeras en het Savuti kanaal, de Mababe Depression en de Magwikhwe Sand Ridge. De leeuwen, hyena’s en zebramigratie zijn synoniem aan Savuti. De pannen en drinkpoelen worden daarnaast door grote kuddes olifanten en antilopen bezocht in het droge seizoen. Groepen leeuwen rivaliseren hier met groepen hyena’s.

  Het park is verdeeld in vier duidelijk verschillende eco-systemen
  •    Serondela met haar weelderige vlaktes en dichte bossen in het stroomgebied van de Chobe River in het uiterste noord-oosten.
  •    De Savuti-moerassen in het westen, ongeveer vijftig kilometer ten noorden van Mababe-poort.
  •    De Linyanti-moerassen in het noord-westen
  •    En het hete, droge gebied hiertussen.

  Vertoon meer

  Victoria Watervallen

  De Victoria Watervallen behoren tot de meest spectaculaire watervallen van de wereld. De Zambezi Rivier, die op dit punt 1700 meter breed is, valt hier luidruchtig ...

  De Victoria Watervallen behoren tot de meest spectaculaire watervallen van de wereld. De Zambezi Rivier, die op dit punt 1700 meter breed is, valt hier luidruchtig in een reeks van basalt kloven en werpt een mist op die van meer dan 20 kilometer afstand kan worden gezien.
  De Victoria Watervallen zijn het meest belangrijke kenmerk van het Victoria Falls National Park. Wanneer de Zambezi de hoogste waterstand heeft (meestal februari of maart), vormt zij het grootste watergordijn ter wereld. Tijdens deze maanden stroomt er meer dan 500 miljoen liter water per minuut door de waterval, die 1708 meter breed is. De hoogste val heet de Regenboogval aan de Zambia kant met 99 meter.
  Bij laag water in november kan de waterval teruglopen met een hoeveelheid van ongeveer 10 miljoen liter/minuut. De rivier is verdeeld in een reeks met elkaar in verbinding staande stromen. Hieronder zijn er diverse watervallen die voor het totale watergordijn zorgen. Ook ontstaan hierdoor steeds nieuwe kloven en is de waterval steeds in beweging.
  Sinds het omhoog komen van het Makgadikgadi meer, ongeveer twee miljoen jaar geleden, heeft de Zambezi Rivier kloven in het basalt gesleten.

  Activiteiten
  De Victoria Watervallen trekken veel 'extreme' sport liefhebbers; bungeejumpen vanaf de Zambezi brug, raften en bodyboarden zijn slechts een paar beschikbare mogelijkheden.
  Minder avontuurlijke bezoekers kunnen genieten van een wandeling door het Nationaal Park, waar uitstekende uitzichtplekken zijn gelegen. Het meest spectaculaire uitzicht op de watervallen heeft u vanuit een helikopter of een ultra-light vliegtuig. Een dergelijke  'Flight of Angels' is onvergetelijk!
  De Zimbabwaanse stad Victoria Falls was een levendige toeristische bestemming met tal van winkels, activiteiten, een casino en nachtleven. De politieke problemen in Zimbabwe hebben het leven echter ernstig aangetast. Een dagtour, georganiseerd door diverse accommodaties in Kasane in Botswana, maakt het mogelijk de Victoria Watervallen te bezoeken zonder in Zimbabwe te moeten verblijven. De Zambiaanse kant is veel minder toeristisch en is daarom aantrekkelijk voor de bezoeker die meer van een natuurlijke en Afrikaanse omgeving houdt.

  Vertoon meer
 • Kasane naar Nata

  Vanmorgen verlaat u Kasane en rijdt u richting Nata. U vervolgt u uw weg naar Nata via de Kasane-, Kazuma-, en Sibuya Woud. Bij Elephant Sands heeft men een mooi watergat waar bijna elk avond wel olifanten op bezoek komen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Elephant Sands - Nata

  Elephant Sands ligt 53 km ten noorden van Nata op de weg van Nata naar Kasane. Elephant Sands ligt in een 23.000 hectare privé game reserve. Bij Elephant Sands kunt u genieten van de olifanten die ...

