085 4010816  info@suidafrikareise.nl

Kamperen

Kamperen in Namibië/Botswana

Kamperen

Kamperen in Namibië/Botswana


Kamperen

Kamperen is in Zuidelijk Afrika heel goed mogelijk en een waar avontuur. Het is vooral aantrekkelijk om in Namibië en Botswana te kamperen. Dat kan het beste met een camper. Een camper is dan in de meeste gevallen iets anders als in Europa. U reist met een 4x4 auto met een daktent door het land. Deze auto’s zijn voorzien van alle noodzakelijke materialen om een verblijf in de ‘bush’ aantrekkelijk te maken. Zeker in Namibië en Botswana wordt erg veel met een camper gereisd. Dat heeft meerdere redenen. Veel accommodaties die op mooie locaties liggen zijn erg duur in deze landen. Maar ook is het avontuur erg aantrekkelijk. Vooral in Botswana is kamperen een waar avontuur. Veel campings in de parken hebben geen hekken en kan het wild bij je langs de camper komen.

Botswana 4x4 kampeerreizen

Botswana is het self drive safari land bij uitstek, hier kunt u zelfstandig met een 4x4 camper door de wildparken reizen en het echte Afrika avontuur beleven. Tijdens onze Botswana 4x4 kampeerreizen reist u door Botswana via de gewone doorgaande wegen maar ook gaat u via de vele 4x4 tracks door de bush van Botswana en kampeert u te midden van het wild op campings zonder omheining in de natuur. Omdat iedereen Botswana op een andere manier wil ervaren bieden wij de Botswana 4x4 kampeerreizen vooral op maat aan.

Namibië 4x4 kampeerreizen

Namibië is het self drive safari land bij uitstek, hier kunt u zelfstandig met een 4x4 camper door het land reizen en het echte Afrika avontuur beleven. Tijdens onze Namibië 4x4 kampeerreizen reist u door Namibië via de gewone doorgaande wegen, die voor slechts 15 % uit asfalt bestaan. Alle andere wegen zijn gravel wegen en zelfs zoutwegen. Omdat iedereen Namibië op een andere manier wil ervaren bieden wij de Namibië 4x4 kampeerreizen vooral op maat aan. U geeft aan wat uw wensen zijn en wij maken een voorstel en geven aan wat de diverse mogelijkheden zijn.

Campings en vervoer

Houdt er wel rekening mee dat veel campings erg klein zijn. Wij adviseren dan ook deze campings te reserveren. Suid Afrika Reise heeft goede contacten met deze campings en maken dan ook graag een route op maat voor u. Ook is er de mogelijkheid om het kamperen zo af en toe af te wisselen met een verblijf in een accommodatie.
De campings in deze landen zijn niet altijd erg luxe, zodat u wel avontuurlijk moet zijn ingesteld. Op sommige routes dient u een ervaren 4x4 rijder te zijn, maar wij kunnen ook routes samenstellen waar deze ervaring niet direct noodzakelijk is.
Hoewel je door Zuid-Afrika ook met een camper kunt reizen, zouden wij er de voorkeur aan geven om met een gewone personenauto door het land te reizen en te overnachten in kleinschalige accommodaties.

U kunt bij Suid Afrika Reise zowel 4x4 auto's met daktent als gewone campers huren. Deze campers zijn voorzien van een complete kampeeruitrusting.
De meest populaire auto om te kamperen is de Toyota Hilux double cab. Deze camper is relatief voordelig, heeft een grote laadruimte en goede off-road eigenschappen. Als u meer off-road wilt rijden is de Toyota Landcruiser en de Land Rover Defender een goede keuze. Deze campers zijn wel duurder. Wilt u niet in een tent op het dak slapen dan is het alternatief de FunX. De FunX is de meest lichte 4x4 camper en ideaal geschikt om te kamperen in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.


Kampeerreis Botswana

Kampeerreis Botswana is een 4x4 kampeerreis van 21 dagen waarbij u onder andere Chobe, de Okavango Delta en de Centrale Kalahari bezoekt.

Kampeerreis Namibië

Kampeerreis Namibië - in 21 dagen een 4x4 camping safari is dé manier om avontuurlijk, individueel en toch 'anders dan anders' het adembenemende landschap van Namibië te beleven.

Kampeerreis Namibië-Botswana

Kampeerreis Namibië-Botswana - U reist in 21 dagen door deze twee landen vanuit Windhoek

Kampeerreis Zuid-Afrika, Mozambique en Swaziland

21 dagen kamperen in Zuid-Afrika, Mozambique en Swaziland

Kamperen - Kalahari Desert

Kamperen - Kalahari Desert laat u in 21 dagen kennis maken met een groot gedeelte van de Kalahari in al haar ruigheid, verlatenheid en schitterende ruime uitzichten.

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana - Met de 28 daagse kampeer reis Zuid Afrika en Botswana zult u veel wild zien.