Kamperen

Kamperen in Namibië/Botswana

Kamperen
Kamperen is in Zuidelijk Afrika heel goed mogelijk en een waar avontuur. Het is vooral aantrekkelijk om in Namibië en Botswana te kamperen. Dat kan het beste met een camper. Een camper is dan in de meeste gevallen iets anders dan in Europa. U reist met een 4x4-auto met een daktent door het land. Deze auto’s zijn voorzien van alle noodzakelijke materialen om een verblijf in de ‘bush’ aantrekkelijk te maken. Zeker in Namibië en Botswana wordt erg veel met een camper gereisd. Dat heeft meerdere redenen. Veel accommodaties die op mooie locaties liggen zijn erg duur in deze landen. Maar ook is het avontuur erg aantrekkelijk. Vooral in Botswana is kamperen een waar avontuur. Veel campings in de parken hebben geen hekken en kan het wild bij je langs de camper komen.

Botswana en Namibië 4x4-kampeerreizen
Botswana en Namibië zijn self-drive safarilanden bij uitstek, hier kunt u zelfstandig met een 4x4-camper door de wildparken reizen en het echte Afrika-avontuur beleven. Tijdens onze 4x4-kampeerreizen reist u door Botswana en/of Namibië via de gewone doorgaande wegen. In Namibië bestaan de doorgaande wegens voor slechts 15% uit asfalt, alle andere wegen zijn gravelwegen en zelfs zoutwegen. In Botswana rijdt u via de vele 4x4-tracks door de bush van Botswana en kampeert u te midden van het wild op campings zonder omheining in de natuur. Omdat iedereen Botswana en Namibië op een andere manier wil ervaren bieden wij de Botswana 4x4-kampeerreizen vooral op maat aan. U geeft aan wat uw wensen zijn en wij maken een voorstel en geven aan wat de diverse mogelijkheden zijn.

Campings en vervoer
Houd er wel rekening mee dat veel campings erg klein zijn. Wij adviseren dan ook deze campings te reserveren. Suid Afrika Reise heeft goede contacten met deze campings en we maken dan ook graag een route op maat voor u. Ook is er de mogelijkheid om het kamperen zo af en toe af te wisselen met een verblijf in een accommodatie.
De campings in deze landen zijn niet altijd erg luxe, zodat u wel avontuurlijk moet zijn ingesteld. Op sommige routes dient u een ervaren 4x4-rijder te zijn, maar wij kunnen ook routes samenstellen waar deze ervaring niet direct noodzakelijk is.
Hoewel je door Zuid-Afrika ook met een camper kunt reizen, zouden wij er de voorkeur aan geven om met een gewone personenauto door het land te reizen en te overnachten in kleinschalige accommodaties.

U kunt bij Suid Afrika Reise zowel 4x4-auto's met daktent als gewone campers huren. Deze campers zijn voorzien van een complete kampeeruitrusting.
De meest populaire auto om te kamperen is de Toyota Hilux double cab. Deze camper is relatief voordelig, heeft een grote laadruimte en goede off-road eigenschappen. Als u meer off-road wilt rijden is de Toyota Landcruiser en de Land Rover Defender een goede keuze. Deze campers zijn wel duurder. Wilt u niet in een tent op het dak slapen, dan is het alternatief de FunX. De FunX is de meest lichte 4x4-camper en ideaal geschikt om te kamperen in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.


Kamperen Zuid-Afrika en Botswana

Kamperen Zuid-Afrika en Botswana - Een 28-daagse kampeerreis door de mooiste wildparken van Zuid-Afrika en Botswana

 • Afbeelding van Sunday Pan Campsite

Kamperen - Kalahari Desert

Maak kennis met een groot gedeelte van de Kalahari in al haar ruigheid, verlatenheid en schitterende ruime uitzichten.

 • Afbeelding van Sunday Pan Campsite

Kampeerreis Zuid-Afrika, Mozambique en eSwatini

Deze 21-daagse kampeerreis brengt u door zowel Zuid-Afrika, Mozambique en eSwatini en laat u zowel de prachtige landschappen, stranden en cultuur van Zuidelijk Afrika ervaren.

 • Afbeelding van Tofo 01

Kampeerreis safariparken van Botswana

Tijdens de kampeerreis Safariparken van Botswana bezoekt u in 21 dagen alle belangrijke parken van Botswana.

 • Afbeelding van Bwabwata Park

Kampeerreis Namibië en Botswana

Kampeerreis per 4x4-kampeerauto langs de mooiste plekken van Namibië en Botswana

 • Afbeelding van Camping Ghanzi Motswiri 1

Kampeerreis Namibië

Deze kampeerreis van 21 dagen is dé manier om avontuurlijk, individueel en toch 'anders dan anders' het adembenemende landschap van Namibië te beleven.

 • Afbeelding van Namibie Deathvalley

Kampeerreis Botswana

Kampeerreis Botswana is een 4x4-kampeerreis van 21 dagen waarbij u onder andere Chobe, de Okavango Delta en de Centrale Kalahari bezoekt.

 • Afbeelding van Camping Chobe Ihaha Header

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Rhino

Groepsreis Safari en Kamperen is een gegidste 4x4 kampeerreis van 9 dagen waarbij u onder ander de Okavango Delta, Chobe en Victoria Watervallen bezoekt.

 • Afbeelding van Groepsreis Safari Kamperen Botswana Neushoorn Ramon Lucas

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Lion

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana is een gegidste 4x4 reis van 15 dagen waarbij u onder andere Chobe, Moremi, Okavango Delta, Nxai pan en de Victoria Watervallen bezoekt.

 • Afbeelding van Groepsreis Safari Kamperen Botswana Leeuw Grazen Bushwaysafari

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Fish Eagle

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana is een gegidste 4x4 reis van 11 dagen waarbij u onder andere Moremi, Chobe, Okavango Delta en de Victoria Watervallen bezoekt.

 • Afbeelding van Groepsreis Safari Kamperen Botswana Fish Eagle Chobe Ramon Lucas 1

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana - Leopard

Groepsreis Safari & Kamperen Botswana is een gegidste 4x4-kampeerreis van 17 dagen waarbij u onder andere de Centrale Kalahari, Okavango Delta, Chobe en Moremi bezoekt.

 • Afbeelding van Groepsreis Safari Kamperen Botswana Luipaard Bushwaysafari 1