  Elephant Sands ligt 53 km ten noorden van Nata op de weg van Nata naar Kasane. Elephant Sands ligt in een 23.000 hectare privé game reserve. Bij Elephant Sands kunt u genieten van de olifanten die komen drinken bij de waterplek vlak voor de lodge. Het biedt comfortabele accommodatie in familie-, double-, of single chalets. Alle chalets zijn uitgerust met badkamers ensuite. Voor mensen op zoek naar een avontuurlijkere Afrikaanse ervaring, beschikt Elephant Sands ook over een camping met gemeenschappelijke wasgelegenheid. Tijdens de hete middagzon kunt u afkoelen in het zwembad met uitzicht op de waterplek die het middelpunt van Elephant Sands is.

  Geniet van de bush ervaring op Elephant Sands tijdens een game drive of game walk in dit privé reservaat en onder begeleiding van getrainde gidsen. De beste tijd om Elephant Sands te bezoeken is in de droge maanden van mei tot november wanneer de dieren samenkomen bij de zoutpannen en waterplekken. 

  Vertoon meer
 • Nata naar Francistown

  In één dag naar het Tuli Block rijden is niet mogelijk. U verblijft als tussenstop één nacht in Francistown. U komt langs net het Nata Bird Sanctuary. Vergeet in Francistown geen boodschappen te doen. In het Tuli Block zijn geen winkels.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Woodlands Stopover - Francistown

  Woodlands Stopover is gelegen op de plek van de originele Hunters Road, die eerder door jagers, natuurliefhebbers, ontdekkingsreizigers en zendelingen werd gebruikt op hun weg naar de Victoria Fall ...

  Woodlands Stopover is gelegen op de plek van de originele Hunters Road, die eerder door jagers, natuurliefhebbers, ontdekkingsreizigers en zendelingen werd gebruikt op hun weg naar de Victoria Falls in de 18e eeuw. Het is een ideale tussenstop op weg naar de Okavango Delta, Chobe Game Reserve, Centrale Kalahari, Makgadigadi Pannen, Botswana National Parken en Victoria Falls. Woodlands Stopover heeft acht kamers met uitzicht op de rivier, een kitchenette, koelkast, magnetron en beddengoed. De kamers zijn gericht op self-catering. Op de camping zijn er zes betegelde chalets met elk tweemaal drie of vier losse bedden, elektriciteit en thee/koffie faciliteiten. Er zijn elektriciteit- en watertappunten, een zwembad en gemeenschappelijke wasgelegenheid met douches. Ontbijtpakketten zijn beschikbaar.

  Vertoon meer
 • Francistown naar Tuli Block

  U verblijft 2 nachten in het Tuli Block. Qua landschap lijkt het Tuli Block erg op het Mapungubwe park in Zuid-Afrika. Dit is een Big 5-gebied waar u zelf uw safari's kunt rijden. Rijd wel voorzichtig: de rotsen kunnen de banden beschadigen. U hent 2 dagen de tijd om hier uw eigen safari's te rijden. Het is een heel ander stuk Botswana dan de rest van Botswana.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Molema Bush Camp Tuli Block

  Molema Bushcamp ligt aan de oevers van de Limpopo Rivier in het Tuli Block, ongeveer 30 kilometer stroomafwaarts vanaf de Platjan grenspost. Tuli Wilderness is een niet omheind privé gebied.
  Mo ...

  Molema Bushcamp ligt aan de oevers van de Limpopo Rivier in het Tuli Block, ongeveer 30 kilometer stroomafwaarts vanaf de Platjan grenspost. Tuli Wilderness is een niet omheind privé gebied.
  Molema Bushcamp biedt 4 houten bungalows met eigen douche/toilet, veranda en braai mogelijkheden.
  Ook heeft het Bushcamp 3 campsites met eigen douche/toilet en braai mogelijkheid. Per campingplek mogen er maximaal 2 auto’s staan met maximaal 8 personen.
  Het totale camp beschikt verder over een gemeenschappelijke, volledig ingerichte keuken  met koelkast, diepvries en keukengerei. Ook kunt u gebruik maken van de boma.
  Let u er op dat het camp niet omheind is en u dus bezoek kunt verwachten van diverse soorten wild. De verlichting bestaat uit parafine lampen. Hout kan bij het kantoor worden gekocht. De opbrengst gaat volledig naar de nabij gelegen gemeenschap.
  Er zijn geen winkels in de buurt, zorg dus voor voldoende levensmiddelen en water voor de duur van uw verblijf. Vanaf Zuid Afrika is het laatste dorp met winkels Alldays, en vanaf Botswana Bobonong, Mothlabaneng and Mathathane.

  Vertoon meer

  Tuli Block

  Tuli Block ligt net over de grens in Botswana. Het Tuli Block heeft een landschap dat anders is dan andere parken in Botswana. Tuli Block wordt het 'Hardeveld' gen ...

  Tuli Block ligt net over de grens in Botswana. Het Tuli Block heeft een landschap dat anders is dan andere parken in Botswana. Tuli Block wordt het 'Hardeveld' genoemd, vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen. In dit park leeft de zogenaamde Tuli-olifant, een type olifant dat afwijkt van de Afrikaanse olifant. Verder vindt u er jagers als leeuwen, luipaarden, cheeta en hyena. Giraffes, bokken en zebra's zullen ook niet ontbreken.
  Tuli en Mashatu hebben de grootste kudde olifanten op privaat grondgebied in Afrika. De Shashe-kudde bestaat momenteel uit ca. 700 olifanten. Naar deze troepen wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, omdat de kudde zich zo vrij kan bewegen. Onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in migratiepatronen.

  Hoewel het heet en droog kan zijn in Tuli Block, moet u er rekening mee houden dat de nachten koud worden, vooral tijdens gamedrives. Zorgt u daarom voor warme kleding zoals meerdere laagjes met daarover een fleece en tot slot een windjack; zelfs handschoenen zijn geen overbodige luxe!

  Vertoon meer
 • Tuli Block naar Serowe

  Het reserve waar u overnacht is niet zo groot van opzet. Het is allemaal kleinschalig en wordt door de gemeenschap gerund. Hier zijn de neushoorns beschermd en alleen op deze plek kunt u in Botswana de neushoorn goed bewonderen. Er is een eenvoudig restaurant, dus het is belangrijk om voor die tijd boodschappen te doen. Bij de ingang is een kleine winkel voor basisartikelen en hout voor een braai.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Khama Rhino Sanctuary - Serowe

  In 1989 hebben inwoners van Serowe een reservaat opgericht voor het wild. Er is destijds gekozen om het reservaat te centreren rondom de Serowe Pan, een groot karakteristiek hoogteverschil bedekt m ...

  In 1989 hebben inwoners van Serowe een reservaat opgericht voor het wild. Er is destijds gekozen om het reservaat te centreren rondom de Serowe Pan, een groot karakteristiek hoogteverschil bedekt met gras en verschillende waterplassen. Het gebied bedekt ongeveer 4300 hectare van het Kalahari zandveld. De Serwe Pan is een goede leefomgeving voor de witte neushoorns en enkele andere dieren, terwijl het dichter begroeide zuidelijke deel van het reservaat een favoriet is voor onder andere de giraffe. Er zijn 13 kampeerplaatsen met twee gemeenschappelijke doucheruimtes, braaimogelijkheden, een kraan en een vogelbad. In de chalets kunnen vier personen slapen en zijn voorzien van een eigen toilet en douche met warm water, lakens en handdoeken. 

  Het is mogelijk om mee te gaan met gegidste game drives, neushoorns spotten en wandeltochten maken door de natuur. Een overkapping geeft uitzicht op één van de weinige plekken waar het hele jaar door water staat.

  Vertoon meer
 • Serowe naar Centrale Kalahari NP

  Matswere is de aangewezen toegang voor de eenvoudige campings in de buurt van Deception Valley, de Sunday Pan, Leopard Pan en Passarge Valley. Er zijn plannen om de campings te voorzien van eenvoudige latrines, maar tot die tijd zal de kampeerder z’n eigen toiletgat moeten graven en ervoor moeten zorgen dat er geen zichtbare resten zoals toiletpapier worden achtergelaten. Vooral giraffe, bruine hyena's, wrattenzwijnen, wilde honden, cheeta's, luipaard, leeuw, gnoe, eland, gemsbok, kudu, rood hartebeest en springbokken worden hier gezien. Kampeerders worden gewaarschuwd dat slapen in de open lucht zonder een tent gevaarlijk en roekeloos is en dat zij vooral de tenten moeten sluiten in verband met de mogelijke aanwezigheid van slangen en schorpioenen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Deception Valley Camping - Centrale Kalahari

  De waterplaats van Deception Valley trekt in het regenseizoen grote kuddes aan, die het overnachten op de campingsite bijzonder interessant kunnen maken. In het droge seizoen is er ...

  De waterplaats van Deception Valley trekt in het regenseizoen grote kuddes aan, die het overnachten op de campingsite bijzonder interessant kunnen maken. In het droge seizoen is er veel minder wild te spotten. Deception Valley Campingsite ligt bij de gelijknamige waterplaats in het noorden van het Central Kalahari Game Reserve, op 34 kilometer afstand van de ingang van het park.
  De camping heeft 6 staanplaatsen zonder voorzieningen. Neem brandstof, water, voedsel en een emmer met schop mee waarmee u uw latrine kunt graven. Zorg ervoor dat bij het verlaten van de camping geen enkel spoor van uw verblijf te vinden is. Overgebleven as van uw kampvuur dient u te begraven.

  Vertoon meer

  Centrale Kalahari Nationaal Park

  Het in 1961 opgerichte Centrale Kalahari Wild Reservaat, groter dan Denemarken of Zwitserland met 52.800 vierkante kilometer, is één van de grootste wildreservaten ...
  Het in 1961 opgerichte Centrale Kalahari Wild Reservaat, groter dan Denemarken of Zwitserland met 52.800 vierkante kilometer, is één van de grootste wildreservaten ter wereld. Het reservaat ligt letterlijk in het centrum van Botswana, en wordt gekenmerkt door uitgestrekte open vlaktes, zoutpannen en oude rivierbeddingen. Het gebied is erg gevarieerd met in het noorden zandduinen, begroeid met vele soorten bomen en struiken, in het centrale gedeelte het vlakke ‘bushveld’, terwijl in het zuiden en oosten grote mopane bossen groeien.
  De Bosjesmannen, ook wel San (of Basarwa in Botswana) genoemd, leven al duizenden jaren in dit gebied. De van oorsprong jagers en verzamelaars, hebben hun levensstijl geleidelijk veranderd en wonen nu in nederzettingen, waarvan sommige zijn gelegen in de zuidelijke helft van het Centrale Kalahari Wild Reservaat.

  Eén van de meest bekende gebieden is Deception Valley, gevormd door de resten van een uitgestrekte rivierbedding dat al lang is opgedroogd. Het strekt zich over 80 kilometer uit in het noorden van het reservaat en is tegenwoordig begroeid met kort gras met af en toe een eiland van ruige bomen. Sommige van de wortels van de grotere bomen reiken tot 50 meter onder het oppervlak, zodat ze de droge winters kunnen overleven. Deze ‘bomen eilanden’ bestaan doorgaans uit de paraplu doorn (Acacia tortilis) en buffel doorn (Ziziphus mucronata). Deze bieden een welkome schaduw tijdens de hitte overdag aan het wild en men kan dan ook regelmatig een leeuw zien soezen in de schaduw van deze bosjes.

  Na de zomer regens groeien er op de uitgestrekte vlaktes, van Deception Valley tot de Piper Pannen, zoete grassen waardoor het gebied één van de belangrijkste gebieden in Botswana wordt waar veel wild is te vinden. Veel mensen weten dit nog niet zodat het gebied maar weinig bezoekers kent. Hier vindt u duizenden gemsbokken, springbokken en wildebeesten, gevolgd door tal van roofdieren zoals  leeuw, luipaard, hyena en jakhals. Het meeste wild in de Kalahari woestijn kunt u zien tussen december en april, wanneer de dieren samenkomen in de pannen en valleien.

  Vertoon meer
 • Centrale Kalahari NP naar Makgadikgadi Pannen NP

  Vanuit de Centrale Kalahari vertrekt u naar de westkant van het Makgadikgadi Park. Hier bevinden zich nog geen zoutvlaktes, maar wel een dichte bush aan een rivier die u met een eenvoudig pontje moet oversteken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Khumaga Camp - Makgadikgadi Pans NP

  Khumaga Wild Life Camp is gelegen aan de oevers van de Boteti River in de Makgadikgadi Pans Nationaal Park en is een onderdeel van de SKL Group of Camps. Het gebied staat bekend als migratiegebied ...

  Khumaga Wild Life Camp is gelegen aan de oevers van de Boteti River in de Makgadikgadi Pans Nationaal Park en is een onderdeel van de SKL Group of Camps. Het gebied staat bekend als migratiegebied voor de zebra’s en de wilde beesten. Khumaga Wild Life Camp heeft vijf kampeerplekken met één waterkraan, braaimogelijkheden en een gemeenschappelijk wasgelegenheid met warm en koud water douches.

  Vertoon meer

  Makgadikgadi en Nxai Pans National Park

  De aparte Makgadikgadi Pan National Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai Pan National P ...

  De aparte Makgadikgadi Pan National Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai Pan National Park.

  Nxai Pan
  De Nxai Pan gebied is een serie van kleine fossiele pannen, die zijn begroeid met kort, voedzaam gras, afgewisseld met groepjes, voornamelijk parapluvormige, doornbomen. Nxai Pan ligt ten noorden van de Makgadikgadi Pannen. In het droge seizoen concentreert de natuur zich op een kunstmatig watergat, iets ten noorden van de Game Scout Camp. 

  Makgadikgadi Pannen
  De Makgadikgadi Pannen zijn ongeveer 10.000 vierkante kilometer bedekt met zout. Enkele van de pannen zijn enorm groot, anderen hebben de grootte van kleine vijvers. Rondom de pannen liggen uitgestrekte graslanden omzoomd met palmbomen. Deze pannen zijn de overblijfselen van het eens zo grote Makgadikgadi meer die ongeveer 2 miljoen jaar geleden bestond. Men schat dat het meer ongeveer 1.500 jaar geleden is opgedroogd. Het meer was 80.000 vierkante kilometer in omvang, en tot 55 meter diep. Het was daarmee de grootste binnenzee in Afrika. In de loop der jaren is door een combinatie van klimatologische veranderingen en vervormingen in de aardkorst het water volledig verdwenen. Alleen tijdens de regenperiode kan er een klein laagje water in komen te staan.

  Wildlife en vegetatie
  Het wild bestaat vooral uit diverse antilope soorten als impala's, gemsbok, kudu en hartebeest, die echter alleen in grote aantallen te zien zijn tijdens de migraties in mei en juni. In het natte seizoen (februari - april) zijn de concentraties gnoes, zebra's en gemsbokken spectaculair. Daarnaast zijn er veel vossen te vinden, terwijl de leeuw, hyena en wilde hond de antilope zijn gevolgd naar het gebied. Als er water in de rivier de Boteti stroomt leeft, hier een grote populatie nijlpaarden. De pannen stromen na het regenseizoen vol en dit trekt duizenden watervogels naar de ondiepe poelen. De flamingo's en pelikanen trekken naar de zoute wateren en de dieren van de vlakte naar de verse grassen. De flamingo's migreren zelfs uit Oost-Afrika om zich te voeden met de algen in het water. Het Nxai/Makgadikgadi gebied is ook beroemd geworden door haar prachtige baobab bomen. De Baines Baobabs, iets ten zuiden van Nxai Pan, vormen een indrukwekkende groep. Ze zijn genoemd naar de schilder, die de groep in 1862 heeft vereeuwigd. 

  Kubu Island
  In de zuid - westelijke hoek van de Sua Pan ligt Kubu Island, een oude 20-meter hoge rotsheuvel met haar spookachtige baobabs, omgeven door een zee van zout. Tijdens koele weersomstandigheden kan dit unieke ‘eiland’ bezoekers het gevoel geven dat ze schipbreukelingen zijn op een vreemde planeet. ‘Kubu’ betekent in Zulu-gebaseerde talen ‘Nijlpaard’. Het lijkt tegenwoordig onwaarschijnlijk dat deze heuvel 500 tot 1. 500 jaar geleden bewoond is geweest. Aan één kant ligt een oude halve maanvormige stenen omheining van onbekende oorsprong waar talloze potscherven, stenen werktuigen, een struisvogel eierschaal en kralen zijn gevonden.

  Vertoon meer
 • Makgadikgadi Pannen NP naar Gweta

  Vandaag kunt u ervoor kiezen om door het park naar Gweta te rijden of via de asfaltweg. Persoonlijk adviseren wij de route door het park als de kwaliteit van de paden het toelaat. U zou tegen een meerprijs hier ook kunnen overnachten in een bungalow op basis van logies en ontbijt. Een mooie excursie is een bezoek aan de stokstaartjes aan de rand van de pannen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Planet Baobab - Gweta

  Planet Baobab ligt dichtbij het dorpje Gweta. Gweta ligt aan de weg van Maun naar Nata. Planet Baobab ligt in de schaduw van enorme baobab bomen en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen ...

  Planet Baobab ligt dichtbij het dorpje Gweta. Gweta ligt aan de weg van Maun naar Nata. Planet Baobab ligt in de schaduw van enorme baobab bomen en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Makgadikgadi Pans. Planet Baobab is een traditioneel gebouwd dorp met Kalanga en Bushman gras hutten onder gigantische, al 4000 jaar oude, Baobab bomen. De traditionele Bakalanga Modder hutten hebben een eigen badkamer, zijn koel in de zomer en hebben een eigen veranda. De Bushmen Gras hutten hebben geen eigen badkamer en geen elektriciteit omdat het gebouwd is van natuurlijk materiaal op de traditionele manier. Verder zijn er nog campingplaatsen voor campers met braai mogelijkheden. 

  Planet Baobab heeft een centrale vuurplaats onder een Motula boom, een bar en een zwembad. Batterijen kunnen worden opgeladen bij de receptie. Een activiteit dat u hier kunt doen is een bezoek brengen aan de meerkatten kolonie die gewend zijn aan de aanwezigheid van mensen. Let op: alle activiteiten bij Planet Baobab zijn seizoensgebonden, afhankelijk van de weersomstandigheden en dus ook afhankelijk van de reistijd.

  Vertoon meer
 • Gweta naar Nxai Pan NP

  Vandaag verblijft u in het Nxai Pan National Park. In dit park vindt u ook Baines Baobab, een aantal eeuwenoude baobabs. Indien de campsite beschikbaar is boeken wij de campsite bij Baines Baobab. Als deze geen vrije plekken meer heeft boeken wij de campsite bij South Camp van de Nxai Pan voor u.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Nxai Pan Campsites

  Nxai Pan Campsite ligt ten Noorden van de Makgadikgadi pan. Het zusje van de Makgadikgadi pan is de Nxai pan. Het gebied is 2578 km2 groot en de ingang ligt 136 km van Maun. In dit gebied is een 4x ...

  Nxai Pan Campsite ligt ten Noorden van de Makgadikgadi pan. Het zusje van de Makgadikgadi pan is de Nxai pan. Het gebied is 2578 km2 groot en de ingang ligt 136 km van Maun. In dit gebied is een 4x4 auto nodig. Het is een kleine campsite met toiletten en watertappunten. In Nxai pan ligt ook het Baines Baobab Camp, maar die heeft geen faciliteiten.

  Let op ! : Vanaf de ingang van het park is het nog 1 tot 2 uur rijden naar Baines Baobab Camp of naar South Camp.

  Vertoon meer
 • Nxai Pan NP naar Maun

  De afstand naar Moremi is niet te groot, maar u zult boodschappen moeten halen om Moremi verder in te kunnen gaan, vandaar deze stop over. U verblijft twee dagen in Maun zodat u de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld een vlucht boven Moremi of game drive te boeken in Maun. Indien u verder geen activiteiten wilt ondernemen is één nacht verblijf hier voldoende.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Audi Camp - Maun

  Audi Camp ligt op 12 km ten noorden van Maun aan de oevers van de Thamalakane Rivier. Het biedt luxe tenten met een badkamer ensuite gelegen op een terras van hout met uitzicht over de rivier. Dez ...

  Audi Camp ligt op 12 km ten noorden van Maun aan de oevers van de Thamalakane Rivier. Het biedt luxe tenten met een badkamer ensuite gelegen op een terras van hout met uitzicht over de rivier. Deze tenten beschikken over een eigen stook- en kookplaats. Verder zijn er grote koepeltenten met stretchers en veel kampeerplaatsen in de schaduw waarbij enkele plaatsen beschikken over elektriciteitspunten. 

  Er is een a la carte restaurant aanwezig, een bar, een zwembad en een wasservice. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals gegidste wandeltochten om vogels te spotten, een bezoek aan een traditioneel dorp, een bezoek aan het Letchwee Centre - the Maun Game Sanctuary, paardrijden en safari’s naar het Moremi Game Reserve, Chobe National Park, Central Kalahari Game Reserve, Nxai Pan, Makgadikgadi National Park, Tsodilo Hills of een andere bestemming in Botswana.

  Vertoon meer
 • Maun naar Moremi Game Reserve

  Vanaf vandaag verblijft u 4 dagen in de 'bush' zonder winkels, benzinepompen en andere faciliteiten. Zorg dus voor voldoende voorraad van eten, brandstof en brandhout. Vandaag gaat u naar Moremi. De afstand naar de zuidelijke ingang is 75 km. U kunt de hele dag het park verkennen. U verblijft aan de noordelijke ingang.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Khwai Northgate Camp - Moremi

  Khwai Camp is één van de mooiste campings in dit gebied. Het ligt ten zuiden van de Khwai Rivier in het Moremi National Park. De camping heeft ongeveer 12 campingplekken, verspreid over een ruim ...

  Khwai Camp is één van de mooiste campings in dit gebied. Het ligt ten zuiden van de Khwai Rivier in het Moremi National Park. De camping heeft ongeveer 12 campingplekken, verspreid over een ruim gebied. Er is een eenvoudig toiletgebouw en er zijn watertappunten. Op Khwai Camp staan bijzondere bomen: de Albezia Harveyi, grote vijgenbomen en de Ficus Sycomorus die gemakkelijk te herkennen is aan de gele/oranje bast. Houd er rekening mee dat u niet onder deze bomen uw tent opzet. Dit omdat de vruchten erg geliefd zijn bij de wilde dieren die niet zuinig met de tent omgaan als zij op zoek zijn naar eten. 

  Vertoon meer
 • Moremi Game Reserve naar Savuti

  U reist vandaag verder naar het noorden waar u op de campsite van Savuti verblijft. De tweede dag kunt u helemaal gebruiken om uw safari's rondom Savuti te maken.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Savute Camp Chobe

  Het Linyanti camp en Savute Camp zijn de twee campsites van de overheid in het zuidelijke gedeelte van het Chobe park. Savute Camp is vernieuwd en heeft nu modern sanitair en een mooie receptie. He ...

  Het Linyanti camp en Savute Camp zijn de twee campsites van de overheid in het zuidelijke gedeelte van het Chobe park. Savute Camp is vernieuwd en heeft nu modern sanitair en een mooie receptie. Het camp is dusdanig gebouwd dat er zo weinig mogelijk schade kan worden berokkend door de vaak aanwezige olifanten.  In het gebied zijn waterputten aangelegd voor het wild. Savute camp ligt 172 kilometer ten zuid-westen van de Sedudu Gate. Het camp ligt aan de Savute rivierbedding met erg mooi uitzicht over deze bedding. Met opzet noemen we dit de rivierbedding omdat het jaren droog kan liggen. De laatste droge periode begon in 1982, na een periode dat er water in stond sinds 1950.

  Vertoon meer
 • Savuti naar Chobe NP

  Onderweg naar uw volgende overnachting kunt u weer uw safari's maken. De volgende campsite ligt direct aan de rivier. De Chobe River is de grensrivier tussen Botswana en Namibië.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Ihaha Camp - Kasane

  Ihaha Camp is een camping aan de oevers van de Chobe rivier, niet ver van Kasane. Elke camping heeft zijn eigen karakter en is zeker aan te bevelen. De uitdaging om deze campings te bezoeken is dat u ...
  Ihaha Camp is een camping aan de oevers van de Chobe rivier, niet ver van Kasane. Elke camping heeft zijn eigen karakter en is zeker aan te bevelen. De uitdaging om deze campings te bezoeken is dat u wel enige 4x4 ervaring dient te hebben. Ihaha Camp is een nieuwe en de enige camping in het noordelijke gedeelte van Chobe. Als u het pad langs de rivier neemt kunt u Ihaha niet missen. De toiletgebouwen bestaan uit twee grote, witte gebouwen met een dak van stro. Elk gebouw heeft twee douches, twee toiletten en diverse wasbakken.
  Vertoon meer
 • Chobe NP naar Kasane

  Via de mooie route langs de Chobe River reist u verder naar de bewoonde wereld in Kasane. Om weer uitgerust te vertrekken naar Europa en u voldoende tijd te geven de camper weer schoon te maken en leeg te ruimen hebben we er voor gekozen de laatste nacht in een lodge te verblijven.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Chobe Safari Lodge - Kasane

  Chobe safari lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier en vlakbij het Chobe safari park. Chobe safari Lodge ligt op de grens van Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. De vliegvelden van Kasane ...

  Chobe safari lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier en vlakbij het Chobe safari park. Chobe safari Lodge ligt op de grens van Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. De vliegvelden van Kasane, Livingstone en Victoria Falls liggen vlakbij en zijn gemakkelijk met transfers te bereiken. De Lodge is onlangs gerenoveerd.
  Men heeft 46 safari kamers, die voorzien zijn van airco,en suite badkamers, satelliet TV, telefoon. Elke kamer heeft zijn eigen balkon die uitkijkt over de rivier. Verder zijn er rivier kamers met luxe twee persoonsbedden met airco, badkamer en TV en telefoon. Familiekamers hebben 2 twee persoonskamers. Men kan zowel een boven of beneden kamer krijgen. De oorspronkelijke accommodaties zijn er nog steeds namelijk de rondavels. Ze zijn onafhankelijk bij elkaar gepositioneerd. Ze hebben een ventilator, en suite badkamers. Ze liggen vlakbij de rivier en de Lodge kamers in de tuin. Ze liggen vlakbij het hoofd gedeelte van de Lodge. Men heeft nog de beschikking over camping plaatsen met elektriciteit. Er zijn gemeenschappelijke wc en douche voorzieningen. De Sedudu bar kijkt uit over de rivier.
  Activiteiten die men vanuit de lodge kan ondernemen zijn safari’s naar het Chobe nat. Park die 3 keer per dag vertrekken en ze duren ongeveer 3 uur. Boot cruises over de Chobe rivier met meer dan 85.000 olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen en zeer veel vogels. Ook kunt u een privé gids huren voor een hele of halve dag. Verder kan men hier vissen. Men kan u zelfs van een uitrusting voorzien. Een dag trip naar de Vic Falls kan worden georganiseerd. Men kan kiezen uit een gegidste optie, een dag trip met activiteiten, of gewoon een simpele transfer ernaar toe en weer terug.
  Faciliteiten: restaurant waar een ontbijt, diner en lunches worden geserveerd. Er zijn 2 bars op de accommodatie. Men kan zelfs het diner gebruiken tijdens een cruise. Er is een Health en Beauty salon, squash baan, internet café en kleine winkel.

  Vertoon meer
 • Vertrek

  Vandaag is de laatste dag van uw reis. Misschien heeft u nog tijd om wat laatste souvenirs in te slaan voordat uw vlucht naar Europa weer vertrekt.

  Vertrek

  ...
  Vertoon meer

  Vlucht Kasane - Amsterdam

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar a ...

  Suid Afrika Reise zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Toyota Double Cab
Tot en met juni € 2325,00
Juni t/m juli € 2730,00
Augustus t/m september € 2840,00
Oktober t/m november € 2730,00
Indicatieprijs op basis van twee personen 2020 Prijs per persoon met Nissan Single Cab
Tot en met juni € 2015,00
Vanaf juli € 2725,00

! Botswana is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Inclusief & Exclusief

Inclusief: 

✓ Uitgebreide routebeschrijving van Suid Afrika Reise
✓ Meet and greet bij aankomst
✓ Transfer naar de eerste accommodatie
✓ 19 nachten kamperen
✓ 1 nacht inclusief ontbijt
✓ Toyota Double Cab 4x4 of Nissan Single Cab 4x4, volledig als camper uitgerust met daktent(en)
✓ Huurautoverzekering: Kampeerauto vanuit Zuid-Afrika, Namibië en/of Botswana
✓ Kampeerbenodigdheden voor 2 personen
✓ Schoonmaakkosten van de auto
✓ Afleveringskosten van de auto in Kasane t.w.v. € 490,00

Exclusief:

- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Reis- en annuleringsverzekering

Kijk hier ook eens naar

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Fish Eagle

Gegidste 4x4-reis van 11 dagen waarbij u onder andere Moremi, Chobe, Okavango Delta en de Victoria Watervallen bezoekt.

 • Chobe NP
 • Moremi Game Reserve
 • Victoria Watervallen
 • Gids / Privéchauffeur
 • Gegidste safari's
 • 11 dagen
 • Vanaf € 1755

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Rhino

Bezoek de Okavango Delta, Chobe en de Victoria Watervallen tijdens deze groepsreis per 4x4

 • Chobe NP
 • Moremi Game Reserve
 • Victoria Watervallen
 • Gids / Privéchauffeur
 • Gegidste safari's
 • 9 dagen
 • Vanaf € 1410

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Leopard

Gegidste 4x4-kampeerreis van 17 dagen door de Centrale Kalahari, Okavango Delta, Chobe en Moremi

 • Chobe NP
 • Moremi Game Reserve
 • Centrale Kalahari
 • Victoria Watervallen
 • Gids / Privéchauffeur
 • Gegidste safari's
 • 17 dagen
 • Vanaf € 2630